Monday, October 31, 2011

See Netron




Hai semua, selamat hari Isnin. Terima kasih pada yang sedekahkah Al-Fatihah tu. Semoga saudara² kita tenang di sana, aminnn. Jugak pada yang memuji gambar kapal terebang bergerak tu, kasih anda diterima. Gambar tu sebenarnya aku ambik dari filem pendek bertajuk "I'm Here" dan bukan buatan aku, sebab tu ia cool.


Ni la watak utama cerita tu.



Tapi niat aku sebenarnya nak cerita pasal sinetron atau lebih comel ditaip seeeee netron. Semakin banyak episod , semakin panjanglah ia boleh ditulis. Haha. Selain channel Singapore, tempat aku dapat channel Indonesia jugak. Sila jangan cemburu ye kawan². Empat channel kot semuanya.


Paling ngetop SCTV (tempat kita TV3). Adiknya, RCTI, MNC (sukan²) dengan satu lagi siaran dangdut, tak ingat namanya. Goyang gerudi kot. Eh itu nama tarianlah..


Boleh dikatakan setiap malam lepas isya' mak aku dah duduk depan TV, layan sinetron Puteri Yang Ditukar. Sekali tayang 2 jam, sekarang dah dekat episod 300 kalau tak silap. Kauorang bayangkanlah betapa berbulunya aku kalau terpaksa tengok muka pelakon² lelaki sinetron tu.



50 comments:

Umie Artoqiemie said... [Reply]

aku lagilah berbulu.. nenek aku kalo dah tengok tv.. memang tak berpeluanglah..... jom layan lagu mukabulu...

Umie Artoqiemie said... [Reply]

yeay 1st.. hahaha..

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

aku jarang dah tgk tv

YOUsoF said... [Reply]

Hahaha.. Nak taknak buat² muka comel je la layan cerita tu.


Jom, kau petik gitar, kau jugak nyanyi untuk aku. ;D

YOUsoF said... [Reply]

Bagus la.. Kurang pencemaran mata..

si robot comel said... [Reply]

wa memahami,kes lu macam kes wa juga,haih.

si robot comel said... [Reply]

wa memahami,kes lu macam kes wa juga,haih.

Fathiah Hamim said... [Reply]

dah lama tak tengok tv.

Fara E's said... [Reply]

kalau kau dah berbulu , aku lagi la , haha

adwafarahin said... [Reply]

x kuasa mak noxx! tgk senetron panjang2 gitu
hikhikhik

Amna.Qadeeja said... [Reply]

hahah jangan berbulu sangat nt makin bertambah bulu kat bdan :P :P

ayiehulk said... [Reply]

muke pelakon lelaki jee? pelakon pompuan diee??

kalau aku, da lame dah tengok tajuk pon berbulu2.... silap2 berjanggut bermisai sekali...

aqmalazmi said... [Reply]

guess what..sinetron cerita org indon kan???? erkkkkk tak tau sangat -.-"

Lea Isnawi said... [Reply]

aku menyampah sikit dgn citer indon ni
meleret2
layan kdrama lagi best!

alien said... [Reply]

best a kau dapat rancangan luar
busan2 rancangan mesia, tukar chennel rancangan luar

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

many sinetron indon gets so many episode. kekadang arisha sendiri pun bosan tengok sinetron yg beratu2 episod..hufttt :'(

ada juga ke channel SCTV, RCTI di sana? btw, yousof stay di mana?

tapi kekadang syok juga layan sinetronnya, its full of lessons!

Aweyn said... [Reply]

sinetron yg cite die kdg2 x masuk akal tp tu jugak yg org malaysia layan. haha

Bella Bell said... [Reply]

aku memang tak kan tengok seeeeee netron ni.. panjang bebenor weyhhhh.... hahahahah!!~

Chegu said... [Reply]

asik konflik je kot sinetron ni, ntah bile nak abis, kadang2 rasa macam nak tarik2 rambut je sbb tak abis2 masalh dia, tipu gile

khairul akmal bin azman said... [Reply]

tempat aku jauh la...

nak gak tgk channel dr sgpore
hehe

HaiDa HiDa said... [Reply]

tak minat sangat sinetron ni sbb citernya panjang berjeler dan kadang2 macam dah nak penghujung tapi sempat lagi dia pusing ajlan cerita tu.. huhuu..

aleen aiden said... [Reply]

keh3.xlarat oih nak layan citer indon sampai 2 3 ratus episod.grrr

najihah sahami said... [Reply]

episod mula2 tgk sinetron ni syok lg...dah masuk 50 ke atas hampehh je semua. xlogik je bnyk. kan kan?

YOUsoF said... [Reply]

• si robot comel > Haha.. Sinetron memang terapi terbaik! ;D

• Fathiah Hamim > Eloklah, bolej kurangkan rabun mata. hehe

• Fara E's > Ok² aku paham. ;D

• adwafarahin > Hahaha. Bapak lagi lah tak kuasa..

• Amna.Qadeeja > Haha orait! ;D

• ayiehulk > Pelakon perempuan mereka comel! haha

Amboi, tu betul² berbulu tu.. ;D

• aqmalazmi > Benar sekali bro!

• Lea Isnawi > Sangat² meleret! ;D

Korea, gadis mana yang tak suka.. kan.

• alien > Boleh tahan la..

• Rtp Farra Arisha > Tula Arisha kan..

Yup! Stay area Kota Tinggi je..

Betul juga, tapi banyak sub topik dalam tu, jadi pening.. hehe

• Aweyn > Haha.. Lebih² lagi yang ada dengki mendengki.. ;D

• Bella Bell > Yang berjaya tengok memang hebak lah... ;D

• Chegu > Hahaha.. Memang, sakit hati je tengok.. Orang buta siap dah sempat bedah, sempat sembuh.. Masalah tak habis² jugak..

• khairul akmal bin azman > Singapore boleh tahan best, selalu siar movie hollywood terbaik.

• HaiDa HiDa > Kalau nak banding drama melayu, sempat habis 4 musim dah kan.. hehe

• aleen aiden > Samalah kita. Diaorang berlakon drama pun dah boleh kaya..

• najihah sahami > BETUL! Sebab tu ia dipanggil seee netron. ;D

cik sakdi said... [Reply]

eh kau dok jb ke?? umah aku pon dapat la segala mak nenek tv tu.. aku myampah tgok chanel indon.. sbb iklan dia banyak giler. bek layan chanel singapore.. syok kan kita xada estro pon xpe. hahaha

syafiqakarim said... [Reply]

kt hostel takde tv.bila blk rumah pula jrg tgk tv sebab mcm dah tak minat.haha

ayiehulk said... [Reply]

heheh~ mcm tu ek... grr....

mmg x suke tengok yg panjang berjele2 ni....

Cik TeN10 said... [Reply]

gua plg xsuka sinetron tu.. kalau tak rebut harta rebut lelaki.. tu je.. tup2 smpai 300 episod.. bengkak mata gua klau layan..

YOUsoF said... [Reply]

• cik sakdi > Duduk Kota Tinggi je dan aku bangaa jadi anak Johor! ;D

Betul lah, kadang² tu berulang sampai 3 kali straight. SABO jela..

Yup, channel free sudah. haha

• syafiqakarim > Perubahan positif tu. Elektrik pun boleh dijimatkan.. ;D

• ayiehulk > Hahah takdelah biasanya memang bosan pun.. Benda kalau dah selalu sangat, mestilah mudah bosan.. kan.

cik wanie Lovela (CWL) said... [Reply]

cerita dan pelakon yg bosan jlan cerita dia buat belit2 sampai boleh gila itulah sinetron

YOUsoF said... [Reply]

• Cik TeN10 > Hahaha rebut² la baru keren!


LOL. ;D

YOUsoF said... [Reply]

• cik wanie Lovela (CWL) > Hahah, pelakon sonetron juga boleh kaya di sana.. ;D

dill said... [Reply]

tak lalu tgk sinetron. pensan.

dill.

Daddylicious said... [Reply]

300..mak ai banyaknya...:)

kim heeruul said... [Reply]

sinetron bawang merah bawang putih mcm cilaka..hahaha..

Liyana Zahim said... [Reply]

Nasib baik aku tak lyn tb.. Aku dok lam blik tdo je.. Hahaha~

ABU said... [Reply]

wah dapat siran percuma.. punya best... tak payah pasang astro dah bolh gerudi inul..hahahha

Ain Atika Zailani said... [Reply]

hahhah sabo sabo...memang sinetron kalu dah tgk kene tgk terus. episod sepanjang zaman tuh. hahaha jalan cerita panjang kemain.

Cik tikah said... [Reply]

sakit hati tgok see netron yg lama sungguh!

muhamad hanif said... [Reply]

yela. kau kan warga jb. kompemkompem dpt chnnel.indo. bila nak ajak aku jalan dkat dangabay? ? hahahaha

anamizu said... [Reply]

wahhh dpt channel free..konfem bahagia MAK YOUsof.hehe..sipbek mak cik ana x minat drama indon.. sbb suke meleret2 sgt cita die..hehe =P






luv,
cik ana

WuMing said... [Reply]

Tengok jugalaa tv... tapi tak ada drama yang perlu diikuti...

onie said... [Reply]

berbulu gak ohhhh,dah la lama 2 hours tuh,sekali episod 300 lebih, mati pelakon tu timboi pelakon baru,jadah pe la..huhu

Zul Fattah said... [Reply]

best ke sof.. cite ni? aku dah lama x tengok tv kot

aiEz said... [Reply]

ak dah lama rasanya tak layan sinetron..bukan apa tak terikut panjangnya...last ak tgk sinetron citer Wulan kat tb dulu,tu pun apa aura yg suh ak melekat layan citer tu..maybe lagu tema dier kot,kan kumpulan Letto yg nyanyi...orang jowo kiter jugak,hehe...;p

YOUsoF said... [Reply]

Ok aku tau tajuk je.. ;D


Tula, 1 yang best pasal sinetron ni. Lagu OST dia memang ngetop. Lagi best, lagu tengah naik, diaorang terus buat sinetron tajuk tu. Serius pantas gila wong jowo buat kerja kan. hehe

BENA said... [Reply]

mak aku suka la tengok seee treon teron nih . hahahaha ;) AKU PALING TAK SUKE bab cite sambung menyambung . kalau habis terus . aku layannnnnnnnn ;)



kadang2 siap tanya , cerita nih habis terus tak ? ;)

YOUsoF said... [Reply]

Hahaha genglah mak kita! ;D


Aku kalau cerita tu ada isi, aku layan je. Lebih² lagi kalau pelakon perempuannya comel. hahah


Bagus jugak cara tu, takdelah tengok cerita episod 1 je kan..

BENA said... [Reply]

ha boleh la suruh mak2 kite duduk kumpul depan tv sama2 . hahahah ;)

amboi kauuuuuuuuu YOUsof! kalau perempuan tak comei ? agaknya terus off tv . hahaha ;)

dari tengok 1 episod . baek tak payah tengok terus kan ?

InaNina said... [Reply]

300 episode kire nak dekat setahun la cerite tu tak habes2. gile!

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails