Saturday, December 3, 2011

Ketika Aku kecil #2



Lama sungguh rasanya aku tak sambung pasal ni, antara tajuk kegemaran aku. Yela siapa tak rindu zaman kanak² kan, bersuka ria dengan permainan tradisional sepanjang masa, sampai terlupa waktu nge-date dengan pakwe/ makwe.



Hehe masa kecik dulu mana ada fikir pasal pakwe makwe ni. Itu yang paling aku rindu pun, bebas dari tanggungjawab menjaga perasaan sendiri mahupun perasaan orang lain. Ok lah aku cuba sambung semula.




Ketika aku kecil..

Aku suka main permainan Zero Point.


Permainan ni memerlukan getah tempe yang disambung-sambung serta keberanian dan kebolehan melompat di tahap tinggi lebih² lagi bila dah masuk part atas kepala dan ke atas. Kalaulah dulu aku dah pandai lompat gaya terbang tu kan mudah tugas aku sebagai seorang pemain Zero Point hehe.


Yang paling aku ingat, aku selalu digelakkan masa main benda tu kerana badan aku agak debab sedikit masa tu. Ye saya agak debab masa tu dan saya ok. ;D




Ketika aku kecil..

Aku suka main permainan Ting-Ting

Permainan ni tak dimainkan sekerap permainan atas tu sebab ada yang kata permainan ni agak keperempuanan sedikit. Tapi ia tetap menjanjikan keseronokan yang sukar digambarkan oleh kata² kehkehkeh.



*Gambar² dari Google.


Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.


42 comments:

aqmalazmi said... [Reply]

hahaha yeahh zero point tuw..
hahaha
aku kalau getah rendah rendah aku berani lah..
kalau angkat getah tinggi melangit..kiranya aku lalu bawah getah jew lah jawab nyaaa
HAHAHAHAH

zatiey said... [Reply]

haha..semua tu zatiey main mase kcik..bulan2 pose pun main lagi..hehe..xkire penat ke ape..

syakey said... [Reply]

biar benarr main zero point??!! ingatkan budak pompuan je layannnn game ni. HAHA.

main toii ah. dulu ngn membe lelaki setaman slalu main toiii dgn polis entri XD

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

aku pun penah main yg tu

Saiazuan said... [Reply]

haha giler rindu aku ngan zaman budak2 xD

Cik TeN10 said... [Reply]

Ohhhh zero point !! Aku jaguh dulu.. Ngeh3.. Ye la bdn kecik sng nk terbang ! Haha dulu kitorang selalu main masa lepas kelas ngaji.. Cepat2 g ngaji sbb blik awal leh men lama sket.. G ngaji pkai bju kurung tp dh stanby pkai siap2 seluar track kt dlm.. Nk man londeh je kain.. Kelakar plak bl diingat2 balik..;p

zureen said... [Reply]

saya agak champion main zero point! hahahhaha

Kartini said... [Reply]

haha. dulu tembam sikit. skrg da kurus skit. ki3

farah hanim said... [Reply]

waaa
fara master main zero point
hehee :P

dill said... [Reply]

dua2 permainan ni dill slalu main. sangat syiok!

dill.

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

i miss my childhood moment! yihuuuu :D

budakampung said... [Reply]

baru tahu nama permainan tu zero point..haha..dulu pon slalu gak main..

Liyana Zahim said... [Reply]

Weh.. Aku pon men ziro point gak.. Smpai due jengkal aku boleh lompat lg.. Time tu bdn ringan sekarang lau men ziro poin mahu rasenye begegar tanah.. Tak bergegar tanah aku yg msuk hospital.. Hahahah~

P/S: Comel gile ko mse kecik.. :D

teha said... [Reply]

zaman kecik2 mmg bestt :)

semutsengal said... [Reply]

aku suka main guli dengan daun terup.


rumah aku banyk benda ni, tapi dulu lah. Lepas aku pindah johor mak aku bakar semua.



LALALAALLALA

alyaclumsy said... [Reply]

guli tak main ke? hihi

Azham Vosovic said... [Reply]

Ok fine....

kite serupa hehehe

tapi aku suka main zero point sbb boleh melompat... sbb dulu masa kecik aku mmg tinggi, so senang menang hahahahahahhaa

Fathiah Hamim said... [Reply]

zero point dan tingg tinggg. lama gila tak maen rasanyaa

najihah sahami said... [Reply]

kecik2 debab...besar2 kurus..aihh....apa rahsia usop eh?hehehe

Bella Bell said... [Reply]

weyhh. aku pun suka juga main getah tu. hehe

Daddylicious said... [Reply]

kalaula dapat kembali semula...kan best....:)

si robot comel said... [Reply]

kenapa permainan kita sama?

Cik tikah said... [Reply]

sama je muka. hehehe.. comel! suka main ting ting gak!

FIFIEY LYCHEE MARATION said... [Reply]

permainan ms budak2 dulu kan? hikss...suka tengok budak main je, fifi tak main pun dulu!

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

Pergh!! aku jaguh main sume nih weyh.. haha..

aku ingat smpai ke anak cucu y dulu time aku kecik2 aku main guli aku menang..habis aku rembat sebalang guli budak laki tuh..menangis woo dia kalah..

Aku rasa time tuh aku takpayah beli guli utk sethn dah.. sebab guli banyak gile kat umah aku.. mak aku campak sume guli2 aku dalam kolam ikan bile aku nak exam PTS..ko tahu kan PTS?

smpai skrg if aku jumpa budak laki tuh dia ingat aku weyh.. aku lah perempuan yg rembat sume guli dia..haha.. jom lawan guli dgn aku jom ! ;D

h A n Y S said... [Reply]

nak tambah! main cop tiang..main rounders(macam main kriket).. seronok weyh.. ;D

WZ said... [Reply]

zero point sgt mencabar weh! lagi2 klu tahap kepala. jenuh nk melompat!

c'axoera said... [Reply]

main teng2 heheheh

lynda salim said... [Reply]

linda pun main teng2 jugak :D

Hanie_Dew said... [Reply]

oo..yang fes tu aku panggil main getah tem sekolah dlu. tp aku men takat habi skolah rendah je. xsangka dak lelaki pun main. hehehe

yang kedua tu pun suke main tp kat kawasan rumah. dengan ank2 jiran ngan kazen.

rindu jgk masa kanak kanak tak payah bayar broadband, bil hp, sabun mandi, pencucui muka, deodoran. wahh byk bende nak beli dah jadi org dewasa ni.

Hanie_Dew said... [Reply]

nanti aku jumpa jue ktrg diskas nak bagi gambar mana satu. eee..cam tak pecaya je.kang tnya lagi sekali betul ke tak ko nak bagi sticker kang ko lempang aku lak kan.hahahaha...tungguuuuu

Syahirah Suhaili said... [Reply]

haha..seronok nya kalau dpt main dgn usop masa kecik..haha..adiela dulu kecik2 slalu main dgn abg,dah main dgn abg,sah2 main mainan bebudak laki kan..adiela xreti main zeropoint,tingting adiela suka! haha..tapi men dgn anak jiran la sbb abg xmain tingting..sangat x sporting :D

Asrul "iLham" Sany said... [Reply]

aku dari kecik smpi ar dh tua skrng suka layan pokemon hahaha

Lea Isnawi said... [Reply]

apsal baju zaman dulu, sama dgn zaman skrg

bdn tak berubah ke?=b

sergeant keroro said... [Reply]

ting ting itu wajib, hehe XD

syafiqakarim said... [Reply]

rindu zaman kanak2 yg hr2 main2. -.-
dulu selalu main ting ting juga :p

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

aiii...ko pun maen ting ting? hehee kalau tau boleh ajak skali.

ABU said... [Reply]

wah kemain lagi kau main geta..tu bukan pompuan punya game ka..

ting ting aku biasa main gak.. kat sabah sebut engke' engke'..:P

tapi ting ting ko bentuk lain.. macam ice cream pulak..hahahha

anamizu said... [Reply]

-zero point! aah mase kecik2 dulu main masa balik ngaji la sllunye.. pakai bj kurung tp spare siap2 pakai trek kt dlm..time nak men, londeh je kaen..hahaha
-yg ting2 plak sape yg terer, siap bleh dpt rumah bleh rehat2kan kaki plak..hehe



luv,
cik ana

Hashira Yusoff said... [Reply]

masa kcik2 dlu beli getah 50$ semata2 nak maen benda alah tu. srnok gila! tiap2 petang wajib main dgn ank2 jiran. miss that moment. hei zaman ni ada lagi ke?? 0_o

--> boookworm wanna be!

Anif Abdullah| AA said... [Reply]

semua aku main n rindu sangat!! :)

BENA said... [Reply]

aku dekat sekolah selalu maen zero point. sampai asal cikgu tak de sikit maen . hehehe ;)


cop cop ! yang susun2 tangan tu kau maen tak ? heee ;)

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails