Thursday, February 23, 2012

Cinta itu nyawa

Assalamualaikum


Maaf kalau entri ini terselit sedikit unsur jiwang. Sekental mana pun seseorang tu, pasti ada taman dalam hatinya dan bila tiba masa, bunga di taman tersebut pasti mekar. Dan bila dijaga rapi bunga tu akan terus mekar secantik bunga lavenda. Tapi lumrahlah, ada masa mesti layu jugak bunga tu.. Masa tu penggunaan baja yang bermutu tinggi sangat diperlukan. (Harap² kauorang suka intro ni)

Lelaki cukup dengan seorang baby, perempuan steady dengan sembilan baby.
Bila berbicara soal cinta mesti orang perempuan fikir dioarang lebih ambik berat pasal tu sebab tiap kali lepak dengan geng perempuan topik tu tak pernah lepas untuk diketengahkan dan dikecohkan. Lelaki pulak buat steady je macam tak ada apa² sedangkan lelaki ni sebenarnya penyayang.


Contoh macam kat atas tu, lelaki cukup bersyukur kalau dapat sorang anak sebab nak tumpukan sepenuh kasih sayang pada anak dan isteri tersayang.. hehe. Tak kira berapa orang pun Tuhan anugerahkan anak, semuanya rezeki, jadi tak ada sebarang sebab untuk kita tak sayang anak² tu kan.  


Kalau kes anak tetak emak gara² tak dapat duit tu tak tau nak cakap apa lagi lah, sakit jiwa dan mental ni jangan dipandang remeh. Manusia, bukannya betul sangat.. Binatang pun paham apa itu erti kasih sayang sesama makhluk.


Ok cerita serius habis kat situ. Sebenarnya nak cerita pasal lagu Cinta Itu Nyawa. Lagu terbaharu dari Sarah Raisuddin dan Shuib Sepahtu. Kali pertama aku terdengar dekat corong radio SuriaFm pagi tadi. 'Baek' punya lagu. Memula dengar kauorng takkan percaya punyalah yang suara jantan  tu suara Shiub lebih² lagi kalau kauorang terbayang masa dia jadi perempuan beranak kat atas pentas Maharaja Lawak Mega tak lama dulu tu.

Di kesempatan ni aku nak ucapkan selamat pengantin baru kepada pasangan mempelai Yusri KRU dan Lisa Surihani. Semoga kalian kekal bahagia ke anak cucu. Sibuk sangat semalam sampai tak sempat tangkap gambar perkahwinan  Lisa Surihani , maaf ye. ;D

*Pasal restoran kat bawah ni aku mintak maaf kat semua. Ramai yang pengsan² ingat tu restoran aku. Itu restoran bukan ana yang punya, tapi Zamzanna. Aku cuma tolong design sahaja. Teknik aku nak pancing kauorang ke blog pelekatku ternyata gagal.. huhu

Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

47 comments:

C.M.A @ CikMoonAdnan said... [Reply]

ooo lagu baru? hmm xpenah dgr lagi..

lisa said... [Reply]

lelaki@perempuan sama2 penyayang cuma lelaki mmg jenis tak tunjuk :)

Tak tahu pula tu lagu baru sarah dgn shuib. -,-

syafiqakarim said... [Reply]

lagu baru ke?nanti try dengar la.
hihi...menarik entry ni :)


haha.kot ke satu hari nanti buka kedai usop.mana tauuuu :p

CekbOlat-bOlat said... [Reply]

kahkahkah..prmpuan beranak.. -_-
errr.. babyy !

::FAIZ:: said... [Reply]

Assalamualaikum. Kebanyakan Lelaki tak reti tunjukkan kasih sayang dia kat anak. tp dlm hati sayang...(Realiti) Perempuan dapat tunjukkan kasih sayang dia kat anak.

ingt restoren kamu. hehe

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

cinta

ku mahu

tapi dia tidak dantang padaku

BENA said... [Reply]

adakah mood kita sama hari nih usop ? J.I.W.A.N.G . hahaha :)

ecehhhh nak bagitahu yang lelaki ni penyayang secara diam la eh ? hee :)

aku layan youtube jer hari nih . tu yang terjiwang . nanti nak dengar jugakkkk laaa lagu kau dengar tuh . hehhe :P




* yeke gagal ? tak pe usaha lagi pancing orang tau usop. hehe :P

biela bell said... [Reply]

maknanya kalau takde cinta maka takde la nyawa..camtu ke? heee~

c'axoera ヅ said... [Reply]

comel citer ni..:)



http://ch000tz.blogspot.com/2012/02/spontaneous-spending-it-seems-never-get.html

Amna.Qadeeja said... [Reply]

cinta itu keperluan.

syg kalau tak menghargainya.

oh dah keluar eh lagu tu? mesti best ni ;)

O CIKTEDDY said... [Reply]

wah..cinta itu nyawa..syuke3..kui3

asfira aminuddin said... [Reply]

lelaki kan nampak macam tak amik berat pasal cinta. pasal tuu la kot. haha. ouh suami isteri berduet!

Cik tikah said... [Reply]

erm.. susah bila ckp pasal cinta ini. terlalu meluas lah usop :)

Uncle Jonni said... [Reply]

ternyata shuib itu penyanyi yg bermutu tinggi...
atau tidak? ... huhuhuhu..

aku sendiri pun blom mendengarnya...
huhuhuhu

LidiaSuraya said... [Reply]

Eh sarah raisuddin muncul kmbali??? Ermmm nk dengar la nnti

sha my heart said... [Reply]

tak faham juga knpa mnsia kejam.. mgkin htinya dah hitam.

menjemput blogger join
segment kenangan persahabatan masa sekolah rendah.


mesti korang ada kenangannya kan?
jemput join segment ini ya

Juno said... [Reply]

"..lagi kalau kauorang terbayang masa dia jadi perempuan beranak kat atas pentas Maharaja Lawak Mega tak lama dulu tu."

Yang ini, buat aku gelak semput.

Fara E's said... [Reply]

thumbs up for intro kau . haha

ohh , lagu rupanya , hehe

Ieja said... [Reply]

lelaki penyayang tapi tak nak tunjuk..ego kan? hihi jangan mara noh :D

robotkuning said... [Reply]

asyik entry lu gua baca.

Aweyn said... [Reply]

setiap yang berNYAWA pasti akan merasa CINTA. :)

budakampung said... [Reply]

lelaki perempuan dua2 ego tinggi bila cakap pasal cinta ni..ye dak?? tak eh?? hehehe

Jue said... [Reply]

oo ptt ko sbut bkali2..rupenye lagu baru..nanti aku p dgr =)

aku ade pgi blog pelekat ko tu cuma x left komen je hihi sbb aku tanya hanie..eh? hanie jwb tu nama tunang ko hihihi

bile g blog pelekat tu br aku tau ianya bkn =)

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply]

hoho sorang lg frust sebab lisa..

si ngokngek said... [Reply]

eh mcm perempuan tue pulak advanced!!

frust ka lisa kawen..haha

Nurul Iman Rosman said... [Reply]

yess, perempuan bile dah jumpe perempuan topik KAWEN tu mmg wajib ade punye! bukan sebab gatal ke ape, tapi dah mmg natural kot. haha!

Okay, jap gi nak search lagu baru tu. Sebab yusof kate 'Baek' punye kan. Hehe! ;)

anif abdullah| AA said... [Reply]

belum berkesempatan lg nak dengar lagu tu.huhu.. ~intro agak jiwang.ngee

-Incek Fik- said... [Reply]

weh, citer kartun UP tu memang so suwwiiitttt hahaa..


Hahaa.. tak boleh lah ayat hang;

"Lelaki cukup dengan sorang baby. perempuan steady dengan sembilan anak"

ABU said... [Reply]

betul la kdng bidtng lagi syng menyang drpd manusia..

err.. tak pernah dgr pung lagu tu.. ke aku just dgr tp tak tahu tajuk dia or lagu baru ke hape..haha

Noraim said... [Reply]

kalau takde cinta takde nyawa ye? hihi.

ok, dah lama tak amek tahu pasal lagu. blh cari ni!. hehe.

Ezad Skytech said... [Reply]

tak pernah dgr lagi lagu tu...hee..nanti cari la...huhu~

Cik TeN10 said... [Reply]

wah pasangan suami isteri bergandingan.. nk try dgar lah.. =)

lynda salim said... [Reply]

haaaa tak pernah pun dengar lagu tu. mana tak nya, radio pun jarang2 dengar ..

*apekah plan b anda ;p

anamizu kaito said... [Reply]

wahhh3 intro kemain lagi ye sop.. sweeett gittew =P


PEREMPUAN mmg steady even sembilan ke sebelas ke baby..naluri wanita dan keibuan lah katekan..ecehcehceh~



lagu baru shub + sarah? x pnh dgr lagi..sbb aku suke on hitz / fly fm je..nti nak try search la..hehe







luv,
cik ana

semutsengal said... [Reply]

aku suka tengok cerita UP. Syahdu je. Kau jeles eh lisa kawin ? HAHAHA

alif haris said... [Reply]

oh lagu rupanya .. aku ingat kau yg tgh kemaruk cinta oh usop ;D hihi

ah tanak ckp psl lisa n yus..mencik!

fathiahRAIHANA said... [Reply]

amboi jauh dia pusing
padahal nak cita pasai lagu tu ja, hahaa.

sat baru nak cari! ;D

chemay said... [Reply]

yusuf mesti penyayang orangnya kan?
:)

nazirah said... [Reply]

wah ramai apdate pasal lagu sarah yg baru tu ni nak p carik gak wee ;)

KizZ said... [Reply]

Lagu baru? eheemm boleh diketengahkan dalam winamp daku nih..hihi

EZAN IDMA said... [Reply]

aww serius nyee. nak dgr jap lagu ni

My Life's Journey said... [Reply]

Wahhhhhhhhhhhhh entri ni terbaik dari ladang ..umi sanggat2 setuju dengan apa yang yousof cakap .. sedangkan haiwan pun meyayangi anak ..inikan pula manusia yang ada akal fikiran ..


gambar kartuun tu semua mcm dlm lagu maher zain kan? sedih tengok jalan citer kartun tu laa ..sob sob sob ..


lagu baru? wahhh ni mesti best ni ..nak cari la nanti hihi

cikpinky said... [Reply]

comel la gmbar2 kartun tuuu.ngee

nabByla said... [Reply]

dah selamat nikah dah yusri dan lisa. sweet la drg tue. ;)

dhiera said... [Reply]

terus nak google lagu cinta itu nyawa~

najihah sahami said... [Reply]

hehe...hati usop pun bertaman rupanya.....leh jadi blogger jiwang terbaik ni usop..:)

ceh...mati2 ingatkan restoran usop..hampehhh........hahaha..

azalia hjsalleh said... [Reply]

assalamualaikum buat en yousof.

terima kasih di atas comment anda dlm entry bandung di blog saya tu..
saya respect dgn pendapat anda.. ye la masing2 punyer pendapat tersendiri..

akan tetapi saya nk jelaskan di sini..
saya tak menggangap pun penjual itu seperti pengemis.. jd jgn salah tafsir dgn apa yg cuba disampaikan.

saya sekadar ingin berkongsi pengalaman saya di sana
agar menjadi pengajaran buat sesiapa yg nk ke sana.

mungkin sekadar gambaran x cukup..
adalah lebih baik awak rasai sendiri pengalaman itu & baru awak dpt menilainya..

sekian terima kasih.

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails