Saturday, September 1, 2012

Menyertai tarian MERDEKA

Setiap kali terdengar lagu² merdeka terutamanya nyanyian Roy serius aku akan rindu dengan kenangan menari demi ibu pertiwi ;D Ala menari ramai² atas jalan raya sempena sambutan hari kemerdekaan tu lah. Kitaorang (budak² kolej) sertai Komponen Rakyat Bersepadu pada tahun 2007. Teruja dan bersemangat sebab katanya muka kitaorang bakal masuk tv hehe.


Kalau tak silap lebih sebulan kitaorang praktis pelbagai jenis tarian sambil berjemur bawah matahari. Lelaki ke perempuan sama je, semua dapat perangkan kulit. Yang penting semua enjoy, seronok! Siap dapat pom-pom, kipas 'sate' dan macam² prop lagi. 

Bertopi, berbaju, berseluar dan bersampin merdeka.
Bergaya bukan? *Sepetkan mata*
Makin lama jurulatih tarian makin ajar banyak step tarian. Bangga bila dapat buat sempurna setelah 18 kali silap haha. Yang tak best-nya bila ada yang tersilap step, diaorang didenda jalan itik sambil kena buat mulut gaya itik. Ok yang denda tu sengaja ditokok tambah.



Salam merdeka!

"Jika tidak bersatu hati, mana mungkin kita berfungsi."


16 comments:

onie said... [Reply]

hati itu adalah permulaannya .... happy independence day :)

syafiqakarim said... [Reply]

amboi.
ehem-ehem


salam kemerdekaan sop

Rain said... [Reply]

nak juga sama warna ngan tema blog ko kan sop.. blue blue haha..

salam merdeka sop. salam aidilfitri gak.
:))

eva said... [Reply]

wahhh aktif jugak ek.. lama dah tak berjemor panas mcm skolah dulu.. hehe

Uncle Jonni said... [Reply]

wah... x sangka ko pandai menari bro... huhuhuhu

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

bestnye pndai menari....rietta xpnai...heheh....kenangnan kan...rietta xde kenangan sebegitu dalam lipatan sejarah...kang xde apa nk citer ngan anak cucu....

Tem said... [Reply]

at least kau tak kayu mcm aku. hihi

♥ Nana BamBam ♥ said... [Reply]

wahh..best tak ?

anamizu kaito said... [Reply]

Usop masa muda dedulu le tu ek? hehe

inche hlovate said... [Reply]

eh tak dapt uniform yg macm baju hujan tu ke?? comel je dieorg pkai taw

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply]

aku kurang minat ngan aktivivi macam ni.. bukan xde semangat cintakan negara, just kurang minat ngannya..hehe

nice job...rajin ko ni :D

fadh leyanie said... [Reply]

aku rasa aku nmpak ko haritu sop,yg joget2 tu kan,
bloglist selamat dimasukkan.:P

ct kektus said... [Reply]

pandai jugak ang menari ye. hehee

me said... [Reply]

Sronoknyer...teringat zaman skolah dlu..rindu..=(

Azham Vsvc said... [Reply]

Ucop! Wah kau ada pengalaman buat semua benda ni...seronoknya! Aku dulu join Sambutan Merdeka tahun 2009 kt Parlimen, tapi tak best sbb buat dlm bulan puasa cuma main pom-pom tepi jalan sambut kereta VIP, Menteri dan Agong je huhuhu

Salam Kemerdekaan, kurus kau waktu dulu hehe...skrg makin berisi kot? hehehhehe

Fee Hafeezah said... [Reply]

usop! aku pun join benda alah ni thn 2007 jgk..Time tu aku form 4..tp aku yg pegang prop pakai bju cheogsam, aku pegang wau time tuh..

sememeh je muka ko time nih..HAHA ;)

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails