Friday, May 20, 2011

Yogi bear untuk adik (last)

Assalamua'laikum sahabat, selamat hari jumaat ;)



Untuk lebih paham cerita Yogi ni, kalian boleh je ikut episod intro & episod 1 ni (jikalau rajin la) ;D.




Adik men-jenguk² ke belakang ayah, mengharapkan hadiah yang ayah janjikan tempoh hari. Tapi adik sedikit hampa sebab tak ada apa² di belakang ayah tanpa menyedari teddy bear yang ayah sorokkan di tepi tembok pagar rumah sebentar tadi. Betul² di sebelah pasu bunga besar ibunya.


Deviantart punya



Melihat bibir adik yang agak muncung, ayah jadi tak sampai hati nak teruskan penyorokan teddy bear tu lebih lama. Si ibu pun sama, kesian kat adik yang sangat berharap yang ayah akan membelikan sesuatu tuk ditambah sebagai koleksi hadiah di dalam biliknya.

Lantas ayah terus beritahu adik ada kawan datang nak bertemunya.



"Aliya, Maisara, Syeera?!"



Satu persatu nama kawan adik tanyakan kepada ayah. Semuanya bukan.



"OK lah. Biar ayah panggilkan 'kawan' adik tu."




Tapi sebelum tu ayah meminta adik pejamkan mata.


Ayah terus memeluk teddy bear yang 'menyorok' di sebelah pasu tadi tu, lepas tu di'dirikan' betul² depan mata adik.



"TEDDY BEAR!!!!"




Adik menjerit gembira sambil memeluk patung bersaiz XXL tu.!



"Terima kasih ayah, ibu.."



Adik ucapkan kepada ayah dan ibu sambil memberikan senyuman ikhlas.


Inilah masa yang ayah dan ibu tunggu. Untuk melihat senyuman kegembiraan di wajah comel adik. Senyuman paling ikhlas dari insan yang bergelar kanak².

~Balqis ( tengah layan Just The Way You Are )~

Ayah merasa pengembaraannya bersama teddy bear menuju ke rumah tadi sangat² berbaloi bila dibalas dengan senyuman manis adik tadi.





Keesokan harinya. Kat warung. Makan malam.


Google punya



"Adik nak ikan siakap tujuh rasa"



Adik pesan kepada ayah sebaik saja seorang waiter datang ke meja mereka.




"Hmm ada ke macam tu?"



Ayah bertanya kepada waiter tu. Sambil memesan minuman, Ibu tersenyum melayan kerenah anak kesayangannya tu.




"Ok² macam ni, bagi ikan siakap 3 rasa saiz small 2 ekor lepastu tambah ikan siakap 1 rasa seekor."



Ayah memesan sambil tersenyum.......

40 comments:

adwafarahin said... [Reply]

erk? 7 rasa la kan
hehe
Balqis sungguh gigih menari,seronok sgt yer hehe :)

sha a.s said... [Reply]

tetibe pelik mana dtg siakap 7 rasa...hihi

qlah said... [Reply]

wah.. terigin la pulak nak bear yg besar macam tu . hehe .

*nak mintak kat tuan blog , agak2 , bagi tak ? ;)

cucu umie said... [Reply]

ayie ad bear beso mcm tu mase kecik2 tapi ikan paus lah bukan bear..haha

jeely jelly said... [Reply]

untunglah mkn siakap banyak2.. hehe
lamenyee baru awk smbung cite nie.. hehe

アヌム ちゃん said... [Reply]

kena baca semua episod baru betul2 phm kot ni..hehe :D

Amna.Qadeeja said... [Reply]

balqis ngan patung xxl tuh sgt cute :)

Shamsuddin Amin said... [Reply]

7 rasa...?
wow... mesti sedap...^^

Afzainizam said... [Reply]

,=====,o00o Ponn..Ponn.Ponn..
//__l_l_,\____\,__
l_---\_l__l---[]lllllll[]
_(o)_)__(o)_)--o-)_)___
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara”
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jom Terjah entry terbaru ??

diy boot kereta karat
diy spray bumper dan grip handle pintu

lumayannnn dengan siakap 3 rasa

tang satu rasa tu... tak tau lerrrr

ABU said... [Reply]

tak paham sngt..kena baca semua baru faham..
btw, 3 rasa satu..1 rasa satu..dapat 4 rasa dah hehehe:D

Far8 budak baik said... [Reply]

ahahaha kelaka ayah ni...
boleh2 beli bapa teady bear..
besar kot..beli saiz gajah..
kecik2 sudah..hak3

apik pehe said... [Reply]

hehe..kanak2 kan..
best kalo tengok diorang happy..
tapi kiter ni orang yg lagi tua..
kena la bagi dia rasa dihargai..
biar la setahun sekali pon..hehehe

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

balqis sgt cute

YOUsoF said... [Reply]

adwafarahin > Dah itu yang adik nak.. Kang sedih pulak dia.. hehhee


Balqis memang bersemangat camtu..


sha a.s > Datangya bila ada permintaan.. ;P


qlah > Kalau dah teringin tu rajin² ajak yang tersayang usha kedai jual patung² tu... ;P




Harap maaf, tuan blog sendiri pun takde bear sebesar itu.. hehhe


cucu umie > Tapi masih simpan sampai sekarang kah?


jeely jelly > Lagi² ada orang belanja + jus tembikai saiz giant.. selesa.. ;D



Hehhe.. tula kan, lama da sorok dalam draft tu, takut orang boring je dengan cerita ntah ape² ni...


アヌム ちゃん > Dipersilakan.. tak panjang pun dua² episod tu.. ;D

YOUsoF said... [Reply]

Amna.Qadeeja > Hehhe.. cute itu indah.. ;)


Shamsuddin Amin > Memang sedap Dean, lagi² makan 1 family..


Afzainizam > Hehhe.. 1 rasa 1 family.. ;D


ABU > Dua episod yang awal pun pendek je Bu. Anda boleh layan (jikalau rajin la) hahha



kasi habis ikan tu, kang aku segan lak nak belanja ko lagi.. ;DD


Far8 budak baik > Saiz gajah biar anak dia tak mintak bear lagi untuk 3 tahun akan datang.. ;D


apik pehe > Hehhe that's rite Pik.. Diaorang happy kita pun lagi la happy kan..


::FAIZ FARISH:: > Hehhe dia cute sebab dia cute.. ;D

Robot | Sakti said... [Reply]

:)

seronok bila bersama keluarga. semoga terus bergembira.

YOUsoF said... [Reply]

Yup.. jugak terus bahagia. ;)

cik azeya said... [Reply]

ahaha. untung jadi budak kecik. :)

YOUsoF said... [Reply]

tahu takpa.. ;)

syrupmasin said... [Reply]

hujan2 dan bace blog kau tetibe ade ikan siakap 7 rase..buat aku lapa..cehhh..haha

iwan_dextrous said... [Reply]

suka2 ko je..hahaa

Ain Zulaikha said... [Reply]

7 rasa? hahahha nasib baik ayah sangat pandai ..HAHAHHA.. best lah jadi budak kecik semua nak pun boleh dapat ayah nak je tunaikan .. huhu

tapi dah besar2 ni pun best jugak, sebab kalau terasa nak makan apa2 mesti ayah bawak, sebab ayah kata kalau kita terasa nak makan sesuatu kita kena tunaikan sebab takut kempunan hahahha..

eh jap2, beruang tu cerita kan? haha untunglaaaa adikkk balqis eh? comel nama..

bunga said... [Reply]

wahh..hebat tu..ahhaha...

♥e'in♥ said... [Reply]

mmg best kn dpt hadiah..

CETUSAN SEIKHLAS RASA said... [Reply]

Menjadi anak-anak merupakan masa yang sangat menyeronokkan....

alexa yussida said... [Reply]

manjanyaaa adek kamu yousof..masa tu awk kat tmpt kejadian? bt ape?kenapa tak sakat die bia nanges sbb tak dpt hadiah awl2 :p


smngtnya balqis :) comell

apik pehe said... [Reply]

hehehe..pastu usop..bile ko nk bagi hadiah kat apik pulak..apik ni masih dak kecik tau..hahaha

little_teddy said... [Reply]

7 rasa?????masam manis masin pahit kelat tawar apa lagi?????huhuhu

YOUsoF said... [Reply]

syrupmasin > hahha entry tak menggalakkan menahan lapar.. ;D


iwan_dextrous > Bukan aku la Wan, cerita nia ku dapat dari seorang jutawan muda dalam 1 seminar dulu daa...


Ain Zulaikha > Hehhe.. nasib baik si ayah tu pandai kan..


Hehehe betul², tak syiok pulak tengok anak kempunan kan..


Ha'a. AZ dah layan ke.Best la movie tu!!

YOUsoF said... [Reply]

bunga > Tak sangat kot.. ;D


♥e'in♥ > Betul.. Lebih² lagi yang saiz XXL camtu.. hehhe


CETUSAN SEIKHLAS RASA > Betul!


alexa yussida > Hehhe Yus.. Ni bukan cerita saya la. Dapat ni dari jutawan muda masa pergi seminar 2 bln lepas kot.. ;P



dia selalu buat kami tersenyum.. ;)


apik pehe > Hahha.. tak boleh kot sebab susah nak cari bear besar samtu plus ko mana minat bear² ni kan.. ;D


little_teddy > Hahaha.. tu ko pikir la sendiri Ted.. ;P

little_teddy said... [Reply]

YOU...mmm yogi tuh uncle aku nyer jiran.Tak heran laaa.hahahha

YOUsoF said... [Reply]

Laa yeke.. Abes Yogi selalu kebas makanan kat rumah uncle ko ke? ;D

ferra ferro said... [Reply]

awat adik comell sangat perangai ?? hahahahaha >.<

Naddia said... [Reply]

nak jadik adik jugak la camni

BLADE EDGE said... [Reply]

Assalamualaikum...


nmpk real jer yogi bear..

happy blogging :-)


regards,
BLADE EDGE

YOUsoF said... [Reply]

ferra ferro > hehehe sebab perangai dia macam tu kot.. ;DD


Naddia > Dipersilakan dong. Ojo isin².. ;D


BLADE EDGE > Waa'laikumsalam..



hehhe omputih memang terer bab² CGI ni..

mekaseh²..

InaNina said... [Reply]

hehe. cute nye cite nih... ;)

apik pehe said... [Reply]

hahaha..apik mmg tak minat bear2 ni..tapi apik leh bagi lak kt awek..hahahaha

YOUsoF said... [Reply]

InaNina > Hehhe. mekaseh².. ;)


apik pehe > Hahaha.. tapi orang kata, hadiah dari orang kalau boleh jangan bagi kat orang lain.. ;D

BENA said... [Reply]

alahaiiiiiiiiiii ;)
bagusnye lah ade ayah macam nih kan . huhuhu


cop2! terbaek ar balqis nari ! i loikeeeee . hehehe ;)

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails