Monday, February 13, 2012

Random awesome #2

Assalamualaikum

Tersebutlah kisah seekor lembu bersama tuannya. Lawak berisi ni dihantar oleh seorang akak melalui emelnya ke emel aku.

Pakcik Maikel (tuan lembu)

LEMBU OH LEMBU..KALAULAH KAU PANDAI BERCAKAP.. Seorang lelaki sedang berjalan dengan lembunya...

 
LEMBU. Aku makan rumput. tuan makan apa?

LELAKI. Aku makan nasi. kita tak sama.


LEMBU: tuan tidur di mana?

LELAKI. Aku tidur atas tilam. engkau tidur dalam kandang. mana nak sama.


tiba-tiba kedengaran laungan azan....


LEMBU: itu suara apa?

LELAKI: Seruan azan mengajak bersembahyang.


LEMBU: tuan tak sembahyang?

LELAKI: tidak.


LEMBU: samalah kita.

LELAKI: ????????????
  



☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻☻


Pagi semalam lepas jogging bersama teman lebih kurang dalam pukul 9 macam tu aku terus sambung tolong mak aku mengupas pisang tanduk dibantu Eqah dan Balqis. Berbekalkan pengalaman aku bekerja di kilang membuat kerepek, proses tu berjalan dengan lancar. ;D

Kerepek pisang ni pun mak aku nak hantar ke kenduri kahwin anak tauke kerepek tu sabtu ni. Kebetulan ada bocah cilik dua orang tu, suasana jadi lebih happening la. Sibuk nak tolong, mak aku bagi diaorang pisau sapu marjerin tu.

Balqis: This called kacak face 
Lepas siap kupas aku sempat siapkan tempahan sticker kawan aku kemudian terus sambung sagat pisang² tu. Sekali lagi pengalaman aku banyak membantu dalam proses tu. haha

Masa aku tengah tekun menyagat, Eqah bagitau aku..

"Cik Usop kita mimpi jumpa Najwa Latiff" dengan nada sedikit bangga.

Boleh tahan besar pengaruh budak Najwa Latiff ni kan. (hati aku berkata-kata).

Aku habiskan kerja menyagat tu selebihnya mak dan akak aku goreng semua hasil sagatan tu hingga selesai. Petang tu pulak aku dan rakan² jogging tadi tu pergi mengisi masa lapang dengan aktiviti sangat berfaedah, berkaraoke (bukan di Red Box Low Yatt) sambil berjimba.


Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

37 comments:

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

baguslah usop. waktu yang terluang diisi dengan aktivitas yang berfaedah yang mana ada manfaat dan kebaikannya sendiri!

::FAIZ:: said... [Reply]

Assalamualaikum. Azan itu Indah. Jika benar-benar menghayati Azan, boleh menangis.

Tahniah sbb kamu menolong ibu kamu, amalan yg mulia. InsyaAllah akan mendapat ganjaran di akhirat. Amin.

najihah sahami said... [Reply]

wow!usop yang rajin. hehe...
pi karoke tak ajak aaaa...T_T

#usop. usop h bagi la alamat tu hari tu. mish tak pos lagi. tempat mish ni pejabat ia susah sikit. nanti kalau Mish kuar pekan karak Mish pos. then mish btau kat emel k. hehe

Ckin Kembaq said... [Reply]

ingatkan citer yang manusia tak panggil lembu tu 'mak'..hehe

Azham Vosovic said... [Reply]

dulu sy selalu tlg arwah nenek buat kerepek pisang...skrg semuanya tinggal kenangan....

BENA said... [Reply]

wahhh aku suka kerepek johor . dulu aku selalu pesan ngan member yang duk air tawar tu . hee :)


najwa latif ? errr bkn budak kecik orag tua pun suka kott . hee :)


wah rajin ko jogging ! nak joinnnnnnnnnnnn . heee~

Jue said... [Reply]

WAH RETI SAGAT MENYAGAT..AKU PUN KALAH HAHAHA

alamak tercaps lock! haha bole jd bakal menantu pilihan neh hahaha!

amboi c Eqah siap mimpi jumpe najwa..agaknya kalau jumpe aku, mimpi aku x?ahahaha

**aku dpt bc perkataan rex box low yat tu weh!!hahaha

Lea Isnawi said... [Reply]

nak kerepek pisang sikit!!
feveret tuuuu

nanad said... [Reply]

heh..lawak lembu tu sgt sarkastik..

syafiqakarim said... [Reply]

lembu = manusia. haha.
oh sop..bagus kau ni.menyagat2.
sedap tuuuuu.karok jamban pun
ok da ;p

Sarah Mohd Saleh said... [Reply]

hahaha.nsb mmpi najwa latif kotmmpi lisa surimadu.haruuu

Cik TeN10 said... [Reply]

kerepek pisang !! sedapnya !! sambil layan movie ada kerepek pisang mg terbaik !! uwaa.. makin bertambah list mknn yg aku ngidam.. huhuhu

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply]

huhuhu prsamaan lembu n tuan dia..

joging petang2 ek, bgs2.. aku dah lama x jog.. huhu

c'axoera ヅ said... [Reply]

takmo kepek pisang tpi nak kepek pedas hahahahah

dill said... [Reply]

tolong sagat pisang & jadikan kerepek utk dill.

plis yousof. hehe

dill.

semutsengal said... [Reply]

woooo,


orang expert mengupas lah ? Cool.

berkaraoke (bukan di Red Box Low Yatt) ? siapakah yang berkaraoke di red box ? Jeng jeng jeng.



AHHAHAHAHAHAHAHAHAHAH

biela bell said... [Reply]

wow..bestnya ada experience keje kat kilang kerepek..!

Hans said... [Reply]

hehehe
hebat la terrer menyagat
erk..mimpi najwa latiff cam xbest je
ekekekek


P/S : Nak Minta Tolong Bantu Hans Menang iPad 2

http://hanspunyablog.blogspot.com/2012/02/pusingan-akhir-contest-gadget-impian.html

Uncle Jonni said... [Reply]

wah!! berjoging....
x lama lagi makin seksi la kau bro...
huhuhuhuhu

merahitujambu said... [Reply]

pergghh makan dlm tu.XD

missSenget said... [Reply]

aku xde pengalaman kupas pisang..

tapi aku selalu jadi mangsa kene kupas pisang nk buat kerepek tu..


huuu..

mungkin aku bole mintak tips dgn ko cmne nk ilangkn getah pisang tu...

chemay said... [Reply]

errr.
sama dengan lembu kalau tak solat.
-.-

Jue said... [Reply]

aku pun xtau camne kitaorg bole dpt hadiah tu sbb smuanya bmula bile c Azham tetibe mintak alamat aku ngan Hanie..x expect lsg dia nak share hadiah yg dia dpt dr 8tv ngan kitaorg =) tharuuuuuuuuuu

-Incek Fik- said... [Reply]

wahh! lama tak makan kerepek pisang! kat sekitar rumah aku banyak tanam pokok pisang, kalau berbuah dapat la merasa buat lempeng nyior, cekodok, kerepek dan se-pisang dengannya heheee..

**lawak entry lembu tu ngeehehee :)

Ezad Skytech said... [Reply]

tu la..kan da disamakan macam lembu...hee...

#buat kerepek...makan aq tahu la..huhu~

Amna.Qadeeja said... [Reply]

fenomena betul gadis u tube sekarang kan? ahahha

tomatokering :) said... [Reply]

tak semayang sama lah dengan binatng. binatang pon tau berzikir.. hewhew

hamboihh rajin lah kunun :P

sergeant keroro said... [Reply]

lembu tu mesti buat muka troll kat tuan dia pastu, haha XD

cIk JanNah said... [Reply]

wah usopp kenapa rajin sgt nie?? jannah pon tak pandai buat kerepek pisang. tau makan jer. hihihi

ABU said... [Reply]

kambing pun tak pegi solat... dua kali lima jak la kan ..hehehe

wah kemain lagi sampai jumpa najwa latip..hahaha

Hanie Dew said... [Reply]

expert ko sagat menyagat. mak aku buat kerepek pisang aku tolg krup krap je.

si eqah ni asyik pasang lagu najwa latiff je kot memanjang. haahahhaha red box low yatt??? .hihihiihi

aiEz said... [Reply]

bagus yousof rajin selalu...dah lama tak sagat menyagat ni...lepas tak berniaga lagi dah..

burnkelana said... [Reply]

Hahaha.. andai semua binatang benar2 berbicara seperti itu dikahir zaman ini.. pasti sekalian manusia tunduk kepada Allah yang satu..

efa said... [Reply]

andai lembu2 boleh berkata2 mesti tuannya tu pon ikut dan gi solat mcm2 plak..amboi pandainya sagat2 ni eh bak sikit kerepek tu huhu

Nurul Iman Rosman said... [Reply]

ape celop mimpi Najwa Latiff, tak best2. ;p

Nursyahira izzati Ngadimon said... [Reply]

iqaa suka najwa latif ? waaaaaaa ! dia kecik2 pun dh kenal laaa . huu . bagusnyaa tolong wak intan ;) abg usop RAJINN ;) hee

anamizu kaito said... [Reply]

wahh usop rajin la tlg..
joging pon rajin..
karok pon rajin gak ea? hehe








luv,
cik ana

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails