Saturday, October 30, 2010

Jantung Hati siri 1

Lama abes aku tak cerita pasal jantung hati aku ni.

Dah lama jugak sebenanye nak buat pasal diorang lagi. Sebab diorang selalu bikin gue tersenyum. Plus ade saranan dari seorang 'sahabat' supaya jangan duk buat cerita pasal aku je, takut pembaca muntah kejemuan pulak kang ;D.

Yela lagi variety cerita aku lagi bagus la hendaknya kan.

~ Watak utama, Nuratiqah > Periang, agak tidak berani tapi agak degil, mulut kecoh, suka merosakkan lagu. ~



~ Watak kedua, Balqis > berani, periang, mulut kecoh, perosak lagu jugak, sangat rajin, suka buat gaye gedik or over, suka buat ayat bodek, lembut, pelat s, dia ganti s dengan huruf t. So dia panggil aku Cik Utop or Utop je ;D ~


~ Watak sampingan, penulis > orang awam kebanyakan ~


~ berlari di tepian pantai, practice tuk larian rumah sukan katanya ~


~ Ha tu keluar dah gaye over beliau ~


~ hehhehee ~


~ Iqah ajak Balqis join lari sekali, tapi... ~


~ sebelum tu Balqis dah jatuh dulu sebab akak dia pimpin sambil lari laju², si Balqis pulak terkedek-kedek, jatuh terus kat situ ~

*baju hijau tu adik aku, crew belakang tabir heee.

"HAH BAGOS!" aku cakap.

Si kakak diam je.

"Ibu marah nanti tak tau eh.." aku sambung balik

"Adik ni ha" si kakak jawab.

"HAHAHA" aku gelakkan je, takpe kot janji diorang happy kan.

Ni first time kot aku pergi pantai ngan diorang, pasni nenek dia janji nak bawak mandi-manda yang sebenar-benarnya bukan 'mandi' tak disengajakan mcm kat atas tu. Tapi tunggu cuti sekolah lah.

Minggu depannya ibu dia cerita, si kakak sibuk ajak mandi laut.

"Ibu kan nenek kata nak ajak mandi laut cuti sekolah ni" si kakak mulakan.

"Laa kan nenek kata cuti sekolah nanti" ibu dia jawab.

"Sabtu ahad ni cuti sekolah la ni" dia jawab balik.

"Hehee cuti sekolah yang seminggu ke 2 minggu la kakak" ibu dia jawab sambil tersengeh ;D



~ Ni baru lah dia pimpin adik dia slow², lepas aku marah sikit suruh jalan je ~


~ Pastu sempat pulak berkawad kejap. barrissss, barrissss..... SEDIA! ~


~ Main² cuit air guna jari pulak sambil buat muka slumber tapi over ;D ~


~ Lepas penat berlari, terjatuh pastu berkawad. Tibe² Balqis nak terkucil, aku suruh buang kat dalam air laut je. Tak salah kan perbuatan tu? ;DD ~


~ Si akak tolong cedokkan air tuk adiknya ;D ~


~ Penulis sempat bergambar dengan diorang ~


~ Lagi gambar penulis dengan diorang ~



Bawah ni gambar pantai tu di kala mentari melabuhkan tirainya~



* Kredit to SUSUK SENGAL



*Eh bukan pulak, tu gambar cilok dari seorang sahabat di oversea laa.
Thanx korang sudi bace entry aku yang panjangnya hampir 24 inci ni ~

lagi * Saje nk tunggu siapa² tanya kat mane tempat ni. Barulah aku seronok nak bagitahu ngan bangganye..

Lokasi : PantaiTanjung Balau, 70km dari Kota Tinggi. Tapi dlm 15km dari rumah mak bapak aku.

59 comments:

ard said... [Reply]

kakak tu comel.
cop untuk aku boleh?
hahaha

Permata Hati SayangKu said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
Permata Hati SayangKu said... [Reply]

YOUsoF>comel sgt 2 bradik ni.cute jer sye tngok...smoga dye orang hpy2 slalu....>aida<

Myra Arshad (: said... [Reply]

alahai. kiut kiut belaka. geram~ rasa macam nk piat-piat je pp tuh, then nk join si kakak berlari. hekhek :))

btw ; nice pic and place ^__^

alexa yussida said... [Reply]

comelnyeee...:DD

maisyara Pot! Pot! said... [Reply]

dekat mana ni? best tu main air pasang ^^

Encik Gorilla said... [Reply]

pergh... mmg best... kalo aku dah berendam dlm air pakai seluar pendek...

siti farhana said... [Reply]

adik beradik yang comel.
mndi kat pantai mana ni. nmpak bersih jer.

ieQa sWetLuv said... [Reply]

wahh cumelnye mereka..



rase cm da lame lak x jalan tepi pantai hehe

qistina said... [Reply]

kiutnye kanak2 riang ni....
hepi jer nampak dpt men kat pantai....
btw, ni katne ye?
cam lawa je tempat ni....

Mai.Qadeeja said... [Reply]

ahaahah cik utop ea? btw,dua2 cute besh tengok mereka ! ;)

hiro said... [Reply]

tomey3.

Cik. Bena said... [Reply]

haaa ko lak buat entry panjang . hehehe

weh abang UTOP. hahahaha * aku nk gedix gak*


weh siyes gamba2 ko cantek seh ! ko pakai kamera pe ek? ohooooo~

zOeY zAu YaH said... [Reply]

cantik gambar+entry yg unik haha nice blog..zoeyzauyah.blogspot.com follow blog saya lak ya? =)

suichi said... [Reply]

tgk budak2 beraksi mmg besh..kiut~~

Rahimah Ramlan said... [Reply]

sangat comel..& bestnye leh main2 kat pantai tu..leh kejar ketam ;-)

YOUsoF said... [Reply]

ard> Cop coca cola kan? boleh² ;D



Permata Hati SayangKu> Hehee. terimakasih² ;)



Myra Arshad (:> hehe boleh² tapi make sure jangan sampai terjatuh malu la ye ;DD



*Thanx! ( hujan batu ditempat sendiri hehee)



alexa yussida> Terima kasihhh ;)



maisyara Pot! Pot!> Lagi best kalau dapat mandi lama²!




Encik Gorilla> Betullah En, Gor! berendam pastu naik makan, berendam balik, makan balik kan..



siti farhana> hehe memang tak macam pakciknya kan. Sebenarnye just kotorkan kaki je tak sempat mandi..




ieQa sWetLuv> Pe lagi, ajk la gang pergi jalan² pastu mandi manda kat pantai..



qistina> Baguslah dapat rase ke'happy'an tu sekali.. ;)



Mai.Qadeeja> Hahha ye taye... mekaseh² ;DD



hiro> mekaseh²



Cik. Bena> hohho sekali-sekala buat panjang sedikit dari kebiasaan kan.

aku phm kegedixan ko tu ;DD

THANX Bena. kamera PSP je la..



zOeY zAu YaH> mekaseh ye..



suichi> Tulakan. aku pon tumpang happy je kat diorang.



Rahimah Ramlan> hehee. boleh, tapi nk suruh ketam tu kejar balik tak boleh la ;DD

Irwan said... [Reply]

suka aku tengok keluarga bahagia..kan bagus kalau aku kecik kecik dulu pun camni...

Al said... [Reply]

knape sume bdk2 kcik nmpak comel ye??

haha

YOUsoF said... [Reply]

Irwan> Ape cerita mase ko kecik dulu bro?


Al> Sebab budak besar mcm kita dah tak nampak comel kot hahaa

HaNTwO said... [Reply]

hang org kota tinggi ke?? kakak aku baru pindah bandar penawar last week...hahahah gile ntah ape motif ntah aku bgtau...aku pun org johor gak..kat pontian..

YOUsoF said... [Reply]

ya saya hehee. ho yela bandar penawar kan da makin maju skrg.

hang orang pontian kah? kampung aku kt sane la bro.. motif aku plk nak bagitau je hahhaa

Amanda Sasha said... [Reply]

bestnyerr main tepi pantai~

BENA said... [Reply]

selamat ko da paham kegedixan aku. pehhh . HAHAHAHA


PSP ek ek? cantek wooo. =)


weh2. ko duk kota tinggi ek? aku baru perasan. kawan aku de duk kota tinggi gak. ohooooo~

Lyn Sery said... [Reply]

budak tu comel.ngeee

HaNTwO said... [Reply]

hahaha orang kampung la ni yek..aku kat ayer baloi...

YOUsoF said... [Reply]

Amanda Sasha> Lagi best kalau ade pelampung tayar lori kan²..


BENA> Aku paham sebab aku 'AIR' kot HAHHA.

Ha'a.. mekaseh² ;D. tapi kalau cahaye kurang gambar akan menjadi sangat 'cun' hahha

weh² kwn ko kat blah mne?


Lyn Sery> Budak tu memang hee. mekaseh².


HaNTwO> Hohho.. kg aku pon kat sane la.. parit maklumi je...

tak sgke jumpe org kampung. 'org kampung semuanya OK' macam Adibah nor cakap tu ;DD

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... [Reply]

semua comel dan bijak ...

YOUsoF said... [Reply]

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o> thanx.

efa said... [Reply]

hohoho...semuanya comey2 la....

gigi rongak said... [Reply]

ahaha.. comel wei dua beradik tu.. hahaha

Gayahspears said... [Reply]

rindu.. lame x g tanjung balau :( nk balik kg skrg jugak :( sob sob sob.. mood sad is on...

YOUsoF said... [Reply]

efa> silap tu semua comel kecuali pokciknye... hehee


gigi rongak> haha betul la wei hahaa


Gayahspears> la.. sedih terus kah?

takpe de mase gi la mandi-manda lelame kat sane...

apik pehe said... [Reply]

yousof..panjang giler ko wat post..naseb bek ader gambar2..hahaha

efa said... [Reply]

pokciknya hensom...hahaha...bleh cmtu miahahha...sah tgh sengeh2 sengsorang...kan2...angguk2 cpt huhu

Cik Akma said... [Reply]

bestnyee pntaiii huhuhu :D

btw budak2 tu cuteee~

Zulfahmi Abidin said... [Reply]

perh..pegi pantai.tapi apesal ko tak mandi skali?? weh..camera ko cantik la doe..

Terkini:
1. Tembikai Susu Ais Kisar Gembira
2.Lupe Sampai Tak Ingat 
3.Beeppp..Beeppp....Beeppp

YOUsoF said... [Reply]

apik pehe> Tula harap gambar² tu dpt cover kebosanan sang pengunjung la hahhaa


efa> hahha takboleh begitu ;DD


Cik Akma> Sayangilah pantai kita okeh! ;)


Zulfahmi Abidin> Kitorang mmg saje cuci² mata, kotorkan kaki. Tak plan mandi atau manda pon..

*camera cap ayam jela.. btw thanx.

cOnfuSeME said... [Reply]

mereka comel,pantai cantik..^_^

nurul said... [Reply]

lawa gmbar..kamera model ape ? :)

YOUsoF said... [Reply]

cOnfuSeME> terimakasih².. pantai cantik, dpt mandi lelamu lagi cantik kan.. hehee


nurul> Terima kasih.. kamera pSP je

cOnfuSeME said... [Reply]

lelamu 2 pe..?ngeee

tuan penulis pon xkurang comey..:P

YOUsoF said... [Reply]

hahha saje je tersalah tekan tadi.... kot.

mandi lelame sebenanye ye! ;D

Eh² penulis punya jantung hati memang la...

BENA said... [Reply]

tak habes2 ngan air ko tuh! HAHAHA

alamak aii aku lupe lahhh pe dah felda kawan aku tuh. aduhhh. aku penah g skali time akak die kawen. air tawar kot. aku rase lah. igt2 lupe. hehehe~

YOUsoF said... [Reply]

Ko yang bagi aku air tu... ;D

yela tu, ade air tawar 1-5. aku air tawar 1 yang sentiasa di depan... kot HAHHA

efa said... [Reply]

tak bleh begitu..abis harus bagaimana hahahaha... :)

BENA said... [Reply]

hahahahahahhaa. owhh nati aku nk g kota tinggi. aku roger ko lah. aku nk ko bwk aku jejalan. HAHAHAHA~


dan yg penting. sile lah AMIK GAMBA aku. wakakakkaa~

ToshioMario said... [Reply]

Good job! Pantai sangat mnarek, alang2 nxt yr Bulan(?) melawat kota tgi an?

N nvr knew kam PSP can be soo gud! ^^

Keep posting abt dem , cute kids!

Tomato Gurl's Life said... [Reply]

comelnya...adik ker ni?

YOUsoF said... [Reply]

efa> Ya harusnya kasi angguk itu kepala jela ;DD


BENA> Hahha boleh aja (kebetulan tahun depan kan tahun melawat KOTA TINGGI) ;D

Eh tak segankah suruh orang amik gamba ko? HAHAHA


ToshioMario> Hehhe sayangilah pantai kita. Yup kte tau thn awal thn dpn je. So Bolehlah ringan²kan kaki ke sane ye ;P

Tp kalau tanpe lighting 100%, hasil akan menjadi soo 'gud' jugak.. heee. Ok la kan, tak dpt DSLR, dpt DPSP pon da bersyukur da ;)

Orait insyaAllah..


Tomato Gurl's Life> ;) anak sedare (diorang selalu bikin pokciknye tersenyum) ;)

BENA said... [Reply]

ye ke taun depan? okeh2 aku g taun depan. HAHAHA. =)


eh ngn ko jek xmalu. sebab ko ade PSP ! HAHAHAHAHAHAHAHA .

ampeh ko!

YOUsoF said... [Reply]

Ha'a.. jemput² datang ye, bawak segerombolan kawan yang lain ;D

Tapi ko ade DSLR, aku la yang kena malu ;D

cik nur said... [Reply]

ya allah cantik nyer ciptaan allah nie kan :)

LuLu said... [Reply]

sumpah cuteee!!

YOUsoF said... [Reply]

cik nur> Yup. Takde yang dapat tandingi ciptaan-Nya.. ;)


LuLu> ;) thanx LuLuu!

photophobia eyraa ! said... [Reply]

klakoo la seyhh ! lucu2 wataknyew,,haha
balqid arytuhh wt gelek dpn eyra,,fuhh,,hahahahaha

YOUsoF said... [Reply]

photophobia eyraa !> haha palinglucu watak sampingan tu kan.. ;D

haha diorang memang selalu bikin orang tersenyum.. ;)

ikan said... [Reply]

comeyh :)

YOUsoF said... [Reply]

Kecomelan boleh menggembirakan orang lain... ;D

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails