Monday, July 11, 2011

Menara itu

Assalamua'laikum sahabat..



Selamat hari isnin, cuaca kat sana dingin? ;D

Korang pernah pergi menara tu, dengan bangganya kat sini aku nak bagitau yang aku pernah. Tapi 2 kali je pun hehhe. Kali pertama masa join rombongan sekolah form 4 dulu. Excited sungguh aku masa tu. Yang paling aku ingat kepala macam sedikit pening masa naik lift laju menara tu. Telinga rasa macam berdesing sebab tekanan, nasib baik ada orang suruh telan air liur. Lepas tu terus ok, aku pun sambung kejakunan aku di situ pada waktu itu.

Sampai je atas aku tak ambik mp3 yang diaorang bagi (ke kena bayar ek? tak ingat da). Terus jalan tengok view KL dari atas, best²!! Kitaorang gilir² guna teropong (tak tau nama penuh benda tu) yang ada kat atas tu, kawan aku siap usha swimming pool atas bangunan tu, mana tau ada mak dara omputih tengah berkemban ke. Aku tengok bangunan² je.. ( tak percaya tanya cikgu aku, Cikgu Jas) ;D

Bila ingat balik kenangan tu serius rindu gila, sebab best kot pergi rombongan ramai², dengan masing² pakai baju sekolah. Comel gituh! Satu lagi rombongan kitaorang berfoya-foya dekat Cameron Highland masa form 5. Lain kali aku cerita, tu pun kalau korang nak baca la.


Ok yang kali ke dua aku sampai menara tu masa aku duduk Taman Setiawangsa dulu (3tahun lepas kot). Masih aku ingat lagi, aku sampai pada waktu yang sangat tepat. Umpama hero yang baru berjaya menyelamatkan seseorang yang memerlukan bantuan. ;D

Masa tu aku pergi dengan Along (Putera Blog) dengan Abawan (ketua rumah).

Alang² tajuk pun dah ada perkataan menara, aku nak buat satu ayat pemberi semangat sikit lah, memang tu motif entry ni pun.


Kepada semua tak kira yang masih bergelar pelajar, yang akan kembali bergelar pelajar mahupun yang sentiasa dalam proses pembelajaran, walau gagal macamana sekalipun korang, jangan risau sebab Masih ada Plan B!

SELAMAT MENUJU KE MENARA GADING! ;)

51 comments:

muhamad hanif said... [Reply]

wahahahaha,

sempat promosi tagline lagi tuu..

najihah sahami said... [Reply]

haha..rindu zaman sekolah la tu..hehhe....mish xpenah pn lagi smpai kat puncak manara tu. lg la jakun kan. haha

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

haha..kemain lagi bermadah helah kau YOUsof.. nk puasa dh nih, bisnes maju tak? kurma sale? haha :P

Lalalilillulu said... [Reply]

rombongan sekolah memang best!!...tp malangnyer mase xleh diundur...kenangan je yg kan jd ingatan...

jom shopping!!<<xde kaitan....

sha a.s said... [Reply]

gambar yg mcm nk jatuh tangga tu klakar...ehehe...

dik, setiawangsa tu kt umah kak sha la tu :p

YOUsoF said... [Reply]

muhamad hanif > Hahha dah lama aku tak promote sendiri.. takkan nak mengharap orang lain je kan.. ;D

najihah sahami > Tahu takpa Mish!

takpa, ramaaai je lagi yang tak pernah sampai sana lagi..

Fee Hafeezah ketuk keyboard > Hahha.. aku minat jugak madah² ni, tapi yang simple jela.

Alhamdulillah, sebab aku pandai agihkan masa dengan betul hahha ;D

Lalalilillulu > Sebab tu kumpulan AXL ada buat lagu Andai Dapat Kuundur Masa tu.. ;D

Jom²! < layan.. ;D

sha a.s > Hehhe. rindu pulak time tu kak..

Oh yeke kak... situ banyak rumah besar². Tapi saya duduk Apartment Mahsuri je, akak tau?

aleen aiden said... [Reply]

dgn sedihnye alin nak kate,xpernah.hu3

syrupmasin said... [Reply]

waktu sekolah dulu aku budak surau..jarang ikot2 rombongan nih :P

YOUsoF said... [Reply]

aleen aiden > Sedih pun tak sampai jugak.. baik Alin plan baik² nak pergi sana bila.. ;D

syrupmasin > Oh.. budak surau yang suka melalak untuk student lain... kan ;D

paradokshati said... [Reply]

hahhaha. if ada rombongan sekolah memang kira destinasi wajib pegi menara kl :)

adwafarahin said... [Reply]

yup masih ada plan B yeah! hihi :)

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

suka tgk gmbr gerak-gerak ko

Azham Vosovic said... [Reply]

Memang ada PLAN B! YEAHHHHHH

WZulhilmi said... [Reply]

aku tak pernah naik! T___T

syrupmasin said... [Reply]

haha..perghh..ngnjing :D

siti kektus said... [Reply]

haha, plan B tetap ada. :p


waktu sekolah, tak sah kalau tak sampai cameron highland. ada strawbery lah katakan. ekekeke

Hans said... [Reply]

aku pernah naik menara alor setar jer
:-)

Apabila Aku Meminati Drama Dan Filem Dari Korea Dan Jepun

Amna.Qadeeja said... [Reply]

err,mai xpenah smpai pn tmpt tuh wuuu

time sekolah2 dlu jrg pegi rombongan sbb mak n ayh xbg hahaha ;D

apik pehe said... [Reply]

hahaha..apik belom naik mana2 menara lagi..usop..kena bayar ker kalo nak naik?hehehe

Aisyah Aina said... [Reply]

pernah pergi sekali je...tapi masa tu tak tau pulak tu KL tower :D

YOUsoF said... [Reply]

paradokshati > Hahha mula² best.. lama² pun best jugak (tapi bila lama tak pergi la) ;D

adwafarahin > Yeah! ;)

::FAIZ FARISH:: > Terima kasih.. Tapi kalau aku artis, segan kot nak buat macam tu.. ;D

Azham Vosovic > Hehhe.. ;D

WZulhilmi > Takpa bro.. takkan lari KL Tower dkejar..

syrupmasin > Hehhe.. nganjing di hari isnin tu namanya.. ;D

siti kektus > ;D

Tau takpe, dapat petik dan makan terus lagi best! hehhe

Hans > Ok jugak la tu Hans.. ada orang tak pernah naik menara langsung..

Amna.Qadeeja > Ada masa, ada rezeki boleh je pergi sebab dah besar, mak ayah mesti dah bagi.. ;)

apik pehe > Kalu tak siap rm10 kot.. kalau pelancong luar rm50. Ada rezeki nanti ajak la buah hati ko sekali Pik.. ;D

Aisyah Aina > Hehhe ok la tu.. kira paham la cerita kat atas ni kan.. ;D

dreamygirl said... [Reply]

pernah pergi jugak..siap buat treasure hunt lagi dalmtu..he2..yang bestnye dapat teropong mini..bestnye..-)

Far8 budak baik said... [Reply]

aku bace macam jakun pulak
naik menara tu..
hahahahaha
aku pun sekali je..
first time naik
mcm rusa msuk kg jugakk..
hahahaha

pastu mmg ade plan lain nyelah..
haha

ghab van hal said... [Reply]

ak x penah pegi pun...huhuhu...

cucu umie said... [Reply]

hauhauahu..serius bro memang ad plan B..kalo kiteorng bt event pon..plan B memang kne ad..hehe

ABU said... [Reply]

mmg seronok ikut rombong sekolah..biasanya kalau jln satu rombongan aku yang baling comel hahaha prasan again..

btw, aku tak pernah lagi naik atas menara tu..aku tengok drpd jauh macam tiang besi je tak de ape ape..

CH selalu gak buat outsation kat sana..
nice..:D

alif haris said... [Reply]

hahaha ares tu nama bapak aku la sop :D
hahaha ..

ecece .. masih ade plan B kan .. jgn risau ^^

Nazrul Azwan said... [Reply]

mmg syok gila kalau dpt follow rombongan waktu skolah dulu. masa sekolah rndah kalau 1st time pi kalau tak biasa mmg rasa macam jakun sikit kan. sama la bro. haha

YOUsoF said... [Reply]

>

dreamygirl > waah lagi BEST!! Ha'a masa tu dapat jugak, teropong kertas denga kanta plastik.. ;D

Far8 budak baik > Hahha tapi serius, kawan² aku semua pun jakun yang amat.. ;D

Hahaha..

ghab van hal > Takpe sampai bila² pun masih open je kot nak masuk sana.. ;D

cucu umie > Hehhe.. kira Plan B (backup) macam wajib la tuk mana² kes pun kan Yie..

ABU > Hahha.. siot sungguh la ayat ko ABU..

Aku pun dulu fikir macam tu jugak.. ;D

Apakah itu CH?

alif haris > Heheh Sorry Lep. Tula pasal, nasib baik aku ada Plan Backup. ;D

Dah anta semalam baru aku terfikir tu nama bapak ko hehhe.

Nazrul Azwan > Hehhe.. betul la bro.. 1st time aku ikut rombongan masa darjah 5, tu pun sebab gantikan adik aku.. ;D

Far8 budak baik said... [Reply]

mmg tak pandai update ke hape??
xde plen ehh?haha =p

syafiqakarim said... [Reply]

jom pergi lagi. hahaha

YOUsoF said... [Reply]

Far8 budak baik > Hahha tidaklah.. Takda cukup masa la budak baik.. Plan aku sentiasa ada..

Aku on9 ni pun tumpang intenet opis je.. ;D

syafiqakarim > Takpa, ko pergi je dulu.. ;D

laskar pelangi said... [Reply]

yeahhhh! masih ada plan B. terbaiklah=D rindunya zaman sekolah dulu, zaman yang tak perlu fikir mana pasal masa depan...asyik sempoi jer. heee:)

missSenget said... [Reply]

aku rs mp3 tu mesti kene bayar...


xkan ko xnak ambik menda free kan?? :P

Liyana Zahim said... [Reply]

Tp lau gal utk semester akhir, amatlah sekse nk mrepeat lg satu sem.. Grrrrrrrr~

YOUsoF said... [Reply]

laskar pelangi > Tau takpa! Sepanjang masa enjoy kecuali 2, 3 minggu sebelum exam.. ;D

missSenget > Hahha iye kot..

Liyana Zahim > Yang terbaik okeh!

GaRy™ said... [Reply]

hahahaha... aq pegi masa PLKN dulu.. skali je la... muahahahaha...

YOUsoF said... [Reply]

BEST la bro pergi ramai² macam tu.. bangga lagi adelah sebab korang pergi dengan pakai seragam biru celoreng kan... ;D

Umie Nadhirah said... [Reply]

kau beruntung.
aku?
belom pernah lagi ni weh =( wuwuwuwwu~

pamie said... [Reply]

aku tak penah naik menara tu..dulu ak gi kl jalan2 kat lowyat je..hehe..btw bro, kesimpulan entri ni SERIOUS AWESOME! <<tagline baru ak..kahkahkah

alyaclumsy said... [Reply]

penah pg, tp tak ingat dah :( kecik2 lg masa tu. tak mengerti :( sobss

alyaclumsy said... [Reply]

penah pg, tp tak ingat dah :( kecik2 lg masa tu. tak mengerti :( sobss

apik pehe said... [Reply]

hahaha..kompem nak naik nanti..ko belanja la usop ...hehe..baru aku senang ati

Siti Arfah said... [Reply]

Penah naik sekali je menara ni. hehe. Tu pn rmbongan sekolah. hehe

syafiqakarim said... [Reply]

belagak ajak p sama xnak.
ok fine!

alif haris said... [Reply]

hahah .. tape.. bkn ko sorag yg panggil aku haris .. haha :D

mst dorag ingt nama aku alif haris..haha

YOUsoF said... [Reply]

Umie Nadhirah > Hahha nangis berlagu macama tu pun tak guna Mie.. kumpul duit, ajak member, pergi, ko pun seronok.. ;DD

pamie > Oh ko balun shopping gadjet banyak ar kat lowyat ea?

Hahha.. AWESOME²! ;D

alyaclumsy > Sekarang dah mengerti boleh je pergi lagi..

apik pehe > Hahha boleh tapi ko sorang jela Pik.. ;D

Siti Arfah > sama lah kita..

syafiqakarim > Alololo.. bukan taknak, tapi tak mahu je. ;DD

alif haris > Hahha memang pun! ;D

jeely jelly said... [Reply]

yeah !! memang tengah smbg balik ke menara gading lah nie :)

YOUsoF said... [Reply]

Kira ngam la entry ni!! hehhe

Nurnajwa said... [Reply]

Tak pernah pg T^T

si para para said... [Reply]

err menara tu kat malaysia ke..hehe aku tak pernah pergi lagi..

kenapa orang panggil menara gading.. ada gading ke kat menara tu..

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails