Monday, December 5, 2011

Karnival jalur lebar



Semalam kawan aku ajak teman pergi repair kereta bapaknya dekat bandar Kota Tinggi, kebetulan ada Karnival jalur lebar | 1Malaysia Broadband carnival, balik tu saja singgah ke sana bagi memperindahkan lagi hari Ahad kitaorang.



Aku ada beli sesuatu, jadi berpeluang main game yang diaorang sediakan. Kitaorang sempat main game boling guna Nintendo Wii. Kali pertama main, serius sifat jakun dan teruja aku di tahap tinggi pada masa tu. Baru 5 minit main tiba² blackout, potong stim sungguh. Aku cuba game lain pulak, dapat hadiah botol air sukan, syukur.



Ada dua manusia badut masa tu, aku sempat tangkap gambar yang sorang ni je. Badan tegap macam Saiful Apek, lawak boleh tahan la. Masa tengah duduk ni aku ternampak sorang tu persis kawan aku, pelanduk dua serupa. Tak lama dulu pun aku ada ternampak 'muka' dia. Betul lah orang cakap, bukan senang nak padam sesuatu yang manis....




Hari bertambah indah sebab dapat jumpa kartun kegemaran ramai ni, Khairupin dan Khairipin atau nampak glamor diaorang Upin & Ipin. Lepas elektrik dah ada kitaorang sambung main boling tu, 6 minit kemudian blackout semula. Aku tertanya-tanya apalah salah kitaorang asyik dipotong stim saja dari tadi?..


Zikir Hari Isnin

LAA HAW LA WA LAA QUWWATA ILLA BILLA HIL A'LIYIL A'ZIM..
(sebanyak mungkin)
~Allah memberi ganjaran pahala seperti Gunung Uhud dan Allah memberi kekuatan beribadah kepadanya~



Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.


35 comments:

Lea Isnawi said... [Reply]

khairupin. khairipin

oh. tu eh nama penuh depa

baru taw


hahahahahha.

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

Upin Ipin mmg best, aku baru je tgk crita upin ipin ni.... tu pun sbb tgk ngan anak buah.... hehe

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

kekadang terasa nak bergmbr ngan patung upin ipin... (jiwa kekanak btl)

alien said... [Reply]

dia saje blek outkan kot
tanak kasi korang men lama2

syakey said... [Reply]

tu mmg nama upin n ipin ke?? haha

Abang Jonni said... [Reply]

dah besar panjang si upin tu eh? kat tv kecikkkk je...
kehkehkeh

semutsengal said... [Reply]

weeewiittt,

nmpak pelanduk betina dua serupa ke ?


LALALALALALA

ABU said... [Reply]

dpt hadiah botol air sukan jugak.. ok la tu..

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

UPIN..IPIN..many of my indo friends love to watch them..:)

Cik tikah said... [Reply]

bestnya usop dpt jalan2 :)

Bella Bell said... [Reply]

hahaha. aku nasihatkan ko supaya jangan main la weyh. hehe.


baru aku tahu nama sebenar upin dan ipin. hehe.

Papa Mifz said... [Reply]

baru tau namo sebenor upin dan ipin tuh...

* final muay thai tuh this week bro..khamis nih tak silap...

Nurul Iman Rosman said... [Reply]

eh eh, upin ipin pon ade ;)

Cik TeN10 said... [Reply]

Ahaa main wii tu bagus tau !! Exercise !! Ktorang kt sni suka jgak kdg2 lepak main wii sport !! Ngee

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

upin ipin yang best...hehe

anamizu said... [Reply]

-owhhhhh karnival jalur lebar!
bile nak ade kat felda cik ana
ni tah...hehe

-la tu ke name sbnr upin ipin?
aiyo baru taw nih =P






luv,
cik ana

Hashira Yusoff said... [Reply]

kalu letrik kejap ada kejap xde tu mksudnya suh awk balik la..x nmpak lagi ke sign tu. kahkahkah..

eh..uping iping!! aritu dtg tganu tau..tpi x dpt pergi. :(

Fyqa said... [Reply]

maskod upin ipin ada la.errr

dill said... [Reply]

syoknye!

dill.

Asrul "iLham" Sany said... [Reply]

belon itu pink

tetibe

Syahirah Suhaili said... [Reply]

khairupin n khairipin nama penuh upin n ipin ke? baru tau..haha

wah,mesti bez main boling pakai wii..haha..kalau adiela pon sure jakun jugak..xpnah try lg.. :D

Ieja said... [Reply]

chomelnya nama sebenar upin & ipin..baru tau :D

adwafarahin said... [Reply]

salah laa sbb pegi x ajak adwa :P

miss Fyqa said... [Reply]

gambar bersama upin ipin takde ke? ehee :)

Azham Vosovic said... [Reply]

Hahahahahaha!

Khairupin & Khairipin yeah?

Pandai je hahaha......

lawak gila hehehehehhehe

Saiazuan said... [Reply]

alo cian korang, dok blackout plak, potong stim tul.. huhu :D

budakampung said... [Reply]

hahaha..dia taknak bagi ko main le tu~heheheh =P

Anif Abdullah| AA said... [Reply]

lupa plak nak suh amik signature upin/ipin,hehek

aiEz said... [Reply]

tak ada rezeki tu yousof,hehe...WW kat ats tui mmg xde ruangan komen ke?

Hanie_Dew said... [Reply]

indahnya hari ahad ko bole siap meanng botol air sukan. cam tumbler ke.

aku errr tak suke tgk badut ke maskot ke. kalau jumpa mmg aku lari 10 batu.

Sarah Mohd Saleh said... [Reply]

msti kau byk soping nih

BENA said... [Reply]

tunjukk sikittt botol air sukan yang dapat tuhh ;)

saiful apek tegap sangat2. hahaha ;)

wow ! name upin ipin kelas jugekkkkkkkkk. hi hi


kesian kau kan . maen game selalu dipotong stim . hehehe ;)




terima kaseh lagi untuk zikir hari isnin ;)

najihah sahami said... [Reply]

tak suka badut..menggerunkan.

Miz Novexx said... [Reply]

Wii adalah game paling best abad ini, hahah....

UNA budak BAEQ said... [Reply]

saja matikan lektrik sebab ta ajak aku pegi sama.

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails