Wednesday, July 6, 2011

Myvi lagi best (sangat)

Assalamua'laikum sahabat ;)



Safuan sedang mempraktikkan teknik apungan diri.


Rasanya ni tajuk yang paling panjang aku pernah gunakan untuk blog bersih aku ni. Tak salah pun kan asalkan bukan tajuk yang mengarut lagi mencarut. Saja aku taip CAPS LOCK tu sebab nak merujuk pada entry si Syrupmasin ni. Kelakar pun ada jugak. Dah macam arahan warden yang garang kepada pelajar²nya yang degil pulak. Kan Sin? ;D

Perkataan BEST tu pulak aku nak rujuk kepada tagline Perodua MYVI baharu tu. Masa TV3 guna perkataan SURE HEBOH dulu tu, masing² pun nak kecoh sebab merojakkan BAHASA MELAYU katanya. Tiba² bila Perodua keluarkan kereta baharu, gunakan bahasa rojak jugak! Adakah kesemua staff Perodua terlalu fasih berBAHASA INGGERIS sehingga segan nak membanggakan dan menggunakan bahasa ibunda sendiri. Ataupun mereka tak jumpa perkataan BAHASA MELAYU yang lebih sesuai. Lagi Terbaik pun ok je aku rasa.

Tak pun Lagi Mantap. Lagi Hebat. Lagi Bagus. Lagi Baik. Lagi Mahal.

Aku tulis macam ni sebab aku rasa aku nak kongsi rasa. Sebab aku rasa benda ni masih boleh diperbetulkan dan sebab aku tengok ramai je yang hantar komen kat surat khabar buatan Malaysia, komen pasal benda yang BESTTT ni. ;D

41 comments:

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

apungkan lagi badan itu supaya rriiiinnggaannnn

YOUsoF said... [Reply]

Dia sedang mencuba dan cuba.. ;D

Izzaty Ishak said... [Reply]

Zaty pon tertanya-tanya,

Motif Lagi BEST? Sedangkan kereta keluaran Malaysia. :O

laskar pelangi said... [Reply]

melompat lebih tinggi!

=D

bahasa rojak ni dah jadi cam biasa plak kan..nanti tetibe bebudak sekolah tulis karangan BM, masuk bhsa rojak. tak ke sengal!

Miscellaneous Smiles said... [Reply]

lagi best!!

hahaa~~

YOUsoF said... [Reply]

Izzaty Ishak > Nak menunjukkan yang kita ni sangat best... ;D

laskar pelangi > Hahha. Tau takpa..

Miscellaneous Smiles > Best lagi.. ;D

cucu umie said... [Reply]

ingt lg sem lepas bljo pasal MBM MBI..huhu mybe diorng gunakan konsep nie kot.. iaitu rojakkan MBM and MBI..huhu

YOUsoF said... [Reply]

hehhe ngengade la tu.. ;D

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

YOU..YOU...YOUsof(gagap)..hahaha..

eh, kalau bahasa rojak baru la omputih..erk?

Best lah kau punya tajuk entry guna capslock..aku nk try gune BUTTON CAPSLOCK LA..hahaha see.. agak rojak disitu >.<

semutmerah said... [Reply]

cantik gambar lompat!!

;)

muhamad hanif said... [Reply]

aku pndai terbang,,


relax je..



AHAHAHAHHAHAHA

nawal addina said... [Reply]

sains : bumi ada graviti

bhasa : budak itu sdg melompat

sastera : capailah apa yang mampu

aku : nak no dia boleh ?

ahahha XD

Amna.Qadeeja said... [Reply]

hebat lompatan beliau heheh

apik pehe said... [Reply]

hehhe..gambar terbang lagi..

hehe..diorang takot nak mengaku melayu

IMANSHAH said... [Reply]

BEst ke sangat keta tu?? naik kapcai je

Liyana Zahim said... [Reply]

Geeee~~~

fiezah91 said... [Reply]

hehe.bahasa rojak.rasanya tak lari dalam kehidupan seharian kita. cuma sedar dan tak je :)

syrupmasin said... [Reply]

perghh..maki aku nih..haha..ecece..err..cikgu BM saye ade soalan..didalam kamus dewan adakah perkataan lagi terbaik?? errr..haha :D

najihah sahami said... [Reply]

aaa....nak sangat amek gambar terbang. tp memang fail la..haha..xlawo!

emm..usop. proton myvi je perodua myvi eh..erkkkkk><

Aisyah Aina said... [Reply]

tapi lagu kat iklan tu macam takde kena la ngan iklan kereta...ingatkan tu iklan MAGGI XD

Photophobia eyraa ! said... [Reply]

terbaikk punn bolehh :)

safuan ? *nme ayh mase mudee . :)

ABU said... [Reply]

aku suka kalau diorang guna LAGI MAHAL!! hahaha

alif haris said... [Reply]

gdluck r blaja teknik tu ye :D hehe

syaEYRA said... [Reply]

rasanya "LAGI MAHAL" adalah yg paling sesuai...

bunga said... [Reply]

betul gak..baru terfikir..:0

YOUsoF said... [Reply]

Fee Hafeezah ketuk keyboard > Ubat gagap senang je.. Amalkan Zikir selalu.. ;P

Hehe memang susah nak buang terus bahasa rojak ni, tapi biarlah berpada-pada.. ye dak?

semutmerah > Sebab sang pelompat bersungguh-sungguh.. ;D

muhamad hanif > Sebab tu kau malas nak kecoh² kan. Aku paham.. HAHHAH

nawal addina > Ahhaha..
Aku : Kena mintak kebenaran mak beliau dahulu.. ;DD

Amna.Qadeeja > Hebat lagi tagline Perodua Myvi tu.. ;D

apik pehe > Hehhe gambar lamaaaa sebenarnya Pik.

Tu yang macam agak menyedihkan tu...

IMANSHAH > Rasa 'best' bila pandu atas jalan raya ketika hujan lebat sambil menonton penunggang kapcai sedang berteduh bawah jambatan.. (tapi aku pakai kapcai jugak pun) ;D

Liyana Zahim > Geeee. Efffff. ;D

fiezah91 > Betul dan betul.. Sekarang ni memang susah nak kurangkan rojak tu, tapi paling kurang pun berpada-pada la bila nak merojakkan kan benda tu.. ye dak? ;D

syrupmasin > LOL. bukan maki, tapi tumpang rasa la Sin.. Serius macam kelako bila ada orang bagi ayat tu kat ko..

Ok terbaik tu cikgu nak gantikan dengan 'BEST' tu ye. Malas je cikgu nak balas balik kat awak.. ada je perkataan bombastik awak yang boleh cikgu jadikan bahan.. ;DD

najihah sahami > Hehhe terus cuba ye Mish.. Tempo melompat dengan petik gambar tu kena jaga.. ;DD

Ha'a lah!! Mish sorang je yang perasan dan perihatin.. kurang la sikit malu ni.. hehhe

Aisyah Aina > Hahha tula pasal.. bila dah lancar kat TV baru nak amek tau pasal lagu dalam iklan tu.. ;D

'Best' memang 'best' tapi mesti ramai ahli bahasa yang sakit telinga bila dengar lagu rojak tu hehehe

Photophobia eyraa ! > Kan²!! Bangga sangat dengan BI tu..

Oh yeke Ira.. sekarang ada lagi ke orang panggil nama tu?

ABU > Hahha.. baru lah nampak dia punya 'standard' tu kan.. ;DD

alif haris > Dia dah malas kot nak guna teknik tu..

syaEYRA > Tapi diaorang nak lebih sesuai lagi.. Tu pasal keluar ayat Lagi 'Best' tu.. ;D

bunga > Bagus la Bunga dah perasan.. Saja nak kongsi rasa...

aniswany said... [Reply]

this is BEST broo...... ahaha

syrupmasin said... [Reply]

haha..ohh macam tuh ke cekgu..ecece :D

YOUsoF said... [Reply]

aniswany > Hahha.. BEST²! ;D

syrupmasin > Ok dah paham bagus lah! Ckgu nak sambung tugas! chow.. ;D

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

stuju, kalau letak lagi hebat, pun ok gak... kan?

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

insyaALLAH, subhanaALLAH(prktis zikir selalu)..

eh, YOUsof ! ape khabar? dah makan? <--- aku da tak gagap dah :P

aqmalazmi said... [Reply]

lagi best woo oo..lagi best wo oo..
HAHAHHAAH

AMECAM aku nyanyi kan tros....
hebat tak?
HAHAH

WZulhilmi said... [Reply]

lagi best ni sebenarnya mmg org dh biasa pakai. jadi mmg tak persan kdg2 benda ayat ni bahasa rojak. from marketing strategy this is good idea tapi tak dinafikan still bahasa rojak. aku pun sebenarnya dh terbiasa tulis bahasa rojak nih *terasa* lol.

missSenget said... [Reply]

err...

tak pernah tahu pun pasal myvi tu..


uuuu..
katak dalam batu belahnya laaa aku kan... T__T

HonEyBuNNy said... [Reply]

entry ne best2 n terbaik..haha...(macam xbetul dah ayat tu)heheh

Shamsuddin Amin said... [Reply]

mcm best je teknik
apungan diri tu.. hahaha

BENA said... [Reply]

lagi best . lagi best ! lagi BESHHHH ! hahaha ;)


aku suke beb iklan tu . mybiiiii unguuuuu tuu . aku siap nyanyi lagi kott ;) hahaha


cop! ish ye ke pasal ramai org komen pasal perkataan lagi best tu ? xtahu pon akuuuu . huhuhuhu ;)

YOUsoF said... [Reply]

::FAIZ FARISH:: > Ha'a..

Fee Hafeezah ketuk keyboard > Usop tekan keyboard : Alhamdulillah.. teruskan okeh! ;D

aqmalazmi > HAHAHA hebat²..

WZulhilmi > Kehkeh. aku pun dah agak terbiasa sebenarnya, tapi guna tu biarlah kena tempat dan masa ye dak?

missSenget > Takpa aku dah tolong kasi tau ni.. hehhe

HonEyBuNNy > Hahha kita pun dah terbiasa guna perkataan tu.. sehari paling kuran mesti ada sebut 2 kali.. ;D

Shamsuddin Amin > Hahaha. tula, aku tak habis belajar lagi..

BENA > Hahaha.. memang best.. tapi ada tapi.. ;D

Ha'a.. aku suka amek tau komen orang.

Mawar Berduri said... [Reply]

myvi! myvi! myvi!

YOUsoF said... [Reply]

Best! Best! Best!..... ke? ;D

BENA said... [Reply]

wehhh . ape yg tapi nyeeee ? hehehe


ohooooooo bgus2. pengetahuan luas! heheheh

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails