Monday, July 2, 2012

Tiada SLRku bagi kau gambar cantik

"Tiada SLRku bagi kau gambar cantik
Rumahku pun tiada adapun bapa punya
Apa lagi belanja mau bayar berian
Kahwin sama kamu
Bukannya ku tidak suka sama kamu
Tapi aku takut hidup kau kan sengsara
Kerna aku cinta aku lepaskan kau sama org lain..."


Bukan Irma Harmie & Reza tetapi Zaihan & Farhana

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Setakat ni dua orang kawan aku yang bekerja di KL ada menyatakan hasrat nak kerja dekat Johor. Sama macam aku dulu. Sorang lelaki, mak dia selalu tinggal sorang² kat rumah. Bahaya pun iya, kesian pun iya. Tu mungkin antara sebab kenapa dia nak pulang kerja di Johor.

Sorang lagi perempuan. Tiba² je men-Viber aku. borak punya punya borak dia pun bagitau yang dia baru je kena samun depan rumah. Masa tu baru nak parking kereta. Terkejut aku bila dia bagitau macam tu, sudah la orangnya kecik. Penyamun tu pulak dah tentulah bukan jenis lemah lembut kan.

Katanya dia cuba lari nak elak penyamun (bukan Melayu) tu sampai terjatuh masuk longkang. Kaki luka, tapi yang paling teruk bila emosi dia cedera, siapa tak TRAUMA bila kena kes macam tu kan. Tapi syukur umur dia masih panjang. Jadi pengajaran yang kita boleh ambil dari kes ni, berhati-hati setiap masa, jenayah nak jadi pernah kenal siapa.

33 comments:

Izzati Tatie said... [Reply]

"Tiada SLRku bagi kau gambar cantik
Rumahku pun tiada adapun bapa punya
Apa lagi belanja mau bayar berian
Kahwin sama kamu
Bukannya ku tidak suka sama kamu
Tapi aku takut hidup kau kan sengsara
Kerna aku cinta aku lepaskan kau sama org lain.

*guling2 sambil nyayi.bahaha*

Yousof said... [Reply]

heheheh ;D

najihah sahami said... [Reply]

okey..cam teruja je tengok gambar pelekat tu. nice! hehe

#yup.kadang2 kalau kena kat org lain kita tak beringat sangat. dh jadi kat teman terdekat baru la tau jenayah tu kejam..

hani said... [Reply]

comel sangat dah sticker tuuuu....

perempuan kecil yg berkeseorangan selalu/mudah menjadi mangsa jenayah. mungkin elok bawak pepper spray. tapi kalau sudah tertulis nk terkena begitu, begitulah. mujur nyawa masih selamat.

anamizu kaito said... [Reply]

wahhh sticker kawen!! kiutnye sop!!
nti nk tempah kat sop lah!!! hehe



hem tu antara sbb knp mak aku melarang keras utk bg aku keje jauh dr diorang..







Luv,
cik ana

syafiqakarim said... [Reply]

makin maju dah sop.
tahniah.
excited pula melihat :D


*betul.jenayah tidak kira di mana,
siapa.moga dia cepat sembuh trauma

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply]

wow johor ek? sebab dekat ngan singapore ek?

aisehh men! aku tak senang duduk tul bila dengar kes samun ni.. hmm

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

takutnyeeee.....

Asrul "iLham" Sany said... [Reply]

sudah agak bosan dengan kl sebenarnya ~

widiea azira said... [Reply]

aishhhh kesinye kena samun smpai jatuh longkang. .

awk jom la vote band sy. .jom laaaaa

Azham Vosovic said... [Reply]

Ala Ucop...I baru je berangan-angan nak kerja kt KL nanti...hurm...tp betullah risau dgn kadar jenayah kat sana...tapi I tak mau balik Utara...bosan la dr kecik dok sini....

Nur Aischa said... [Reply]

hahah lagu tu.. :D

hmm kes samun, jenayah tak kira dkt mana pun berlaku.. aduy aisyah dah jd teringat pula ni.. :(

semutsengal said... [Reply]

wehuuuu.


mbe aku dekat tiram, ruma dia pung baru kena rompak jugak, siap kena ikat bagai. ishh.


ehem, usop. na pelekat mcm tu boleh ? tapi taknak ada ayat2. haa.serius ni

kocix! said... [Reply]

sticker tampey kat ape tu?

siti kektus said... [Reply]

lukis sendiri ke pelekat tu weh ? cun lah. :D


mak aku awal2 dah pesan, kalau boleh, cari kerja biarlah dekat2 dgn rumah. nanti senang. nak kawen pon cari je lah orang dekat2 sini jugak. :)

Akem said... [Reply]

syukurlah kalau dia selamat :)

BENA said... [Reply]

amboi berviber2 la pulokk . hehehe :D

cantek seh pelekat tuu ! nanti aku nak tanye pasai bunting . nanti i wasap2 u ye . HAHAHA :)



trauma emosi amat lah payah untuk pulih. perlu kekentalan yang kuat :)

Izzaty Ishak said... [Reply]

Usop, usop, usop! Pelekat tu comel laah ;)

Sekarang negara sendiri pon takut je nak kuar rumah. Tak selamat. Dah mcm kat negara lain la pulak.

Ok, sempat usha blog usop je. Zaty tgh final exam ni. Doakan eh ;)

alya_sygs said... [Reply]

pelekat comel... hihi ;)

bahaya betei skrang ni, org samun depan rumah je.. haih.. seram pun ade jugak

anif abdullah| AA said... [Reply]

semakin comel pelekat :)
nak satu bole.haha
hope membe kau tu boleh dipulihkan trauma dia ngan segera ler..mungkin setelah ber-viber dia semangat sikit.. meoww!haha

nurdani said... [Reply]

bab ragut tu aku memang sentiasa berhati2 kalau keluar mana2. penyembur mata selalu kat tangan. expect for the worst

ok lagu tu buat aku gelak ni

eva said... [Reply]

alaaa comelnyerrr sticker tu usop!!

hmm.. skrg takut sgt2.. mana2 tempat perlu alert..

alif haris said... [Reply]

sedap nyanyi sop.. hahaha

perghh kuajaq punya penyamun penyangak. ada jugak yg makan selipar asadi saiz 8 aku ni..

onie said... [Reply]

puncak alam punya mcd haaa,balu kena rompak,bila wa ingat sama rompakan itu haaa,aduuu..manyak takut sekali maa

syakey said... [Reply]

lagu ke rupanya. serious taktau ni lagu apa. @_@ naik pening nak faham maksudnya. huhu

skrg bahaya. haihh haihh haihh. kena kawen cepat ni supaya ada orang boleh jaga. eh *tetibe*

:D

Cik TeN10 said... [Reply]

ishkk makin berleluasa pulak kes ragut, rompak ni kan.. kena lebih berhati2..

CekbOlat-bOlat said... [Reply]

wah pelekat :)

bahaya bahaya.. hurm :"(

Hanie Dew said... [Reply]

modified lagu best lak tu.hihihi..
betul, jenayah mmg tak kenal siapa,tmpt dan masa.scary bile baca dan dgr ttg jenayah skrg ni.

Bidadari Besi said... [Reply]

lawanyaa botol tuuu.
Err, tu botol kan?

laskar pelangi said... [Reply]

Kreatif benar;D

Jue said... [Reply]

haha aku slalu nyanyi lagu tu weh! ade sekali tu kawen kat kpg atuk aku, ikut hati nak je nyanyi..tp org ramai gilerrrrrrrrrr..malu den hahaha

kesian kwn pompuan ko tu..nsb la time jatuh longkang tu xde terpatah pape..syukurlah dia selamat

Jue said... [Reply]

Dikecewakan oleh gegirl yg ko anggap baik?gf ke? #aku kkdg lmbt pick up hahaha

Ehem!minat tengok Eva eh. Nanti aku bgtau dia hoho

Lagu tu start fames this year jugak. Dah lama sbnrnya lagu tu cuma pas zizan & johan nyanyikan lst time yg ttibe smua org mcari2 lagu tu trus hits balik hihi mcm2 version ada time aku blk kpg hr tu

Eva said... [Reply]

Waaaaaaa sy pun teringin nak main wall climbing.. Pernah skali ada buat kat kuching.. Tp xcukup tinggi.. Lps tu dpt main skali jer.. Xbest huhuhu.. Satu lgi nak main bungee jumping seyess nak main hahaha..


Hahaha nasib baik main ice skating smlm tak jatuh.. Hampir2 jatuh adalah haha.. Hanie n jue sekejap jer main.. Xbest haha

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails