Friday, July 29, 2011

KABARE?

Assalamua'laikum sahabat ;)

*Kabare = Apa khabar (untuk yang belum tahu)

Selamat hari jumaat, korang tolonglah bersemangat. Kecundang tak bermakna kita terus gagal. Yang penting teruskan sokongan korang untuk Harimau kita ok!



Cerita aku macam ni, dekat dua minggu dah aku tak bermanja-manjaan dengan dia melalui corong telefon. Serius rindu habis, kalah rindu Pak Muda kepada isteri barunya. Malam tu aku call dia..

Aku : Assalamua'laikum.

Dia : Waa'laikumussalam.

Aku : Kabare?

Dia : *Senyap kejap.. Selamat hari jadi. Cik Usop tak ingat pun harijadi kita.

Aku : Ni ingat la ni. Selamat hari jadi. Semoga panjang umur ye kakak ;)


Hehe Selasa lepas, 26 Julai 2011 hari jadi anak buah aku, Atiqah. Hari tu dengan bangganya dia boleh jemput kawan² sekelas dia datang rumah, ibu ada buat mee goreng katanya sedangkan ibu dia takda buat makan² apa pun. Bila petang menjelma kawan² dia pun datang, mujur ibu dia ada buat bubur sikit. Maka kenyang buburlah mereka di petang Selasa yang damai itu.

Petang lagi sikit ayah dia bawak pergi makan chicken chop 1 family, 4 orang je pun. Confirm tersengih dua beradik tu sebab lepas makan² biasanya bapak diaorang bawak pergi main² kat playground sebelah kedai makan tersebut... habis.

50 comments:

Freaky said... [Reply]

haha selamat hari jadi untuk dia :D

YOUsoF said... [Reply]

hehehe.. selamat.


selamat berpuasa untuk ko bro.. ;)

cucu umie said... [Reply]

waras bro..wes madang urong..hahaha

btw, happy birthday untuk budak kecik itu,..ayie skrng kt tmn permainan nie..tman twins..hehehehe

Miz Novexx said... [Reply]

hepi befday untuk budak comel tu, semoga
*sentiasa comel selalu
*panjang umur dan
*murah rezeki
:)

little_teddy said... [Reply]

waras!!! mangan yok.hehehe

Azham Vosovic said... [Reply]

Selamat Hari Lahir kepada mereka2 yang berkenaan. Dan YousuF, jgn lupa minggu depan puasa. Puasa, jangan x puasa tau heeheh

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

warass..

wes mangan?

Amna.Qadeeja said... [Reply]

selamat hari lahir utk si comel. moga makin comel heheh

salam Ramadhan inchik usop ! ;)

YOUsoF said... [Reply]

cucu umie > Alhamdulillah.. hehe wes warek.. ;D


Seronok tengok budak kecik seronok kan Yie..
Miz Novexx > Aminnn..

budak kecik : terima kasih cik Novexx.. ;P

little_teddy > Alhamdulillah.. Yok2, jangan lupa tempe goreng.. ;D

Azham Vosovic > Selamat.. ;)

hehe ofkoz bro..

>

YOUsoF said... [Reply]

Anisa Hang Tuah > Alhamdulillah..

Wes2.. ;)
Amna.Qadeeja > Aminnn..

Salam Ramadhan tuk mai jugak.. ;)

Lalalililulu said... [Reply]

waras....wes mangan??

hehe...

comel mereke berdua...mest ikut pkciknye yg kacak..:)

syrupmasin said... [Reply]

kau bg hadiah ape doe??

YOUsoF said... [Reply]

Lalalililulu > Alhamdulillah..
Mangan keropok basah je, nasi urong lagi.. hahah

Kacak budi bahasa.. ;D


syrupmasin > Tak tau lagi, sticker kot heheh. Hari tu baru bagi majalah upin ipin yang kecik tu.. eksaited habis dia dapat.. ;)

Lalalililulu said... [Reply]

warek kew mangan keropok?? diet yo?

hahaha....

kacak budi bahase?? budi bahase budaye kite...<<tiade kaitan

syrupmasin said... [Reply]

haha..bg la percutian ke disneyland ke..baru uncle yg cool :D

diana said... [Reply]

dia teringin nak ada party la tu...
minggu ni buat la..:p

YOUsoF said... [Reply]

Lalalililulu > Hahaha.. malam sikit baru selera nak telan nasi.. takdenya nak diet2.. nak tambah kilogram lagi ada la..

hehe..
syrupmasin > Tu dah tersangat cool la Sin.. aku tak sampai tahap tu lagi.. ;D

diana > Hehehe.. dapat buka puasa sama2 nanti pun dah terbaik dah.. ;)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

Ohhh, kabare tuh apa kabar..(angguk tanda mengerti) >.<

Sop, tak bwak anak kecil itu ke funfair kah? haha..(tetbe aku skema..kenapakah?)

Pasni aku nak amik tambahan lah kat uni, agak2 ade tak sbjek bahasa Jawa? hoho..oh okay, nnt aku cek kat UMT :P

Far8 budak baik said... [Reply]

hahahahah weh captain usoppp...
aku nk ikot yg contest menang 1000 tu..
tapi tak tahu ar pasal produk tu..
hahahaha..

hepi besday kat atiqa tu..
pung pung pung
(bunyi bunga api)

perghh bermanje manje ker..haha

YOUsoF said... [Reply]

Baguslah ko dah mengerti di situ..

tidak pernah lagi, biasanya aku bawa ke taman permainan sahaja. Aku suka je skema2 ni.. ;D

Orait, kalau ada bagitau aku. Nak tumbang gembira..

YOUsoF said... [Reply]

Far8 budak baik > Aku lagi lah, tengah blur ni... ;D


hehehe dia agak takut kalau dengar bunyi2 mercun ni, ko try la kasi bunyi lain yang lebih comel..


bermanja dengan anak buah, bagus kot.. heheh

ABU said... [Reply]

oo ada anak bua perempuan dua orang..sama mcam aku..hahahaha

Hans said... [Reply]

hari lahir atiqah sama dgn aku
:-)

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/kontest-menang-duit-raya.html

Aisyah Aina said... [Reply]

best la ada anak buah...aku nak jugak...hahaha


p/s: terima kasih wehh..pelekat tu comel gila :D

Abang Jonni said... [Reply]

kehkehkeh...

kabare wak?....

waras?

YOUsoF said... [Reply]

ABU > Semoga kau jadi pakcik contoh terbaik.. ;D
Hans > Oh yeke?..

Kabare? selamat ulang tahun Hans.. ;)

Aisyah Aina > Anak sendiri je.. cepat habiskan sekolah dulu, pastu kahwin terus.. ;D



sama2 wehh.. jangn segan tolong promote ya.. hehe

NuR 'aQiLaH said... [Reply]

kasut bundle tak minat?

hiks

Miscellaneous Smiles said... [Reply]

kabare =D

vampire's lovex said... [Reply]

hepi bday untk si dia..

pandai betol bday gurl buat parti bday tergempar, haha...

missSenget said... [Reply]

hahaha..


kelakar part die jemput kawan2 die tu..

isk..!

ape2 pun, slmt membesar dgn cemerlang gemilang dan terbilang.. :)

Fee Hafeezah ketuk keyboard said... [Reply]

okay sop, nnt aku cek..eh, jap! kau suka kan typo2 nih..hahaha..byk kali dh aku perasan, selalu doe..haha

Aku pn 'tumbang' gembira jugak..haha :P

cik nur said... [Reply]

comel jaaa
selamat hari jadi tiqah comel :)

Fyqa said... [Reply]

kihkih comeyy jekk



happy belated b'day utk si comeyy tuhh

;)

YOUsoF said... [Reply]

NuR 'aQiLaH > Apakah motif anda bertanyakan perihal kasut bundle di ruangan komen entry kabare ini ya??? ;D


Tapi demi menjaga hati, aku jawab.. aku minat kasut bundle, cuma susah nak cari saiz besar..

Miscellaneous Smiles > Waras.. Alhamdulillah.. ;)

vampire's lovex > Hehehe.. dia memang jenis memandai. Pernah tu cakap kat kawan² yang ibu dia buat tuisyen kat rumah.. kawan² pun datang.. hehehe kelakar².

missSenget > Hehehe..

Selamat.. terima kasih Cik Senget.. (wakilkan dia) ;D

Fee Hafeezah ketuk keyboard > Hahaha ok la kan daripada mengarut tidak tentu hala.. ;D

cik nur > Atiqah : Terima kasih Cik Nur.. ;))

Fyqa > Hehe.. happy jugak tuk yang mengucapkan.. ;)

WZulhilmi said... [Reply]

Kabare tu bahasa apa? and happy birthday to you niece!! =)

FarhanahAdzlan said... [Reply]

alala~comelnye bebudak ni..nak pinjam boleh?hahaha..=)

Izzaty Ishak said... [Reply]

Comel comel. Suka tengok budak-budak dua orang ni ;)

Selamat Hari Jadi utk dia XD

Nak jadi kakak angkat dia bole? Wahahaha :P

syrupmasin said... [Reply]

haha..budak2 tuh mesti paham yg kau tgh kumpul duet nk kawen kan?? :D

syafiqakarim said... [Reply]

kau ni.kecik ati budak tu.huhu

eh,comel la depa dua tu.

Iznie said... [Reply]

waras....kabare bro?

comelnya anak buah....atiqah yg depan tu eh? comel.... :)
balqis pun comel.

happy birthday atiqah! heehe

yep, terus menyokong harimau malaya!!!

YOUsoF said... [Reply]

WZulhilmi > Kabare adalah perkataan dari basaha jawa.. ;D

terima kasih..

FarhanahAdzlan > Boleh, tapi macam jauh la diaorang nak ke sana.. heheh

Izzaty Ishak > Hehehe.. Selamat²..

Kena tanya dioarang dulu kot.. ;D

syrupmasin > Hahaha.. belum lagi kot. Dia paham aku kumpul duit untuk jadi pakcik terbaik je.. ;D

syafiqakarim > Hehehe.. takdelah, aku dah pujuk baik punya..

;D

YOUsoF said... [Reply]

Iznie > Alhamdulillah waras wae.. ;D

hehe.. budak2 punya cerita memang sentiasa comel.


Yup!

alexa yussida said... [Reply]

selamat hari jadi kakak :) dua dua kiut..:)

alif haris said... [Reply]

kabare sop ? hhehe . sorry tak terjah blog kau smlm .. huhu

btw nk jugak ucap happy belated bfday buat ank buah ko tu ye :)

h A n Y S said... [Reply]

waras wak




hehe

cik azeya said... [Reply]

comeyy, anak kau mane ?

Nurnajwa said... [Reply]

Happy belated birthday la utk dia ;D

Ahahaha, boleh lak wish lmbt.

saiazuan said... [Reply]

hehe ckp psl kabare ni dlu drjah 3 cku aku ad tnya "kabare?" sonyap den.. pastu ckgu ckp "waras la jawabnya" :)

YOUsoF said... [Reply]

alexa yussida > Selamat.. makasih Cik Yus.. ;)
alif haris > Alhamdulillah waras wae.. ;)

terimakasih2..

h A n Y S > Bhagus la machamtu.. ;D

cik azeya > Aku tak ada simpan gambar anak aku lagi.. ;D

Nurnajwa > Hehehe boleh je.. yang penting doa ye adik2.. ;D

aiazuan > Kira entri 'wangi' aku ni mengimbau kenangan ko la kan heheh..

Anif Abdullah| AA said... [Reply]

comey ^^.. selamat hari jadi utk anak buah kamu..

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails