Friday, June 17, 2011

Dulu kecil, kini besar

Assalamua'laikum sahabat ;)


Kami ketika tingkatan 3. Masing² dah kurang berhingus.


Kalau sesiapa tanya budak paling kecik dalam kelas kami. Sah² kami akan sebut nama seorang mamat ni, Halimmunawar Bin Darham. Dia ni tak padan kecik tapi bermulut besar. Dialah pak lawak dan antara yang kecoh.

Selalu jugak dapat perhatian dalam kelas sebab cikgu pun dah anggap dia macam adik bongsu kami dalam kelas. Tapi tak padan kecik mamat ni, dia pun ada hati jugak join geng yang lain masuk kadet polis. Yang paling aku ingat masa tu kami pergi latihan menembak. Masa ni kami form4. Best woooo!! dapat la 2 kali aku merasa petik picu M16 tu dengan peluru hidup. Apa barang main tembak² cicak guna getah warna oren tu (bangga kejap).

Yang kelakarnya bila tiba turn mamat ni, masa tu aku dah lepas. Aku join yang lain tonton aksi dia menembak. Mula² kena la baring dulu. Eh silap Mula² kena lah tambahkan kilogram. Apa hal pulak macam tu? Pasal mamat ni kecik dan boleh tahan ringan. Time nak setup magazine (peluru) masuk tu masih ok lagi, tapi agak sikit gelabah sebab polis yang berdiri sebelah asyik tengok dia dari awal. Bila nak angkat M16 tu (sambil meniarap), siku jadi macam stand la kan, kaki dia terangkat sebab menatang besi tu boleh tahan berat. Itu pasal aku cakap perlu tambahkan kilogram, baru mudah nak menembak lanun hahha.


Tapi itu semua cerita ketika aku kecil, dan sekarang dia dah jadi antara yang paling 'besar'. Fizikal tu memang dah jauh berbeza dari dulu la. Tapi besar kat sini dari segi tanggungjawab. Ketika kami masih lagi huha² melepak dan mengeteh kat Warung Nan Sidiq Sigaraga (nama betul), dia dah pegang title suami orang. Ketika kami masih lagi huha² jugak, dia dah pegang title bapak budak. Ko memang Cepat Express, Baru 23tahun ko dah berjaya jadi bapak budak, TAHNIAH Lem!



Sayang anak tangan² kan,
sayang isteri tinggal²kan,

Isteri pulak kalau betul² sayang,
tak perlulah Kelab Taat Suami bagai. ;D





Saja aku nak tunjuk betapa kecilnya dia dulu. Sebelah dia mamat mana ntah, Mohd Yusof namanya.







★Tumpang gembira kat kawan yang dah berumah tangga~


35 comments:

cucu umie said... [Reply]

wah kecik2 pon dah berumah tngga..bro bila plak..mber dah beristeri..hahah jgn pndng pada paras fizikal tpy pndng hati..ewahhh..hoho

syrupmasin said... [Reply]

perghhh..dah jadi bapak..kau bile lagi??

Cik TTK said... [Reply]

alaaaaaaaaa.....asal aku takleh tengok gambar dekat belog ko nie..huh marah2..

nawal addina said... [Reply]

memori lane :)

dulu .. skg ..

kau bila lagi ? ;)

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

hang bila lagi? heheheehe

chemay said... [Reply]

yusuf bila pulak nak jadi ayah orang nie?
hehe

ABU said... [Reply]

aku nak jadi bapak jugak...arghh

tumpang tahniah kpd kwan anda jugak..seronok la jadi bapak..

selamat hari bapak..

adwafarahin said... [Reply]

sapa sangka kan hihi
tetibe rindu zaman skolah jugak
incik ucop bila pulak nk langsung?
hehe :P

ayiehulk said... [Reply]

kawan yousof da kawen.... ade anak lagi... cpt dan tangkas... congrats pada die okeys~ ;)

Far8 budak baik said... [Reply]

haha..wehh m16 je kot..
aku pun dah rase dah..
time plkn..nak tercabut bahu ni
tahan..grr..temabk kemane entah..
hahaha =)

Amna.Qadeeja said... [Reply]

wah,hebat eh hihi jgn pndg beliau sblh mata keh3

inchik usop bile lg?:p

Bit.Shaa said... [Reply]

awal jodoh dia..hehe
allolololo kecik nonet je halim....hehe

YOUsoF said... [Reply]

cucu umie > Chewahh.. Hati lelaki siapa yang paham melainkan lelaki kan hahha..

syrupmasin > Express kan mamat tu. Aku jadi dah la Sin.. Bapak saudara..

Cik TTK > Kalau marah pun boleh je lagi nak bagi komen membina.. ;D

nawal addina > Kalau turn kawan aku tu dulu, aku pulak sekarang la.. (tapi tak pasti lagi tahun bila) ;D

::FAIZ FARISH:: > Tak tau lagi la bro. Bertahun-tahun lagi kot..

chemay > Tunggu ada isteri tersayang la.. hehhe

ABU > Seronok kan, cuak pu ada jugak bila fikir tanggungjawab tu..

Yup selamat hari bapak jugak!

adwafarahin > Yela kan, kecil² cili padi, rupanya dia yang paling menjadi.. hehhe

InsyaAllah bulan 5.. (tahun je belum pasti)

ayiehulk > Tahniah jugak! ;)

Far8 budak bai > Hahaha.. tapi selonok kan main tembak². Yang rasa rugi sebab aku tembak laju² (kata eksaited).. tengok² peluru dah habis hahha

Amna.Qadeeja > Betullah kan.. Tuah orang nampak di hati chewahh ;D

Tak pasti lagi la Mai.. tengah tunggu masa yang paling seswai.. (ntah bila)

Bit.Shaa > Awal, pulak buat cam tergesa-gesa ringkas.. ramaaaii kawan yang tak dapat datang umah dia masa tu..

syrupmasin said... [Reply]

haha..bapak sedare dgn bapk betol laen doe..haha..ohh kau 23?? tue lg kau dr aku rupe nye :D

YOUsoF said... [Reply]

Belum dapat jadi bapak betul, aku belajar slow² la jadi bapak sedare.. ;D

Ha'a.. nampak muda kah? hahah

ecah mashuri said... [Reply]

elehh..cakap je ko pun terasa nak khawin kaaannn.ehheheehh;p

YOUsoF said... [Reply]

Eceh.. tipu la kalau aku kata tidak mahu kahwin kan..

Mula² kena la tumpang gembira kat kawan yang dah berjaya naik pelamin tu... kan. ;D

Hans said... [Reply]

lepas ni ko la plak kan
jgn lupa jemput
ekekekke

Maharaja Lawak Minggu 12

YOUsoF said... [Reply]

InsyaAllah memang lepas ni.. tapi bertahun lagi la agaknya hehhe.

Raden said... [Reply]

ade membe kelas skrg da jadi mama..haih...jeles tahu??! wa maseh berhingus2 camni..bile masenye nk jd mama?!!

Fyqa said... [Reply]

untg dia. dh jdi bpak pon. tuan punya belog ni plak bila lgi ???

errrr

YOUsoF said... [Reply]

Raden Aku paham ko punya jeles tu camne.. Lagi2 samsul tak pandang ko lagi..

Tunggu hingus ko kering dulu la Den..
Fyqa Untung kan jadi bapak muda2.

Nggak tahu lagi dong.. ;D

Azroy Kassim said... [Reply]

anak member gua dh nak masuk tadika dh taun depan..

Azroy Kassim said... [Reply]

anak member gua dh nak masuk tadika dh taun depan..

bunga said... [Reply]

hahaha..ko nak kawin kan..hahaha..dah sampai seru dah tu..ehhee

Cik TeN10 said... [Reply]

awk tu bl lagi ? xjeles ke tgk member2 da nk nimang ank? haha

CouLeur de Chiqu3 said... [Reply]

kumpol duet cecepat..leh aku dtg kenduri ko palk...hohooohooo

nadia said... [Reply]

woah . betul ke yg kecik tu dah jadi bapa. :D congrats to him !

Oasis said... [Reply]

Salah tu

Sayang anak tinggal tinggalkan
Sayang bini tangan tangankan.

Heehe..

cik azeya said... [Reply]

wah. umur aku baru 10 tahun, dia dah jadi bapak orang dah. gile hebat! hahaha.

Shamsuddin Amin said... [Reply]

bile plak giliran ko... hehe

apik pehe said... [Reply]

hehe..besar tanggungjawab dia tu..hehehe..
usop..biler nak kawen?hahahah

little_teddy said... [Reply]

comel la ko YOU.hahahha.So sweeettt..hehehe.Kalau kawan-kawan dah berumah dan tangga,ko bile la plak.Klau dah ada calon, jangan la dipermain2kan atau dipersia siakan.hahahha.peace

YOUsoF said... [Reply]

Azroy Kassim > Waah lagi advance.. Bagus sangat la camtu kan.

bunga > Memang la mahu kawen wahai bunga oi.. tapi tak tau lagi tahun bila.

Cik TeN10 > Agak jeles jugak la sebenarnya hehhe. Tak pe rezeki dia awal..

CouLeur de Chiqu3 > Hehhe insyaAllah Cik.. boleh snap gamba aku bebanyak.. ;D

nadia > Ha'a Nad. Macam tak caye je kan kalau tengok saiz badan dia dulu..

Oasis > Hahaha banyakla ko bro.. ;D

cik azeya > lagi aku rasa hebat sebab dia dulu memang jenis huha² gila, tup² jadi bapak budak da..

Shamsuddin Amin > Bila tiba masanya la nanti Dean.. hehhe

apik pehe > Bila tiba masanya nanti Pik.. Tak tau la tahun 2020 kah atau bila.. ;DD

little_teddy > Thanx Ted! ;D

hahaha insyaAllah tidak sebab aku kalau nak main² dengan anak buah aku je.. hehehe peace.

manis said... [Reply]

yousop...aku rasa mcm aku kenal je kau... nnti aku selak balik majalah sekolah..wawawa..yg pasti aku lagi tua dari ko.. =D

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails