Thursday, July 14, 2011

Kemaluan itu


Selamat hari khamis, cuti korang dah habis? Maaf kalau ada yang rasa tajuk tu kurang dewasa. Ok lah aku tukar kepada MALU ITU. ;D

Kalau cakap pasal malu ni, boleh tahan banyak jugak kes kemaluan yang dah aku alami dan nikmati. Aku dulu jenis pemalu yang amat, tapi sekarang aku jenis pemalu yang tak sangat. Sebab malu jugak la aku tak join HMC Phlow dekat Showdown 2011 hari tu.

Saja aku nak kongsi dengan korang untuk dijadikan iktibar, bukan sekadar untuk digelakkan semata.


1) Ketika aku kecil, tengah syok aku main buaian sebelum masuk kelas (TABIKA), aku terjelepok ke dalam lopak yang bertakung air 'teh tarik' pekat. Dah la dapat malu, pakaian pulak luar dalam basah, 'best' sungguh.


2) Masa darjah 2/4, aku tak berapa ingat dah, ada seorang budak perempuan baru masuk sekolah kitaorang. Masuk pulak kelas aku. Cikgu pun suruh la tiap orang introduce diri masing² kat budak baharu tu, siap beratur lagi. Tiba turn aku je aku hulur tangan tapi dia diam je, semua pandang pelik kat aku. Tiba² cikgu cakap "tak payah salam, kenalkan nama je". Semua gelak. Memang malu tahap gaban masa tu. Nyaris aku nak terjun keluar tingkap tapi tak jadi sebab kelas kat tingkat 1. Aku terus duduk, cover malu sampai balik.


3) Kes ni masa darjah 5 kot. Kasut sekolah aku tak kering lagi. Terpaksa pakai kasut penguin akak aku. Selamba sudah, lantak lah orang cakap tu kasut perempuan. Aku ok je. Tapi masa perhimpunan cikgu BI panggil aku ke depan suruh bukak kasut, bagi kat dia. Dia tunjuk kat semua sambil bagitahu kasut tu tak boleh dipakai ke sekolah. Tiba² aku rasa tak ok pulak pakai kasut tu. Pulak tu masa dia nak pulang kat aku dia main lepas sebelum aku sempat pegang kasut tu. Malu, bengkek pun ada jugak tapi takda lah sampai nak balas dekat cikgu tersebut kan.


4) Kes ni di luar waktu sekolah, dah kerja pun masa ni. Aku ke kedai mamak nak beli NGK kalau tak silap. Tengah menunggu tu tiba² aku terperasan sorang kawan 1 kolej aku dulu, bukan Alif , bukan Semut, bukan jugak Syrup tapi Ejam tengah ngeteh dengan kawan dia. Aku pun dengan yakin melangkah ke meja Ejam. Lagi 2 langkah nak sampai tu baru aku perasan aku dah tersalah orang. Si 'Ejam' pun dah pandang aku, lantas cepat² aku patah balik duduk semula dekat meja aku sambil mata mencari bakul untuk menyorokkan muka.

63 comments:

toblerone said... [Reply]

adei.. ble ingat balik ase nk gelak j kan.. tp tu sume asm garam kehidupan :)

YOUsoF said... [Reply]

Hehhe tahu takpa.. ;D

Izzaty Ishak said... [Reply]

HAHAHAH. Comel gilaaa. Zaty penah salah orang banyak kali. Dah siap maki2 lagi, padahal salah orang. Kah kah. Malu okayyyy

syrupmasin said... [Reply]

err..ad name aku..haha..ecece..gatal doe kau kecik2 dah nk salam2 org..gatai noh :D

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

rindu nak pakai kasut penguin

:D

bunga said... [Reply]

hahaha..mmg lau ingat yang dlu2 mesti gelak balik.heee

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

aku pun pernah alami situasi yg lbh kurang.... hehe

CouLeur de Chiqu3 said... [Reply]

yg nk hulur tgn tu ape kes...hahha
gentleman sungguh...

*mase drjah 3- trun moto terlupa nk tggl helmet,,menonong aku sampai kelas.pastu sedo2 org sume tgk...pastu dok lua kls..nangis sorg2 sbb bwk helmet...

sha a.s said... [Reply]

ahahha.....tp bnda² tu semua kenangan yg akan mbuatkan kite tersenyum kn dik!

Cik Anita said... [Reply]

salam.

alahaiii..ala kes zaman kanak2 riang, oke je! ta payah malu-malu. jadikan ia kenangan manis! :P

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

Aisehh..YOU..YOU..YOU..YOUsuf kecik2 dh gedik nk salam prempuan..haha..


Eh, then jumpa bakul tak nak sorong muka..? lain kali sorok dlm baju hokey.haha.. :D

melody mocker said... [Reply]

selepas menview post nih, aku mendapati kemaluanku agak banyak zaman berzaman.. erk?

berbunyi kurang enak. huu..

pamie said... [Reply]

haha..kes yang last tu (kes no 4 bro, ko taip 3, hehe)..penah terjadi kat aku..banyak kali jugak..hahaha..

sekali tu aku siap panggil nama..pompuan tu dah bpaling tengok aku..lepas aku cakap sori,ak terus keluar balik rumah..hahahaha..

muhamad hanif said... [Reply]

segan jugak kalau kemaluan kita terbongkar kankankan ?



AHAHAHAHAHAH,


(ayat tak berbaur lucah ok)

hati~♡ said... [Reply]

ihihihih.. sabar je la =)

WZulhilmi said... [Reply]

Eh betul ke pasal HMC Phlow tu? ko salah sorang crew diorg ke?

P/s: banyaknya kemaluan ko. hahaha.

syaEYRA said... [Reply]

he he he

kasut penguin, zaman sekolah dulu memang femes dengan kasut penguin :) tp kite xde la rasa teringin nk pkai

najihah sahami said... [Reply]

yg kedua tu bukan malu tu usop..tu miang. hahahaha...p terjun tingkat 100 cepat!!

fiezah91 said... [Reply]

hahaha. nasib ko tak terjun melalui tingkap kelas ko sebab terlampau malu. hahaha..

bila ingat balik mesti rasa nak tergelak kan weh?

YOUsoF said... [Reply]

Izzaty Ishak > Fuhh tu lagi la malu tahap dewa... ;D

syrupmasin > HAHHA masa kecik mana tau gatai² ni.. ;D

Anisa Hang Tuah > Tapi usop tak rindu sama sekali.. ;D

bunga > Gelakkan diri sendiri.. kan. Hahha

::FAIZ FARISH:: > Hehhe so ko paham la kan macam mana rasanya..

CouLeur de Chiqu3 > Hahaha ntah la Cik.. serius aku naif gila masa tu..


Lagi cool kes ko yang tu.. nanti boleh cerita kat anak². ;P

sha a.s > Tepat sama sekali kak.. Tiba rindu nak berhimpun pagi² pulak.. ;D

Cik Anita > Assalam..

Memang manis pun.. semanis kurma.. ;P

Fee Hafeezah ketuk keyboard > Hahha aku naif sangat masa tu.. Serius malu gila masa semua tengok aku masa tu hahha. kenangan²..

Tak jumpa la Fee.. tapi masa tu aku pakai t-shirt bundle je. ;D

melody mocker > Hahha boleh tahan kurang enak jugak la.. tapi takpe au on je.. ;D

pamie > Hehhe manusia bro, tersilap.. ;D

Hahha siap panggil nama ek.. kira kes ko 3 kali ganda lebih malu dari aku la.. hahha

muhamad hanif > Sangat segan okeh! ;DD

hati~♡ > Sabar².. ;)

WZulhilmi > Hehehehe.. takdela saje je cakap sebab aku minat crew tu. ;DD

syaEYRA > Hehhe.. sekarang pun tak teringin? ;D

najihah sahami > Pergh.. Agak cruel ayt Mish kali ni.. ;DD

fiezah91 > Hahahah.. TAHU TAKPA Fieza.. ;D

nabilah_2908 said... [Reply]

hahahhaa...bab salah org tu paling kelakar....

nasib tak di sapa nya org tu.... :)

YOUsoF said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

The moral of the story, bawak baldi setiap masa..haha..

kalau malu, boleh ttp terus tanpa segan silu...kuangkuangkuang >.<

Aman Ibrahim said... [Reply]

hahahaha~ next time yousof kena extra careful okay

paradokshati said... [Reply]

hehhehe..saya lebih extreme dari itu. tapi dah banyak tak ingat maybe sebab bila ingat balik rasa malu gile :D. huhu. so selalu decide tak nak ingat pakara yg cm ni. hehhe :D

YOUsoF said... [Reply]

nabilah_2908 > Hehhe tula pasal.. Nyaris² nak sapa.. ;D

Fee Hafeezah ketuk keyboard > Baldi tu sendiri dah boleh kasi malu awal² lagi.. ;D

Aman Ibrahim > Orait bro..

paradokshati > hehhe ok, tapi kalau nanti dah ada anak cerita la kat diaorang, kalu ingat lagi la.. ;P

WZulhilmi said... [Reply]

cis! baru nk mintak otograph. grrr.

Amna.Qadeeja said... [Reply]

haha comel je kan

mai penah jatuh btol2 dpn cg dahla cg 2 ensem haha rse cm nk berenti skolah tyme2 tu jgk wahahaa

-Incek Fik- said... [Reply]

Sungguh kejam cikgu BI tersebut memalukan hang di perhimpunan khayalak ramai gara-gara membawa kasut penguin..

..namun sungguh terpuji sikap hang bila tidak menyimpan dendam walau pon sekelumit perasaan dekat cikgu tersebut.

Ni mesti kes ko basuh kasut sekolah lambat kan?

Hans said... [Reply]

hahaahah
bagus lah ko
walaupun ada kes2 malu ko nih yg boleh dikategorikan sebagai sakit hati tapi ko tak berdendam
kagum aku dengan ko
:-)

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/review-filem-harry-potter-and-deathly.html

khairul akmal azman said... [Reply]

zaman2 sekolah mmg terbaik la weyh..hehe...

ishiko said... [Reply]

yogi bear tu xreti malu..

ABU said... [Reply]

tak menahan, pgi pakai kasut perempuan tu apasal.. sanggup lagi aku tak pegi sekolah hahahaha

Far8 budak baik said... [Reply]

hahahahaha
macam kelaka je memori tu kn..
masuk dlm kelopak air..
nak ngorat budak baru lah tu
hihi
aku pun penah pakai ksut penguian tu...gajah pun penah..haha
mesti ar nyorok muka kn klo dah kantoi..terjun bangunan terus hahahaha

Aisyah Aina said... [Reply]

yang no 4 tu aku pon pernah kena jugak macam tu...sumpah malu gila la kan :D

Papa Mifz said... [Reply]

mcm mana agak kalo dah tegur sat lagi salah org...sure malu yo bro...

Izzaty Ishak said... [Reply]

Serious memang malu tahap dewa. Dah lah pelajar senior. Bole pulak Zaty ingat dia tuh kawan zaty. Adoih

h A n Y S said... [Reply]

hahahaha..aku pon ada 2 situasi yg buat aku malu gileeer, 1st, bila aku terjatuh kat tangga dlm bilik kuliah, 2nd, bila aku terjatuh kat dada mamat 'hensem' dlm bas, yg 2nd tu jd entri fofular aku kat side bar.. haha

Miz Novexx said... [Reply]

takleh bayang kalau tegur si 'ejam' tuh

alif haris said... [Reply]

ngah ngah ngah .. kecik2 dah gatal nk pegang2 tgn budak pmpuan tu eh .. hahaha :D

sop yg last sekali tuh tak tahan dow .. siap2 r baldi buat sorok muke sbb malu .. hahahahaha

weyh thanks mention aku dlm entri ko :)

siti kektus said... [Reply]

pernah jatuh dalam kolam ikan yg kecik tu. hukhuk

dah la masa tu nak pergi mengaji. balik uma mandi2, terus tak g ngaji da. -_-'

Miscellaneous Smiles said... [Reply]

hehee...ksian kau dimalukan..

ak pun sama gakk..~~

hohoo

GaRy™ said... [Reply]

hahahaha.... sumpah malu giler kalau salah orang... aq hari tuh siap jerit+angkat tangan lagi kat orang tuh... padahal silap orang... muahahahahaha..

Lalalilillulu said... [Reply]

hehe...kelaka la ko ni yousof...malu...malu...tp comel...hehe

YOUsoF said... [Reply]

WZulhilmi > Hehhe sorry bro, gurau saja bha.. jangan la grrrr sangat. ;D

Amna.Qadeeja > Hahha sampai nak berhenti sekolah, betul² MALU tu! ;D

Simpan bebaik memory tu, boleh cerita kat anak nantiiii.. ;P

-Incek Fik- > Hehhe mungkin sebab aku dah boleh berfikir secara lebih waras kot.. ;D

Tau takpa Fik, pulak tu cuaca tak berapa panas masa tu.. Penguin la penyelamat aku masa tu..

Hans > Kalau kita fikir sangat pun buat hati makin sakit je Hans.. baik fikir benda laian yang lebih manis.. ye dak? ;D

khairul akmal azman > Betullah Kay!

ishiko > Memang pun, pulak tu tak paham bahasa.. ;D

ABU > HAHAHA.. Ntah la, mungkin semangat aku ke sekolah mengatasi kemalasan aku kot masa tu.. ;D

Far8 budak baik > kelakar + malu + bengkek = Kes kemaluan.. ;DD

Bukan ngurat la Farid, aku naif gila masa tu *serius. mungkin jugak sebab aku tak pakai kasut gajah masa tu.

Aisyah Aina > Malu yang amat! tapi kejap jela..

Papa Mifz > Sangat²lah bro, hanya keyakinan dapat mengatasi.. ;DD

Izzaty Ishak > Hahha adoi.. 'best' betul kes macam tu. At least Zaty dah belajar dari kes tu kan.. ;P

h A n Y S > Fuhh.. 1st MALU.. 2nd SANGAT MALU! ;DD

Miz Novexx > Memanglah, dah la meja sebelah penuh ngan orang..

alif haris > Sesungguhnya aku sangat naif masa tu Lif..

Hahha tapi nasib baik tak lama lepas tu NGK aku siap, terus cabut balik rumah.. ;DD

Sama² bro..

siti kektus > Naib baik kecik..

Habis basah la baju kurung polka dot tu ea? ;DD

Miscellaneous Smiles > Kes macam tu mematangkan dan memalukan kita.... hahha

GaRy™ > KAHKAH.. kes ko lagilah MALUUUU siot! ;D

Lalalilillulu > Hehhe kes tu yang comel kot.. aku just dimalukan je.. ;D

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

takpe, bila dah malu barulah glamer.. Senang nk detect dari jauh aku dah tahu yg bawak baldi tuh YOUsof :P

YOUsoF said... [Reply]

Hahha.. tapi aku taknak glemer² sangat la Fizah.. ko boleh bagi cadangan lain.. ;D

Nurnajwa said... [Reply]

Hahahaha, confirm malu gila gila punya XD Nk nk yg slh mmber tu, kte selalu kne.

cucu umie said... [Reply]

relax ah bro..biaselah tu berlaku..kehkeh nak bt mcm mane..terima jerlh..

YOUsoF said... [Reply]

Nurnajwa > Hahha kes yang tu pun yang paling familiar kan.. ;D

cucu umi > Tulah pasal.. saja je nak kongsi dengan ko Yie.. ;D

THE LEKAT LEKIT STORY said... [Reply]

malu masa kejadian tp kelakar dalam kenangan. kan??

Nazrul Azwan said... [Reply]

benda2 mcm ni kalau kita igt balik mmg kelakar bro.
org cakap time zaman 'ngeng' lagi. main belasah je. haha

fahmie firas said... [Reply]

niec entry.. hopefully dapat post something just like u did..
Kalau free jemput singgah ke blog saya.
your comments are most welcomed.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

syafiqakarim said... [Reply]

hahah lu selalu memalu kan gua
la beb.

lilypelangi said... [Reply]

huhu . kadang2 malu sangat pon susah gak .


tapi lau tataw malu ag susah ! :D

Fyqa said... [Reply]

kihkihkih.

kan dh malu giloss..


syiokk la pnglman idop ni kan ;)

syrupmasin said... [Reply]

ecece..mane tao gatal2 nih konon :D

Bella Bell said... [Reply]

nasib baik tak duduk lagi.. kalau dah duduk kat meja kawan tu macam mana? hahahahaha!!~




^^

BENA said... [Reply]

1-teh tarik pekat tuuu . nape ko xwat2 berenang jek terus. hehehe ;)



2-amboi kooo . siap nak salam bagai . kan dah padan muke ! HAHAHAHA ;)



3-PEMES LA KO SATU SKOLAH EKKKKK ! time perhimpunan tuh . hehehehe ;)



4- kalo ko amik bakul lagi la nmpk ko kaver muke . pe kate ko wat derk . wat senyum2. mesra gtuuu . heeee ;)







tapi dari gaye ko pon. ko ni agak pemalu jugak ye ?






* kerna malu itu perisai org beriman *



cewahhhhh ;)

BENA said... [Reply]

eh cop2! aku tgk NGK ! eeeeeeeeee! geram pulak aku tengok ! eeee! mmg syiok ar kalo makan nasi goreng gtu ! hehehehee ;)

YOUsoF said... [Reply]

THE LEKAT LEKIT STORY > Betul² dan betul.. ;)

Nazrul Azwan > Hahaha betul lah. lama aku tak dengar perkataan ngeng tu bro.. ;D

fahmie firas > TERIMA KASIH bro... ;)

syafiqakarim > Alamak.. lu pun mesti ada kes kemaluan lebih kurang macam tu... kan?

lilypelangi > Hehhe betul².. ;D

Fyqa > Pengalaman kadang² melalukan tapi boleh mematangkan.. heheh

syrupmasin > Hahaha.. masa tu hingus pun tak kering sangat Sin.. ;D

Bella Bell > Kalau dah duduk alamatnya kena terus terang bawahasanya sudah tersilap orang.. ;DD

BENA > Serius masa tu mana pandai berenang lagi..

Aku murid yang sangat naif masa tu Bena.. ;D

Ha'a nasib baik takda yang sudi mintak otograf...

Heheheh betul lah, nasib baik ko selitkan lirik tu.. ;D


Lagi syiok kalau ko makan nasi goreng tu bersama yang tersayang... kan. hahha

BENA said... [Reply]

tetibe aku teringat kan lagu tuh . heeee ;)


hamboiiiiii ko YOUsof !!! ko asik nganjen aku jek kan . HAHAAHHAA ;)

Sarah Mohd Saleh said... [Reply]

hahaha...xleh bla kau nih derrrr.nsb kemaluan kau ditutup.huarhar

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails