Thursday, November 10, 2011

Tip sarapan yang mudah



Hai semua. Sepatutnya tip ni orang kongsikan semalam. Tapi hari ni pun ok je kan, jadi terimalah tip sarapan yang mudahhhhh (dengan nada suara Doraemon ketika keluarkan barang ajaib dari poketnya). Ni pun update dari Samsung Galaxy Tab je. Hehe orang saje je lah.




Ok aku gunakan "aku" semula lah, kang ada yang kata aku membuang tebiat sebab guna kata ganti nama "orang" ni. haha.

Kebetulan pagi tadi orang rumah emak aku sediakan sandwic, roti bakar, coco crunch dan susu dutch lady, kira ngamlah dengan entri ni. Ok itu semua tidak benar. Aku sarapan keropok basah cicah sos cili je, syukur. ;)

Dua jenis kuih untuk sarapan yang akan mengingatkan aku dekat kawan aku ialah pau sambal, kuih feveret budak praktikal dekat tempat aku dulu. Budak Indie, The Poyo nama band dia. Dan satu lagi kuih, karipap namanya. Kuih tu mengingatkan aku pada... Ok bai. Masih ada plan B. (jarang aku guna tagline ni untuk tutup entri kan) ;D



41 comments:

Fathiah Hamim said... [Reply]

style jugak letak tagline kat akhir entry sop!
keropok basah tuh macam mana?

semutsengal said... [Reply]

kahkahkahkah,


sop. Kau ni asyik keropok basah je ? Try yang kering pulak.

aiEz said... [Reply]

ak tertanya jugak ni yousof,keropok basah tu macam mana ke rupa nya?...=.=!

NorHalizah said... [Reply]

ala, kalo sy tak cukup. bfast mcm ni at morning nanti jam 10 perut dah bising dah =D

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

roti bakar klo makan tiap2 hari pun not too bad :)
what's actually keropok basah? never heard that before! ;)

Juno said... [Reply]

aku makan tu hari hari.

tapi lepas sebulan, aku telan nasi lemak nasi goreng mi rebus di pagi hari.

boroi kembali.

BENA said... [Reply]

aku bangun lewat tadi. mama aku dah buat lempeng dengan sambal sardin . hadoiiii . tak sempat bekalkan sebab kelam kabut . heee ;)


wah ! dah guna tag2line la pulop. heee ;)

Anif Abdullah| AA said... [Reply]

aku makan semua benda nih..

tapi kalau duk kampus aku mencekik biskut cicah bersama milo je..hahaha.. xmenyempat laa..

shzyswl said... [Reply]

breakfast saye nasi dan ikan goreng, style x?

alif haris said... [Reply]

hahahha .. ok what guna "orang"
nmpak imej budak baik hehehehe

Hanie_Dew said... [Reply]

aku makan nasi lemak paru pagi tadi.
kopok basah tu cemana.

syakey said... [Reply]

haaa,karipap tu tringat ex gurlpren letteww :P

haha. sarapan kokokrunch tu dr kecik smpai beso, kadang sahur kokokrunch ja,betahan smpai ptg. huhu

sarapan mmg penting,untuk permulaan hari yang baik. yeah!

Umie Artoqiemie said... [Reply]

karipap? kau ingat aku kan? hahahaha.

najihah sahami said... [Reply]

karipap??wahh! siapakah?hahahaha

Sarah Mohd Saleh said... [Reply]

eceh..dah mcm pkar pemakannan kau nih aku tgk.aumm

lilypelangi said... [Reply]

untung la dpat mkn sandwich gn roti bakar mak buadkan :p

sis92 said... [Reply]

cuti ni boleh kata selalu sangat makan nasi goreng :D

syukur :)

Bella Bell said... [Reply]

aku lapar! aku lapar! tolong buatkan sandwich untuk aku sayang..



hahahhaha!!~

Bit Xamri said... [Reply]

kalau brekfas makan roti bakar, ley telan sampai sebuku roti rasanya..sebb tak kenyang2...hak3..

syafiqakarim said... [Reply]

tiap pagi aku sarapan biskut jagung dgn susu dutch lady.sedap.
ah,menu kau pun sedap.yg penting kne breakfast.

ekabukanmakcikkau. said... [Reply]

apa motif kau mengakhiri cerita kau dgn " kuih itu mengingatkan aku pada..." kalaulah aku ckgu bm kau, 11/30 markah je yg kau dpt . jadi tingkatkan pencapaian anda baai

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

suka makan roti bakar pagi2....4 keping pun xpa..sedapp..ehhehe

si robot comel said... [Reply]

orang hari-hari makan biskut jacob, sebab dalm tv cakap bagus makan biskut ni,haha

alexa yussida said... [Reply]

kopok basah tuh kopok lekor ke ape?
dari haritu tertanya tanya...hehe

bekpes plg digemari,cereal+milk atau choc milk :)

Benrauf said... [Reply]

pagi2 dah punch card lari lah ke mamak berhampiran.

Edy Fee said... [Reply]

ok la gak ade kopok nak mkan,ehhe n tak mkan pape lgsg

Robin said... [Reply]

bekpes kalo ade org tolong suapkan kenyang gak.. burrpp~

Fara E's said... [Reply]

saya mkn roti bakar jep , diett , haha

Hanie_Dew said... [Reply]

farhan la tu. mesti ko tak sangka aku kawan ngan retis kan. hahahahaha

Edy Fee said... [Reply]

jemput view my latest entry :) thanks yeah

onie said... [Reply]

keropok basah ka keropok sira.......cenggitu aku nk ugop lah,macam sedap ja,hehe

Faaein Talip Roy said... [Reply]

keropok basah tu keropok lekor lah kan?

syahirooAhmad said... [Reply]

skrg ni susah nakjumpa pau sambal yg sedap beb.. skrg segala2nya saving. sambal seciput je.. bilis ? jgn mimpi la jumpa...

Azham Vosovic said... [Reply]

I always have heavy breakfasts then x makan lunch da hehhehehe

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

kopok basah? ape weyh? kopok lekor , kopok twisties aku tahu..kopok basah..hmmm...

pagi tak sempat makan, tp beg kuliah aku mmg penuh stok makanan..setiap poket beg ade maknan..hehe.. tgh kuliah aku ngap lah sikit..coklat ke, biskut ke, karipap ke kan..air kotak soya sehari memang wajib!

tomatokering :) said... [Reply]

tak suka sarapan .. wuuuuuuuuuu

ABU said... [Reply]

orang orang - patung yg ada kat sawah padi..

btw, keropok basah tu apa yousof? aku tak tahu la..

ABU said... [Reply]

macam oreo ke?
lekor?
biskut tiger yg dicelup dlm air?
apakah?

ABU said... [Reply]

cepat bagi tahu apa?

ABU said... [Reply]

btw, gambar aku tak dpt load.. mukin sbb upload guna samsung tab tab kot..

Jue said... [Reply]

Aku tiap2 hr bekfas heavy sbb mak aku buat bekfas ley kenyang smpi lunch.
Jd bila lunch aku mkn skit giler. Dinner pun. Hihi
Amboi org umah tu emak hupenya..ni dah bole stat cr org umah sbnrnya neh hoho

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails