Sunday, October 2, 2011

Mengelupas



Orang kata kalau kulit tangan mengelupas tu tandanya nak keluar kulit yang lebih halus. Lepas tu dah boleh jimatkan penggunaan losyen dah. Kalau lalukan sutera atas tangan
(macam dalam iklan TV) pun, laju je ia menggelungsur.


Garu punggung. Semua pun buat. [2008]


Tapi yang aku nak kongsikan ni adalah pasal pengelupasan kulit di bahagian muka budak lelaki yang nak menduduki UPSR. Begini ceritanya..


Sekembalinya dari sekolah, aku dah ternampak kereta bapak sepupu aku, Cik Wan (cikgu) parking baik je depan rumah. Tanpa cakap banyak emak aku terus tanya aku dan akak aku, "Kauorang nak ikut Cik Wan ke?"


Dengan pantas aku pun jawab "Nak" sebab aku yakin Cik Wan sekeluarga nak ajak kitaorang jalan2 makan angin dekat resort dan hari tu hari Jumaat kalau tak silap. Adalah tidak indah duduk bermalas-malasan di rumah, sedangkan peluang bersuka-ria terbentang di depan mata. Jadi aku pun ikut dengan perasaan separa teruja sebab kebetulan akak aku pun ada.


Dengan segera aku terus pergi memandikan diri sementara mak aku tolong pack baju-baju aku yang patut dibawak sekali. Darjah enam, standard lah mak masih tolong-tolong macam tu, terasa macam cool pun ada jugak. Hehe. Sepanjang dalam perjalanan tu, sikit pun aku tak tanya ke mana tujuan kitaorang. Bila sampai je kat resort tu (tak ingat apa nama dia), tiba2-tiba aku terasa macam satu kejutan listrik mengalir dalam badan aku..




Bersambung..

41 comments:

Bella Bell said... [Reply]

ehh.. bersambung pulak.. hehehe..

YOUsoF said... [Reply]

Nak habiskan terus takut kalian bohsan pula... ;D

chemay said... [Reply]

sila sambung cepat2.
heee
:)

alexa yussida said... [Reply]

cepat2 smbg...:)

adwafarahin said... [Reply]

laaa igt nk bce lagi
tup tup bersambung pulak -___-

Cik TTK said... [Reply]

huh..baru nak warm up dah abes..hampeh ko sop!sambung cepat tau..hehe

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

agak-agak sambungan nnti ada sesi garu punggung lagi?

hiks

:P

syaEYRA said... [Reply]

"satu kejutan listrik"
hehe ^^

Amna.Qadeeja said... [Reply]

haha garu punggung plak dah kahkahkah

cepat2 sambung hehe

YOUsoF said... [Reply]

• chemay > Baiklah! ;D

• alexa yussida > Sabar ya.. hehe

• adwafarahin > Tunggu sambungan cerita wangi ni ye.. ;D

• Cik TTK> Haha macam tu lebih bagus daripada terlebih warm up.. kan.

• Anisa Hang Tuah > Tiada! (nada yakin)

;D

• syaEYRA> Hehehe..

• Amna.Qadeeja> Tungguuu ok.

anamizu said... [Reply]

kejutan listrik??
cisss! bersambung pulak :P




luv,
cik ana.

missSenget said... [Reply]

cepat smbung...!!!

syakey said... [Reply]

suspen bebenor haaa siap bersambungsambung pulak. hahah

Syahirah Suhaili said... [Reply]

kejutan listrik tu camne ek? hehe
cepat sambung..nak tau ape jadi..haha

Fara E's said... [Reply]

gambat tak senonoh , haha

pulak bsmbong.. =='

Lalalililulu said... [Reply]

menanti dgn saba apekah sambungan cerita ni.... =.='

rara pinkmafia said... [Reply]

alahaiii.sambung lah pulakkkk.

YOUsoF said... [Reply]

• anamizu > Haha tunggu ye.. (kalau rajin la).. ;D

• missSenget> Tak rajin la Miss..

• syakey> Suspen tu jugak penting untuk mengelakkan kalian 'bowink'. Hahaha

• Syahirah Suhaili> Kejutan listrik tu boleh dikatakan seperti kejutan mengejut.. ;P

• Fara E's > Biar gambar tak senonoh, asalkan tuan gambar tetap wangi. Hahah.

• Lalalililulu > Orait. ;)

• rara pinkmafia > Kalau rajin, sila tunggu sambungan cerita wangi ni ye.. Heheh

Azham Vosovic said... [Reply]

omaigod! cepatlah bersambung heheheh

khairul akmal bin azman said... [Reply]

macam cerita korea lak...bg taw ending dia jela..
hehe..

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

nice intro

ade2mama said... [Reply]

pehhh panas jew..da bce sdap2..leyh plax smbg grrrr..heheehhe..

ny inform aku ble cite ny da sbg taw:P..

khairul akmal bin azman said... [Reply]

usop de bakat jd penovel la pasni

Peah Glemer said... [Reply]

mak aihh, bersambung. jom garu bontot. HAHAH

nabilah_2908 said... [Reply]

suspend la pulak...ok..cepat la sambung... ;)

Liyana Zahim said... [Reply]

adoi nape smbung? lupe storyline ar tu.. hahahaha..

dill said... [Reply]

bersambung..alamak~

dill.

anamizu said... [Reply]

ehem~
dok tunggu je nih ;)



luv,
cik ana :)

cik sakdi said... [Reply]

garu ke tarik spender? aiseh hahahah cpt sambunggg :D

YOUsoF said... [Reply]

• Azham Vosovic > Orait sabar bro..

• khairul akmal bin azman > Cerita Korea jauh sangat, Singapura sudah.. ;D

Haha dapat berkawan dengan penovel Liyana Zahim pun dah ok..

• ::FAIZ FARISH:: > Thanx bro..

• > Heheh orang cakap biar kurang jangan terlebih. Orang mudah jemu..

Beres bro!

• Peah Glemer > Garulah dulu, aku baru je lepas tadi..

• nabilah_2908 > Baiklah. Tunggu kejap.

• Liyana Zahim > Hehe almaklumlah, kami belum ada pengalaman macam anda.. ;P

• dill > ;D

• anamizu > Terus tunggu ok.. ;)

• cik sakdi > Dua2 pun diterima.. ;D

NorHalizah said... [Reply]

bersambung la pulak..

-Incek Fik- said... [Reply]

Memang terenjat aku baca entry ni macam terkena kejutan letrik. pasal skroll mouse sampai kebawah baca entry hang, tetiba ayat tergantung.


Ceh! Sekali bersambung daa~

meaw said... [Reply]

bufday ko letew?tak pon ada orang merisik ko #kbai

YOUsoF said... [Reply]

• NorHalizah> Ye..

• -Incek Fik-> Hehe senang la kau nak faham sambungan cerita ni nanti.. ;D

si tulip said... [Reply]

:)

Izzaty Ishak said... [Reply]

Ok nak tunggu sambungan.

Anif Abdullah| AA said... [Reply]

picture xle blaa.. hehe :P

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

eeewww, menggaru punggung? Haha..tak malu betul mention dekat public..hikhik..

kau mmg suka buat blog entry bersiri kan?kan?kan? hehe.. ;)

YOUsoF said... [Reply]

• si tulip > ;)

• Izzaty Ishak> Ok! (walaupun Zaty dah baca pun sambungannya) ;D

• Anif Abdullah| AA > Hahah. baru nampak cool.. ;D

• Fee Hafeezah ketuk keyboard > Hahaha. Malu lah, sebab tu gambar tu tak tunjuk muka. ;D

Kebetulan tangan aku hayun ke belakang dan nampak macam tengah mengaru. Tak cool ke macam tu?

Tak sangatlah, tu pun nak elak orang muak dan aku nak tidur awal masa tu..

ABU said... [Reply]

hahahah mmg kjutan lestrik hahaha

Nursyahira izzati Ngadimon said... [Reply]

cikwan ? mcm kenal . hahaaa !
zaman ney eyra tk engat lah !
masih bayi ..
sambungggg ~

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails