Saturday, August 6, 2011

DASAR AYAM

Assalamu'alaikum sahabat ;)



Selamat hari sabtu, apa yang korang cari dalam peti ais tu?

Terasa sekejap je dah nak seminggu kita berpuasa kan. Tapi baru berapa kali je aku pergi bazar. Ok la dapat jaga pahala puasa, dapat jimat duit jugak hehe. Aku suka pergi bazar yang kecil² je, kepala tak pening dan mata pun tak juling nak memilih.

Yang bagusnya pasal bazar ni adalah terdapat banyak 'penyeri' yang berpotensi menguruskan pahala puasa para lelaki. Lebih besar bazar, maka lebih banyak lah penyeri tersebut. Mungkin aku dah ada cakap pasal benda ni tahun lepas, tapi memang itu
hakikatnya pun. Ok ini baru nak masuk pasal tajuk atas tu. Siapa tak suka nasi ayam kan, ayam sendiri pun makan nasi lebihan nasi ayam yang manusia bazirkan tu.

Puasa ke-2 hari tu adik aku dengan bertuahnya telah terbeli nasi ayam tanpa ayam dekat dengan tempat belajar dia. Korang yang duduk bujang tu, apa perasaan korang bila kena kes macam ni. Niat di hati nak buka nasi ayam + soya cincau, tak pasal² terpaksa berbuka dengan nasi + soya cincau sahaja. Seronok kan. Kalau housemate baik hati dapatlah sikit ekor ikan keli masak sambal ataupun patin masak tempoyak. Kalau tidak, kunyah je lah nasi tu perlahan-lahan sehingga habis sambil mata memerhati lauk kawan sebelah.

Apa pasal aku buat entri ni? Sebab aku kan abang. Bak kata Irma hasmie, seorang abang haruslah prihatin terhadap adiknya. ;)


*Terima kasih kawan². Maaflah sebab aku tak ada bekalan internet yang cukup untuk jenguk blog korang. Aku cuba yang termampu.

31 comments:

Aman Ibrahim said... [Reply]

Ala kesiannya nyer ke adik~ dia nangis x lepas tuh??

muhamad hanif said... [Reply]

untunglah ayam dipuji dalam post ni, mesti si itik merajuk sebab takda orang buat entri untuk dia..


HAHHAHAHAHAHA

sha a.s said... [Reply]

alahh siannyer......sbr jela..bln pose mmg kena byk bsabar ye dik...

cucu umie said... [Reply]

seius mcm kena anaiya shje dengan orng jual nasi ayam tu.kalo ayie esok yer grennty ckap kt mamat yg jual nasi ayam tu..

senyumSOYA said... [Reply]

:nasi tiada ayam " tahniah..hik3~

Bella Bell said... [Reply]

nak ayam seekor untuk ko.. hehehheheh!!!~



^^

YOUsoF said... [Reply]

Aman Ibrahim > Nak nangis pun ayam tu takkan muncul.. Ntah dia diam dan geramkan aja kot.. ;D

muhamad hanif > Tak lama lagi mungkin ada peluang untuk itik berbangga diri pulak.. ;D

sha a.s > Betul dan sangat betul kak.. Dan lagi bagus kalau sifat tu terus lekat.. ;)

cucu umie > Tula, mungkin orang tu terlupa kot..

Kalau aku pun macam ko, boleh mintak ayam extra pulak kan.. ;D

senyumSOYA > Tahniah diterima.. ;D

Bella Bell > Betul ke ni? terima kasih ya.. heheh

Umie Artoqiemie said... [Reply]

5 words : S.A.B.A.R :’’)

YOUsoF said... [Reply]

2 Words : OK.. ;)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

tabahnya lah makan nasi tanpa ayam..seronok tak? hahahaaha..:P

nak jugak irma hasmie dia tuh..haha..

Abg2..byklah bersabar doe..:D

Miz Novexx said... [Reply]

sebagai orang bujang, kes ni tak penah lagi terjadi.... hahah

kepada adik Usop, sabor jelahh (^__^)V

Rain said... [Reply]

kurma yusof tauyub juga jd hidangan he...


peringatan buat kita gak ni.. nnt double check sblm balik..

selamat berpuasa & berbuka

YOUsoF said... [Reply]

Fee Hafeezah ketuk keyboard > Aku rasa adik aku seseronok aku ketika duduk bujang dulu.. ;D

Haritu gambar dia keluar kat paper, cantik bangatlah.. hehe

Miz Novexx > Hehe, entri ni bertujuan mengingatkan kita.. ;D

Rain > Kurama lagi berkat apa.. hehe

Betul tu!

Selamat.. ;)

Izzaty Ishak said... [Reply]

Err err nasi ayam tanpa ayam? :O

Kalau zaty, brader jual nasi ayam tu mesti kena dengan zaty keesokan harinya. Tak pasal batal puasa sebelum nak berbuka :|

Amna.Qadeeja said... [Reply]

hehe sepanjang seminggu puase ni mai xjejak lg kaki kat bazar lg jimat kan?

hihi minat betol dye kat irma hasmie ea..

mai penah jgk jdi cmtu tp bkn tyme puasala hehe mybe penjual 2 terlupa kot haha sabor jela ;D

aleen aiden said... [Reply]

ari dah petang.aku nampak je gamba makan aku xpandang dah.ini keji.xtau ke?hahah

alyaclumsy said... [Reply]

aha, kesiannya. mkn nasi cincau la jwbnye eh. happy fasting!

Aisyah Aina said... [Reply]

haha..kesian je..mana la ayam tu lari :D

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

sop, jap.. ke kau tinggal word 'TAK' b4 seseronok? umppph..

Haha.. daripada irma baik heliza doe..lagi cantik :D

syrupmasin said... [Reply]

wuahaha..gile kesian doe nasik ayam tp ayam nye ta de..ecece..prihatin la sgt kau..err..penyeri ape yg ade dekat bazar?? :P

Photophobia eyraa ! said... [Reply]

kesiann kak nain . eh ! kak eny ~
abess ? dea mkn jela ehh ? apee laaa .. eehh ~

abg usop ~ terliur ira tengok nasi aym tuu . wuwuwuwuwuu

alif haris said... [Reply]

ish3 .. kesiannya ..beli nasi ayam tapi dlm takde ayam ..
hampeh r cmtu .. wuwuw

BENA said... [Reply]

alahaii , cian adik ko.

tapi kalo bayangkan xde nasi tapi ayam ade sos semua ade. syiok x macam tuh ? huuu ;)



patut la lame xnmpk ko. rupenye bekalan tenet x ckup ekkk . heee ;)

dhiera said... [Reply]

ala, kesian ye~ peniaga tu terlupa kot~

najihah sahami said... [Reply]

usop.....mish nak jadi adik usop...usop kena belanja kenny rogersss...hahaha

sergeant keroro said... [Reply]

serius kecewa!

haha XD

hampeh tol :p

Nurnajwa said... [Reply]

Wasehhh, kesian gilakn.

*nangis ahh ape lg*

Far8 budak baik said... [Reply]

hahahah kesian gile....
meh lahh aku msk kn..
agagaga...
patin msk tempoyak mmg kaw2 lah
dah mkn mmg malas nk pi terawikh..
hahaha

stuck said... [Reply]

sowi la der...ayamnye aq dah cilok...kah3...

muhamad hanif said... [Reply]

yeaahhh,

anak itik tokwi mandi dalam kolam..



AHAHHAHAHAHA

[sutera kasih] said... [Reply]

kesiannya hehe
xpa2..

next time mkn pizza :P
*ada kaitan ke x hehe*

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails