Thursday, June 28, 2012

Erti sebuah kebahagiaan

"Amboi tajuk! Tak ada yang lebih indah ke?" "Ada tapi itu pun dah cukuplah." Aku soal dan aku jawab sendiri. Ok lah aku ganti tajuk tu kepada "Majlis Ultah Umairah yang kedua."


Ahad lepas akak aku ada buat majlis ultah Umairah yang kedua tahun. Semoga Allah selamatkan kamu,  dan menjadi anak yang solehah ye, aminnn.

Dia suka panggil aku "Utop" lepas tu sengih, dan panggil lagi Comel betul, macam adik ibunya. Eh?

Ok jom tengok gambar² sebab setiap gambar kan ada lagunya..


Masa ni tengah tunggu bebudak datang rumah. Muka agak serius sebab belum dapat mood ultah tu lagi.  

Balqis cuba menyntik keceriaan, but still not in the mood yet.


Satu set ibu dia belikan anting², cincin dan rantai. Semuanya ada kepala Dora. Si Balqis siap explain dekat aku yang Diego tu sepupu kepada Dora dan aku cuma aku jawab "iye.."

Lepas siap nyanyi "Allah selamatkan kamu" reramai, terus belah kek coklat yang Pikachu dudukkan tu. Sedap, tak manis sangat nasib masa makan aku masih beringat.

Ok masa ni mungkin dia baru tahu apa itu erti majlis ultah (ulangtahun). Dah nampak sikit muka seronok dia tu. Dapat kek terus tak pandang kiri kanan depan dan belakang dah.

Habis makan main² belon kejap. Selain badut, sudah pastilah budak² yang jakun main² belon ni kan.



Lepas siap makan main ambik gambar ramai² pulak. Eh ambik gambar dikira mainan jugak ke? Terus bukak hadiah, walaupun perlahan yang amat, tetap penuh semangat.. 


Tapi sebelum tu dia ada pijak hadiah tu, ibu dia marah sikit. Dia pun nangis sikit sampai ternganga macam tu.. ;D

Bila dah nampak isi hadiah tu, set Barbie Doll terbaru di pasaran (siap ada enam pasang baju ganti) terus dia nak kopek kotak tu. Aku cakap dekat ibu dia bukak kotak tu bila dia dah umur lima tahun, kebarangkalian patung nak hancur rendahlah sikit kan. hehe 

Dia makan sumi bentuk bujur tu memang tak hingat sepupu dia yang lain. Ada dalam tujuh ketul rasanya.
  
Maaflah terbanyak pulak gambar ite,  Ok babai. ;)

35 comments:

♥ Nana BamBam ♥ said... [Reply]

comey umaira..kalau mood die ok pasti senyum die lagi comeyy :)

syafiqakarim said... [Reply]

abang usop.saya nak cincin dora
pelisss. hahaa

Yousof said... [Reply]

Nana > Budak kecik, comelnya mengalahkan orang dewasa.. Eh memang la kan.. :D


Iqa> Jari kau saiz berapa? Biar aku tengok ada tak yang sesuai..

delarocha said... [Reply]

dah tua tua ni takde pulak org nak sambut ultah :-)

Asrul "iLham" Sany said... [Reply]

selamat hari jadi ~


comel kek pikachu tu ~

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

she is so cute...xpela...patung barbie tu kasi untie rietta lew...hehehe....untie rietta xkasi wosak....

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

selamat ultah yg ke 2 baby

comelnya diaaa

Akem said... [Reply]

ouhhh diego tu sepupu dora rupanya..
taktau pulak aku..
hahaha

hani said... [Reply]

comel sgt umairah bersama dua belon blkg kepalanya tu..

slamat hari jadi umairah...:)
bile angkel utop nk bwk dtg jmpe acik hani? hehe...

Cik tikah said... [Reply]

rndu nk smbut birthday mcm ni :)

miss Fyqa said... [Reply]

comel umairah.

dah lama tak sambut birthday mcm tu.. hehehe~

fiQRa said... [Reply]

ahaaaa, so comel ;)

RazFiRa said... [Reply]

birthday gerl yang comel loteee

Hanie Dew said... [Reply]

happy 2nd besday umairah. comel sgt..geram je aku tgk budak ni.

best la dpt hadiah barbie doll tu. tu mesti ko yg bagi kan.

nabByla said... [Reply]

comelnyaaa... :)

Hanie Dew said... [Reply]

re: lebih dr seploh perkataan ye usop, kalau kurang,tak lepas..hahhaha

Azham Vosovic said... [Reply]

Ucop yg organize ke ULTAH ni? Baiknay Ucop...hehehehhe....

P/S: Masa mula2 baca...terpikir gak...apalah ULTAH ni eyh? bahasa orang Johor ke? hahaha....rupanya Ulang Tahun eyh? hehehe

BENA said... [Reply]

tomei umairah. aku perasan dak balqis pon makin tembam kenapakah ? UNTUNG laa umairah daapat bunting comei . usop . jangan lupe ye enambelas haribulan lapan. hahahaha :p

Yumida said... [Reply]

comelnye umairah...dpt rantai mahal tu..bling bling! slmt ulang thn umairah

ABU said... [Reply]

tak pe usop tepak la gambar banyak banyak.. buat mcm blog aku hahahaha

kalau besday bocah kecik la paling happy kan.. kita pun tumpang gembira sama..

perlu ke nak cakap comel macm adik ibunya keh keh keh..

syakey said... [Reply]

amboihh kalah orang kahwin ada kad lagi haaaa. :D

anting2 dia menarik gilesss. hihi.

tolong kasik satu kiss kat pipi dia! :D

blog-tips-kurus said... [Reply]

sape jiran Dora tuuuuuuuuuuu???

khairul akmal bin azman said... [Reply]

de bakat jadi bapa mithali gituh beb..

Liyana Zahim said... [Reply]

Utop.. Hahaha.. Lawakla.. Neway selamat ulang tahun yg ke dua maira..

Aweyn said... [Reply]

comelnye utop!


ehh takkk

balqis! haha

anamizu kaito said... [Reply]

"setiap gambar ada lagu!" otomatik teringat iklan Yunalis Zarai tuh =P


comeynye Umairah.. alololo sedihnye muke die..tp comel je! hehe


cincin Dora! comelll!! hehe


wahhh kek ade Pikachu!
Pika pikaa pikaaa! =P

wahh umairah mamam sumi!!


nakkkk sikit!!! hehe


semoga jd anak solehah tau ^___^






Luv,
cik ana

Ezad Skytech said... [Reply]

ingatkan apa la ultah tu...rupa2nya ulangtahun...hee...

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply]

hehe besar mesti comel gak nanti

semutsengal said... [Reply]

hmm,

muak umaira serius betei, piyed ke ?


hikss. hepi belated umaira !!

najihah sahami said... [Reply]

alahai...comeynya. terliur la kek pikachu tu. ada lagi tak?hehe

untung budak2 skang kan. umur 2 taun dah ada majlis ultah segala bagai. hadiah pun masyukkk je. jeles2..nk jadi kecik balik la. haha

cimOt said... [Reply]

awat laaa comel sgt ni? gerammm!!

Izzaty Ishak said... [Reply]

Alalalala comelnya dia. Tapi muka serious je eh awal2 tu :P

laskar pelangi said... [Reply]

Chewahhh! Bergaya sakan si cilik.Siap ada rantai kalerpol gitu..Hihi :)
Comel :))

Syahirah Suhaili said... [Reply]

alolo umairah comel..hehe..siap dapat barbie doll lagi..jelesh kite ngan set phiasan dora dia tu..haha

Jue said... [Reply]

dianya barang perhiasan tu sgt mgingatkan aku ngan aku dulu2 hahaha cuma aku x guna dora..aku cilok dr patung hahaha

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails