Saturday, February 11, 2012

Terima kasih



Hai semua. Waktu macam ni (12.30 tghari) biasanya para gadis tengah sibuk memasak di dapur. Tak tau la ada yang masih terbongkang atas tilam. Bangun tidur basuh muka, basuh gigi lepas tu terus menjamu selera. Memang comel lah gadis yang macam tu. hehe. 


Sebenarnya puas aku fikir nak cerita pasal apa hari ni. Nak cerita pasal gathering, tapi masing-masing dah cerita dengan jayanya di blog diaorang, jadi kitaorang tumpang baca je la kan. ;D


Yang nak diceritakan ni berkenaan sesuatu pemberian/ hadiah. Asalkan namanya hadiah, tak kira harga tak kira saiz, si penerima mesti terima dengan senyuman  selebar 3.5 inci (minimum) lah. Tak ada sebab untuk kita tak suka. Lagi best bila hadiah tu disertakan sekali dengan nota ringkas tertulis yang dia berharap kita suka hadiah tu, sudah tentulah kan. Siapa tak suka benda percuma kan?. hehe

Tapi yang kurang menyenangkan tu bila senyuman kita dibalas dengan muka blur/ muka minta penampar. Tak awesome la main tampar² orang kan. Sabo jelah. haha. Belum kira yang memang jenis susah nak ucap terima kasih walhal dia yang mintak kita tolong. Bukan mengharap sangat pun, tapi semua kena ingat, sekuntum senyuman beserta terima kasih mampu menceriakan hari seseorang.

*Gambar dari Google

Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

38 comments:

Fathiah Hamim said... [Reply]

kalo bagi ikut surat,
macam mana nak tau dia balas senyum ke tak?
hehe

YOUsoF said... [Reply]

Kena tunggu surat balas dengan penuh kesabaran.. Mudah bukan? ;D

Cik tikah said... [Reply]

cakap tq, senyum itu semua basic :)

Rapunzel Cikilolo said... [Reply]

tak perasan kot ko senyum kat die :)

nanad said... [Reply]

mungkin dia terlalu terharu ;)

stuck said... [Reply]

senyum itu sedekah....=D =D =D =D

onie said... [Reply]

haiyaaaaaaaaaaaaaa, ini olang haaaa,manyak susah mau senyum maaa.... olang itu talak tau senyum meh...haha







weiiii,dah lama onie tak mai sini,maaf :(

Natasya Naslin said... [Reply]

kalau surat pon leh je senyum ..
tadaaa =) see? hehe

>_<" a_a" ^_^" =)

WZ said... [Reply]

aku cubalah taip kotak tulis senyum dlm gambar tu kut2 dia sliding ke atas ke? #EpicFail

chemay said... [Reply]

sakit hati bila kita penat2 bagi hadiah.
then dia amik nak taknak je.
grrrrr

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

senyum tak perlu kata apa-apa..hehehehe

semutsengal said... [Reply]

haihhh,

okla kau dia buat muka blurr, aku senyum dekat orang mesti dia pandang blakang.

Ingat aku senyum dekat tiang ke ? ciiss!!

cimöt said... [Reply]

senyumlah senyumlah ahaiiii cekmek molek..lalala

sambil nyanyi..


apa kata pasni ko plak anjur mini gathering??aku support ko mentally..heheheh

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply]

fuhhhh senyum fuhhh senyumm..

haha thanks sbb letak link aku kat entry ni.. :) #senyumsenyum

gmbar tu kotak ke? blur sat..haha

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply]

p.s dude.. stiap kli aku msj blog ni, ad dialog box mintak username n pw aku.. tp aku tekan pangkah je sbb klu x silap aku tu phishing!

-gedek! said... [Reply]

"Bangun tidur basuh muka, basuh gigi lepas tu terus menjamu selera"

Alamak... terasa la pulak...

fathiahRAIHANA said... [Reply]

tak suka senyuman dibalas dgn muka mintak kaki teww --"
apa slahnya apreciate org ckit kan :)




12.30 tu takde kat dapur takde ats tilam. skola --"

Azham Vosovic said... [Reply]

ehem ehem...

dapat surat rahsia nampak?

suzie rahman said... [Reply]

haha..ego lah kot klu xbls dgn senyuman. mcm sya.sory to say.kui3

biela bell said... [Reply]

dalam hati rasa ksal je klu tbe2 wat muka blurr..
at least tunjuklah cara menghargai seseorang kan..

BENA said... [Reply]

aku ingat kau join jugak gathering tuh . hehehe :) so geng kite bile nak buat ? ececece :)


betoi tuh , tak kira benda kecik . benda besar ucap terima kaseh boleh buat orang nak tolong lgi n nak bagi benda percuma lagi . hehehe :)

Amna.Qadeeja said... [Reply]

bila org bagi dgn ikhlas, terimalah juga dengan ikhlas . walau tiada balasan, hanya sebuah senyuman dah menunjukkan satu penghargaan.

' bila sy bagi hadiah dgn sebuah senyuman, sy tahu dia pasti tersenyum lebar' :) :)

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

hehhehehe..

tengah senyum baca entry neh..terasa comei kekadang..hahhahahhah

caliph shuriken said... [Reply]

ucap tq ni simple jaa tapi magic word yg positif ^^

lynda salim said... [Reply]

start a new day with refreshing smileeeee :D

Cik TeN10 said... [Reply]

senyum jugak satu sedekah... so senyum2 la selalu.. baru comel.. betul tak ? hihi ;p

GincoMerahJambu said... [Reply]

kita patut hrgai pemberian orang walau sekecil mana sekalipun

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

senyum itu suatu sedekah. so why not we smile for awhile as it's the most easiest action to do! huh, memang parah klo orang yang punya penyakit tidak tahu mengucapkan terima kasih :'(

Ieja said... [Reply]

sabo je la dgn org macam tu kan..mmg nak mintak penampo..hehe

tapi agak sedih la kan bila hadiah yang kita bagi org tak hargai..rasa mcm nak lari je jauh2..huhu

alif haris said... [Reply]

eh ko ada skali ke gathering saiazuan tu ??

Izz Faizah said... [Reply]

sye ske senyum tp org je tak snyum kat sye..gram!! haha

C.M.A @ CikMoonAdnan said... [Reply]

Btol tu..dgn sebuah snyumn pon dah boleh buat org senang hati.. Senyum tu kn satu sedekah :-)

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

Senyum....xperlu kata apa2.....senyum....

Jue said... [Reply]

eh aku miss komen entry ni ngan entry sblm neh!! omaigoat!!
senyum kan x perlu kata apa2..besa aku senyum je..tp tu la cam ko ckp..bile senyum x bbls..bengang skit la hahaha

haha eqah kalau jumpe aku trus lupe psl najwa!hahaha tp mungkin mimpi ngeri kot haha sbb slalu aku kamceng ngan bbdk lelaki sbb aku slalu lyn cite psl diaorg btukar dr ben10 jd petah, main pedang2..woah..itu mmg aku hahaha

Ezad Skytech said... [Reply]

kalau dapat hadiah...mesti la tersenyum lebar punya...hehe~

ABU said... [Reply]

wah kemain lagi ayat kau yg color purple tu.. tak mampu dowh aku nak membina ayat mcm tu hahahaha

Hanie Dew said... [Reply]

ye la kalau ko join gathering bole ccite jgk kat sini. len kali join.

kemain measurement senyuman tu siap ada minimum kan. tau la ko tokey sticker.hari hari nak measure size hahahaha..

kalau senyum hari hari awet muda. kalau senyum org tu tak balas.lantak kedia. dia tak awet muda nanti. hehehe

Nurul Iman Rosman said... [Reply]

Iman suke ayat ni,

"sekuntum senyuman beserta terima kasih mampu menceriakan hari seseorang."

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails