Thursday, April 7, 2011

Kalaulah benda ada perasaan

Assalamua'laikum jejaka dan gadis, selamat hari khamis ;)








Cuba kita bayangkan kalaulah benda dalam dunia ni ada perasaan marah, sayang, suka, menyampah, takut dan segala macam perasaan lagi. Agak² makin tenteram atau makin kelam kabut?




Kereta.


Akan cuba sedaya upaya untuk tidak membawa laju kerana takut dirinya akan mati sia². Mungkin wujud juga perasaan bongkak bila ada aksesori canggih dan terkini.



Televisyen.


Takkan menayangkan cerita² yang berunsur maksiat dan hiburan berlebihan kerana takut akan mendapat dosa serta bakal diseksa.




Facebook.


Tidak akan meletakkan gambar yang bukan² dan takkan komen merapu kerana takut dituduh memfitnah.




Lif.


Pada yang gayat, takut ke tingkat tinggi. Ada yang cemburu sesama lif bila ada lif lain hanya melepak di level G sahaja.




Tangga.


Akan menyumpah seranah manusia kerana selalu dipijak dan dijadikan tempat pembuangan najis oleh mereka yang tak tau beza jamban dengan tangga.




Handphone.

Akan muntah hijau bila dengar ayat² jiwang dari pemabuk cinta dan akan menutup mata dari melihat video yang tak berapa manis.







★ Dipinjamcuri dari Pak Cik Din UJANG.

30 comments:

Cik TTK said... [Reply]

hahaha..kreatip berkelip2!!

YOUsoF said... [Reply]

Keh keh keh.... name pun En. PCD kan..



hmm TTK tu singkatan tuk ape Yan ek?

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

haha, i like this... kretif...

saya bukan tomato said... [Reply]

en. tomatobasah ada perasaan tak ? kekeke :P

adwafarahin said... [Reply]

haha klu lappy adwa ader perasaan mahu die maki adwa sbb hari2 gune die x henti2

hehe :)

Along Tapa said... [Reply]

satu lagi ucop..sesuai dengan kita..

laptop

akan rasa nak tampor jek muka ko duduk tersengih2 layan chat fb dengan awek kat depan muka dia berjam-jam berhari-hari....

hahhaa...

Gorengbaek - Pesan ayah yang terbaik dari ladang

Hangit Habis dah - Budak jadik bangau...cikgu jadik ikan...mak bapak jadik rumput....

Kerat Senget - BOHSAN TAHAP GUANO!

YOUsoF said... [Reply]

::FAIZ FARISH:: > Thanx² Faiz.. ;D


saya bukan tomato > Eh ofkoz la manusia biase cam saye ade perasaan jugak impian Cik bukan tomato oit..

;D

YOUsoF said... [Reply]

adwafarahin > Hehehe nasib sangat baik kan dia takde perasaan mahupun impian kan.. ;D


Along Tapa > Hahaha betul² Long.. kita patut paham ngan perasaan laptop yang JELEZ tu kan... ;D

Amna.Qadeeja said... [Reply]

haha comel je yg gmbar first tuh

taw xpe kot2 lappy ni da muak tngok muka kt yg duk ari2 bukak tutup heheh ;D

mahirahnazlim said... [Reply]

kalau la NOVEL3 ak tu boleh brcakp , gamaknye mmg kena pelempang je la abis lunyai aku baca ntah bape kali khatm HAHA

ʇıqqɐɹ ʞıɔ said... [Reply]

kelam kabut dunia haa..kalo semua ada perasaan..:)

YOUsoF said... [Reply]

Amna.Qadeeja > Heheh..



So pandai² la kasi lappy memasing rest ngan cukup kan.. ;D


mahirahnazlim > Hahaha.. tapi bila ko nangis mase bace tu, dengan rela dia lapkan air mata ko. so memang takkan dapat abeskan bace la sebab banyak yang koyak.. ;D


ʇıqqɐɹ ʞıɔ > Tapi manusia sekarang yang dah sah² Tuhan bagi perasaan, tapi bila sampai satu tahap deah mengalahkan binatang kan.....


>

alexa yussida said... [Reply]

kalau smua ade perasaan,sshla nak jaga hati smuanya....

hati manusia yg berakal ni pon ssh nk jaga apetah lagi benda yg tak bernyawa dan tak berakal?

thnks yusof sbb slalu bagi nasihat n komen post2 saya..:)

apik pehe said... [Reply]

hahaha..bagi apik..kiter akb berkawan baik dengan semua benda..alaaa..macam citer kartun bob the builder tu..hehe

GiveAsh said... [Reply]

tangga tu mmg dah lama benci aku, kalaul dia pandai berkata kata mmg habis aku dimakinya..hahaha

ini q i L L said... [Reply]

hidup tak colourful kalau semua benda skema je. ;p

qlah said... [Reply]

a'ah ler... x terfikir pun qlah .

p/s: slm prknln :)

YOUsoF said... [Reply]

alexa yussida > Sangat betul la tu awak..

Tapi sedih bila ada manusia yang berkelakuan macam 'tiada akal & perasaan' kan..


Same.. ;)


apik pehe > Hehehe... kalau camtu konfem hipud penuh rukun tetangga kan.. nak basuh kereta pun penuh lemah gemalai dan kasih sayang.. ;D

YOUsoF said... [Reply]

GiveAsh > Hahaha.. ko patut bersyukur dia tak buat camtu kat ko bro. ;D


ini q i L L > Tapi bila semua dah jadi 'cool'.. akan huru hara la hidup.. ;D


qlah > Hehhe.. so kurang²kanla mane yang patut ye...

Salam.. THANX! ;)

BENA said... [Reply]

kan bes kalo laptop jek boleh bercakap. die xkan bukak facebook terus. hahaha :)


wehh ! mane aci nihh . mane sambungan cte bear2 tu wehhhhh :)

Shamsuddin Amin said... [Reply]

yg pastinyer...
keta ak mmg syg kat ak,... hihi =P

nice entry...

King Of Single said... [Reply]

assalamualaikum...hehe lame xsinggah sini

ahah! entry ini betul2 sempoi....n kalw laa..duet tu leh berkate kate..mesti die kate.."tlong ler masukkan aku byak2 kat dalam tabung masjid..ke derma mane2 ke..jgn laa kasi aku kat kaunter2 kasino haram tu.hoho!"

YOUsoF said... [Reply]

BENA > Hahaha.. kalau akaun ko maybe dia takut ko letak gambar² yang perasan comel kot.. ;DD


Heheh.. aku takde cukup mase sangat la Bena. opismate jenis dah konker intenet, tak ingat nak bagi can kat aku hoho. SABO JELA..



Shamsuddin Amin > Mane ko tau? tiap kali ko nak masuk dia bukakkan pintu ke?

atau urut²kan badan ko bila dah duduk kat seat jenis bucket tu? ;DD



King Of Single > Waalaikumsalam King.. ;P


Mekaseh ko masih teringat nak jenguk sini..


sangat menyentap ayat contoh ko bagi tu! GUD².. ;)

Oasis said... [Reply]

nice la entry ni. Nak marah pun tak jadi.. hehe

little_teddy said... [Reply]

cik utop!...lawak memang lawak entri ni..namun ko forget about me la...mcm mana kalau teddy bear leh buat blog mcm aku ke,leh bercakap macam aku ke.Waduhhh..kecik hati aku dowwhhh.heheheh

YOUsoF said... [Reply]

Oasis > Heheh.. itulah tujuannye bro. ;D


little_teddy >hehehehe.. tu sebab takde name ko keluar kat atas tu..

So kipidon ok! ;D

BENA said... [Reply]

btol gak pe ko ckp. aku rase kalo laptop aku leh ckp. kompem byok gamba aku kne BLOCK ! hahahahah :)



xpe2 , janji ko da buat sambungn walopon lmbt . heeeeeeeeeee~

YOUsoF said... [Reply]

BENA > TAHU TAKPE! ;D

so sendri mau ingat la wokey!

AkuMuzikFilem said... [Reply]

nanti ada cybernetic organism. hehe

Ckin Kembaq said... [Reply]

haha..cmtu pun boleh..hehe

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails