Friday, February 3, 2012

Put on a SMILE






Senyum di hari Jumaat, insyaAllah senyum membawa berkat. Tak rugi satu sen pun kalau kita hadiahkan sekuntum senyuman dekat orang lain.. kan. Sambil tu boleh zikir.  Tak ingat zikir untuk hari ni? Klik ini. Tempat kauorang cuaca ada baik hari ni? Sini hujan renyai², cuaca dingin. Mata serius berat ya amat masa dengar khutbah tadi. Ustazah aku kata itu semua angkara syaitan yang tengah bergayut dekat bulu
mata kita.  Wallahualam.

Setiap hari Jumaat biasanya aku teringat barang²
yang hilang pada hari ni terutamanya selipar jepun.
hahah.Tapi bila imbas balik zaman sekolah agama dulu
aku jadi ketua kelas (kain sampin ungu). Jadi
kitaorang ditugaskan untuk pantau bebudak
lain dekat masjid. Bising je kitoarang catit
nama, bagi kat ustaz dan diaorang  kena
bersedia menerima 'jajan' di tapak tangan.

Bila dah macam tu mestilah ramai yang
anti dengan kitaorang kan. Aku ingat lagi
kain sampin ungu aku ditarik masa tengah
sujud oleh sorang budak lelaki bajet kacak.
hahah.Tak lain dan tak bukan dia buat benda
tu gara² cemburu dengan kami geng ketua kelas.


Ok habis entri ringkas untuk hari ni,
dont forget to put on a smile on ur cute  finger face. hehe.

*Gambar kepunyaan leilockheart
Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.










34 comments:

Asrul "iLham" Sany said... [Reply]

senyum itu jambu ;-)p

najihah sahami said... [Reply]

yeahh..senyum kan awet mudaaa! auww...usop..nice...!camane buat tu??hahahaha..kretip!!

semutsengal said... [Reply]

kadang kdang, kalau kita ketua ke kepala ke dlam sesuatu kumpulan, cosideration tu perlu bagi mengelakkan masalah cemburu ini menular,



HAHAHAHAHHHA

chemay said... [Reply]

normal lah tuhh.
jadi ketua kena bajet sikit.
lepastuh ada je yang tak puas hati.
bila dah besar.
teringat semula.
semua tuh jadi kenangan terindah kann.
:)

Syazwan Che Deraman said... [Reply]

tiap kali ke masjid nak solat jumaat.
umi aku selalu pesan.

" pakai selipar buruk dah la "

aReLaN said... [Reply]

senyum itu sedekah.tak rugi pon senyum.tapi memang golongan kita yang jaga disiplin ni orang jeles.jadi pengawas n lembaga disiplin slalu jadi mangsa.hahaha

Umie Artoqiemie said... [Reply]

aku suka entry nais macam neh :D

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

cantik entry ko ada background lg. :)

ye.aku sedang senyum :)

Cik TeN10 said... [Reply]

tengah senyum ler ni.. lgpun selain sdekah senyum ugak petua awet muda.. hihi ;p

si robot comel said... [Reply]

senyum tu sedekah :)
senyum tak perlu kata apa-apa

anamizu kaito said... [Reply]

geng curik selipar..cis nakal sgguh diorang tuh~


wahh konfem yg tarik sampin tu die jeles..hehe






luv,
cik ana

Fathiah Hamim said... [Reply]

let's put a smile on that face! -joker dark knight- :D

ToshioMario said... [Reply]

ok gamba tu kena kredit pada tuan nya, u kena cari kat google ok :b

&& interesting stuff on friday :)

Liyana Zahim said... [Reply]

Cis.. Time smayang pun die boleh men tarik..
Yup yousuf.. Friday is da best day.. Hari jumaat ilham dtg mencurah2.. Mcm jugak ilham tulis skrip ni..

Smoga yg bajet kacak itu sudah insaf..

Hehehe..

Entry rushing kerana kalau pjg org takkan baca.. Then akn komen yg salah2.. So, shorter better.. :)

Nurul Iman Rosman said... [Reply]

kalau senyum-senyum sambil kenyit mate boleh tak? awww! ;)

Nur Aischa said... [Reply]

senyum itu merupakan amalan wajibku setiap hari. hee~

budakampung said... [Reply]

tepek sticker smiley atas dahi! wakakaka

*gua jugak anti pengawas skema! buuuuu! xD

Lea Isnawi said... [Reply]

senyum takperlu kata apa2


:)

syahirooAhmad said... [Reply]

yup sama.. ngan aischa... kami sudah dibiasakan untuk beramah dgn pelanggan.. so jumpa sesape sahaja , perlu melemparkan senyuman. :)

BENA said... [Reply]

wahhh ketua kelas gtuu . aku dulu sekolah agama dekat kl kain hijau . bile aku pindah johor . semua pakai kain merah or unggu xsalah aku. 1st masuk sekolah agama dekat johor . aku pakai kaen hijuau . semua igt aku pengawasss . hahahahha :)



weh ko kene tarik samping . aku kene tarik tudung kottt . hahahahaahahaha :)


ok senyummm senyummm :)

Ieja said... [Reply]

senyummmmmm tsk perlu kata apa2 :)

ABU said... [Reply]

even aku tak pernah jdi ketua kelas tpi aku selalu geng dgn keua kelas.. tapi aku kena sayang olh orng ramai hahahahahaha

eva said... [Reply]

senyum menceriakan keadaan..hehe

haha! jahat betul dulu2 yer.. masa skolah jer paling menyeronokkan.. haha

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

haha, itu semua adalah kenangan. remember it always. salam maulid untuk usop :)

Potrait Admirer said... [Reply]

tido pun kalau bleh senyum bez gak hihihi...=)

Aishah Zin said... [Reply]

senyumlahhh senyumlahhh ahaiiii cekmek molek...


ulang chorus.

fathiahRAIHANA said... [Reply]

^________^

cikmawar said... [Reply]

kat masjid pun ada org mencuri.. huhu

merahitujambu said... [Reply]

comel gambar tu..nakal eh dulu..XD

stuck said... [Reply]

marilah senyum...marilah...hahha~ =D

Jue said... [Reply]

Stail ah cr ko tulis entry neh!sgt mberi inspirasi pd ku. Chewah!aku err tdo tghr td haha ngantok weh

Lucu bc psl kain sampin ko yg kna tarik haha

Ps:nxt time join tau tp xde plan nak buat bsr-bsran pun =)

nanad said... [Reply]

senyuuuuum :))))

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply]

dah brapa banyak dah selipar aku sedekah kat masjid stiap hari jumaat. huhu skarang ni pakai slipar buruk je

Hanie Dew said... [Reply]

insiden selipar tu mmg tak ditelan zaman kan.hahaha..

senyum..tak perlu kata apa-apa.

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails