Friday, November 5, 2010

Korang pernah?




* Hendak percaya atau tidak, it's up to you all. Wallahualam bi shawab*

1) Gambar ni aku dapat dari seorang kawan dalam 5, 6 bulan lepas camtu la. Dia dapat gambar 'spesel' ni ketika sorang dara diri kat rumah, family dia balik kampung kalau tak silap.

Kawasan rumah dia pulak memang agk feymes ngan cerita² hot pasal makhluk ciptaan Allah tu.

Dah bosan + seram² sejuk duduk tengok TV kat ruang tamu sorang², dia masuk tidur awal la kan.

Dalam bilik pulak tak boleh tidur, dia layan la 1,2 lagu kat MP4. Still boring, so dia sumbatkan earplug kat telinga beruang ROCK dia pulak. Main tangkap² gambar, cam gambar kat bawah ni la.


Sekali dia zoooom.. Ambik kao, terus zoooom kat muka yang dalam bulatan tu!!



Ni aku tolong kasi zoooom lagi dekat dan jelas. Apa yang kalian nampak ye?
(takde mase nk edit gambar² camni, sebab tu gue taip di atas sinu, it's up to U nak caye ke tidak)


Lepas ternampak gambar tu, dengan pantas dia tarik bantal, tarik selimut...


SELUBUNG TERUS!


Ni hari lain, sebelumnya la..

Konon la>>>>>>
*ayat ni lagi aku guna ek..

2) Masa tu dia tengah layan TV ngan abang dia. Belakang kabinet TV tu ade tingkap, abang dia biasa bersidai kat situ. Eh² sidai towel kat situ.

Tengah syok layan drama NUR KASIH kot masa tu, tiba² towel yang abang dia sidai bergerak sikit ke bawah. Macam ade sesuatu orang tarik.

Dua² perasan. Nak sedapkan hati abang dia cakap angin punya kerja. (padahal masing² dah paham).

Tak lama pastu, kena tarik lagi. Abang dia yang memang agak 'berani' dari dia dengan slumber tengok luar tingkap tu.

"APA PON TADAK!"

Lantas mood nur KASIH diorang terus bertukar ke mood nur SERAM!!

Esoknya cerita kat bapak diorang, bapaknya pon senyap je.....

"Mungkin 'dia' saje nak join layan NUR KASIH tu kot" (ayat ni aku saje tambah)




3) Kat halaman rumah dia memang ade court badminton. Selalu jugak diorang beradu kepantasan kat situ, tapi belah siang la.

Ade malam, dekat pukul 12.30 malam kot.

TIBA²!!

Ade bunyi macam LEE CHONG WEI orang tengah practice badminton ngan MISBUN SIDEK kawan².

Ngendap ke luar, nothing to be shout award "OI SENYAP LA!!"

Kejadian tu menambahkan lagi koleksi cerita hot diorang...




Kes aku) So far ALHAMDULILLAH tak pernah terserempak. Harap dijauhkanla ameen..

Tapi perasaan macam terserempak dengan yang BETUL² punya aku pernah rasa..

Masa tu ALLAHU AKBAR!! Memang berderau darah muda aku.

Tapi ngan slumber aku terus pulas minyak motor, sekali tengok tu bini arwah yang baru meninggal siang harinya..

..PAKAI TELEKUNG BERDIRI KAT DEPAN PINTU MASUK HALAMAN RUMAH, LAMPU SAMAR²..

Nak kata lega tak jugak, makcik sudah bikin lutut saya longgar. Sampai sekarang aku teringat pengalaman tu, sebab wajib kena lalu tempat tu baru boleh sampai rumah aku.





APA² PON...


Eh ade kena mengena ke ngan pepatah ni? sipi² kot~



~TAMATAMAT~


*Gambar² dipinjamcuri dari google.



54 comments:

Hashira Yusoff said... [Reply]

alahai..seram la sgt kn.. =___="

YOUsoF said... [Reply]

alahai jugak ;D

tengok sekarang memang tak langsung. kena dlm situasi seorang diri kat rumah tengah² mlm jugak..

aisyahyusof said... [Reply]

alahai, nt nak tgk mp4 pon tkot =_='

F.I.C.K.R.Y said... [Reply]

Seram dan meremang bulu kaki guwa baca entry lu nie...

Eeeeeeeeeeee~~~~~
(*sambil tekup muke dengan bantal)

YOUsoF said... [Reply]

aisyahyusof> Eh² takde niat nak takutkan pon la. sori.. saje nak kongsi.

jangan tengok, denga je lagu kt mp4 tu okeh!.. hee


F.I.C.K.R.Y> Hahha bagus! pandai ko hayati entry ni Fick..

Oooooo~~~
(*sambil takup muke dengan tangan) ;DD

kimchisu said... [Reply]

ok sgt cuak..
penah skali kwn leh nmpak bnd2 g2..
then pas balik toilet ngan die, die kate bnd tu ada kt blkng sy td..grr
sumpah x g sorang toilet ^^

YOUsoF said... [Reply]

pergh.... lagi 'seronok' camtu kan. Nasib baik dia tak gangg yg lain kan.

*Syaitan tak penah jemu tuk mengacaubilaukan umat manusia~~

Tomato Gurl's Life said... [Reply]

takut2...seram2..dengan gaya yg poyo..hehe...

eh gmbr tue betul ke edit??

cOnfuSeME said... [Reply]

nasib bik dia tnjuk muke kt mp4 tu je...klu dia dok posing sebelah bear tu x ke naye...hhahaha

Bit Zamri said... [Reply]

ok aku terus skip gambar tuuuu yg zoom punyaa...

kdg2 byg2 biasa je kan...
betul ke tuh?

suzie rahman said... [Reply]

adeh2..xmo2..haish

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

I-Phone....

Ard (Yaddo) said... [Reply]

o0o0.
moge dy x kacau ko. hoho

efa said... [Reply]

huhuhu...akanku berjaga2...takmo2...

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said... [Reply]

hehehe zama pun pnah gak rase cmtu. 'bende' tu nompang atas kete. hehe

BENA said... [Reply]

pe gamba kat mp3 tu? aku still ragu2. HAHAHAHA. =)


pehh tadi aku kat tempat kerja pon.akak tu kate kat 7e aku ni pon suke de usik2. MAMPUS aku kalo keje mlm. gile arhhh. berenti terus aku kalo nampk HAN HAN ni. hahahaha


weh .pandai ko edit ek. curi2 google. last2 ko jugak selit. HAHAHHAA~

Qistina said... [Reply]

mintak jauh la dr jumpa inchik HAN HAN (best gak name ni miss bena..huhu)

paling brutal pown pernah sekali ms kecik2 kena kacau versi bunyi-bunyian sampai xckup tanah lari...
'faedah' merayau di mlm hari...
huhu

ToshioMario said... [Reply]

Seb baek tak tumpang motor ngan u skali an, mintak jaohh! ^^

Mai.Qadeeja said... [Reply]

grrr !! serem ! mp 4 @ bear tuh huuu

Al said... [Reply]

x nampak ape2 pon
hehe

slagi ade kyakinan
slagi itu anda slamat

einaz shah rizal thomas said... [Reply]

yo !
eh haiy owner belog..
jalan-jalan lagi.. (:

love: einaz (:

cik EPAL said... [Reply]

gambar pe tu? tak bape jelas la. hantu ke?

✿....rossa alina....✿ said... [Reply]

seramnye cite..huhuhu..biasalah 'dia' pn nak join jugak..huhuhu..

♥e'in♥ said... [Reply]

seram seh..

YOUsoF said... [Reply]

Tomato Gurl's Life>Hahha ok² gaya poyo. bile ternampak betul² depan mate keluar gaya pe agaknye ek.. ;D

*betul. (Wallahualam bi shawab)


cOnfuSeME> tau takpe.. ;D


Bit Zamri> Hehee tula agaknye kan. tapi mate aku memang nampak cam bentuk 'makhluk' tu je..


suzie rahman> takmo jugak. saje nk kongsi cerita..


::FAIZ FARISH::>I??


Ard (Yaddo)>Yup harapnye..


efa>Berjaga² lebih bagus dari 'dijaga' kan² ;D


Nur-Za Marlyana Mohd Kamal>Waah tumpang atas kereta?.. lagi 'KOOL'!!


BENA>yeke.. Wallahualam bi shawab. (takde faedah or dividen pon kalau aku edit gamba camtu)

biar MAMPUSkan perasaan takut tu, jadi lebih berani + yakin insyaAllah selamat.

hehee aku saje ambik peluang yang terbentang tu ;DD


Qistina>hehee Bena siap bagi name manja tuu.. ;D

yelakan, jauhkanlah.

hehee so kurangkan xtvt malam tu okeh! ;)


ToshioMario>Hehee tula kan.

yup mintak jaooh mcm tenggaroh ngan kota tinggi kan ;D


Mai.Qadeeja>lampu oseram.. ;D


Al>Hehe.

betul tu bro!


einaz shah rizal thomas>Yo! hai einaz shah rizal thomas... thanx!


cik EPAL>Eh takdelah, gambar makcik HANTHREE la..


✿....rossa alina....✿Yela kan, janji dia tak ganggu kita sudah..

YOUsoF said... [Reply]

♥e'in♥Takpe selagi kita berani, insyaAllah DIA sentiase ade ngan kita..

BENA said... [Reply]

aku bukan kate gamba hantu yang pelik yang ko edit. aku cakap gamba ko yang last tu ha. yang di mane bumi di pijak bla bla tu haaa. aiyakkk ko nih yousof! hehehe~

alexa yussida said... [Reply]

yusof niiiiiiiii...dah la kte tgk sorg2 lam bilik.. housemate sume takdak..part2 awl okiii jaaa...yg hmpir last tuh ha...aigooooo~~ terkezut weh..seram sejenak!hahaha..dang!:p

apik pehe said... [Reply]

aaaa..yousof..dah la citer2 antu ni..ketaq gak lutut aku wei..hehehe

Ayeem Jemain said... [Reply]

perghhh seram tu doh. hahaha. naik remang bulu bontot aku.

YOUsoF said... [Reply]

BENA> Hehee yela² ;D


alexa yussida> Seram sejenak takpe kot.. (kasi tambah berani je) hehee


apik pehe> hahha ketaq lutut takpe, kan kau selalu ditemani orang² lidimu itu ;D


Ayeem Jemain> Hahha memang tu tujuan aku tuk manusia kretip mcm ko Yeem ;DD

HaNTwO said... [Reply]

aduhai kalo aku mau pengsan..kalo xpengsan pun aku pura2 pengsan huhuhu..

YOUsoF said... [Reply]

hehee.. Tapi harap² tak pengsan la kan.

Vanilla Popsicle said... [Reply]

nyah mana la pulak pakai telekung tuh. seriau tengok. :P

YOUsoF said... [Reply]

Vanilla Popsicle> Nyah kau dari sini kot... ;DD

*Cantik kan anak mata dia..

Bit Zamri said... [Reply]

YOUUYOU!..
Aiihh? aritu time aku baca post ini aku rasa xda pulak gambar makcik pakai telekung tuuuu...
huwaaa~ nyesal aku tgk balik post ni..da nampak antoooo~ ;)
malam ni nak tido ngan sapa laa....

YOUsoF said... [Reply]

BittBit!..
Ade lah, kena dia menghilang kejap kot ;D

bukan antooo la, makcik pakai telekung ngan mata menawan jela Bit..

*Ketakutan hanya berkurang dengan menghadapinya, bukan mengelaknya~

akubiomed said... [Reply]

Heran juga kenapa anto tak takut orang berperangai anto?

YOUsoF said... [Reply]

akubiomed> betul². orang berperangai anto tu sah² patut kena rase segan ngan anto ori kan..

Anonymous said... [Reply]

abg ucop !!
da beshh la..
xter nim asik donkk !

eyra ank cik wan comell !!! said... [Reply]

abg ucop !!
da beshh la..
xter nim asik donkk !

YOUsoF said... [Reply]

hehee.. cik wan yang comel bukan eyra.. ;PP

mekaseh dong... ;)

eyra ank cik wan comell !!! said... [Reply]

haha !
emg saje jep..
ayah mok emg comel an !!
haha !

syrupmasin said... [Reply]

macam sial..gamba pompuan yg dekat ending tuh buat aku terkejut..haha

YOUsoF said... [Reply]

hahaha.. besar tanggungjawab gambar akak tu kat situ Sin.. ;DD

AfiekJibril said... [Reply]

aku baca dgn penuh Keseraman...scroll2 ke bawah nmpk patung pakai telekung tu..babi!..haha

ikan said... [Reply]

nie yang buat aku hilang tenang bila nak ke bilek air nie . hadoi ..

spe nk tanggungjawab ..?

ade2mama said... [Reply]

xtaw nk cye kew x..dr awl cmpai abis..sbb aku bce siang2 kot.huuuh

YOUsoF said... [Reply]

AfiekJibril > Comel kan mata beliau?... ;D

ikan > Akak bertelekung tu perlu bertnggungjawab.. Aku rasa la.. ;D

ade2mama > Terpulang bro...

fauzi said... [Reply]

aku seram yang dia pakai telekung tu

Zemint Firdaus said... [Reply]

fuhh..suka cite seram..sila tambah lagi koleksi seram anda :)

YOUsoF said... [Reply]

Heheh Orait bro.. Tapi lambat sikit la.

Sarah Mohd Saleh said... [Reply]

huishhh gua cuak nih derrr

Yusof Ngadi said... [Reply]

gambar betul

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails