Friday, January 20, 2012

Surat untuk awak #2




Saya masih ingat ayat terakhir awak sebelum awak sekeluarga berpindah ke luar negara. Awak kata Goodbye Boys sambil melangkah ke arah kereta Nissan Grand Livina papa awak. Sebelum kereta bergerak awak sempat cakap, jangan tunggu saya, maybe I'm Not Single anymore when I come back later. Masa tu saya ingat awak bergurau, saya pun menjerit kat awak "Jangan Pandang Belakang Congkak". Awak pun jawab "ye saya tau sana memang ramai V3 Samseng Jalanan..."


Saya masih ingat hobi awak suka kumpul barang² warna merah. Pernah sekali awak beli kasut Semerah Cinta Stilleto dekat pasar malam. Orang comel, pakai kasut pasar malam pun tetap comel hehe. Semua kenangan tu dah jadi macam  Lagenda Budak Setan  je kan sebab sekarang awak dah suka warna kuning. ;D
************************
"Kapoww!!," perkataan yang terkeluar dari mulut awak masa kita pergi Zoo dulu gara² awak terkejut tengok kera tu pandai main congkak. Saya pun terus cakap "Jangan Pandang Belakang Congkak 2(tu)", takut awak terkejut lagi.


Sekali lagi kita pergi awak dah tak terkejut, masa tu orang tengah kemaruk  tengok Ombak Rindu dalam kolam ikan lumba² tu.  Kebetulan
 masa tu baru awak teringat  hari tu hari jadi papa awak, awak telefon dia terus awak cakap Papa, I Love You. Awak memang manja kan. hehe.


Sebelum kita balik anak buah ada SMS awak, dia pesan belikan CD game Cyber X: Ancaman Penggodam. Tapi bila kita sampai kedai CD, apek tu kata minggu depan baru CD tu sampai, jadi awak gantikan dengan CD game Istanbul Aku Datang.


Ok lah Lisa Surihani, saya doakan kebahagiaan awak bersama pilihan awak Yusri KRU. Awak comel Yusri pulak kaya, memang cocok habis. ;)


Yang benar,
(awak tak tahu nama penuh saya)

Oleh kerana aku tak ada gambar bunting Lisa & Yusri lagi, aku letak bunting majlis kahwin kawan aku la ye.
Sedia menerima tempahan bunting, banner,
name card dll.
yusofbinngadi@gmail.com

Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.










47 comments:

Nursyahira izzati Ngadimon said... [Reply]

ingatt hapee lah tadi kann . cool gilaa kod . comel comel !

pengantin tuuu sweetnyooooooooo ! huhuu . SUKA*

*selamat pengantin baruu*

abg usop bila ? eehhemm

aiEz said... [Reply]

hahaha...amboih2 surat untuk lisa ye?hehe...

Lea Isnawi said... [Reply]

wahhh..bisnes design bunting kawen lak ye

GincoMerahJambu said... [Reply]

kemainn..surat untuk lisa surihani..jangan la sedih sngat..haha

najihah sahami said... [Reply]

cewwahh..pandai usop karang eh...thniahhh!!SPM anda A+~

Rapunzel Cikilolo said... [Reply]

hahaha. memang best ayat ko!

ToshioMario said... [Reply]

ok kepala tu da arwah :P
gud surat tho! :))

najihah sahami said... [Reply]

usop..nanti emel mish eh....thanxxxx sebab jawab..:)

Amna.Qadeeja said... [Reply]

hahah cool abes ayat eh siap maen tajuk filem lg kehkehkeh mmg menjadi..

ceh frust nmpk lisa kawen? tu belum irma lg kan yg kawen? heee

asip محمد said... [Reply]

banting ni macam mana kira ni?

~Nana BamBam~ said... [Reply]

hebak surat kamu nih..

namun, apakan daya..lisa tetap dengan pilihannya..huhuhu :P

budakampung said... [Reply]

hamboih..kenapa tak masukkan sekali tajuk cerita omputih hah?? haha..

kawan kau sudah..kau bila lagi?? hehe ;)

Abang Jonni said... [Reply]

aku dok banting selangor...
kehkehkehkeh...

Cik TeN10 said... [Reply]

laaa ingtkn surat unt somebody special td.. :)))

best ke cte papa i love you tu ? tbe2 rsa nk tgk jugak..

Original CikTeddy said... [Reply]

huahaha..mnarik la =)

Apik Pehe said... [Reply]

huhu..thniah untuk kawan ko tu usop

Ieja said... [Reply]

coolllll :)

untung la yusry dapat lisa kan..sama cantik,sama padan..mmg secocok :D

Far8 budak baik said... [Reply]

ini menarik gile...
suka aku baceeeee....
nape tak letak name aku dalam tu wehhh..hahaha

BENA said... [Reply]

TAHNIAH usop ! kau telah memasukan tajuk2 cerita yang agak popular . idea yang gud boi ! hehehehe :)


#nanti bole da la tempah kad kawen ngan bunting ngan kau kalo aku kawen nanti ye . hahaha :)

eva said... [Reply]

haha pandai buat ayat.. kreatif sungguh.. takyahlah frust.. nealofa ada tu hahaha

Nur Aischa said... [Reply]

haha sungguh2 igt kan apa tadi, tak yah sedih. neelofa ada kan :D

ekabukanmakcikkau. said... [Reply]

semua dok pakat buat entri jiwang jiwang karat pasal lisa surihani tu ahahha simpati sungguh hatiku ini terhadapmu ishish

Zaza Fakharuldin said... [Reply]

macho la awk punye header. cantik3

Mohammad Salehudin said... [Reply]

perghh style doe..susah kot nk dpt idea mcm nih..

Nurul Iman Rosman said... [Reply]

kecewa bin hampa lah yusof ye.
hahaha! :D

ABU said... [Reply]

hape yg ko nak cerita sebenrnya ni yousof.. aku tak dpt nak tangkap sngt... hahahaha

alexa yussida said... [Reply]

tuh diaaa..smua muvi die nak masukkan,cool!btw,minat lisa jugak kee..keke :D

Jue said... [Reply]

Frust la tu sbb lisa nak kawen haha dgn pnuh smangat aku bc, ko jgn xtau haha

hawiz said... [Reply]

ewahhhhh...hihih..stylee lorh..hhii

Rain said... [Reply]

haha!

dun cry bebeh, heliza helmi here! :P

aku frust ally x nikah aku sob3. nak baru pulih dari kesedihan gara2 dia hihi

Aweyn said... [Reply]

hamboii tgk ombak rindu dalam ikan lumba2? ganeee tuh? haha


lisa da nk kawen ngn yusry. harap bawak besabooo. haha

Fara Fasihah said... [Reply]

wahh ! ;)
terbaikk arh !
so good ~
wheee ~ ^_^
hihihi ...

chemay said... [Reply]

nanti chemay kahwin.
nak tempah dekat yusuf lahh.
:)

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [Reply]

perghh style la.. dah macam surat btl2 plak.. huhu :D

efa said... [Reply]

style surat tu semua gabungan hado terbaik!buat banting plak ka?:)

hani said... [Reply]

ni kalau bapak lisa yang baca, mesti dia kanselkan si yusri
bagi laluan khas kat kau utk anak dia, tau..
hehe...

merahitujambu said... [Reply]

igt bunting majlis kawin awok tadi..XD

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

surat cinta yang tidak kesampaian dikirimkan kepada si dia. haha, chill ya chill.

Liyana Zahim said... [Reply]

Surat wayang nih.. Ada masa lak die buat idea tulis surat cani ek.. Herher~

Cik Aish said... [Reply]

hahaha cool gileee surat ni!!!

Azham Vosovic said... [Reply]

Tahniah....

da sampai pon jodoh kau heheh

cimöt said... [Reply]

gua kawen nanti bley laaa dapat satu bunting special tak?
keh keh keh

semutsengal said... [Reply]

Err,

kau ada mesin printing sendiri ?

farah hanim said... [Reply]

nie cool :D
haha

Hanie Dew said... [Reply]

hihi..aku teringat segmen yang itorg pernah buat dulu sambung ayat dari tajuk filem.

samrt la bunting majlis kawin tu.

anamizu kaito said... [Reply]

wahhhhhh surat untuk lisa lah!!! hehe







luv,
cik ana

Terbelog said... [Reply]

kahkahkah

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails