Wednesday, February 15, 2012

Tip gaya pemakanan yang sihat


Ok hari ni dengan sukacitanya  nak beritahu yang aku benar² sibuk. Ingat nak cerita pasal mimpi indah aku malam tadi. Tapi takpelah kita baca tip kesihatan ni dulu la ye. Lama dah aku tak kongsi bendaalah ni kan. Yang nak tengok tip lain boleh je kelik tip kesihatan 12, 3 atau 4.

Siapa yang nak kelihatan cantik luar dalam tu jom amalkan gaya hidup sihat. Anda sihat, anda kuat untuk cari rezeki dan menjalankan tanggungjawab sebagai hamba-Nya insyaAllah. ;)




Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

43 comments:

Lea Isnawi said... [Reply]

amalkan gaya hidup sehat untuk badan sihat :)

najihah sahami said... [Reply]

badan sihat bebas penyakit. hehe.

tapi camane la rakyat nak sihat kalau restoran makanan segera lagi banyak daripada restoran makan. T_T

Ieja said... [Reply]

tq for da info..sangat membantu..hehe

Rapunzel Cikilolo said... [Reply]

hehehe. poster comel yang menyenangkan hati utk membacenye....

aiEz said... [Reply]

terima kasih info yousof,kalau rabu tiba mesti ada tips kesihatan dr ko..hehe...

*ha mimpi apa tu?hehe

Ckin Kembaq said... [Reply]

sy memang patut amalkan ..hehe tambah2 lagi kna makan buah banyak..tak banyak pun, satu pun ok..memang baik utk penghadaman.. ^__^

syafiqakarim said... [Reply]

wewit..jadi pakar pemakanan kau sop
betul.kurang kan manis,masam,masin

amalkan pemakanan sihat utk kehidupan terjamin.ecehh

Cik TeN10 said... [Reply]

yeayy ! jom amalkan hidup yg sihat.. naik turun tangga tiap hari pun dikira exercise la kan ?..hihi

p/s : erkk.. aku kl lukis mcm bdak tadika leh la.. huhu

ahaa.. kat sini susah nak cari roti yg boleh dimakan.. so kena buat sdri la.. tp lg puas buat sdri sebab boleh letak perasa sesuka hati.. =)

Cik tikah said... [Reply]

terima kasih tips yg sangat berguna ni :D

biela bell said... [Reply]

tak suka minum susu..huaaaa~
apa2 pun kena tetap sihat dalam dan luar..:)

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

insha-Allah, semua ini boleh disempurnakan jika ada daya dan usaha :) hehe suka minum air putih banyak2!

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

itu la....skang banyak benor penyakit, kena amalkan gaya pemakanan sihat...

psss....xmembazir...hehehe....

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

itu la....skang banyak benor penyakit, kena amalkan gaya pemakanan sihat...

psss....xmembazir...hehehe....

h A n Y S said... [Reply]

minom air kosong 6-8 gelas stiap ari tu lah yg aku slalu lagha~ haih..

c'axoera ヅ said... [Reply]

hari2 makan roti kecik gardenia tu sebab xmo gemokkkkkk mcm dulu hhahaha

semutsengal said... [Reply]

hah,


sesuai utk tatapan para wanita masa kini.


Err, lelaki jugak.

c'axoera ヅ said... [Reply]

hahaha pak camat! check this out! ch000tz versi gemok dolu2 kakakakaka siap ada special entry tu kui3

budakampung said... [Reply]

arghhh! susu! boleh dikatakan gua minum susu setahun sekali je kot~ =.="

ieda said... [Reply]

dah lama x senam huhuh

Uncle Jonni said... [Reply]

<--- tgk badanku.... ini disebabkan aku menjalani gaya hidup sihat la ni....

kakakakakaka...

cimöt said... [Reply]

ohhh ni laaa rahsia pinggang ramping..ececece..

efa said... [Reply]

waah jd pakar pemakanan plak eh? minda yang cergas datangnya dari badan dan pemakanan yg sihat ya tak? hehehe ;D

Ezad Skytech said... [Reply]

da lama tak jogging ni...kena start balik ni..hee~

cik bulan said... [Reply]

haha..ok suma ni aku xamalkan

*tgk perut

ok..:(

Amna.Qadeeja said... [Reply]

tak suka susu, camana nak sihat? hmmm :'(

Nurul Iman Rosman said... [Reply]

yey, thanks for the info.

tapi dalam banyak2 tips tu, yang tak berapa patut dibuat tu lah yang Iman selalu buat. err -,-

chemay said... [Reply]

tak makan sayur lahh.
then tak sarapan.
*macam mana nak sihat lah chemay ni -.-

wenkhadi said... [Reply]

macam blog yang ditaja oleh kementerian kesihatan pulak :D

cIk JanNah said... [Reply]

senang jer nak hidup sihat. tapi jannah selalu amalkan hidup tak sihat. selalu sgt makan fast food. tp skrg tengah dlm usaha nak mengurangkan. huhuuu

My Life's Journey said... [Reply]

trm kasih dengan info ni ..suke umi bace ..betul2 sahut seruan kkm ni hihi :)

C.M.A @ CikMoonAdnan said... [Reply]

poster yg menarik & tertarik..

info bagus nie..

Nursyahira izzati Ngadimon said... [Reply]

emm ! eyra tak minum 8 gelas air . lebih ! hehe ;) thankyoooooo !!

syakey said... [Reply]

makan manisss la buat gemukkk.

gambar ni buat aku tringat kantin skolah rendah. slalu da tampal camni :D

arshad muhamad said... [Reply]

'jom sehat bersama usop' tiap hari rabu eh?

Caya laaa...

ABU said... [Reply]

aku dah tak merokok..
*tetiba..

BENA said... [Reply]

dah boleh jadi menteri kesihatan ko ni usop. heee :)


same2 la kite menjage kesihatn . ececece :)

solehahworks said... [Reply]

pemakanan yang sihat melahirkan otak yang cergas :D

Ain Zulaikha said... [Reply]

ain suka makan ayam kot sedap woah... huhu

nabByla said... [Reply]

thanks share.. :)

tapi bella jarang giler breakfast sbb mmg tak blh t sakit perut. huhu..

lynda salim said... [Reply]

makanan yang masin itu feveret saya . hihihi

anamizu kaito said... [Reply]

setiap pagi bgn tido aku mesti timbang berat...dgn harapan ada penurunan..kehkehkeh =P





luv,
cik ana

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

kena amal gaya pemakanan yang sihat neh...

duk rumah asyik makan ja neh..hehehhe

Hanie Dew said... [Reply]

suem tu aku buat kecuali senaman tu dah kurang. dah lama tak kuarkan peluh. bab tu agaknya berat makin naik.

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails