Wednesday, August 17, 2011

Nuzul Al-Quran

Assalamua'laikum sahabat ;)



Ini budak² Hotlink yang bagi aku ya.











Hai korang... Dan sebenarnya korang dah buat aku terasa serba salah... Rasa macam nak jadi vocalist band indie Romancesa je.

Pasal kartun Romancesa tu, ramaiiiii fikir aku yang buat. Sedangkan tangan aku tak baik lagi dari terseliuh. Hehe alasan je tu, sebenarnya tangan aku memang jenis keras, tak pandai lagi nak buat kartun secomel dan segerek itu.



Maaf la korang yang rasa tertipu sebab dekat episod satu, aku dah bagitau tuan empunya kartun comel tu adalah vocalist Romancesa sendiri, Acap a.k.a Nimbus. Dekat episod dua pun ramai yang masih ingat aku yang buat. Maaf sekali lagi. Aku tak sekreatif itu.

Sikit sebanyak korang buat aku sedikit bersemangat nak buat kartun sendiri. Tapi tak tau lagi la tahun bila, kasi aku masa lembutkan tangan ni dulu ye. Salam Nuzul Al-Quran,

Korang tak sedih ke tengok Al-Quran cantik² berhabuk atas gerobok? Jom sama².. Wassalam.. ;)




*Masih boleh bagi komen membina dekat entri comel bukan buatan aku kat bawah ni.. hehe

41 comments:

muhamad hanif said... [Reply]

oh,

kau geng dengan vokalis dia ke ?



hebat lah !

alif haris said... [Reply]

hehe jom2 baca quran ^^
salam nuzul quran sop ..
eh tgn belom sembuh lg ..?
p la berurut dgn orag pakar hehe

Photophobia eyraa ! said... [Reply]

sedihh pasaipa ? hari2 bacee :D
alhamdulillahh ..

bagun! buat solat TAHAJJUD ~

syrupmasin said... [Reply]

kau manager dyorg ke?? haha..ta sehat lagi ke doe?? org nak raye nih weh :D

cucu umie said... [Reply]

alhamdulilah jom pi bace cept2.. tadi kt masjid sudah lepas..hehe btw, incya-Allah nty bro dpt bt kartun yg kreatif mcm gitu..

[sutera kasih] said... [Reply]

practice make perfect :)

nnti kalo dh expert lukis tu, lukis la utk sy sekali :P

salam nuzul Al-Quran..

Amna.Qadeeja said... [Reply]

tangan xoke lg ke usop? xleh main bunga apila cmni kehkehkeh.

moga cepat sembuh. :)

salam nuzul quran juga. =)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

Baiklah pakcik, selama ni aku dh ditipu..HAHA..

Eh, kau gitaris band tuh kan? kehkehkeh.. >.<

Miz Novexx said... [Reply]

selamat buat kartun sendiri ye usop... :)

WZulhilmi said... [Reply]

aku pun dpt mesej yg sama. mcm mana ko tukarkn ia kpd btk GIF. waaa.

Btw ak menunggu dgn sabarnya hasil karya ko pulak

ikan said... [Reply]

Eh! tape . janji ad niat utk mencuba . chaiyokk for the future vokalis ..

lalala~ :)

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?2521fc2991c276d00d89e037ee31c093

Lalalililulu said... [Reply]

salam Nuzul Al-quran...

pasal tuh xkisah pun...hehe

tgn xelok lg??org suh urut xmau...huhu

YOUsoF said... [Reply]

muhamad hanif > Takdelah Nip, aku fan diaorang je..

alif haris > Jom.. ;)

Dah elok sebearnya Lip, cuma kalau aku guna untuk tekan keyboard lama² mesti rasa balik dekat pergelangan tangan, aku redha je..

Ha'a kat tempat aku ni ada pakar jugak, tapi biasa ramai orang, kalau tak tahan aku pergi kot.. Thanks.

Photophobia eyraa ! > Alhamdulillah.. ;)

InsyaAllah..

syrupmasin > Haha aku tak reti buat kerja manager ladi la dol.. Jadi peminat sudah.. ;D

Macam biasa, sakit tu datang bila aku guna tangan tu kerap sangat.. Tapi ok je tahan² sakit..

cucu umie > Alhamdulillah Ayie. Tenang rasanya kalau baca sambil paham maknanya kan..


Aminnn.. ;)

[sutera kasih] > Hehehe. Thanks! ;D


Jon cintai Quran..

Amna.Qadeeja > Terima kasih. ;)

Salam Nuzul Al-Quran..

Fee Hafeezah ketuk keyboard > Maaf ye makcik.. ;D

Ha'a bukan.. Aku kalau ada pun samaada pemain mic, pemain bonggow ataupun pemain kongga.. ;D

Miz Novexx > Hehe selamat².. ;)

WZulhilmi > Sangat mudah la Zul. ;D

Hehe jangan menungguh sangat, mana tau lambatttt lagi ataupun tak jadi ke..

ikan > Hahaha.. ;D

Lalalililulu > Salam Nuzul -Quran. ;)

Elok bila tak guna tangan tu kuat².. minggu depan elok kot insyaAllah.

Hans said... [Reply]

sentiasalah membaca Al-Quran
:-)

Cik Anita said... [Reply]

last khatam dulu masa umur 10..lepas tu dah tak mahu nak khatam-khatam T_T sebab baca yasssin je..huk

Izzaty Ishak said... [Reply]

Pergh? Usop ni memang hard-fan Romancesa eh? Mesti semua lagu dah dihafal dalam otak nih! :D

Oh, selamat bernuzul al-quran ;)

Liyana Zahim said... [Reply]

Insaf~

YOUsoF said... [Reply]

Hans > InsyaAllah selalu... ;)

Cik Anita > Cuba rajinkan diri balik ye.. slow² pun ok.. ;)

Izzaty Ishak > Hehe tak sangat la.. Yang menambah minat sebab vokalis dia grafix designer yang cool, jadikan dia contoh.. ;)


Selamat..

syrupmasin said... [Reply]

haha..laa aku igt kau jd manager td..baru nk mintak belanje :D

Far8 budak baik said... [Reply]

takpe takpe..
lama2 nnti kreatif lahh..
aku akan tunggu saat itu..
cewahhh tak ley belah kn ayat aku..
hahahahahaha larikkkk

Umie Artoqiemie said... [Reply]

mati2 kami ingat kau YOUSOF =( merajuk ah..

apik pehe said... [Reply]

tau takper..takder saper yg bukak..macam jadi perhiasan jer..huhu

YOUsoF said... [Reply]

syrupmasin > Bukan manager pun masih boleh belanje kot.. Tapi takpa lah ko dah tak jadi mintak kan.. ;D

Far8 budak baik > Cewahh... tak sempat kejar dah ko larikkk laju sangat.. hahah

Umie Artoqiemie > Sorry, aku tak ada niat nak lari.. ;D

Aku tak seterer tu la Umie, kolain lah.

YOUsoF said... [Reply]

apik pehe > Harap² kita tak tengok jela habuk tu makin bertambah... kan. ;)

Faraa Eiman's said... [Reply]

a'ah , aku pun dapat yg tu , haha

salam nuzul (:

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

HAHA.. ade2 je kan kau nih pakcik..konggo aku tak tahu binatng ape.. aku tahu kangaroo shj.. HAHA :P

YOUsoF said... [Reply]

Faraa Eiman's > Salam Nuzul Quran.. Cintai Kalam Allah.. ;)

Fee Hafeezah ketuk keyboard > hahaha.. konggo macam bonggow cuma dia besar paras² dada tu. (kalau kau perasan la)..


Kanggaroo?..


;D

alif haris said... [Reply]

hehe ..gud2 ..

kt sana mahal tak kalau minta urut ?

YOUsoF said... [Reply]

alif haris > Aku tak pernah lagi.. tapi ikut keihklasan hati dan sanubari la Lip.. ;D

little_teddy said... [Reply]

YOU YOU YOU,,,,eh nak order pelekat kat cermin kete bleh tak?Bleh tempah ker?

eh eh eheheh...Quran ko tak baca memang berhabuk.Sama ngan otak kita...bukan saja berhabuk..malah bersawang lagi.Paham kerr

cik nur said... [Reply]

tuh la sama2 la kita eh :)

akemilurves.... said... [Reply]

YOU.....ley x nak minta tlg design pelekat kereta..nampak smart la YOU design tok blog puple...:-)

Syuxer said... [Reply]

alhamdulillah masih ada ingat pada karya indah Allah s.w.t iaitu al-quran..:)..

cix z said... [Reply]

alhamdulillah! ALLAHHU AKBAR

fiezah91 said... [Reply]

apasal tgn ko weh? terseliuh? haha. tak boleh nak main bunga api la nampak gayanya. hiksss..

syrupmasin said... [Reply]

wuahaha..gile kedekut doe kau :D

BENA said... [Reply]

cop cop ! aku cuti hari nuzul. heeeeeee ;)

stuck said... [Reply]

tgn ko x okay lagi ka??

YOUsoF said... [Reply]

little_teddy > Boleh dan boleh.. Emel je aku.

Hehe paham², sangat tak elok ye kalau dibiar sampai bersawang macam tu.. ;)

cik nur > InsyaAllah.. ;)

akemilurves.... > Boleh je, tapi Sticker purple tu dia yang design sendiri tahu.

Syuxer > Alhamdulillah.. Lagi indah kalau dibaca, difaham dan diamalkan... kan. ;)

cix z > Alhamdulillah..

fiezah91 > Lol.. Harap² kau gelak tu 'ikhlas' supaya aku cepat sembuh.. ;D

syrupmasin > Hehehe aku tak ada niat kedekut pun sebenarnya..

Kasi tahu aku kau nak makan apa?

BENA > Alhamdulillah.. Raya nanti kau cuti 2 minggu ke?

stuck > Jari ekceli, effect pada pergelangan tangan. ok je kot tahan.

syrupmasin said... [Reply]

haha..mnasik bujang pon dah cukop doe :D

YOUsoF said... [Reply]

Ok.. petang ni sebelum buka kau siapkanlah nasi bujang kat dapur kau..


Selesai sudah.. ;DD

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails