Saturday, June 23, 2012

Mengada-ada


Assalamualaikum


Hai! saya pipi Umairah

• Mengada-ngada nak tinggalkan blog lama². Saja nak tunggu ada tak pembaca tanya "woi bila nak kemaskini blog?" ataupun "dah tak reti kemaskini blog eh?" tapi tiada. #bajet 

Mood kekadang mampu mempengaruhi kadar keaktifan seseorang blogger untuk mengemaskini blognya lebih² lagi yang macam aku, bersuara hanya melalui blog... kononnya. 



• Dalam mood aku yang tak berapa cun kebelakangan ni sempat juga aku post pasal 'jantung pisang' juga pasal kucing.. Tapi bila terbaca entri pasal kucing kat blog Ezan, aku jadi sedih. Pun lebih kurang kesnya, kucing pergi tanpa disengajakan. RIP wahai haiwan kesayangan Nabi. Haiwan comel memang sentiasa disayangi kan.

Kebetulan kucing aku, Enot yang bunting baru selamat memberanakkan anak-anaknya seramai empat ekor, meleset jauh dari jangkaan aku, lapan ekor. Saja aku gunakan perkataan 'seramai' sebab manusia sekarang ramai yang pegang title 'seekor' tu. 



• Anak buah aku, Umairah, baru masuk dua tahun semalam dan ingin buat majlis ulang tahun sendiri, masak mee sendiri, sediakan jajan² sendiri kat rumah mak bapak aku. Err makna kata ibu dia lah yang nak buat senua tu. Aku tumpang seronok je, sempat juga buat satu bunting bersaiz comel. Ibunya dah siap order kek tadi, kejap lagi aku cuba cari dan beli.


• Dah kenapa aku mengada-ngada buat entri dalam bentuk point macam ni?  

Ok selesai.
Selamat bercuti,
kurangkan merepek lagi,
jangan lupa muhasabah diri. ;)

30 comments:

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

tembamnya pipi!

hewhew

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

hpi bday utkmmerah yg comei.l..

El-Janna said... [Reply]

comel gila mcm pau umairha ni^^

syafiqakarim said... [Reply]

comel betul entry usop kali
ni.hahaha.
baby tu..grrrr.geram

Izzati Tatie said... [Reply]

hahaha.same2! kucing sye pun bru membesalinkan anak beliau.ngatkan perut buncit sbb mkn bnyk.upe2nyer mngandung.soami lpas tgn T_T

ciksengeh :D said... [Reply]

tembamnye pipi ~ geram jer tengok ..

Nur Aischa said... [Reply]

sgt geram tgk pipi umairah, haishh baby baby.. mmg comel.. :D

siti kektus said... [Reply]

amboi umairah. pipi tak nak kalah macam belon. ;)


kucing aku pon baru je lah mati. punca, tak tau. tapi, tak pe, masih ada 7 ekor lagi. :)

Yumida said... [Reply]

cakap psl kucing ni..aku pelik ngn kucing2 aku..mcm kena sindrom lepas kenyang je lari..ilang 2-3 ari..pastu muncul balik..terasa spt kacang lupakn kulit...

::FAIZ:: said... [Reply]

seramai seekor... maksud tersirat

Cik tikah said... [Reply]

8 ekor? bnyknya!

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

omg Adik Umairah really has chubby cheeks. *mmuahh mmuahh di pipi

in fact, Arisha belum pernah melihat kucing beranak. wkwkwkwkwk

delarocha said... [Reply]

mcm blog chedet pulak..point2..huhu

ABU said... [Reply]

Kalau ko hilang drpd dunia blog msti ramai tercari cari dgn ko usop..

Hari tu ko eksiden pun orng dah cakap "eh mana si yousof ni" tup tap tetiba buat kemunculan khas bekas eksiden.. Terkezut kitaorng hohoho..

BENA said... [Reply]

menadeee-nadee . comel pipi gebu umairah tu. bole tolong picitkan ? hehee :) bab kucing . aku amat lah takut . hahaha

anif abdullah| AA said... [Reply]

mesti comel comel anak si Enot tue. hee.. nak tengok!

hani said... [Reply]

umairah itu sangat lah comelnye!

entri berbentuk point cenggini lebih mudah dibaca, stret tu de poin, mudah dicerna dan bagus untuk kesihatan mata.
:)

RazFiRa said... [Reply]

umairah sgt comel...suka2!

merahitujambu said... [Reply]

nk gigit pipi dia please

syakey said... [Reply]

besdayy umairah yg kiut miut tu? cakap kat dia aunty syakeyy kim salam ye. :D

satu lg. kucing slalu jadi korban dekat jalan raya. sedih. kesian diorg. lintas2,mati. :(

inche hlovate said... [Reply]

ucapkan tahniah pada Enot ye

eva said... [Reply]

haha pesal buat point point ni.. malas nak buat karangan perengan2 ek heheheh..

pipi umairah tembammm!! comel!

Syahirah Suhaili said... [Reply]

waaa...gebu gila pp umairah..rasa mcm nak geget2 je! haha..neway..hepi belated befday umairah..smoga smakin bertambah2 comel..hehe..kdg2 bez jugak entry yang berbentuk point2 nie kan..mudah nak baca :D

fiQRa said... [Reply]

hehe seorang kucing.. pelik pulak :D

Hanie Dew said... [Reply]

aku ada tanya dlm hati,"eh nama usup senyap je ni?" sebb aku pun tak sempat nak aktif kat blog..huhuuhuhu...

pipi umairah yg gebu gebas mintak dicubit,digigit..eee..geram.

untungla ada uncle bole buat bunting. =p

Azham Vosovic said... [Reply]

cantik Banner/Bunting yg Ucop buat kat entry atas tu....I dah agak...mesti Ucop buatkan...bila skroll entry ni...nampaknya betullah tu hehehe

Liyana Zahim said... [Reply]

Asek cite pasal anak buah je ko kan bile nak ada ank sendiri? Hewhewhew..

anamizu kaito said... [Reply]

-hehe comelnye umairah ! bambam!!

-ade je yg tanye "bile nak apdet blog sop?"


-byk manusia yg jd SEEKOR zmn skg ni. aku sokong hang sop



- errr aku pon dah terkomen style POINT gak nih =P





Luv,
cik ana

semutsengal said... [Reply]

entri macam jnji update je ni ? hihih.

tapi kankankan, aku takda kucing. hmm.


*bukan komen, janji komen,

Jue said... [Reply]

haha aku sokong ngan pe anep tulih tu hahaha

nmpk mcm kehabisan idea? nak update tp xtau update ape..last2 update pe yg tgh dirasa & apa yg bakal blaku hihi

aku nak anak aku pp comel! haha

RIP miow =(

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails