Saturday, September 17, 2011

Cermin lama


Hai.. Selamat hari sabtu, selamat Hari Malaysia semoga kita terus bersatu.
Petang ni kami Plan Baik nak mandi-manda dekat Tanjung Balau. Siapa² yang ternampak aku tengah berenang gaya bebas jangan segan² untuk kata "Hoi Usop" ok.



Aku lima dari kanan, Mus (diri), Daus dan Audi (belakang kamera)
dekat Danga Bay masa raya tahun 2010.


Dengan Bismillah aku nak kongsi cerita sikit, diaorang ni la geng masa aku jakun dengan BMX dulu kala. Kalau ajak race aku memang no 1 punya lah (1 dari belakang). Kaki panjang, susah nak sprint barangkali. Biasanya Daus no. 1, Mus 2nd dan aku.. Aku lebih rela mengalah dengan diaorang haha. Audi pulak aku tak berapa pasti hehe.


Tapi kalau bab naik bukit aku boleh jadi leader sambil tersenyum. Pada yang terbaca entri eksiden BMX aku ni dulu mungkin tau sedikit sebanyak keterujaan aku dengan BMX ni.


Tapi sayang sekarang hanya tinggal kenangan, harap² aku tak termakan semut so that ingatan aku kuat untuk ingat kenangan² ni.

59 comments:

Izzaty Ishak said... [Reply]

Waah geng BMX lah. Zaty join geng bas ekspress je. Ahahaha :D

YOUsoF said... [Reply]

Haha ok la tu, lebih selamat dan selesa.. ;D

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

geng bmx.. aku plak mountain bike.. hehehe

semua kawan2 pakai basikal mountain bike masa zaman aku skolah rendah..

..cik gugu.. said... [Reply]

danga~~~~ huhuhu tanjung balau pulak.. nsib bek den da blk perlis~

YOUsoF said... [Reply]

::FAIZ FARISH:: > Waah lagi cool!

Aku dapat BMX dulu tu pun dah syuur sangat².

..cik gugu.. > Perlis, baru berapa jam heheh.. Takpe, takkan lari tempat tu dikejar.. ;D

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

hujung minggu yg terisi

:)

meaw said... [Reply]

hoi usoppppppp,weyh aku nampak ang berenang bebas yg dah nak tenggelam tu,hahaha!

race cara berhemat takpa weyh,haha

YOUsoF said... [Reply]

Anisa Hang Tuah > Syukur.. ;)

meaw > Hoi Meaw.. ;D

Haha saje je tu dah boring asik terapung je..

Race basikal je pun, bagus untuk bakar kalori dalam badan.

ekabukanmakcikkau. said... [Reply]

aku lima dari kanan tu ada kena mengena dengan aku yang paling henseng sekali dak ? haha

muhamad hanif said... [Reply]

aku geng bas sekolah !


AHHAHAHAHAHHAHAHA

zuera said... [Reply]

seronok bile dpat kua cmni....tambah2 ag lau ramai2..lau de kesemptan...g r sungai pongsun and mendaki bukit broga..terbaek kot.....kompem puan ati....:)

YOUsoF said... [Reply]

ekabukanmakcikkau. > Ntah, saya tidak pasti.

muhamad hanif > Dah boleh join geng Zaty dah, upgrade sedikit.. ;D

zuera > Betul.. Waah memang teringin tu, setakat ni dapat tumpang tengok gambar orang lain je.. Ada rezeki pergi jugak kot insyaAllah..

ABU said... [Reply]

dah lama tak main basikal.. kalau main mesti kangkang aku ni sakit..jom ke bukit ceraka..:D

ayiehulk said... [Reply]

waa... hai usop.... >.<
best nye dpt kwn2 lagik ngn member2 lama.... =)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

boleh ah nnt cerita kat anak-anak, cucu cicit, yg kau nih dulu2, pengayuh BMX yg 'HEBAT'..kahkahkah..

aku jumpa geng pondok-pondok je..masa kecik-kecik main pondok-pondok tiap ptg.. sampai sekrg kalo jumpe je, mesti bkk cite curi pisang belakang umah nenek tipah..haha :D

Fathiah Hamim said... [Reply]

oh bmx. kenapa tinggal kenangan?

Peah Glemer said... [Reply]

bmx, aku lupa dah mcm ne, HAHHAHAHAA *lamanya tak naik beskal.

YOUsoF said... [Reply]

ABU > Samalah kita.. Tapi aku tak sakit sangat kot sebab aku buat regangan otot dulu sebelum kayuh basikal.. hahah

ayiehulk > Hai jugak.. Kawan lama ni dah paham perangai masing², seronok nak diajak gurau mahupun karaoke.. ;D

Fee Hafeezah ketuk keyboard > Cheese!

Haha samelah.. Jumpa mesti ada cerita balik pasal kenakalan dan kesengalan masa kecik dulu. Terbaik la kan.

Fathiah Hamim > Sebab basikal tu dah ke mana ntah sekarang ni.. Rasa menyesal pulak tak jaga elok² dulu..

Peah Glemer > Basikal tu berbentuk B, M dan X serta dilengkapi dengan dua tayar.

khairul akmal bin azman said... [Reply]

gua join geng star je..hehe..
nice pic beb..cam pailang malaya..

alif haris said... [Reply]

aku nmpak ko berenang gaya bebas kt pntai morib .. smpai morib ko berenang ke sop ??
hahahahha

YOUsoF said... [Reply]

khairul akmal bin azman > Hahaha ok gak tuh! Kira kau terer nyanyi dan menari la ni.. Kalah Najwa.. ;D

alif haris > Hahah aku tak serajin tu la Lep..

-Incek Fik- said... [Reply]

Hahaa.. aku baru jer beli beskal baru. cadang nak angkut bmx, tapi terasa kecik pulak.

So, aku just angkut mountain bike jer hehee..

* Kalau tak, boleh aku ajak race sama ko kat litar sepang.

syrupmasin said... [Reply]

untunglah ade bmx..haha..fuyoo nk mandi2 lagi tuh :D

Azham Vosovic said... [Reply]

dulu adik sy pon gila dgn basikal BMX tu huhuuh

Papa Mifz said... [Reply]

tiba2 teringat kat beskal BMX...huhu

THE LEKAT LEKIT STORY said... [Reply]

hai usop.. akak nampak kamu kt sini. :D

Taufiq Tiramisu said... [Reply]

teringat plak aku kecik kecik dulu duk main lumba basikal. tiap tiap petang punya tak miss. bila dah lumba lumba, sampai selekoh je mesti cuak sebab laju sangat. nasib baik tak langgar pape. hahahah

New Entry : Tak Payah Jadi Blogger Kalau Kerja Asyik Nak Menipu Je

Amna.Qadeeja said... [Reply]

usop comel yeay ! haha

err nmpk jgk usop berenang tp cam segan nk say hai wakaka

Etong said... [Reply]

hehehe etong dulu geng beskal ada loceng :)

adwafarahin said... [Reply]

kenangan tu kene simpan kemas2 nnt ley cter kat anak cucu hihi :P

dill said... [Reply]

mase skolah rendah dulu sangat syok naik bmx. tapi de la sampai geng2 :)

dill.

iMBobo said... [Reply]

berenang gaya bebas ok jgn terbabas hehe

bunga said... [Reply]

hahhaa..aduhh,..

Fara E's said... [Reply]

aku bwu tao BMX tu basikal , haha

Miz Novexx said... [Reply]

kesimpulannya, janganlah kita makan semut... :)

aleen aiden said... [Reply]

1 dari blakang.hahah.pffft!

YOUsoF said... [Reply]

-Incek Fik- > Mungkin kau rasa kecik sebab badan kau dah semakin sihat.. ;D

Mountain bike lagi mantap tuh, pun ok je kalau nak ajak race se-round dua..

syrupmasin > Tapi tu semua cerita dulu la Sin..

Kau pun boleh je mandi2 dalam kolah tu.. ;D

Azham Vosovic > Best woo..

Papa Mifz > Simpan elok2 kenangan tu bro, boleh cerita kat anak.. hehe

THE LEKAT LEKIT STORY > Hai kak.. ;)

Taufiq Tiramisu > Haha kalau
aku biasa race lepas2 maghrib macam tu, lebih mencabar.. ;D

Tapi kalau tak ada luka jatuh basikal memang tak sah la kan..

Amna.Qadeeja > Kawan Usop tu memang.. ;D

Orang kata segan menegur, harapan lebur.. haha

Etong > Waah.. Comel dan ada style.. ;D

YOUsoF said... [Reply]

adwafarahin > Hehe insyaAllah.. Kalau masa tu masih ingat password blog ni, suruh diaorang baca sendiri je.. ;D

dill > Laki pompuan pun ada BMX kan.. Memang style lah masa tu..

iMBobo > Haha ok bro.

bunga > .....

Fara E's > Baguslah begitu..

Miz Novexx > Hmm ok.

aleen aiden > Tapi still naik podium jugak apa... hahah

yuyu Zulaikha said... [Reply]

salam Yousof :)

lain kali, jangan main tuduh saja tau... konsert start 8, 7.30, yuyu masih dalam masjid. solat berjemaah, masuk tak lambat pun. banyak saja kan cara, lagipun, ramai yang solat di surau stadium :) kan di sediakan.. :)


terima kasih <3

YOUsoF said... [Reply]

Terima kasih juga.. ;)

yuyu Zulaikha said... [Reply]

takpe... sorry tau... cuma terasa sikit je :)

YOUsoF said... [Reply]

Orait, sama juga.

ikan said... [Reply]

cahaya matahari blkg tue mahal sgt . :)

yeap! kgkdg kter tak sedar slh diri kter . paling truk kter sendiri tak nmpk slh kter .

so, org tdekat cm kgkwn nie la leyh tgur sgle slh silap kter

missSenget said... [Reply]

ko ada lesung pipit sebelah eh?

comel..!

err..ke aku salah org? hahahah

chemay said... [Reply]

masa kecik main basikal roda 2 je.
lepas tuh mak tak kasi bawak basikal dah.
:(

WZulhilmi said... [Reply]

Skrg mana dh BMX tu pegi??

Fyqa said... [Reply]

semut jugak kne salah..

ngeh3

Umie Artoqiemie said... [Reply]

lawan bmx ngan aku kompem aku menang kaki pendek haha.
makan semut lagi ok, klo termakan cicak? tak ke nahas tu?..

Amna.Qadeeja said... [Reply]

err 'kwn' usop pn name usop ea kahkahkah

harapan sdh lebur eh? kbai. :D

anamizu said... [Reply]

wahh geng BMX..
blrh buat drama nih :)












salam kenal dr cik ana..hehe

YOUsoF said... [Reply]

ikan > Kebetulan je dapat macam tu..

Yang penting kita sedia dengar nasihat orang lain. Tak rugi pun... kan.

missSenget > Hehe betul la tu terimakasih². Sebelah pun ok kan.. ;D

chemay > Mak, mestilah risaukan anak.. Sebab tu tak bagi main..

WZulhilmi > Ntahlah Zul, mula² tayar pancit biar dalam garaj, lepastu tukar handle dengan budak.. Lepas tu terus hiilang di pandangan.. Rugi pulak rasanya..

Fyqa > ;D

Umie Artoqiemie > Haha kasi test dulu baru tau maa..

Betul², kalau termakan cicak mau seminggu tekak aku kembang..

Amna.Qadeeja > Heheh..

Musnah sebab basikal tu dah ke mana ntah perginya..

anamizu > Takpelah, biar Geng Bas Sekolah je yang femes.. ;D

Salam kenal juga dari En. Yusof.

Syahirah Suhaili said... [Reply]

wiieee...geng bmx ye..hehe..tunjuk aksi sket..ngee..
kalau termakan semut,g beli kismis ingatan pulak ye.. :P

YOUsoF said... [Reply]

Haha setakat angkat tayar depan, pusing hendal 2 kali boleh la.. Kalau nak cuba skil lain maaf ye.. ;D

Orait, thanks.

Amna.Qadeeja said... [Reply]

usop,harga sticker camane? email mai k? nt mai bank in secepat mungkin. :)

YOUsoF said... [Reply]

Baiklah.. ;)

nabilah_2908 said... [Reply]

abadikan kenangan itu dalam bentuk tulisan...takde la lupa.. :)

YOUsoF said... [Reply]

Betul dan betul. Kawan ada cakap best ke tulis kat blog ni?

Lepas ni boleh jawab kat diaorang macam ni..

"abadikan kenangan itu dalam bentuk tulisan...takde la lupa.."

;)

Cik Anita said... [Reply]

basikal BMX memang impian budak-budak lelaki. heh.

boleh eh camtu??

:)

YOUsoF said... [Reply]

Tak salah untuk berkata begitu.. ;D

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails