Wednesday, February 1, 2012

Berbuka puasa

Assalamualaikum


Ini namanya menikmati rezeki

Hari ini hari isnin hari kakak mula berpuasa iaitu 1432 hijrah. Pukul sepuluh adik saya haus. Saya pula balik sekolah pukul 1.00. Selepas balik sekolah saya berehat sebentar kemudian saya bersiap untuk pergi ke sekolah agama. Kemudian saya belajar. Selepas itu saya balik sekolah pukul 4.00. Kemudian saya membuat kerja sekolah.

Pukul 6.00 saya mandi. Kemdudian saya menonton ketuk-ketuk ramadan. Pukul 6.60 cerita ketuk-ketuk ramadan habis. 7.20 saya berbuka puasa.



Moral cerita
Kita kena lawan nafsu kita walau kita lapar walau kita haus kita kena lawan juga.


Gambar ni mungkin kurang comel tanpa parut jerawat di pipi pakcik dia. ;D

Karangan ni Eqah buat masa puasa tahun lepas sebenarnya. Tapi hari ni baru pakcik dia sempat nak kongsi. haha. Karangan budak darjah dua (tahun lepas) memang ringkas tapi terselit mesej yang meninggalkan bekas. ;)




Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

41 comments:

Liyana Zahim said... [Reply]

Eh ko ke tu? Mkn berisi nmpk?

najihah sahami said... [Reply]

pakcik ni suka curi karangan anak buah eh..hehehe...

YOUsoF said... [Reply]

Liyana > Serius aku lebih suka bila orang cakap aku makin berisi dari makin kurus.. ;D


Mish > Curi untuk dikongsi dengan kawan ok lagi kan... heheh

missSenget said... [Reply]

pakcik..! pinjam lesung pipit.. :D


nanti tahun ni punya puasa kakak x bole ponteng puasa tau..

haniamira said... [Reply]

HAHA, comel.

dill said... [Reply]

budak pompuan itu comel. lelaki itu tidak.

dill.

Cik tikah said... [Reply]

ada lesung pipit la. comel :)

CekbOlat-bOlat said... [Reply]

comel lah die tlis ^^

budakampung said... [Reply]

yang salah eja tu kau yg buat ke dia yg buat ha?? hahaha ^^

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

wehh...nak pinjam lesung pipit kauu bole? hehehee

syafiqakarim said... [Reply]

hahah comel jeeeeee.
budak2 ni jujur bila bkata.
HAHA.

senyumSOYA said... [Reply]

pacik yang baik...eerrrr~ SEMOGA ^^"

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

hensem pak cik eqah :)

ABU said... [Reply]

wah macam bulan ramadahan punya entry la...

Uncle Jonni said... [Reply]

adeih!! muda-muda dah kena panggil pakcik...

kekekkekkee

caliph shuriken said... [Reply]

karangan yg simple tapi jujur, hikk...

Azham Vosovic said... [Reply]

haha, baiknya pak cik dia huhuhu

Fee Hafeezah said... [Reply]

bagus puasa smpai habis..bebudak selalunye setengah ari je puasa..bocah cilik kau nih bijak sop..kau jgn sia-siakan dia, ajar dia benda baik je okeh..

parut jerawat tuh berseri bila ade tambahan aksesori lesung pipit.. :D

Amna.Qadeeja said... [Reply]

kecomelan pak cik dia dah menutup parut jerawat itu (;

BENA said... [Reply]

adakah keypad huruf T kau rosak usop ? hahahaha :)


eqah nanti besar boleh lah ikut jejak pakcik dia menulis di blog . heee :)

semutsengal said... [Reply]

kau mcm gemok je ?

alif haris said... [Reply]

haha .. pacik ni memang suka cilok karangan budak2 kecik kan ;p

Ieja said... [Reply]

sweet..budak2 mmg sweet kan? :D

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

sweetnye pakchik...siap anak sedara tolong wt karangan lagi tu....huhuhu....

merahitujambu said... [Reply]

tu awok eh..XD..selamat berpuasa

bunga said... [Reply]

comel jer baca entri ni..heee

hati~♡ said... [Reply]

sweet je.. ^^

Norhalizah Mohamed said... [Reply]

hehehe..shomel.

hani said... [Reply]

adeh.. sangat comel bonding kamu berdua!!! (rasa nak jadik anak buah kau la.. angkel ucop, angkel ucop!!!)

O CIKTEDDY said... [Reply]

huhu..comel je bhase =)

Jue said... [Reply]

la anak buah ko hupenya yg tulis..pttla aku rs mcm eh ko ke update..dah mcm msk blog semut sengal aku rs hihihi

yg gambo ko senyum tu sejibik mcm muke kazen aku yg cina mix iban tuh weh..ade ms aku kasi gambo =)

Hanie Dew said... [Reply]

ko ada dimple rupanya. comel nya anak buah. lawa plak tu.

eh ko makin berisi la. << selepas baca komen ko untuk Liyana. hahaha

Cik TeN10 said... [Reply]

ahaa comel je karangannye.. teringat masa sekolah rendah dulu.. paling liat kl nk buat homework karangan.. huhu

karangan budak2.. diorang innocent.. apa yg diorg tulis yg tu la diorang rasa.. xda tokok tambah.. :)

eva said... [Reply]

ahahah comel jer karangan tu.. pendek2 jer.. ehehhe

anamizu kaito said... [Reply]

pukul 6.60 yg tak tahan tuh =P


waahh pakcik hensem arr wlupon ade parut jerawat..






luv,
cik ana

Jue said... [Reply]

wah kagum sbb ko praktik kan bhs iban tu ke sbb ko reti! **alamak!haha

Nursyahira izzati Ngadimon said... [Reply]

budak kecik niii sangatt bijakk kan ! husna pun jarang nak buat mcm nii . disuruh baru buattttt ;) heehheeee

Jue said... [Reply]

wah seyes aku sgt kagum sbb antara semua slain Hanie, ko cpat pick up!

Potrait Admirer said... [Reply]

karangan tu kalo aku buat la mesti lebih banyak adegan berehat hihihi

Nurul Iman Rosman said... [Reply]

haha, comel nye karangan tu!
eh eh, ade lesung pipit macam kite jgk lah.

sehati sejiwa la kite nampoknye. ;)

fathiahRAIHANA said... [Reply]

darjah 2 pom pandai dah eh wat karangan :)

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails