Tuesday, March 13, 2012

Random awesome #3

Assalamualaikum


Sibuk

Hidup tanpa kesibukan akan terasalah kekosongan. Maka, syukurilah setiap masa yang kauorang ada. Dalam sibuk dan cemerkap tu pun aku cuba update blog dan jenguk blog orang. TERIMA KASIH pada yang datang menjenguk dan mengomen, aku cuba balas jejak kauorang nanti insyaAllah (ayat biasa untuk kebanyakan blogger yang sedang sibuk). ;D


Oi (nama kucing Amen) 

Kucing (kawan kepada Oi) Amen mati pada hari Ahad gara² sistem tubuh dia tak boleh terima makanan lagi. Makan muntah, makan muntah sampai badan kurus dan lemah. Matilah seekor binatang kesayangan Rasulullah S.A.W.


Malam sebelum tu pulak Muz terlanggar kucing yang tiba² melintas depan kereta dia. Mujur tak masuk bawah tayar. Umur kucing tu panjang lagi barangkali.


Bocah cilik

Minggu ni rumah mak bapak aku jadi sedikit kecoh
dengan kehadiran tiga bocah cilik iaini anak² buah
aku. Kalau semua balik mungkin aku terpaksa guna
plan B untuk menangani kekecohan yang bakal
diaorang timbulkan tu.

Nama pun bocah cilik, tak sah kalau tak kecoh dan
tak sepahkan rumah. Si Umairah ni dah makin lancar
berkata-kata. Macam² bunyi binatang dah dia pandai
buat termasuk bunyi burung tekukur guna tangan.
Tapi tak ada bunyi, air liur je la yang lebih. hehe.

Pantang nampak aku pegang henfon, dia sibuk nak
pegang. "Enyum" dengan gaya nak tangkap gambar
orang. ;D

Aku biasa tunggu SMS dari orang yang sama tiap kali
tengok henfon.. Tapi ia jarang muncul.. huhu



Kerja kahwin

Ahad lepas ni jiran satu blok ada buat kenduri kahwin. Balik jogging terus mandi, sarung baju blok, wangi²kan diri langung pergi rewang dekat rumah jiran tu. Sekarang ni makin ramai yang sediakan ayam golek untuk majlis kahwin. Untunglah para penggemar ayam..

Tak sampai hati tengok pakcik yang sama nyanyi lagu 60-an yang sama setiap kali karaoke, aku tumpang sekaki untuk sumbangkan lagu anak muda. ;D


Kalau aku pandai, mungkin aku berani berpencak silat depan orang ramai macam ni. *serius


Syok sangat fokus kat muka pengantin perempuan, tak perasan bila masa orang tangkap gambar aku. Ok itu ayat rekaan, aku yang duduk belakang kamera murah ni je. ;D 




Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

41 comments:

Bella Bell said... [Reply]

"Aku biasa tunggu SMS dari orang yang sama tiap kali tengok henfon.. Tapi ia jarang muncul.."


amboi. siapakah? hahaha.



langung tu apa beb? keh3.


dah lama tak bw. busy la katakan. ok, rindu sahabat blog aku. :)

YOUsoF said... [Reply]

Orang yang samalah.. hahah


Langsung itu live. ok bai. ;D


Sama la kita busy. Sahabat jangan ditinggal, sebab hidup tanpa sahabat, tawar rasanya.. hehe

[sutera kasih] said... [Reply]

comel2nya bdk2 tu..kalo reti berpencak silat tu, konfem aad gmbr awk kt sini hehe

najihah sahami said... [Reply]

usop tunggu mish SMS ke?ok kejap eh. haha.

nanti kenduri usop,usop buat ayam golek gak eh. konpem Mish datang. hoho...

takziah kat kucing yang mati tu. buat tahlil tak?:P

hani said... [Reply]

umairah tu, bagi pinjam kat akak 2 3 ari bole???super comel okaayy!!

nape tak cakap ko tgu akak sms? jap lagi akak mesej ye..
:)

er..mana gambar pengantinnye?

Cik TeN10 said... [Reply]

jap.. banyak sangat ni... smpai taktau nk komen yg mna satu dah... hahahah

fatin pun suka kucing juga =)
bocah cilik tu nt dh pandai bercakap.. jenuh la nak layan.. mcm2 soalan ditanya.. tp seronok melayan bdak2 yg petah berbicara ni.. comel ! =)

tuan empunya blog ni bila pulak nk langsungka ?? bleh balik makan ayam golek =p

Amna.Qadeeja said... [Reply]

'Aku biasa tunggu SMS dari orang yang sama tiap kali tengok henfon.. Tapi ia jarang muncul.' olololoh comel je ayat dia hehe

ehem apesal mai pun rasa benda yang sama ni eh eh eh ahahaa :P :P

tolong cubit untuk mai si bocah cilik tu hihi comel sangat ;)

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

musim libur sekolah memang ramai orang adakan pesta pernikahan. beruntunglah sesiapa yang dapat merasakan nikmat ayam golek itu. :)

c'axoera ヅ said... [Reply]

yang mana satu dia ni eyh :D

Syazwan Che Deraman said... [Reply]

Boleh tahan lama jugak kau menhilang.

aku,bila nak reverse kete, tengok bawah dulu, kot kot ada kucing.
bahaya nooo.

syakey said... [Reply]

aku konpius sat pasai kucing2 ni. haha

mmg, masa budak2 ni baby. bahgia je, naik geram tgk mereka comel aje dok baring aje.

lepastu, dh dapat kaki, geram aje tgk diorg asyik jalan kehulu ke hilir dgn penuh tidak stabil.

bila dh dapat mulut, mmg geram aje tgk amboih kemain banyak celoteh.

esok2, dh besar lg, haa, ini baru geram betul. nakal sgt @_@

arshad muhamad said... [Reply]

silat 'hentam saja la labu' kan kau dah belajar ngan Fadz dulu..'

Kui3..

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

kiut sesangat budak tu....huhuhu....

ekabukanmakcikkau. said... [Reply]

Anak buah kau tu pandai buat bunyi burung sebab dia tiru pakcik dia yang ada plan B ni lah . Kannnnnn? Haha

Jue said... [Reply]

kenapa mesti Qi mati huhuhu pastu ltk nama Qi lak tu wuwuwu

#smbil nyanyi lagu Terukir Di Bintang

ooo tunggu sms dr ehem2 la tu kan ngeh ngeh ngeh xpun dr aku? wah! wuahahahaha!!

pat kuar air liur lebih tu pkara besa haha dulu time ngajo bdk tadika..abis abju aku penuh air liur budak pastu aku ajak depa men power rangers lam kelas, lg byk air liur kuar hahahaha

pe lg beb, bljr silat cepat!hahaha

cimöt said... [Reply]

dah start cuti sekolah mmg byk laa kenduri kawen..ko tu je bile nak kawen plak??

Cik tikah said... [Reply]

erm... jadi photographer ke?

amir aizat said... [Reply]

cantik gambar ! hehe

arshad muhamad said... [Reply]

"Syok sangat fokus kat muka pengantin perempuan, tak perasan bila masa orang tangkap gambar aku. Ok itu ayat rekaan, aku yang duduk belakang kamera murah ni je. ;D "

ayat ni buat aku tercari-cari kau dalam gambar last tu..

then..

pling~

baru aku paham..

Rapunzel Cikilolo said... [Reply]

bak kata arshad. aku pun baca 2 kali bru paham der :)

Liyana Zahim said... [Reply]

Huwaaa.. Ade cite kucing mati.. Sedihnye.. Kucing aku skang nyawa2 ikan da...

chemay said... [Reply]

tunggu msg siapa tuuhh usop?
hehe
:P

tengok gambar umairah tu.
rindu pulak dekat arissa sofia.
:(

usop bile nak ada camera mahal macam yang tengah amek gambar pengatin tuh?
hehe.

last sekalii.
nak tanya.
usop nyanyi lagu apa kat kenduri kahwin tuh?
heeee
:P

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply]

lama x tgk orng bersilat..hehe panjang lens tu..hehe

Hanie Dew said... [Reply]

penyakit common kucing tu la sistem tak bole terima mknan. byk dah kucing mak aku mati sbb tu. nape tah..

ko tunggu sms jue ke.. jeng jeng jeng.

rajin ko merewang. ko sumbang kan lagu orang muda? video ada video?

punyala aku tenung gambar tu nak kompem tu ko kan. tsk tsk tsk.

LidiaSuraya said... [Reply]

Mesti ngidam nk li camera lens panjang tu kn??? Hehe

syafiqakarim said... [Reply]

wewittt..tunggu mesej apa sop.
comel betul la anak buah kau.mcm nak
lempangg.err..geram kot.haha

bz ke sop? :p

semutsengal said... [Reply]

amboi, aku tau mesej sapa. jengjengjeng.



Ni kira 4 cerita dalam satu entri lah kan ? Cool !

Hashira Yusoff said... [Reply]

bulan ni aje bape byk eh brita tntg kucing shira dgr..kucing kena dera la kucing mati la.itu la ini la..kucim2.. :D

http://hashira91.blogspot.com/

si robot comel said... [Reply]

bocah cilik posing cun seyh,hehe.
ala siannya kucing tu. :(

Pupel Liyana said... [Reply]

lari tajuk : ada2 kalau mau email la pic untuk iklan tu 600X100 lebar 600 tau hehe.

c'axoera ヅ said... [Reply]

YAAAA SAYA........

.....errrrkkkkk
Google Chrome could not load the webpage because s1.fibox.ws took too long to respond. The website may be down...mekasih hehehe

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

tgk entry neh teringat esok kenduri kawan...hahhahaha...lupa2...kekkekek

Ezad Skytech said... [Reply]

HAHA..perenggan yg 1st tu mmg ayat standard la bg blogger yg sibuk...hee~

hee..tunggu SMS dari sape tu..? :D

RazFiRa said... [Reply]

wah khusuk tol amek gamba.. tp bagus lah kan .. hehehe


lame x rewang. rindunya kg!

BENA said... [Reply]

ehem ! aku terpokus ayat nih .


" Aku biasa tunggu SMS dari orang yang sama tiap kali
tengok henfon.. Tapi ia jarang muncul.. huhu "


JENG JENG JENgggggg . heheh :P

BENA said... [Reply]

ehem ! aku terpokus ayat nih .


" Aku biasa tunggu SMS dari orang yang sama tiap kali
tengok henfon.. Tapi ia jarang muncul.. huhu "


JENG JENG JENgggggg . heheh :P

YOUsoF said... [Reply]

;D

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

blogger busy tuuuuu ;p

anamizu kaito said... [Reply]

sop,im back!!!! hehe.. maaf lama sepi sbb bizi sikit.. wow byk cite kali ni sop.. jap nak amek mafas...fuhhh~ =P


bab kucing : aku tak bpe gemar kucing jns suke sendeng2 kat kaki..aku jd geli dgn bulu die

bocah cilik: tlg cium lapanbelasratus kali utk aku sop..apsal comel sgt umairah ni? meh acik ana nak gigit sikit meh..hehe
errr memang mata jd TERfokus kat frasa kau tggu SMS tu lah sop.. sory ea aku sllu lmbt reply sms..kehkehkeh


kerja kawen : ayam golek?? perhh gile sedappp! aku pon sure xkkan lps peluang kalo ade lauk ayam golek nih..hehe
cer nti ko pulak silat dpn pengantin cmtu sop..make sure ade yg tlg snap aksi ko mase tu utk tatapan kamiorang...hehe
aku dah ingtkn tu betol la ko.sipbek otak masih berfungsi dgn betol ni and trus fhm ayat last tu..hehe




*alamak sory sop..TEReksaited pulak komen..tak sedar dah panjang =P





luv,
cik ana

YOUsoF said... [Reply]

Ana> Heheheh welcome back to virtual life.. ;D


Tak kisah, aku lagi suka ke-eksaited-an kau dalam mengomen.. bebetul ikhlas ni.. Cayalah Ana! hehe

Rumah aku baru mula bela kucing, sekor takut² sekor lagi suka sendeng² kat kaki sampai macam kau nak terpijak dia.. hahah


Aku pun tak pasti kecomelan Umairah berkait dengan pakcik dia ataupun tidak.. ;D
Aku paham, line mxs kat tempat aku pun macam hampeh. heheh


Takpelah, biar orang pandai bersilat terus bersilat..
Hehehe nasib baik kau faham..

Terima kasih dia tas komen ikhlasnya... ;D

Azham Vosovic said... [Reply]

YOU: saya pon selalu tunggu msj drp org yg x pernah ingat tntg diri ini...sedih tol...but I moved on...penat tunggu...

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails