Thursday, October 20, 2011

Bocah cilik #2



*Bocah cilik = budak kecil

Ahad lepas aku tak kemana-mana. Jadi aku ambil keputusan untuk buat karipap yang disertai rasa cinta bersama mak, akak² dan tak lupa anak buah (Umairah) aku. Sekali buat mestilah banyak kan. Jadi ia boleh dipanggil karipap-karipap cinta kerana ia sedap.


Huwaaaa.... Huwaaaa... Huwaaaa...
(bunyi bocah cilik setahun enam bulan ni melalak )



Bersungguh-sungguh dia nangis sebab tak dapat main pusing² pemegang penguli tepung kecil tu. Standard la bocah cilik, semua benda dia nak jadikan koleksi mainan dia. Kalau tak bagi dia pegang, melalak bagai nak rak. Kalau bagi dia pegang jawabnya dekat dua jam la baru karipap-karipap cinta aku tu siap.



Ni bentuk mesin paling mirip yang aku jumpa dekat Google.


Aku dapat idea bagi dia pegang kepala screw driver, lepas tu aku pusing². Berjaya buat dia berhenti menangis. Aku sempat rasa bijak sekejap di situ haha. Tapi semua tu sekejap je sebab dia mula menangis balik dan aku ambil keputusan untuk pergi menonton TV sambil menunggu karipap-karipap cinta tu prepared to be swallowed oleh mulut aku.




Akal yang waras tak mungkin benarkan tuannya berlaku
kejam mengalahkan BINATANG pada si kecil yang tak berdosa macam ni.




41 comments:

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

bocah kuat merenges

hee

YOUsoF said... [Reply]

Sama macam Nis dulu.. ;D

alien said... [Reply]

keh2keh2

aku pakar kelepet karipap tau
kelim tepi2 tu

syakey said... [Reply]

kim salam kt budak tu. kata kt dia, hai comel! haha

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

bocah cilik? anak buah? oh okay, vocab baru..now listed dalam buku 555..hehe..

umairah pun nak jugak buat karipap..aiseyh..kalau aku aku layan je, bg tepung tuh suruh dia buat bulat2..haha..*abes lah musnah dapur mak kau weyh..haha..

bak sini sikit karipap2 cinta..sila post ke sini..haha..;D

najihah sahami said... [Reply]

hahahaha..nak karipap-karipap benci ade?

missSenget said... [Reply]

bentuk karipap guna acuan ke guna cara tradisional? :p





aku ade sorang anak buah..
dia suka makan kulit karipap x masak lg..

bukan setakat kulit karipap, ape2 doh yg baru2 kembang belum masak lagi, semua die telan..

T__T

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

bocah cilik yg imut kaleee :)
MMMUUUAAHH to her :* i love kids!
celoteh anak kecil will make ourselves very fun and happy when we're besides them :) am i right? hehehe.

alif haris said... [Reply]

bocah cilik memang koyo kae.. :D

Umie Artoqiemie said... [Reply]

kau bagi dia screw driver..? mak ai.. kesian bocah cilik.. jap2.. nama sebenar dia siapa? awat pelik beno bunyi nye tuh?

YOUsoF said... [Reply]

• >

• >

• >

• alien > Haha cool lah tu bro! ;D

• syakey > Dia tak paham. Mungkin dia balas "maa.. maa.." je.. ;D

• Fee Hafeezah ketuk keyboard > Bocah cilik = budak kecil. ;D

Haha tahu takpe, kalau tak habis 'comel' la dapur mak aku..

Jauh, mungkin susah nak pos haha.

• Rtp Farra Arisha > Yup! Benar sekali Arisha. Bocah cilik boleh diibaratkan terapi penghilang stress untuk orang dewasa. ;)

• alif haris > Kehkeh.. ;D

• Umie Artoqiemie > Pemegang screw driver la Umie. Aku pegang sekali dengan tangan dia, gimik untuk dia je.. haha


Bocah cilik = Budak kecil (bahasa jawa). Namanya Umairah.. ;D

Ayie a.k.a Nyei said... [Reply]

lu wong jowo? hahaha

ToshioMario said... [Reply]

LIKE d second foto! :))

YOUsoF said... [Reply]

• Ayie a.k.a Nyei > Ya iya lah. Kenapa, cool sangat ke? Sorry². ;D

• ToshioMario> Google, segalanya ada. hehe

cik nur said... [Reply]

so jadi la karipap yang penuh dengan kasih sayang yer :)

Sarah Mohd Saleh said... [Reply]

dah buat tuh sedekah lahh kat aku sket haa ;)

cucu umie said... [Reply]

sangt comel..teringt ayie dekt adik ayie yg twins dekt rumah..xsabar nak blik kg raya haji ini...

ayiehulk said... [Reply]

bace dua tiga kali ulang.... bocah tu comel sgt~ x leh nak focus kat tulisan2 sekalian... +_+

man said... [Reply]

kanak2... dia suka benda yg menarik perhatiannya.

Niena Pengembara Ilahi said... [Reply]

budak kecik ~

Cik TeN10 said... [Reply]

hahaha.. besa la budak2 kecik.. aku dlu pn msa kecik2 suke gak menyibuk kat dapur.. penah skali aku nangis meraung2 nk tumbuk cili.. mak aku geram dia bagi aku tumbuk.. skali air cili tu percik masuk mata.. menangis smpai bergoyang umah.. haha.. tp aku tak serik.. aku amik helmet bapak aku sbgai langkah keselamatan utk tumbuk cili.. cerdik tak aku? hahaha :D

Jue said... [Reply]

Aku smpi la ni pun msh x reti wat karipap2 cinta tp kalau mkn, aku sgt hebat skali hahahaha

Aku suka ayat last ko..dlm doe maksud. Serius x phm org yg mbiarkan nafsu mguasai diri

YOUsoF said... [Reply]

• cik nur > Yup. Jadi dan dapat dihabiskan dengan cepat.. ;D

• Sarah Mohd Saleh > Sorry.. Kau lambat pesan. Dah la enak karipap tu.

• cucu umie > Haa la twins lagi comel!

• ayiehulk > Haha tahniah la berjaya jugak kau habiskan baca..

• man > Benar!

• Niena Pengembara Ilahi > Bocah cilik.

• Cik TeN10 > Hahahaha.. kau memang budak kecik yang cool lah! ;D

Cerdik, dijamin selamat la cara tu. Kalau ada orang sempat tangkap gamabr kau kan lagi molek jadinya. haha

• Jue > Aku pun sebenarnya tolong2 sikit, tolong tengok je yang banyak.. ;D

Kau satu2nya pengkomen yang 'perasan' ayat aku tu. Thanx!

azalia hjsalleh said... [Reply]

fuyoh karipap karipap cinta. nak rasa !!

h A n Y S said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
h A n Y S said... [Reply]

alololo~ cutenya.. btw, bocah tu loghat mana?hee

YOUsoF said... [Reply]

• azalia hjsalleh > Maaf. Ia telah ditelan dengan jayanya oleh kami.. ;D

• h A n Y S > Hehe..

Bocak cilik tu perkataan jawa la Nys dan aku bangga jadi anak jawa.. ;D

nazirah said... [Reply]

alalala comelnyeee

ikan said... [Reply]

yarh . TAHNIAH, anda pakcik KARIPAP yang kami cari

haha .

so seketul bpe ko jual ..?

hehe

BENA said... [Reply]

aku nak masak karipap pun failed . apatah lagi uli2 karipap nih . hik hik hik .

tapi satu je aku pandai . MAKAN ! hahaha ...



budak kecik sekarang dah bijak la wey ;)

YOUsoF said... [Reply]

• nazirah > Macam _____ nya.. ;D

• ikan > Yezza! ;D

Tak ingat harga dah sebab terlalu menikmati keenakannya..

• BENA > Takpe banyak masa lagi, belajar slow².. Nanti boleh buat untuk yang tersayang.. haha

Sama la kita..

Benar, tapi yang sedihnya bila budak dah terlebih advance benda yang negatif..

Cik Anita said... [Reply]

bocah cilik memang seronok angger maen bareng.. tapi angger kesuen, nyebeli sebab mumet arek ngopeni! haha. Iki jeneni orong kenek kawen~

kue sukak bocah? opo meneh... endang2 lah kawennn!


:D

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

comeiii so kecil tu...;-)

Azham Vosovic said... [Reply]

dah ada gaya jadi bapak budak ni heheheheh

ade2mama said... [Reply]

aku bt karipap xreti..yang aku taw ble aku nk ..karipap tu da ade dpan mate aku..

huuhu

*kn best law awek suapkn kt mulut aku huhuhu

muhamad hanif said... [Reply]

waaa,

kau boleh jadi ayah yang mitahli macam aku suatu hari nanti.


kahkahkahkha !

YOUsoF said... [Reply]

Aminnn...


Kalau kau tak taip "kahkahkahkha" kat bawah tu aku ingat kau sedang serius! ;D

aiEz said... [Reply]

kenapa comel sgt adik ni?rasa mcm nk cubit2 jer pipi..tp xboleh anak org,ehehe

Nursyahira izzati Ngadimon said... [Reply]

alolo . umairah nanges . comel jee!

muke dea suwitt ! saye bet besaq nnti dea jd model busana Muslim ;D

BENA said... [Reply]

amboi untuk orang tersayang terus kalu gelak kan . hahahaha ;) insyaAllah ;)


kita boleh geng . ;)



betol apa kau cakap , sekarang banyak benda negatif dari posotif . huhu ;) aku pon kadang2 takut . takut tergelicik . heeee ;)

Izzaty Ishak said... [Reply]

Err nak karipap cinta satu ?

AHAHAHAHA.

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails