Tuesday, January 4, 2011

Sebab aku kan abang

Assalamualaikum sahabatku, selamat hari rabu ;)


~Dipinjamcuri dari Deviantart~


Hei korang!! harap semua sihat² je ;) Aku tidak lah busy sampai tahap hentak kepala dekat keyboard cap Logitech ni, tidak jugak free sampai boleh main batu seremban kat tempat keje sekarang ni. Dan sebenarnya aku belum dapat rentak yang konsisten tuk tahun 2011 ni. Tapi macam Tam Spider kata naik bukit kasi pelan² kayuh, baru orang panggil kita hero.. Eh yeke? hero drama melayukah? hero sinetron dari seberangkah? Takpe aku pilih jadi hero di hati ibu sudahlah..

Takpe² kali ni aku nak kongsi cerita sikit ngan kalian. Sebab apa? Sebab aku kan abang.

Kata abang, kenalah jaga adiknya.

Kata abang, kenalah nasihat adiknya. (semoga kau terus sukses dik!)

Kata abang, kenalah jugak dengar nasihat dan pendapat adik kan.

Kata apa lagi? Kata Kila? ;D

abang mana tak sayang adik kan. Tapi ada ke abang yang tak sayangkan adiknya? Abang jenis tu kasi duduk dalam hutan lah, teman binatang² kat sana. Eh binatang pun tahu camne nak sayang adik @ anak sendiri kan. So sangat² memalukan lah bila manusia sendiri tak faham apa itu maksud kasih sayang dan perikemanusiaan kan. ;\

walaupun ade parut kecil kat atas mate kiri dia kot, mak aku kata tu hadiah aku tinggalkan masa kitorang masih segar lagi bugar. Nama pun budak kecik, tak sah kalau tak degil kan hehe. Lagi satu yang aku akan ingat sampai tua, dulu kitorang sangat suka ambik gambar sambil melompat (konon terapung kat udara). Tapi 1 gambar pun tak pernah jadi ;DD

Kat sini saje nak ditegaskan, SAYA SAYANG ADIK SAYA! ;)

~Ketika kami masih fresh~


~Ketika kami masih fresh lagi jugak :D~


~Saya ada dahi dan ia luas. ;P~











★ Sama² kita sedekah al-fatihah kepada arwah Faizal Bin Yusup yang baru je meninggalkan kita.


★ Teringat kartun Anak² Sidek lepas terbaca berita Datuk Misbun letak jawatan, camne la nasib LCW lepas ni kan~

35 comments:

iwan_dextrous said... [Reply]

comel..hahahahah


Dextrous cyber life

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

wa waa..
sweetnye kaurang..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Reply]

dahi luas = bijak

kata orang hehe =P

Azham Vosovic said... [Reply]

baiknya abang ni.. heheh

LyNn HaMzAh said... [Reply]

bagusnya la abang buat entry mcm nie...hehehe...

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

dahi luas bkn makna murah rezeki ke?

hehe

alien said... [Reply]

hai abang
bulih kenal2 dengan adik tu tak
kekeke

cOnfuSeME said... [Reply]

best de abg yg sporting cmni..hehe..

efa said... [Reply]

eh sya jeloz sb takdo abg...cmn0?takleh gadoh2 reput2 bear pic cmtu hahaha...btw adik yousof ni comel la...

al fatihah utk keluarga faizal yusup


sedih Datuk misbun ltk jwtan....hua...idolalu tidak

cik nur said... [Reply]

comel
mmg adik beradik
sbb muka lebih kurang sama jaaa
^___^

Amna.Qadeeja said... [Reply]

hye abg ! haha kim salam kat adik oke..sme2 sweet taw huuu.. xpe,dahi luas ni owg ckp bijak ..jgn adik leklok ye abg hee =)

Sham said... [Reply]

sof ko selalu buli adik ko tak masa kecik2 dulu...?ko kan abang...heh

kimchisu said... [Reply]

wahh soo sweet.tambah lgi adek tu pompuan..huhuhuu
nk abang gak la gni..
"mak, nape saya xde abg?" lol

named syuhaiba @ ayie said... [Reply]

nak abg cam ni gak!!! nak jugak!!!
>.< habis la da tergedik! adoi! >.<

YOUsoF said... [Reply]

iwan_dextrous > Eh mekaseh².. ;D


Anisa Hang Tuah > Hehee ade macam sweet charity tak?


GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr > hehe moge betul² bijak amin.. ;D


Azham Vosovic > Taklah adik ni lagi baik.. heheh

Wahida Nasution Thakhrim said... [Reply]

seronok la buli adik time kecik2.. tapi bila dah besar tak berani sebab dia besar dari saya dan dia pemegang talipinggang hitam tae kwon do.. tak berani dah.. ha3

.perempuan sewel. said... [Reply]

hehe. korg sgt cumel ! -_-

YOUsoF said... [Reply]

LyNn HaMzAh > Saye dalam proses menjadi seorang abang yang lebih baik.. hehe


::FAIZ FARISH:: > Ntah Faiz.. amin.. ;)


alien > Hai alien.. Boleh je kot, tapi susah sikit kot sebab dia tak pandai bahasa alien la bro.. ;D


cOnfuSeME > Bestkah? biase je kot..

YOUsoF said... [Reply]

efa > Takde abg tapi DIA bagi Efa adik beradik lain yang kool kan.. sebab abang tak , adik kena comel kot ;DD

moge rohnya tenang kat sane kan..

Tula, tengok cam dia dah takleh pendam masalah dia kat BAM tu kot..


cik nur > Hehe sebab kami memang adik dan abang.. ;)


Amna.Qadeeja > Hye dik... ;D

hehe ye kot moge bertambah bijak amin.. orait insyaAllah..


Sham > Heheh kata abang, mesti la ade kan. Tapi dengan niat nak bergurau je la.. ;D


kimchisu > Hehe.. takpe boleh main game SIMS pastu buat 5,6 orang abang ye.. ;D


named syuhaiba @ ayie > Hhaha hadoi.. takpe².. ;D

Zue Abas said... [Reply]

em ..

al-fatihah .. ;)

YOUsoF said... [Reply]

Wahida Nasution Thakhrim > Hehe seronok mase tu je.. Wah kalau camtu mintak la dia ajar dulu, pastu baru leh try buli balik.. ;D


.perempuan sewel. > Haha mekaseh²..


Zue Abas > Al-fatihah..

Myra Arshad (: said... [Reply]

waaa. macam best jer kan ada abang. kekeke.

aibaks said... [Reply]

aku ingat ko berebut patung ngan adik ko tu.. hehe

apeyx said... [Reply]

hoho.. ambe xde abg xde akak. mesti best kn ade abg or akak.

YOUsoF said... [Reply]

Myra Arshad (: > Hehe lagi best bila ade adik.. ;D


aibaks > Hehe seingat aku takde kot, berebut telur goreng ade la hahaha


apeyx > Boleh tahan la, kalau takde pun janji kita sayang ngan ahli keluarga sudah.. kan.

░♥si lampu neon♥░ said... [Reply]

HAHAH CUTE DOWH =)

CHECK ENTRI MANTAP NI :
# TGK WAYANG BERSAMA NUFFNANG, SEASON OF THE WITCH #
# MAXIS OM NOM NOM RACE#
# ANALITIK NUFFNANG & ALEXA SILAMPUNEON MENCANAK
# DURIAN D24 PALING SEDAP DI DUNIA #

YOUsoF said... [Reply]

HAHAH mekaseh dai.. ;D

alexa yussida said... [Reply]

suweetnyeee:D

seronok ade abang,leh manja2 n mntak tlg,leh gado2 jugak..huhu:D

King Of Single said... [Reply]

yaahhh! same same n same gak la ngn entry kita.

er beza sbb dia kan abang.HAHA~

Mmg xsah xkene buli time kekecik uh..da la 3 org abang..kalw maen daun terup dlu..kalah je kene jentik kat tgan..huaaa..mmpos da 3 laki..tgn besar2 belaka...mau merah2 tgn ku yg mulus ini..bhahhaha..tp saye sayang abang saye! hehe

sebab dia kan abang ;p

BENA said... [Reply]

ko kate dahi ko luas ! eh eh eh ! ko leh geng aku beb ! dahi aku luas ! mama aku kate org dahi luas banyak untung ! heeeeeeeee~

miss_sweet said... [Reply]

hahahha...say pon syg abg sye gak...ekekekek

YOUsoF said... [Reply]

alexa yussida > Hehee.. memang best.. ;D

bila da gaduh, boleh pujuk ngan eskrem, lollipop ke kan.. ;D


King Of Single > Hehehe.. Tu pengalaman indah ketika kecil namenye.. ;D

Yup, saye jugak, sebab saye kan abang.. ;)


BENA > Hehe moge bearlah kata² mama mu itu Bena.. ;)

kite tetap gang.. ;D


miss_sweet > Bagus² ;D

Solihin Zubir said... [Reply]

sweet gila kartun kat atas tu.. huhu..

Raji berkata said... [Reply]

wahhh sweet2 ;D
kau ni mmg abg mithali
hahaha

farah hanim said... [Reply]

untg adik dapat abang yg penyayang gila2 tu
hahaa :D

sweet je adik badik giniee ^_^

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails