Wednesday, August 3, 2011

Lalainya awak

Assalamua'laikum sahabat ;)

Selamat hari rabu, buka puasa nanti boleh la balun air tebu..

Masa ni aku saja² borak dengan dia pasal Nabila Huda ( tidak benar ) ;D


Sebenarnya sekarang ni aku tengah sibuk bangat menguruskan bisnis pelekat aku tu. Tak cukup tangan, aku cuba guna kaki untuk handle tapi masih tak mampu...... Takdelah kawan² intro gempak yang haprak je tu hehehe. Aku memang agak sibuk tapi kat tempat kerja lah. Manusia, ramai yang suka order last minute tapi nak dapat first minute. Mahu katak mahu sabar je lah kan.


Tapi yang aku nak kongsi ni cerita 2/ 3 tahun lepas masa aku bertiga nak menunaikan tarawih dekat Masjid Muadz Bin Jabal Setiawangsa yang berhawa dingin tu, selesa habis lah. Tapi yang tak selesanya masa masa berjalan kaki tu. Aku berdua jalan dekat depan, yang kawan aku sorang ni jalan penuh sopan santun kat belakang sambil tangan sibuk menghantar pesanan ringkas.


Hampir² nak sampai masjid tu tiba² ada dua 'ekor' manusia menaiki motosikal telah merembat henfon kawan aku tu, pastu blah macam tu je. Korang bayangkan, kawan aku tu tak menjerit langsung masa tu. Aku tau pasal perembatan henfon tu pun lepas dia cerita dekat kitaorang masa sampai rumah. Yang lagi syahdu si perembat ni balas mesej kawan aku tu katanya konon nak pulang henfon tu. Lepas tu aku tak ingat dah. Yang aku ingat, belajar dari kesilapan. Wassalam.

46 comments:

toblerone said... [Reply]

moral of da story: jgn men msg ms tgh bjalan.. perembat ad di mana2.. hehe

YOUsoF said... [Reply]

hehhe betul dan betul.. ;D

apik pehe said... [Reply]

aihhh..kat masjid pon wat dajal lagi diorang tu

muhamad hanif said... [Reply]

wooo,

peragut henpon dibulan puasa ?


hebat betul..

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

kena banyak hati2....

laskar pelangi said... [Reply]

yg tak tahan dapat msg nak hantar balik nset tu.kena lebih hati2 kan..

syrupmasin said... [Reply]

jadi ape kesimpulan nye encik?? haha..hantar la email sahaje..betol ta?? haha

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

bukanlah syrup..berblog saje..haha :D

Izzaty Ishak said... [Reply]

Pergh? Perembat balas mesej kononnya nak pulangkan balik henfon?

KAH KAH KAH. Itu tak bole blah!

Rain said... [Reply]

mula2 nk simpati.. tapi rasa kelakar kot!!

kalau dia msg rain, cmfirm kasi silat pulut!!.. buln2 pose , berani buat kenat!

cucu umie said... [Reply]

alamak..ilng cmm gitu shje..aishhh kecian kot..

YOUsoF said... [Reply]

apik pehe > Tula pasal Apik.. Dia kata betul² nak gunakan duit.. habis orang lain taknak guna duit ke?..

muhamad hanif > Kalau dah dapat ubat baru diaorang nak serik kot..

::FAIZ FARISH:: > Betul!

laskar pelangi > Tula pasal.. nak pakai duit katanya.. hampeh.

Orait. sama²lah kita.

syrupmasin > Hehehe betul jugak tu.. saja aku nak suruh korang simpulkan sendiri.. ;D

Fee Hafeezah ketuk keyboard > Haha.. tu kita second option la.. ;D

Izzaty Ishak > Manusia.... macam² ragam yang menggeramkan hati.. ;D

Rain > Diorang tak reti hormat ramdhan kot..


jap, kenat tu apa ek? ;D

cucu umie > Memang kesian Ayie.. tapi benda dah lepas.. ambik pengajatan jela..

mie nz said... [Reply]

klu dah nama nya penyangak tegar,,xkira bulan apa pun, dorg main rembat je,,

YOUsoF said... [Reply]

Diaorang baru tahu rasa sakit hati bila family sendiri yang kena..

syrupmasin said... [Reply]

haha..kesimpulan nye..sile simpul kan sendiri wahai pembace..haha :D

Cik TTK said... [Reply]

cerita kau macam tergantung..tapi kesian kt kawan ko tu kan..kirim salam "assalamualikum.w.b.t" dekat die k..

sergeant keroro said... [Reply]

kesian tol, hp mahal ke hp cikai?

p/s : taknak join? ada 3 tempat kosong lagi XD

stuck said... [Reply]

jgn bwak fon bile nak p msjid...hee~ ;j

Amna.Qadeeja said... [Reply]

eh2,kat masjid pun nak bt keje cmtu? haiyyaa manusia2..

yup,bljr dr kesilapan kalo xjdi cmni mybe pasni si kwn tuh still maen sms smbil berjln hheehe hkmah kan? ;)

Anif Abdullah| AA said... [Reply]

takde makna si perembat sengal tuh nak pulang balik .. aisehhh..

Azham Vosovic said... [Reply]

Fuh, kejam betul peragut tu....

Rain said... [Reply]

haha
sori typo

'kena'

Cik Anita said... [Reply]

eh.
kalau orang pompuan kena camtu. komferm dah jerit2 dah. HAHA

alif haris said... [Reply]

perghh ragut fon pn ade ..
cinabeng betul !

CouLeur de Chiqu3 said... [Reply]

sadis betol..... !! bln pose lak tuh..isk2..moga dorg tu dh bertaubat la skng yer

apik pehe said... [Reply]

aihhh..naper member ko tak kejar orang tu?

Qaseh dalia adelia said... [Reply]

uih boleh pulak bls msg .. hahaks..

ABU said... [Reply]

kasihan kat kawan ko tu...

[sutera kasih] said... [Reply]

oohhh..awk la ekk yg femes tu pasal sticker?hehe nice sticker2 awk..

btw, jgn pegang hp di tmpt awam huhu

sha a.s said... [Reply]

dik, mmg selesa solat kt masjid tu...dah kata dekat sgt ngan umah parents kak sha...

tp citer kwn adik tu sgt sadis...kalau kak sha la, konfem da bwt jeritan batinku dahh! ehehe

YOUsoF said... [Reply]

syrupmasin > Jangan buat kesimpulan yang ada unsur kesengalan sudah la.. ;D

Cik TTK > Cerita sampai penghujung takut korang bosannn pulak kang.. ;D

InsyaAllah CTTK..

sergeant keroro > Henfon nokia 'daun'... bag aku tu dah kira mahal jugak la.. tak tau la sergeant.. ;D

Bagi peluang dekat blogger yang lebih feymes dulu kot..

stuck > Betul. Mudah dan ringkas!

Amna.Qadeeja > Tula.. dah buat jahat pandai je bagi alasan kononnya nak pakai duit sangat..

Hehe betul².. Usop pun selalu amek pengajaran macam tu.. ;D

Anif Abdullah| AA > Tau takpe bro. Cari sengal namanya tu. konon ada baik la dalam jahat..

Azham Vosovic > Yang lagi sedih orang kita sendiri tu..

Rain > Hehe.. ok².

Cik Anita > Tau takpe.. Lepas tu ramailah lelaki yang nak 'tolong'.. ;D

alif haris > Memang sungguh cinabeng la manusia tu..


lama tak dengar perkataan tu haha.. ;D

CouLeur de Chiqu3 > Harap² la Cik..

Yang lagi sadis manusia tu orang kita sendiri..

apik pehe > Dia memang jenis cool, pulak tu tengah tergamam.. paling kurang menjerit pun ok kan..

Qaseh dalia adelia > Hehe konon ada baik dalam jahat la tu..

ABU > Tula Abu, belajar dari kesengalan orang kata..

[sutera kasih] > Heheh.. jauuuuuuuh lagi nak femes. Masih merangkak pu.. terimakasih².. ;D

betul, lagi senang kan.

sha a.s > Rindu pulak nak ke sana kak...

Oh.. area situ ke..

heheh.. habis nak buat macam mana, batin kawan saya taknak menjerit pulak masa tu.. ;D

WZulhilmi said... [Reply]

Tak boleh blah main rembat mcm tu aje. Klu ada pistol mmg tembak aje tayar moto tu bg masuk longkang. lol.

Siti Arfah said... [Reply]

Ish3 boleh pulk cmtu ye, Em mcm2 perkara x duga boleh berlaku dlm skelip mata. Haruslah brwaspada . . . :)

YOUsoF said... [Reply]

WZulhilmi > Heheh.. Ingatkan nak tembak badan diaoarang dari belakang.. ;D

Harap² manusia tu dapat balasan setimpal yang buat diaoarang sedar..

Siti Arfah > Sentiasa... ;D

Hans said... [Reply]

walawehhhh
rembat hp time tgh sms
bahaya nih
kena berhati2 la aku pasnih

Nurnajwa said... [Reply]

Alahai, yg dia bertuah sgt texting otw nk pg msjid tu kenapa? --

Ehh amboi, laris eh sticker? ;D Hehehe

Aisyah Aina said... [Reply]

kalau aku yang kena mesti dah menangis2 ni...haha...siapa tak sayang hp kan...tp nak buat macam mana....benda dh jadi...kena hati2 la lepas ni....

YOUsoF said... [Reply]

Hans > Memang kena hati2 tak kira tempat kan Hans sebab manusia ni kalau nak buat jahat memang tak fikir panjang..

Nurnajwa > Memang budak bertuah la orang cakap.. Ntah, dia memang macam tu, sampaikan nak mandi pun bawak henfon, takut benda urgent kot..

Nurnajwa > Kalau aku diam je tapi hati punya geram, Allah je yang tau.. tula benda dah jadi. redha je..

cik gold said... [Reply]

bbuka puasa nanti pn masz balun air tebu..hihihi
itulah,xleh msg masa tgh bjalan ni.kan dh kena rembat hp tu.hehe.
kesian kt kwn awak..

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

wah...laris bisnes sekarang yer..hehe

pas ne kena hati2 la bila msg sambil berjalan..kang org rembat hp kan..uhuhu..kena beringat la kan..

Robot | Sakti said... [Reply]

nasib baik kawan lu tak de pape.

lain kali kena lebih berhati-hati.

hihihi

Far8 budak baik said... [Reply]

hampeh gini peragut tuuu..
nape dy diam je..
kalau aku mmg dah balik batu lahh..
pastu kalau sempat
mmg kejar balik lahhh..
grrrrrrr..marah marahhh..
wehh kau heroin ker??
tunggu aku ker?hahahaha

syafiqakarim said... [Reply]

sejak2 ni pon,aku sangatttt menyepi
kan diri.hmm

selamat berpuasa kawan.

BENA said... [Reply]

kuang asam perembat tu . macam menganjennnnn je kan !



selamat bertarawih cik Utop! heeee ;)

wenkhadi said... [Reply]

kawan ko x mjerit? anak orang kaya kah?

Siti Arfah said... [Reply]

:)

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails