Monday, April 4, 2011

Yogi bear untuk adik

Assalamua'laikum geng, selamat hari isnin yang penuh semangat ;)







Di suatu petang yang mendung, ketika pulang dari tempat kerja, ayah berjalan lesu . Ketika melintasi sebuah kedai anak patung, tiba² ayah teringat akan anak bongsunya yang dipanggil adik. Hari itu adalah hari lahir adik yang ke-.....





Beberapa orang awam agak kehairanan melihat satu teddy bear bersaiz orang dewasa bergerak sendiri. Rupa²nya ayah yang memeluk teddy bear tu dari belakang. Ada juga yang memandang sambil tersenyum sinis sampai nampak .


Namun ayah terus berjalan tanpa hiraukan semua tu. Baginya yang penting dia sempat sampai ke rumah sebelum adik tidur dan dapat berikan kejutan kepada si comel tu.


Nak naik , ramai sangat penumpang. Mesti susah teddy bear nak menyelit di celah² penumpang lain nanti.

Jadi ayah buat keputusan naik je. Jam tangan jenama , hadiah dari isteri tercinta dah menunjukkan jam 8.30 malam. Hujan pulak mula rintik² mencecah . Ayah sanggup menyarungkan sweaternya ke kepala teddy bear bagi mengelak dari basah. Dia risau kalau² adik tak gembira bila tengok keadaan teddy bear seperti lepas terjun parit.

Bersambung.. (nak sambung? ade ke yang nak bace lagi kisah ko ni?)

sape nak sila angkat tangan macam ini ye..



★ Cerita ni antara yang aku sempat dalam kepala masa dengar dari seorang jutawan muda dalam satu seminar yang aku join dulu~

30 comments:

zie~azharizalira'z said... [Reply]

saya3!~~~:D cpt smbung~

YOUsoF said... [Reply]

Heheh.. kena tunggu paling kurang 5 orang lagi baru tuan umah ade semangat nak sambung kot.. ;D

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

continue please

Oasis said... [Reply]

Yup...kami menanti sambungan yg seterusnya

nishiyanisha said... [Reply]

please continue.. ahha! =)

Raji berkata said... [Reply]

woahhh pnuh gmbr entry nih
cpt lah smbung.. ak dh wat tgn cmtu dh =.=

joyahjunior said... [Reply]

cepat larh smbung..

farhanny said... [Reply]

sambung je . kalau tak sambung, nak bakor blog niy skali ngan lappy2 skali XD hee

cOnfuSeME said... [Reply]

nak2..sila sambung...:)

apik pehe said... [Reply]

haha..da lebih 5 orang da ni yousof..sambung cepat!!piat kang..haha

Khuzrin Kamarudin said... [Reply]

sambung!!!

♥e'in♥ said... [Reply]

bestnya dpt bebear besa.. smbg laa cpt!

Cik TTK said... [Reply]

sambung!sambung!sambung!!aku ngan kawan2 seploh orang angkat tangn cenggitu dua2 belah seploh kali..banyak permintaan dah tu..heeee (",)V

little_teddy said... [Reply]

x yah la sambung utop....mesti cerita sedih.Kes mcm kisah bapak aku dibeli oleh orang je ni...aku terpisah dengan dia tau.huhuhuu

YOUsoF said... [Reply]

::FAIZ FARISH:: > Elok ke kalau aku sambung ek?


Oasis > Takde sambungan la bro... sory. ;D


nishiyanisha > Ah-Ha. ;D


Raji berkata > Hehhe... dulu² aku memang suka guna style gambar² camni ji.


Hahaha KOOL lah ko buat gaye camtu! ;D


joyahjunior > Hmm.. takde sambungan kot..


farhanny > Hahaha sian la lappy tu lak yang kena bakor... relax duluuu. ;D


cOnfuSeME > Hmm perlu ke ek?


apik pehe > Hahaha.. mane leh piat. tangan ko kan tengah buat gaye 'Usop' atas tu. ;D


Khuzrin Kamarudin > Takpe la bro.. tak rajen ar..


♥e'in♥ > Hehhe. tulakan.. lagi best bila dapat yang lagi besar dari kita kan..


Cik TTK > Waah!. dah tersangat cukup vote tu!


camtu kena vote secara pukal pulak lah! ;DD


little_teddy > Laa... janganlah buat konklusi awal sangat...


kalau kes ko tu kena TABAH + KUAT kot! ;)

efa said... [Reply]

sambung2 lekasnk taw ni cpt2 huhu

BENA said... [Reply]

ko sajeeeeeeeeeeeeee je kan suke sambung ! aku dah agkat tangan cam gtu . aku nk bace smbungan nye ! ce cite ce cteeee . :) HAHAHA :)

apik pehe said... [Reply]

hahaha..amboiii..hak ah la..tgn aku sebelah wat gaya usop..hahaha

Along Tapa said... [Reply]

yeay!!cerita berthumbnail dah kembali...

apa lagi...sambung la bai...

Gorengbaek - Pesan ayah yang terbaik dari ladang

Hangit Habis dah - Korang ingat Dia pakai ke cara "CHEAP SALE" cenggitu??

Kerat Senget - Beberapa perkara tentang blog yang kita taktau...

YOUsoF said... [Reply]

efa > Hehehe.. saba na.


BENA > Hahaha saje kasi ko jenguk umah papan ni lebih kerap (walopun aku jarang bw) ;D

hahaha aku ce.. aku ce..


apik pehe > Amboi jugak sambil tengok tangan ko.. ;DD


Along Tapa > Haha.. tu sume gara² ko bai. THANX!


Kasi tunggu kejap wokey! ;D

apik pehe said... [Reply]

hahaha..ko ni..usop tu kejap jer da femes..hahaa..xyah susah2 masok raja lawak

YOUsoF said... [Reply]

apik pehe> Hahaha tau takpe.. tapi aku teringin lak layan maharaja lawak ar.. nak tengok ade tak yang setaraf Usop tu. ;DD

adwafarahin said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
alexa yussida said... [Reply]

saya saya syaa..hehe

YOUsoF said... [Reply]

alexa yussida > saya apa ye?... hehee

BENA said... [Reply]

alaaaaaa aku pon same jarang nk bw . heee :)

pape pon cepat sikit kasi sambungan tuh ! ko jgn wat2 lupe dah ekkk .:D
hehehehe :)

YOUsoF said... [Reply]

Yela taman dalam hati ko dah ade penghuninye.... HAHAHA.


orait aku try! ;D

BENA said... [Reply]

pehhhhhhh mendalam semacam ko nye ayt ek . HAHAHAHA .

YOUsoF said... [Reply]

BENA > Sedalam kolam ikan kah? ;D

BENA said... [Reply]

pehhhhhhhhhhhhh . kene lagi . hahahahaha :)

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails