Friday, August 19, 2011

Goreblog lah you ni!

Assalamua'laikum sahabat ;)




*Goreblog (goblok) = stupid.


Ini bukan pasal filem Aku Tak Bodoh (Malaysia) atau
I'm Not Stupid (Singapore) tu ye. Tapi ini adalah
sebagai tanda terima kasih istimewa aku kepada
seorang manusia yang telah melontarkan perkataan
buduh itu. Tapi kejadian yang menyeronokkan ni
terjadi dekat dua orang gadis (offismate aku). Dua²
dah tak kerja tempat aku dah pun. Dah nak kahwin
barangkali, yela gadis kan suka kahwin muda.. hehehe



Yang istimewanya kes ni adalah sebab manusia tu
senang² je membuduhkan dua orang gadis tu gara²
diaorang tersilap sikit siapkan kerja yang dia
hantar. Harapkan terima kasih, tapi buduh yang
diaorang dapat. Berbunga sungguh hati masa tu.



Bila kerja semua ok je, pandai pula dia keluarkan ayat
semanis kurma yang paling manis, serius aku lemah
kalau jumpa manusia spesies ini. Punyalah aku sanjung
manusia macam tu, aku siap buatkan logo khas lagi.



Hehe bukanlah, kebetulan ada orang order pelekat ni,
aku gunapakai je lah. Siapa² yang belum tahu pasal pelekat
bajet comel aku tu jangan segan² masuk see knee ye.. ;D



39 comments:

muhamad hanif said... [Reply]

saya.tak.bodoh.



lalalalalalalal =)

syrupmasin said... [Reply]

mane gadis tuh..mane?? :D

alif haris said... [Reply]

waaahh ade sticker goreblog lagi tuh !! hahaha :D

Amna.Qadeeja said... [Reply]

tak tahu menghargai cmtula.pntg dri namanya menyampah gak kekadang.

Umie Artoqiemie said... [Reply]

tangan didada mata ke atas.. pleaselahhh cakap kat dia..

Faraa Eiman's said... [Reply]

tulah , skit2 cakap bodoh
aishhh


hahaha

cucu umie said... [Reply]

grrr...saye masih boleh berfikir..hehe btw, alhamdulilah rezeki tu ad orng order...

Anif Abdullah| AA said... [Reply]

apa laa membodos kan orang ni.. usof,apa kata kau lekatkan sticker ni kat mulut manusia tuu.hahak...

wenkhadi said... [Reply]

manusia tu ko punye senior ke? gila ganas.

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

baiklah, adekah aku rase tertipu.. HAHA..punyelah aku fokus membaca, rupanya pelekat..kau boleh masuk pertandingan reka cerita weyh..

okeh, bertambah vocab jawa aku.. goblok, berlenging lah..kabare..aku tggu lagi ape word yg ko nk ajr lagi.. :D

CouLeur de Chiqu3 said... [Reply]

"barangkali, yela gadis kan suka kahwin muda.. "

statement ni mmg xleh blahhh...

mane gadisnye tuh,..?

Ezay Hadry said... [Reply]

kesian depa..ko tlg la pujok :P
lawa stiker..

WZulhilmi said... [Reply]

Double entry meaning. hahaha.

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

aku suka tgk crita im not stupid tu....

YOUsoF said... [Reply]

muhamad hanif > Lalalala..


Sangat² kebetulan macam ada kaitan dengan kau kan.. ;D

syrupmasin > Tak payah nak buat² prihatin la Sin, aku dah pujuk awal².. hahaha

Diaorang ada blog tapi tak aktif sangat..

alif haris > Hehehe tapi sticker tu boleh tahan femes la, budak² motor punya.

Amna.Qadeeja > Tak menghargai, lepas tu terima kasih pun tak.. Ikut hati sangat..

Umie Artoqiemie > Tapi aku tak ada kat tempat kejadian masa tu.. ;D

Faraa Eiman's > Kalau selalu cakap, bodoh tu dapat kat diri sendiri, kan dah dikira macam doa.. kan.

cucu umie > Alhamdulillah.. Yup syukur.. ;)

Anif Abdullah| AA > Hahaha membazir kot, baik aku jual itu sticker.. ;D

wenkhadi > Tak ada lah Di, tu customer bos aku.. Manusia, macam² ragam..

Fee Hafeezah ketuk keyboard > Lol.. Ko yang tersalah paham cerita di situ ya.. Tiada unsur penipuan ok. ;D


Hehehe orait bagus².

CouLeur de Chiqu3 > Eh tak betul ke statement tu Cik??... ;P

Dua² ada blog tapi tak aktif sangat.. Belum kahwin lagi jugak pun.. hehehe

Ezay Hadry > Aku dah tenangkan sikit masa kejadian tu.. 5 bulan lepas kot.. ;D

Terima kasih.. Kau tak teringin buat sticker sendirikah?

WZulhilmi > Hehehe Jimat masa orang kata.. ;D

::FAIZ FARISH:: > Aku tengok sikit² je, tu pun masa keluar tv Singapore..

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

baiklah, sudah ngerti dong setelah 2, 000 kali baca..hahaha :P

Cik Anita said... [Reply]

ehhh,

ko orang jawa eh?

Fathiah Hamim said... [Reply]

dia la yang bongok asyik panggil orang bodoh.

Izzaty Ishak said... [Reply]

Dah pandai sangat ke? Kah kah kah

dhiera said... [Reply]

tak pasal2 ada orang kena goblok~ jawa ko..

Miz Novexx said... [Reply]

wah, pelekat tu hensem laa.... nak satu??? hahaha (^__^)V

BENA said... [Reply]

aku rase goblock sebab kat opis bos aku blok fb ngn utube. arhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! menci menci ! hehehehe ;)

stuck said... [Reply]

goreblog!!! sound cool...
tpi cam goblog pu ye gak...
seb bek bukan cool blog!! hahha~

adwafarahin said... [Reply]

nnt adwa blk kl adwa try redeem pelekat tu bole x ucop?

YOUsoF said... [Reply]

Fee Hafeezah ketuk keyboard > Alhamdulillah.. Kau memang gigih, patutlah beliau suka.. ;D

Cik Anita > Ya saya.. ;)

Fathiah Hamim > Kalau nak layan orang macam tu kena guna bahasa paling manis, baru dia terasa.. ;D

Izzaty Ishak > Dia memang rasa sentiasa bijak kot, tu yang senang² membuduhkan orang lain..

dhiera > Hehe, orang jawa bangga akan bahasanya.. (bajet hebat speaking je) ;D

Miz Novexx > Hehe, 1 je? alang² tambah je yang lain.. ;)

BENA > Hahaha aku tumpang gembira untuk kau... BB kau kan ada, ok la kan.. syukur... ;D

stuck > Hehehe cool blog penyedap tekak tak elok digoblok kan.. ;D

YOUsoF said... [Reply]

adwafarahin > Boleh saja, no problem.. ;D

najihah sahami said... [Reply]

peewtittt...awek cantek ke usop??hihi

alif haris said... [Reply]

budak moto tempat kau eh..
dorang punye nama kumpulan ke ape ? hehehe

ecah mashuri said... [Reply]

goblokkkk!!!!

syrupmasin said... [Reply]

haha..ye ke doe..aku nih insan yg prihatin doe..kau jgn la bersangke buruk dekat aku doe :D

Myra Arshad (: said... [Reply]

jawaaaaa T_T

Myra Arshad (: said... [Reply]

jawaaaaa T_T

[sutera kasih] said... [Reply]

org mcm tu kena layan dgn istilah2 gore blog jgk hoho..

dulu kt sekolah, ada sorg ustz jawa ni suka guna istilah goblok hehe

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

haha....ciap buat logo lagi tu...saboor ja la..ngeh34..

xsuka org yang 2 mulot neh..bila ok manis ayat..bila k.o, ayat xelok habis kuar..mencik3...hahhaha

Lalalililulu said... [Reply]

ejaan goreblog tuh sgt comersial hokeh...i like it!!!

Photophobia eyraa ! said... [Reply]

paling paling kann ! pktaan yg COMEL tuu terkenaa and meresapp balek kat dea ..


*ibu tak bagi eyra ckp pktaan COMEL2 mcm tuu*

ABU said... [Reply]

aku ingat kena eja goblok hahahah rupanya goreblog..baik blogwalking hahahaha

Anonymous said... [Reply]

Bkn brand surf ke. Curi ehhhhh

Yousof said... [Reply]

Alamak ye la curi..... heheh
Dah orang nak tempah takkan kami nak tolak rezeki.




Habis t-shirt brand yang BERLAMBAK-LAMBAK dijual dekat kedai tu anda tak nak komplen? Stall yang jual sticker macam² brand tu tak nak komplen? hihihi :)

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails