Wednesday, January 18, 2012

Angry Bird versi Melayu



Kalau aku tunjuk Balqis bendaalah ni mesti dia terus sebut Enggi Bed. Aku sanggup jahit benda kecik dan comel ni untuk anak² buah sendiri. Mereka gembira maka aku pun tumpang gembira sambil tersengih dan bermonolog, "aku mesti jadi bapa yang mithali suatu hari nanti." hehehe


Merah, si garang namun baik hati.
Biru, kembar tiga seiras.
Kuning, si pantas.
Putih, empunya banyak telur.
Hitam, gaya keunggulan.

Ok aku terus terang je lah. Tangan aku tak selembut yang kauorang sangka untuk  benda yang sekecil dan se-detail ni. Tapi aku serahkan pada yang pakar. Aku explore bidang pelekat dulu sudah la.. hehe

Keychain Angry Bird versi Melayu ni telah berjaya aku tempah di http://ohhpupel.blogspot.com. Ni blog utama dia http://www.pupel.blogspot.com. Terima kasih banyak² ye Pn Pupel. Sekali kauorang order aku jamin tak rasa wugi. ;D

Status - PERCUMA (Istimewa untuk blog ni katanya)



Sekian, wassalam.
Masih ada plan B.

44 comments:

Izz Faizah said... [Reply]

waaahhh..comel nye enggi bed tu...hahaa..skang ramai beralih minat kat craft2 cmni lah..:)

Pamie said... [Reply]

ehem ehem ehem :D

dill said... [Reply]

comelnye!

nak satu!

dill.

CiK Eyni said... [Reply]

hahaha enggi bed konon. wa cop warna merah tu okay??!

aQimie Ceplos said... [Reply]

Semart weh! :)
bak tang satu lori ^^

azalia hjsalleh said... [Reply]

woahhhhhhh nk jugak =)

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

semua comel! bagi kt aku boleh? hahaha

bukankosong said... [Reply]

kiut bangat!

si robot comel said... [Reply]

comel macam kita lah,hehe.

Lea Isnawi said... [Reply]

baru je nak caya ko yg jahit

kansel

Nurul Iman Rosman said... [Reply]

siyes comel sangat!

agak2 boleh tak yusof tolong hadiahkan utk iman? *sambil kenyit2 mate ;)

Bella Bell said... [Reply]

bila la nak tunggu ko kahwin tu kan? hehe.



pehh. comelnya!

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

i bet you're the one who sewing all these...hehe, the colourful angry bird. cute sangat...:)

Rapunzel Cikilolo said... [Reply]

nak satu boleh? haha

ABU said... [Reply]

bagus la kau usop..

mmg aku dah agak ko tak mampu nak buat benda2 macm tu hahahahahhaa

comel.. tapi aku comel lagi :P kah kah kah..

محمد رازيق said... [Reply]

waah. kalu ko yang jahit sop, lagi mantap.. hehe. best, ko dpt free. hehe

syafiqakarim said... [Reply]

lawa!haha untung lah sopp

Apik Pehe said... [Reply]

hehe..pandai la ko buat usop weh

GincoMerahJambu said... [Reply]

siyess ingt buat sendiri..kalau buat sendiri jeles la cmni sebab syie x smpat blaja bt ni lg

Amna.Qadeeja said... [Reply]

hahah igt betul2 usop buat sndiri hehe bru nk mntx td tp seriously cute ! ;)

Cik tikah said... [Reply]

comellah! ingtkan usop yg buat. baru nk puji :P

Cik TeN10 said... [Reply]

aku dh agak dh bukan ko yg bat benda ni.. sebab dh penah terkena dh dulu.. hahahaha ;p

Hanie Dew said... [Reply]

cehh..baru nak puji ko pandai jahit dari aku. tak jadi la.

tapi ko baik. memang bole jadi papa mithali. kawen jemput oi!

cantik jugak kalau tempah yang item percuma ko dapat tu letak nama blog kan. bwak sana sini jadi promosi gitu.

BENA said... [Reply]

WAHHHHH comel sehhh engi bird dia buatt . ehem ! cantek jugak tuuuuu yang special gift tu . pupel ni sealiran dengan aku lah kan ? hehehehe :P



#aku tak boleh masuk blog craft pupel . awat ehhh . last2 kuar rifway . eeerrr~

Cik TeN10 said... [Reply]

ohh really ?? almk kl betul virus cne nk buat ? aku mmg tak reti wehh.. huhu

Ckin Kembaq said... [Reply]

haha..sy baru main game ENGGI BED ni..hehe boleh la..hehe geram pun ada...tpi seriously, comel sangat... ^__^

najihah sahami said... [Reply]

haha..bapa mithali konon..aih..usop2...

syrupmasin said... [Reply]

untunglah dpt free gift sekali..

.: iEyLa :. said... [Reply]

wahh..cik pepel xbg saye pon??hihihi

~Nana BamBam~ said... [Reply]

Salam..

wah cantik lah...rasa nak buat sendirik jer..tapi tak reti..haha :P

Original CikTeddy said... [Reply]

wah..nk yg hidup la..mne nk cari ek?hehe

aiEz said... [Reply]

comel sangat angry bird yg dibuat ni,memang besar pengaruh besar burung pemarah ni...hehe

budakampung said... [Reply]

comel je enggi bed eh..hahaha..gua pon nak enggi bed jugak satu.. ;P

khairul akmal bin azman said... [Reply]

businessmen.....!
terbaik!

shida'R said... [Reply]

wahhh sweet lah hehe nk juga tempahhh ^_^

Hanie Dew said... [Reply]

bahagia anak buah ko ada uncle baik..

aleen aiden said... [Reply]

kau jahit sendiri? naiss.heh

gedek! said... [Reply]

'burong yang berang'

Jue said... [Reply]

Oit!ko tipu!x aci btul. Pcaya betul aku ko.pndi mjahit weh haha

Xthn ayat leh jd bapa mithali tu hahaha ok la, ade kot ciri2. Nanti aku buat test btulis, ko sit for exam ye haha

caliph shuriken said... [Reply]

skrg ni gi mana2 byk jaa benda ni, huh...

hani said... [Reply]

eleh.. sebenanya memang kau yang jait kan, kan kan??
hehe..
bagusla, tempah utk anak buah
baaiiiikk uncle dia nih..

cikpinky said... [Reply]

hehe..bgus la..igtkan pmpuan je minat bnda2 kait2 cmni..heee

cimöt said... [Reply]

wahhhh...cumelnye..ko cube laaa buat...

EZAN IDMA said... [Reply]

comelnye!

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails