Friday, July 22, 2011

Kota Singa

Assalamua'laikum sahabat ;)



Gerek seh! Audi sedang menterjemahkan semangat patriotiknya



"Rakyat sepatutnya berarak ke kedutaan Singapura dan menuntut tindakan tegas kerajaan atas pencerobohan ruang udara negara."


"Sakit hati, sudahlah ceroboh ruang udara kita, segelintir rakyatnya pula pandu kereta di lebuhraya kita macam pelesit. Pihak berkuasa tolong mainkan peranan anda!"




Komen² kat atas ni aku cilok dari Berita Harian. Bukan aku saja² nak kasi nampak hangat ok, tak gerek seh (macam orang sana selalu sebut). Kebetulan esok Harimau Malaya nak main sepak² bola dengan Singa kan. Kira sesuai lah entri ni. Apa yang 'gereknya' nanti Singapore bagi 600 seat je dalam stadium tu untuk penyokong kita. Itu antara sebab aku tak jadi join geng Ultras Malaya kat sana nanti hehehe.

Cakap pasal Singapore ni, teringat pulak masa saudara belah bapak aku datang rumah aku duluuu. Tak dapat nak bayangkanlah anak diaorang punya excited bila ternampak ayam² bapak aku main lari² kat tepi reban. Secara automatik mengingatkan aku betapa bertuahnya kita duduk di bumi Malaysia. ;)

Korang rasa berapa ketul Harimau nak baham Singa?

38 comments:

UNA budak BAEQ said... [Reply]

gerek seyhhh . sedara mara pon bnyk kt singpore tp tk berapa knl . sdara jauh . agaga kasi balun itu singa ngam ngam .

Fyqa said... [Reply]

kat s'pore susa nk dpt tgk ayam ke.

huhu

YOUsoF said... [Reply]

UNA budak BAEQ > Sama denganlah kita.. ;D

Fyqa > sana banyak bangunan tinggi je, kebarangkalian nak jumpa reban ayam sangat nipis.. ;D

cucu umie said... [Reply]

sof jom pi kota singa..kita mengila dekat sane..ayie dekat pontian nie..gagaga

laskar pelangi said... [Reply]

yeahhhh! bangga jadi rakyat Malaysia:)

WZulhilmi said... [Reply]

Malaysia can do it!! Grrrr.

Kat sana nk tgk ayam KFC je lah. hahaha

EkaBukanMakcikKau said... [Reply]

adik aku ckp s'pore vs m'sia ari ni dan aku macam yahooooo . pastu aku cakap lagi , tipulahh esoklah bongokk . lepastu aku macam , ohh babi . lepas tu dia gelak . nampak macam aku ketingln zaman ke dia sakai ? cer cakap sekaranggg .

muhamad hanif said... [Reply]

5-0,

!!

gerek ok !


AHHAHAHAHAHA

Aisyah Aina said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
Aisyah Aina said... [Reply]

anak harimau ngan anak singa kat rumah aku pon suka bergaduh...hahaha

Miz Novexx said... [Reply]

alah, taring harimau lagi besar dari singa.... opkos harimau menang,








rasa rasanya laa(^__^)V

soooooour said... [Reply]

come on Malaysia!

CouLeur de Chiqu3 said... [Reply]

umah aku ader ayam kt dlm petia ais je...harap2 adik aku xde la eksited beno bile tgk ayam and reban2 ayam..huhuu

alif haris said... [Reply]

perghh terbaik ni sop .. hehehe

ni yg buat aku hangin ni .. ceroboh malaysia .. kang aku bazooka tawu r ..

yeaaahh !! harimau mau baham singa .. :D

syrupmasin said... [Reply]

dari dulu aku nk tao ape maksud gerek seh tuh doe??

Abang Jonni said... [Reply]

kalau cuaca baik... tak hujan...


harimau menang 2-0...

fiezah91 said... [Reply]

kat singapore susah nak jumpa ayam je ucop? huhu.. agaknya singa dan harimau mana menang? hehe

Azham Vosovic said... [Reply]

To Harimau Malaya,

HITAM KUNING HITAM KUNING!

Azham Vosovic said... [Reply]

To Harimau Malaya,

HITAM KUNING HITAM KUNING!

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

Singapore dah maju sgt... sbb tu kot susah nmpk ayam hidup dlm reban.. hehehe

YOUsoF said... [Reply]

cucu umie > Jom.. tapi ko support aku la Yie.. Kampung aku kat pontian jugak Yie, Parit Maklumi..

laskar pelangi > Yeah! ;D

WZulhilmi > Yup! hehehe Ayam rangup memang melambak.. ;D

dia sakai > Dia tak sakai, ko ketinggalan masa sikit je....aku rasa la. hahah

muhamad hanif > GAY REK OKEH! ;D

Aisyah Aina > Adakah anak singa ko lebam² dibantai oleh anak rimau?

Miz Novexx > Hehehe... kita tunggu malam ni..

soooooour > Kemon²!! ;D

CouLeur de Chiqu3 > huhu.. ko kasi tunjuk la gambar² ayam dan reban yang camtik kat dia cik.. ;P

alif haris > Hehehe.. aku tak selalu jumpa kereta dari sana.. tapi biasanya memang diorang bawak laju pun...

Yeah! kita tunggu malan ni Lip!

syrupmasin > Gerek seh = hebat, mengancam, terbaik. (mengikut pemahaman aku la)

Abang Jonni > Yeah! dapat 3-0 pun lagi bagus kan Bang Jon!

fiezah91 > Kat sana senang je nak jumpa ayam... tapi ayam yang dah digoreng rangup la.. ;D

Rimau menang, 3-0!

Azham Vosovic > HITAM KUNING HITAM KUNING!

Harimau menang, Singa pening! ;D

::FAIZ FARISH:: > Betul tu Faiz!!

ishiko said... [Reply]

wahhh.. bila nk pg singapore nih.. sebelah je pun..

Cik Anita said... [Reply]

tak pernah pergi sana T_T

syrupmasin said... [Reply]

gerek seh kau :D

Ezay Hadry said... [Reply]

tau takpe..tak cukup 600 kot..pdahal malaysia dekat je..mesti ramai pergi..adehh..nanti bagi seat kat die sikit plak la mse kat malaysia nanti..hehe

Izzaty Ishak said... [Reply]

3-0!!

Gerek tuh ape? Err, sorry Zaty taktau ye.

alif haris said... [Reply]

sbb dorang tak pernah jumpe kereta kot .. hahaha jakun drive laju2 .. :D

alif haris said... [Reply]

sop, entri aku updated dah .. jalok ngapuro yo :D hehe

eh aku nk bg alamat tu kat mana ?? email ko??

Hans said... [Reply]

tahu tak apa
kerajaan malaysia takut dengan singapore
tu dok diam jer

aku rasa harimau malaya baham singa 2 - 0 lah

najihah sahami said... [Reply]

haha..kami jauh ngn singapore. so, xtau sgt la yg mereka ni gerek kerek cerek eh....eheheehe..

rara pinkmafia said... [Reply]

hehehehe singapore eh?baru g ritu.

YOUsoF said... [Reply]

>

>

ishiko > Hehehe.. tunggu ade cewek kat sana kot.. ;D

Cik Anita > Samalah. dapat tengok channel free dari sana pun dah ok..

syrupmasin > Kehkeh.. ko lagi gerek lah! ;D

Ezay Hadry > Hehehe.. takpe, kita buat cool je.. yang penting Harimau mengaum!!

Izzaty Ishak > Sama.. Usop pun target 3!

Gerek tu lebih kurang macam cool, bagus, mantap. ;D

alif haris > Hehehe.... bukan tak pernah jumpa kereta, tak pernah jumpa jalan lurus yang panjang.... betul tak? ;D

Ha'a.. hantar ke emel anak wak Ngadi tu.. heheh

Hans > Ntah la Hans.. tapi kalau dah macam tu, kita memang tak boleh duk diam je kan..

Yeah! Hidup rimau!

najihah sahami > Hehhe takpe Usop dah kongsi ni...

rara pinkmafia > Seronok la... masuk USS kah?

ABU said... [Reply]

betul2...bertuahnya hidup kat Malaysia...

BENA said... [Reply]

jakun sehhhhhhhhh sepupu sepapt ko. hahaha ;)


ko da pernah pegi kota singa ?


aku dulu tengok dekat tepi2 pantai lido jek dulu sambil makan tauhu bakar ! NYUM NYUM ! ;)

khairul akmal azman said... [Reply]

gerek smpai tingtong la der.

alif haris said... [Reply]

okay jap aku email kau eh ^^ hehe

Amna.Qadeeja said... [Reply]

haha nk suh gtaw jgk ke bape malaysia kena baham ngan singa ? keh3 ;D

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

hahaha..i'm proud to be MALAYSIAN, tanah tumpah darahKU.. sop, jomla bukit jalil nnt :D

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails