Wednesday, March 14, 2012

15 tanda anda menghadapi masalah mental


Lama dah aku tak update blog di tengah malam. Alang2 dah update ni saja aku nak kongsi sikit pasal tanda2 kita menghadapi masalah mental yang aku dapat dari emel seorang kakak ni.




Pertama: Anda sentiasa menghadapi masalah untuk bangun tidur... 








Kedua: Tengkuk anda sentiasa merasa sakit dan susah untuk memusingkan kepala... 








Ketiga: Rambut anda sentiasa  kusut masai  setelah mandi dan menggunakan syampu terbaik... 






Keempat: Kepala anda sentiasa merasa pening dan seperti berada di awang-awangan... 








Kelima: Berat badan anda terus meningkat dengan mendadak walau pun telah berusaha keras untuk mengurangkan berat...  










Keenam: Anda sentiasa merasa letih yang amat sangat dan sentiasa mengeliat... 







Ketujuh: Anda sentiasa  merasa fikiran terlalu sempit... 













Kelapan: Anda sentiasa merasa diri anda terlalu kecil dan selalu dipermainkan... 








Kesembilan: Boss sentiasa marah dengan anda... 







Kesepuluh: Anda sentiasa basah kuyup ketika keluar makan tengahari walaupun berpayung... 










Kesebelas: Anda sentiasa dan selalu merasa penat yang amat sangat... 









.

Keduabelas: Anda sentiasa merasa diri tersepit.. 








Ketigabelas: Anda sentiasa merasa kehadiran tetamu asing... 









Keempatbelas: Anda sentiasa merasa seperti hendak demam dan selsema serta kepala merasa panas... 

















Kelimabelas dan terakhir: 
ANDA SENTIASA MERASA.. KESEORANGAN DAN MERASA AMAT TAKUT.. SEPERTI ADA SESEORANG BERADA DI DALAM RUMAH. .HE... HE... HE.












Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

51 comments:

syakey said... [Reply]

berat badan meningkat pon symptom masalah mental??

ini kes berat ni :P

zatiey said... [Reply]

yg pertama tu memang ade kaitan dgn zatiey..maslh untuk bngun tido..tapi kalau kes berat badan meningkat tu memang tak lah..haha

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply]

cukup semua yang disenaraikan baru jadi mental..hehe

hani said... [Reply]

itu mcm simptom masalah mentel je.. bukan mental. heh!

semutsengal said... [Reply]

Err, rambut aku kusut sebab tak sikat.


LALALLALALALALA

Wadi AR said... [Reply]

gulpp

chemay said... [Reply]

nape gambar tak kuar eh usop?
chemay dah 3 kali loading dah nii.
T____T

Amna.Qadeeja said... [Reply]

hahah tak meremang ke tyme taip entri ni usop?

Mr.Clive said... [Reply]

adoiii aku ada simptom simptom ini! >_<

arshad muhamad said... [Reply]

betol kata Hani, ni symptom masalah mentel, bukan mental..

semua ada pada aku kot..!!


Hahahaaa..

lisa said... [Reply]

50-50 ada point ni. haih :\

Ezad Skytech said... [Reply]

selagi tak cukup semua ni tak boleh dipanggil mental..hee~

chocolate.aholic said... [Reply]

huu x ckup syarat lg...dielakkan la~^^

Ckin Kembaq said... [Reply]

inshaAllah masih sihat..hehe

Ckin Kembaq said... [Reply]

inshaAllah masih sihat..hehe

syafiqakarim said... [Reply]

hahaha err,ada betul.
minta jauh.amal kan gaya hidup sehat!
:p

merahitujambu said... [Reply]

alamak..adakah sy ada masalah mental??XD

EZAN IDMA said... [Reply]

amboi no 5 tu mcm terasa je hahahahaa

cotton candy said... [Reply]

cam ade je beberapa y kena ng sy..huhu

dill said... [Reply]

berat dill naik, tak turun2 ni. ade kah ai sakit mental? jeng3x

dill.

Jue said... [Reply]

Pertama: Anda sentiasa menghadapi masalah untuk bangun tidur...
Kesembilan: Boss sentiasa marah dengan anda...
Kelimabelas dan akhir:

ANDA SENTIASA MERASA.. KESEORANGAN DAN MERASA AMAT TAKUT.. SEPERTI ADA SESEORANG BERADA DI DALAM RUMAH. .HE... HE... HE.

mmg sgt aku! hahaha tp bab takut sorg tu xde la tahap takut gilos haha

#beb ko ade ltk gambo ke kat stiap senarai tu? sbb xde gambo ..urm

Far8 budak baik said... [Reply]

hahahahahaha
kelaka kelaka
kucing pun ley jadi model
ekekeke

nazirah said... [Reply]

omak aih wlaupun tak kesemua tanda itu ada tapi ada crtain2 tanda yg ada pada diri ini uwaaa adakah sy tidak normal? heee

chemay said... [Reply]

haaaa. dah boleh tengok dahh.
gmbar kucing rupanyaa,
comel!
hehe
:)

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

takutnya.....minta dijauhkan lew...

Mr.Clive said... [Reply]

hohoh expresi yang setailo!

Cik tikah said... [Reply]

suka entry ni. semua comel comel!

Azhafizah[フィザ] said... [Reply]

comel reaksi kucing kucing ni sampai lupa masalah mental..hihi

robotkuning said... [Reply]

mental gua tengok gaya kucing-kucing tu ;p

ABU said... [Reply]

Banyak tanda2 ada pada aku ni wey.. Ko buat aku Takut.. Singhh...

eyqa amin said... [Reply]

ahahaa? palinglaaa....

cikpinky said... [Reply]

haha...bnyknye kucing.....

Anum said... [Reply]

hahahha kalau lengkap semua
mental la
..hi salam perkenalan

najihah sahami said... [Reply]

hahaa..mental tahap berapa ni usop?

Cik TeN10 said... [Reply]

masalah nak bgn tidur tu mmg berleluasa disaat dan tika ini.. maklum la sebulan cuti.. hahahh

Zakaria's daughter said... [Reply]

erghh.
so skg wa mental keh?????

merahitujambu said... [Reply]

suka haiwan berbulu..XD

Hanie Dew said... [Reply]

ooo..ni la yang jue ceciter semlm tem dinner. aku tak sempat gi sini semalam. sori! hehehe.

comel kucing yg gemuk tu. hahahha..

c'axoera ヅ said... [Reply]

errkkkk susah mangun pagi pak camat >_< hhahahahha takpe yang penting shomey hahaha

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

HAHAHAHAHAHA

BENA said... [Reply]

ada la jugak senarai2 di atas macam yeeeeee je kan . jeng3.

semua masalah di alami pasti boleh sembuh dengan dekatilah DIA :)

zatiey said... [Reply]

haha..haritu zati bce entry nih xnmpk pon kucing2 ni..sbb internet lmbt..hri ni baru tgk..comel!

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

wah betul ke ni?? oh my.. kena jaga kesihatan la lepas ni :D

p/s: gmbr kucing minum air kt jam*** tuuuu geliiii hahaa

nabByla said... [Reply]

haha yoyoo'oo jew.. hik3!

-Incek Fik- said... [Reply]

Hahaa.. comel jer kucing ni :)

cimöt said... [Reply]

nak sekeh je muka2 kucing tu!




comelllllllllllllllllllllllllllllllllll sangat!

Dee said... [Reply]

plz get well soon ya :)

✿ cik pieQa ✿ said... [Reply]

fakta atau auta kah ini??

kenapa semua 15 tanda ni ada kat aku.

sila tolong lempang aku berkali2 tolong !

Azham Vosovic said... [Reply]

huhu.... kalau rasa ada tanda2 mcm tu cepat2 dapatkan rawatan hehehe

Cikgu Ma said... [Reply]

siyes..terbaik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

armouris said... [Reply]

terjumpa info ni, juga tentang masalah mental… sharing is caring :) - 12% Rakyat Malaysia Menghadapi Masalah Mental

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails