Tuesday, April 12, 2011

Yogi bear untuk adik I

Assalamua'laikum di hari selasa, jangan lupa senyum sentiasa ;)




Sedutan episod sebelumnya..


Dia risau kalau² adik tak gembira bila tengok keadaan teddy bear seperti lepas terjun parit....




Selepas menunggu sekitar minit, datang sebuah kaler . Walaupun terpaksa bayar tambang untuk dua orang menggunakan duit saku yang tersisa, ayah sanggup asalkan dapat sampai cepat ke rumah. Ketika dalam perjalanan, tayar tu bocor pulak gara² terlanggar paku yang ntah dari mana datangnya. Jadi ayah hanya perlu bayar tambang mengikut jumlah yang terpampang kat meter tu tapi terpaksa menahan lain untuk sampai cepat ke rumah.

Ayah jadi risau sebab tiada satu pun (berapa banyak cab daa) melalui jalan tu walhal sekitar minit ayah terpacak kat situ ditemani teddy bear yang 'duduk' beralaskan sweater ayah.

Lain yang ditunggu, lain pulak yang muncul. Sebuah berwarna berhenti di depan ayah, kebetulan bas tu melalui kawasan rumah, ayah pun naik sambil memeluk teddy bear. Mujur driver tu tak cas double macam driver tadi tu, macam paham je dengan poket ayah.

Sekali lagi orang pandang pelik, ayah malas nak layan. Ayah sedikit tesenyum sebab ada banyak seat kosong, jadi tak perlulah ayah peluk teddy bear sambil menahan panahan manusia² yang macam tak pernah nampak orang handsome peluk teddy bear tu.

Tak lama kemudian tu sampai ke kawasan perumahan ayah. Tapi ayah perlu berjalan sedikit lagi untuk sampai ke depan pintu rumah.


Terpaksalah ayah melangkah laju sambil memeluk teddy bear menuju ke rumah. kejap bila tangan terasa lenguh memeluk teddy bear bersaiz tu. Pastu sambung jalan balik....


Dah nampak bayang rumah dah. Macam agak gelap kat bahagian depan. Ayah risau kalau² adik dah berlayar atas tilam bercorak nya. Mesti penat adik tunggu ayah kat muka pintu seperti kebiasaan.


Ayah menjenguk ke dalam. Rupanya adik masih belum tidur, tengah syok menonton sambil memeluk bantal busuk ditemani ibunya.


Ayah memberi salam. Adik pantas bangun dari duduknya dan tersenyum lebar bila melihat wajah ayah tercinta yang sedikit berkeringat...


ADIK!!. Ayah ucapkan kepada adik dengan sepenuh hati sambil memeluk erat tubuh kecil itu. Adik agak terpinga², barangkali dia sendiri terlupa hari jadi ke- nya ini.....



Ada sikit lagi sambungan...


THANX korang yang masih jenguk rumah papan ni. TRIPLE THANX pulak tuk En. Along Tapa Si penggoreng terbaik, tuk Cik. Adwa tidak ting tong, tuk Cik. Efashi sebab sudi promote blog aku. Agak terlambat aku ucapkan terima kasih kat korang heheh.

★ Setelah berusaha, dapat jugak aku sambung 'pengembaraan' Yogi yang aku dengar dari jutawan muda ni.

33 comments:

Oasis said... [Reply]

Best citer ni...cepat2 tulis sambungan dia. Nak tau cam ne kesudahannya.

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

nak sambungannya!!

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

bila nak habes ni?


tak sabo nak tgu kesudahannya

Shamsuddin Amin said... [Reply]

ala...
terputus plak...hehe

bunga said... [Reply]

cepat sambung..haha..

little_teddy said... [Reply]

sukanya kalau budak2 dapat bear tau.Tula..aku dah cakap.Cakap apa ek..hahahah.

YOUsoF said... [Reply]

Oasis > Heheh.. orait bro.. tunggu dengan SABO ok.. ;D


Anisa Hang Tuah > Baiklah! tungguuuu.. hehee


::FAIZ FARISH:: > Heheh.. 1 episod je lagi Faiz.. relax². ;D

YOUsoF said... [Reply]

Shamsuddin Amin > Heheh. saje je.. takut bosan la mata yang membaca kan..


bunga > Lambat sikit kot bunga.. ;D


little_teddy > Yela kan.. kita pun jadi suka tengok diorang..


ko cakap yang ending citer ni jenis yang perlukan tisu.. hoho

adwafarahin said... [Reply]

terima kasih sbb ckp adwa x ting tong
hahaha

:)

YOUsoF said... [Reply]

adwafarahin > Same².. cam tak sampai hati lak nak cakap ting tong huhu..


Tuk entry ni takde kata² membinakah? ;D

mahirahnazlim said... [Reply]

taktau ni hujung pangkal cite Yogi ni tapi quite OKE ! hehe

alexa yussida said... [Reply]

budak2 mmg suka bear..kakak budak pon suke juga !keke

YOUsoF said... [Reply]

mahirahnazlim > Heheh mekaseh gak sudah baca hujung dan pangkal Yogi ni.. ;D


Try la layan movie Yogi Bear.. sangat² OK!

YOUsoF said... [Reply]

alexa yussida> Hehehee.. apatah lagi saiz yang dua kali ganda besar kita kan. ;D

apik pehe said... [Reply]

haha..ko pon main sambung2 gak..

Far8 budak baik said... [Reply]

wallawehhh stylahhh cerita kau..
pastu ada simbol..nak copy boleyy =p

YOUsoF said... [Reply]

apik pehe > Hahaha.. saje Pik.. Orang nak bace panjang² tak berapa rajen kot.. ;D


Far8 budak baik > Mekaseh bro!


boleh je kot.. ;D

apik pehe said... [Reply]

btol2..aku setuju tu..hehe..kalo wat panjang2..kang ader yang main masuk pastu taip kt shout jer..hahaha

YOUsoF said... [Reply]

apik pehe > hahaha.. betul dan tepat tu Pik.. ;D


so mekaseh sangat² la ko sudi tinggalkan kata² kat ruang ni.. heheh

qlah said... [Reply]

cerita yang menarik ! hehe . thumbs up ! suke2.. <3

apik pehe said... [Reply]

hahaha..aku memang suke komen dari shout..sbb shout tu agak melecehkan..

YOUsoF said... [Reply]

qlah > MEKASEH²!..; )


apik pehe> Oh macam aku tak kesah mane² je.. yang leceh bila komen kena isi pass code.. sangat leceh (nasib baik dulu ade sorang member tegur aku pasal tu)

s.u.h.a said... [Reply]

cepat sambung :)

amny said... [Reply]

nice entry rr..^^

laen dr yang laen..menarik..hehehe

Jeely jelly said... [Reply]

nak tau smbungnnye ! x sabar ! :)

YOUsoF said... [Reply]

s.u.h.a > Orait.. tunggu! ;D


amny > Hehehe.. Mekaseh².


Jeely jelly > Keep waiting ok.. ;)

Raji berkata said... [Reply]

huhu mulianya ayah nih..
ad lgi ker weh?
cpt smbung
hohohoh

YOUsoF said... [Reply]

Raji berkata Tau takpe (serghupe macam yang jutawan muda tu citer)

Ade lagi.. saba na.. ;D

Arsyhad Kyairull said... [Reply]

HEI2 USOP . BLE NA SMBUNG NIE . DA BEST BACE LAAA . ;)

YOUsoF said... [Reply]

Arsyhad Kyairull > Hei² You² hahaha.. relax ar Syad.. aku ngah mengarang gak sikit²..


MEKASEH ko sudi baca.. ;D

BENA said... [Reply]

weyyyyyyyy . ade jugak tuh sambungan die ek . cikit pon nk jugak ko men sambung2 ekk . heee




sowi wey , aku lambat layan cte ko nih . heeeee :)

YOUsoF said... [Reply]

BENA > Hahaha.. Panjang² takut orang bace sebelah mata hehehe..



sokay, kira ko baca gak sambungan ni.. Mekaseh².

BENA said... [Reply]

tapi aku tetap bace dua2 belah mata . antara nampak atau tak jek. sebab rabun kan . hahahahaha

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails