Friday, June 10, 2011

Hangit bukan hangin

Assalamua'laikum sahabat, selamat hari jumaat ;)



Begini ceritanya, sabtu lepas aku dan

family jalan-jalan ke rumah abang aku.

Perjalanan makan masa lebih kurang 2jam

setengah camtu la. Tengah tenang drive kat

lorong kanan highway dengan laju dalam

100-110km/h, tiba² kereta depan brek

emergency. Tu pasal ada orang kata

lebuhraya yang
tenang jangan disangka tiada bahaya..

Terpaksa gunakan gambar ni semula sebab tajuknya lebih kurang.


Aku pun terpaksa la brek camtu jugak kan, sampai keluar bunyi drift (macam dalam Gerak Khas). Hangit satu kereta. Bay ngong betul la diorang ni main brek² emergency kat highway, lorong kanan pulak tu. Mujur aku berjaya berlagak tenang masa tu, kalau tidak memang dah cium punggung kereta Persona kat depan tu aku rasa. Jarak dengan kereta tu lepas aku membrek dalam 1meter je. Lega habis! Aku cuma terkejut je masa tu, tak gelabah sangat. Akak aku kat belakang yang macam cuak habis.

Lepas tu jalam terus jem. Kadang² lorong kiri lagi laju daripada lorong kanan. Bengkek je hamba rasa.



Dekat 1km jem tu, kalau bawak roti potong HI5, boleh habis separuh aku rasa. Rupa-rupanya ada eksiden daa kat depan. Yang buat jem sebab wujud manusia jakun yang perlahankan kereta nak tengok eksiden tersebut.

Perjalanan balik aku dah bagi extra alert. Belajar dari pengalamandan kesengalan orang kata. Tapi Highway tetap agak jem jugak la, semua pun nak bawak kereta masing², join sesakkan jalanraya di Malaysia di hujung minggu..


Jem tu membolehkan aku cucuk punggung Jaguar depan ni lama².
(padahal pakcik depan memang bawak sopan pun)





You need to format this device. : before you can can use it. 'Seronok' sungguh aku rasa bila segala isi 8Gb lesap camtu je~

42 comments:

adwafarahin said... [Reply]

besela cuti2 skolah jln jem ler
sebaik kamu xde pape kan :)

nawal addina said... [Reply]

haha , haru .. dah laa kat highway

ayiehulk said... [Reply]

saye suke jaguar~ >.<

cik azeya said... [Reply]

aku rasa aku ada kat tempat kejadian lah. aku yang naik kereta ferrari pink tu, kau nampak tak? hahaha

tetibe.

:P

UNA budak BAEQ said... [Reply]

mmg jem stobeli lah sekarang . even kat highway yg besar pon nk jugak jem selamat pkai semattag*tetiba*

*hahaha mmg 'seronok' kalao semua isi 8gb hilang kan . 2gb hilang pon rasa 'heaven' jeh * haha

kocix! said... [Reply]

kentot dye kaler purple..hahah

syrupmasin said... [Reply]

biase ahh eksiden..baru meriah jalan raye :D

YOUsoF said... [Reply]

adwafarahin > Ha'a tau takpa.. Yup syukur.. ;)

nawal addina > Haha hasam garam kehidupan tu namanya.. ;D

ayiehulk > Saya lebih suka Cheetah.. hehhe

cik azeya > Laa.. yeke patutlah sopan habis cara pemanduannya.. ;D

UNA budak BAEQ > Hahha tula pasal.. tak tau la tahun 2020 nanti jadi jem ape pulak ntah.

Mekaseh kerana memahami ;D nasib baik boleh guna lagi kad tu huhu

kocix! > Purple tu menandakan seseorang itu seronok.. ;D

YOUsoF said... [Reply]

syrupmasin > Tanpa Eksiden siapalah jalan raya kan Sin..

sha a.s said... [Reply]

lumrah kehidupan di jalanan....ehehe

YOUsoF said... [Reply]

Betul dan betul.. Takda jalan maka takda la cerita sebegini..

Hans said... [Reply]

hahahaha
kau tahu xper
aku ingat lagi
masa tu sesak teruk dkt NKVE
selalu xpernah2 sesak
aku pelik la
eksiden ke depan tu
masalahnya eksiden dekat kawasan kanan
tapi kawasan kiri yang sesak
punca : sebab masing2 slow nak tgok
adoiii

Review Filem KL Gangster

YOUsoF said... [Reply]

Hahaha macam bengkek kan bila tau itu adalah punca kepada jem 1km tu.. ;D

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

akupun kadang2 slowkan kete gak, sebab nak tgk kemalangan.. hehehe

YOUsoF said... [Reply]

Hahha.. naktaknak kena slow jugak la kan sebab kereta depan dah slow.

ABU said... [Reply]

kalau jalan jem mstila bawak roti..hahaha

najihah sahami said... [Reply]

haha..yg berlagak prihatin konon nk jenguk kemalangan la yg paling xtahan. ades. mmbntunya x. hahaa...kejam..kejammmm ayat mish.

cucu umie said... [Reply]

biaselah bro..agpon niekan cuty sekolah..lagi2 sabtu and ahad nie grenty lg sesak lol.. by the way, hati2 ketika membawa kereta..ingt orng yg tersayang..hoho

Amna.Qadeeja said... [Reply]

huhu byk gak tngok xcident lately

biasela cuti skolah kete pn byk kan hee

haha bru separuh kot roti hi5 tu abes lom sume ag hihi ;D

Raden said... [Reply]

ala..8GB tuh bese je..slonok kn? wat la lagi..wat la lagi..

apik pehe said... [Reply]

hahhaa..berani usop cucuk jaguar..hahaha..

+akufobia+ said... [Reply]

seronok tu kalau langgar jaguar.haha.

YOUsoF said... [Reply]

ABU > Pandailah Abu!! ;D

najihah sahami > Hehehe.. Kalau tolong tengok semua pun boleh buatkan.. Tak cukup kejam punayat tu. ;D

cucu umie > Orait Yie.. Ko jugak..

Amna.Qadeeja > Yela.. So tingkatkan fokus, kurangkan kemalangan hehee.

Yela sebab dah sampai destinasi.. ;D

Raden > Boleh tahan la.. takleh suka².. Kena tunggu komputer bagi arahan camtu baru boleh buat dengan sepenuh hati.

apik pehe > Hehe mula² ok je, tapi lama² follow cam cuak jugak sebab ikut dekat sangat, suruh akak tangkap gambar tu.. ;D

+akufobia+ > Nasib baik aku tak dapat rasa keseronokan tu bro.. ;D

Hans said... [Reply]

ko tahu xper
aku time tu dah lah kejar masa
alih2 jammed pasal eksiden jalan sebelah
tapi yang jammed jalan yg tak ada apa2 nih
adoiii


Maharaja Lawak Episod 11

iwan_dextrous said... [Reply]

dh bese ngadap...hihiih

YOUsoF said... [Reply]

Hans > Hahha.. sabo jelah kan. ;D

iwan_dextrous > Hehhe saja aku nak kongsikan sikit kebiasaan ni..

ecah mashuri said... [Reply]

takde yang kemalangan jiwa ke weh?

YOUsoF said... [Reply]

Alhamdulillah takdak.. Kemalangan emosi ada kot hehhe

Miss Shikio said... [Reply]

syukur lah sbb xda apa yg jadi kan. :)

*nsb bek x pandai bawak keta lagi, so xda kemalangan jiwa dan raga

hahahah~

Shamsuddin Amin said... [Reply]

slalu je kan
org akan slow bile ade
kmalangan...
cuz nak tgok je... huhu

alien said... [Reply]

laju bole je
tapi jgn folo dekat sgt woh dgn kete depan

chemay said... [Reply]

syukur tak jadi apa2.
lepas nie kena lebih berhati2
:)

YOUsoF said... [Reply]

Miss Shikio > Yup Syukur.. Takpe kalau dah pandai pun, hati2 dan jantung2 tiap masa atas jalan raya ok.. ;D

Shamsuddin Amin > Tula pasal.. dah ramai buat, ramai jugak la yang ikut huhu..

alien > Betul2.. Tula nasib baik aku tak dekat sangat haritu.. Kalau tak dah cium kot punggung kereta depan tu..

chemay > Syukur... ;)

InsyaAllah..

Sufy said... [Reply]

eh, sama plak kejadian dengan pe yg berlaku kat aku semalam...nasib x eksiden...:)

efa said... [Reply]

la langgar jaguar ka uhuhu sian tp tak da kemalangan teruk kan?alhamdulillah biasa time cuti sekolah kereta banyak hati2 lain kali hehe

YOUsoF said... [Reply]

Sufy > Nasib baik lah kan.. Hati², jantung² lepas ni! (untuk sendiri jugak)

efa > Ish.. mana ada sampai terlanggat kereta 'murah' tu Efa.. Menangis tak berlagu kalau terlanngar kereta tu hehhe.. Orait!

tomato said... [Reply]

erkkkk dpt mmbayangkan keadaan kau time tu ;p

YOUsoF said... [Reply]

Terima kasih kerana cuba membayangkan Cik Tom.. hehehe

Photophobia eyraa ! said... [Reply]

iraa suke abg usop punye KARANGANN . funny. sempoii . TAPESS yg pentingg kann ? woaahh ~ abg usop . driver yg BERHEMAH ? saboo jaa laa . uma spe ?

cik azeya said... [Reply]

kehkeh. terime kasih sebab memuji aku. hihi.

@.@

YOUsoF said... [Reply]

Photophobia eyraa ! > Hehhe TERIMAKASIH² ;) (nyaris kembang hidung)

Umah Long. Nasib baik pergi balik selamat..

cik azeya > Sama² dong.. ;D

alif haris said... [Reply]

perghh ni aku nk cite pernah tersngkut dlm traffic jam kt highway plus selama 2 jam setengah beb !

perghhh !

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails