Thursday, February 9, 2012

Kalaulah benda ada perasaan lagi

Assalamualaikum



Cuba kalian bayangkan kalaulah benda dalam dunia ni ada perasaan marah, sayang, suka, menyampah, takut dan segala macam perasaan lagi. Agak² makin tenteram atau makin kelam kabutkah dunia ini?


☺ Kereta.

Akan cuba sedaya upaya untuk tidak membawa laju kerana takut dirinya akan mati sia². Mungkin wujud juga perasaan bongkak bila ada aksesori canggih dan terkini.


☺Televisyen.

Takkan menayangkan cerita² yang berunsur maksiat dan hiburan berlebihan kerana takut akan mendapat dosa serta bakal diseksa.


☺ Facebook.

Tidak akan meletakkan gambar yang bukan² dan takkan komen merapu kerana takut dituduh memfitnah.


☺ Lif.

Pada yang gayat, takut ke tingkat tinggi. Ada yang cemburu sesama lif bila ada lif lain hanya melepak di level G sahaja.


☺ Tangga.

Akan menyumpah seranah manusia kerana selalu dipijak dan dijadikan tempat pembuangan najis oleh mereka yang tak tau beza jamban dengan tangga.




☺ Handphone.
Akan muntah hijau bila dengar ayat² jiwang dari pemabuk cinta dan akan menutup mata dari melihat video yang tak berapa manis.

Sumber - Majalah lawak Ujang





Pssst : Pelekatku ada 
benda baharu!





Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.


29 comments:

Lea Isnawi said... [Reply]

hehehe. nak guna menda tu sume pun rasa takut
sebab selalu kena warning awal2

biela bell said... [Reply]

kalaulah diorang ada perasaan..
aman dunia nie..hahaha

Amna.Qadeeja said... [Reply]

hahah kalo benda ade perasaan mmg susahla kan nak bt something pn kena pkir byk kali takut kena rotan kehkehkeh

Uncle Jonni said... [Reply]

takkan ada insiden barmadu kasih dlm keta lagi... mau kena maki hamun oleh keta tersebut...

kehkehkehkeh

chemay said... [Reply]

mesti diorang tak sanggup nak layan kerenah manusia kann.
hehe
:)

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

makin kelam-kabutlah bila jiwa dan diri benda2 tersebut memberontak apabila dianiaya oleh manusia...hehe i can't imagine if it's real :D

cimöt said... [Reply]

tu yg opah aku selalu cakap..
kalau lahh benda tu boleh cakap dh lama ko kena marah..

aku sengih je..

Aqiim said... [Reply]

kat tempat aku, selalu ada budak2 kencing dlam lif..
sabar je lahhh -,-

Cik tikah said... [Reply]

kalau benda ada perasaan, mesti aman dunia ni

kim heeruul said... [Reply]

kalau la batu ada perasaan,mesti dia tumbuk2 org yg maki dia..

BENA said... [Reply]

kalo benda2 alah semua ni ada perasaan . orang jahat tension sebab sikit2 xboleh buat ni . sikit2 xboleh . kene sound dengan benda mcm ni . hahaha :)


aku bayangkan kalau la kalendar ada perasaan . haaa macam mane la tuh eh ? heee :P

anamizu kaito said... [Reply]

jalan raya pon mesti pakat nak jadi lurus je sbb xnak exiden byk.. =P







luv,
cik ana

Hanie Dew said... [Reply]

katil dan bantal orang yang suka tidue dan pemalas mesti hangin dan memberontak.

najihah sahami said... [Reply]

kalau la blog ni ada perasaan, mesti dia happy sebab usop rajin update dia. hehe

syafiqakarim said... [Reply]

mesti manusia akan lebih berhati hati.sama je..
kalau manusia bole melihat tuhan bukan hya sekadar mempercayai,
pasti maksiat dan segala benda,
takot utk di ulangi.

Mr.Clive said... [Reply]

haha
kreatif giler sapa yg tulis bende2 ni...boleh pulak gitu eh...LOL XD

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

hehehe....kang motot den xmo merempit dah....

pss....itu gamboo hiasan larr sop...xminun pown ais....huhuhu....

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply]

huhu aku pn xleh bayangkn beb mcm mana keadaan dunia klu semua bnda ada prasaan dan boleh brcakap.. fuhh aku dok diam2 kat bucu rumah je kot..haha

nanad said... [Reply]

terfikir, apa perasaan kasut agaknya ye ;)

Nurul Iman Rosman said... [Reply]

tu lah,
kadang-kadang terpikir gak, kite ni dah macam-macam buat kat bende tu sume. kalau lah benda tu ade perasaan. haih -,-

Natasya Naslin said... [Reply]

Assalam.. hye there =) BW here =p

hehehe.. kalau lah kan bnda2 tu sume... =p
btw, suka header smple tp cool. entry pon best, bkal jadik bloglist wa.. =)

Ezad Skytech said... [Reply]

seram sejuk kot kalau semua tu bernyawa...huhu~

Jue said... [Reply]

Ah frust giler td dah taip komen pjg2 pastu server conflict, komen pun ilang uwaaaaa maka aku pendekkan komen jd "xdpt bygkan part lift tu, lucu btul. Pastu kkdg aku rs aku mcm.org gila sbb pnah bfikir cam ko tulis tu dgn pnuh serius hahaha"

Ieja said... [Reply]

hehe...ada baik dan buruknya kot..fikir jangan tak fikir :)

Fathiah Hamim said... [Reply]

out of the box. :)

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

hahaha kalo laptop aku ni boleh marah..dah lame dier marah aku sbb slalu sgt hempuk2 dier.

semutsengal said... [Reply]

berukband aku mngkin aku merajuk sbb aku asyik gunakan dia 24 jam je.


kahkahkah !

Azham Vosovic said... [Reply]

hehe....kreatip betul sapa yg pikir psl benda ni...sweet yet we never realized it huhuh

fathiahRAIHANA said... [Reply]

doraemon ada satu episod yg menda boleh bcakap ni, hee.


kalo sngguh la semua benda leh bcakap ni, pakat tak buleh buat apa dah kita --"

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails