Monday, June 20, 2011

Masuk kasut orang

Assalamua'laikum sahabat ;)



Semalam aku dengan Amin Pokok Pidot, makan nasi minyak kat majlis kahwin akak kawan aku, Khair. Sempat jugak rosakkan 1 lagu Aizat Amdan, bukan selalu dapat karaoke free macam tu kan. Diorang pulak duet lagu brader Rahim Maarof, Cinta Kristal. Ala yang Husin nyanyi masa Hantu Kak Limah Balik Rumah tu. Memancor katanya. Lepas tu kami borak² sikit sambil layan sorang brader ni nyanyi lagu Memori Daun Pisang, 'mantap' habis lah. ;D

Tak sampai hati nak layan lagu tu sampai habis, kami pun beramb dari situ. Jenguk rumah kawan kami yang baru bergelar bapak budak tu, Halim. Alang² jenguk sekali la baby dia kan. Akil Aiman nama diberi, semoga menjadi insan yang berbudi. ;) Aku tertinggal DSLR dekat kedai kamera, tak dapat la snap gambar baby comel tu.

Tapi yang aku nak kongsi kat sini perasaan Halim tu bila tengok dia dah ada anak sendiri.

Saja aku letak diri aku kat tempat dia.. Bukan calang² woa nak jaga anak orang, tambah lagi dah ada anak sendiri. Salute lah kat beliau!

28 comments:

adwafarahin said... [Reply]

hihi lama x tgk baby, rindu!

tahniah la pd kwn kamu yg da ade anak tu :)

syrupmasin said... [Reply]

haha..ta lame lagi kau dpt la baby..sabar doe :D

nawal addina said... [Reply]

haha , syok nya karoke :D

akil aiman , comel ;)

cOnfuSeME said... [Reply]

nice name...akil aiman....jgn jd aiman xkisah dh ler...kih3

*wah2..dah de dslr skung....terbaikk la bro....XD

cik ciput said... [Reply]

lambat laun kau kena jadi bapak budak jugak =)

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

ehem..awak tu bile nak ada anak..?

chemay said... [Reply]

tak lama lagi encik yusuf nie pulak.
kannn

:P

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

mmg susah jaga anak org apetah lagi anak sendiri

KRL kaprileader said... [Reply]

style r gamba kasot!

Cik Anita said... [Reply]

apa lagi tunggu, kau pun boleh kalau nak baby :D

Cik Anita said... [Reply]

apa lagi tunggu, kau pun boleh kalau nak baby :D

CouLeur de Chiqu3 said... [Reply]

lain perasaannye bile anak sndri ucop uihh...naluri kebapaan akan dtg sndri nnti...susah payah nnti sume snggup harung...demi anak

sha a.s said... [Reply]

memori daun pisang? mak aihhh...terus teringt iwan ngan amelina...eheheh

Fyqa said... [Reply]

kau bila lagi ;)

YOUsoF said... [Reply]

adwafarahin > Bila rindu, terkenang mu... (sambung sendiri ye lagu ni) ;D

Yup! tahniah²

syrupmasin > Orait Sin aku try lebih sabar.. ;D

nawal addina > Lagi syiok bila free hehhe.

Secomel bayinya.. ;)

cOnfuSeME > Insyaallah dia kisah bila dah besar nanti..

Hehhe DSLR tu masih di kedai kamera la Ckin.. ;P

cik ciput > Yup.. ko jugak bakal jadi ibu mithali.. ;D

Anisa Hang Tuah > Ehem.. ehem tunggu ada yang sudi jadi ibu kpd anak tu la Nis.. ;)

chemay > Aminnn.. ;D

::FAIZ FARISH:: > So sama² lah kita get ready bro!

KRL kaprileader > Thanx bro!

Cik Anita > Hehhe belum boleh lagi kot sebab nak bagi akk n abang lepas dulu..

CouLeur de Chiqu3 > Yup! tu la yang aku cuba rasa bila tengok member sendiri dah dukung anak sendiri..

ecah mashuri said... [Reply]

aihh.anak lagiiii..mcm ade makna.semoga ko pun cepat2 dpt anak yg comel2.heee.tp kena cari isteri r dulu;p

Amna.Qadeeja said... [Reply]

eceh kemaen g karok hehe. rindu nk karoke ler huhu

mesti comel giler an baby tuh :)

Far8 budak baik said... [Reply]

wahhh..kau ade DSLR lahhh..
sumpah jeles kot..aku ade tongkat dy je..hahahahah...haa haaa..
dy dah bergelar bapa..
kita bila lagi kn??
tarik luput nk dekat dah..hahaha

apik pehe said... [Reply]

hak ah..tau takper..susah woo jage ank ni..huuhu

YOUsoF said... [Reply]

ecah mashuri > Hehhe anak yang tu hati aku cerita la Cik Ecah oit. Aminnn insyaAllah.. dalam proses.. la sangat.. ;D

Amna.Qadeeja > Karoke free, cam rugi pulak kalau tak tumpang sekaki kan hehe

Far8 budak baik > Hahaha memang ada tapi masih kat kedai kamera lagi.. duit tak cukup lagi nak bayar muka.. ;D saja aku cakap dah ada, kira doa jugak kan..

hahha nyaris2 luput takpa lagi, jangan lupa bahan pengawet okeh!

apik pehe > Biar masa yang menentukan susah ke senang kerja tu kan Pik..

emopanda said... [Reply]

Assalamu'alaikum.

Dah seru suruh kau kahwinlah tu hihi :] .

bunga said... [Reply]

betul..sokong..:0

efa said... [Reply]

ni dah sampai seru suh kawin ahaha waah ada dslr la ekekeke

YOUsoF said... [Reply]

emopanda > Waa'alaikumsalam.. ntah la ek.

bunga > Heheh

efa > Belum la Efa.. saja buat ayat gitu, kita doa jugak la kan.. ;D

InaNina said... [Reply]

Salute lah kat beliau!

YOUsoF said... [Reply]

samalah!

alexa yussida said... [Reply]

tertnggl kt kedai kamera?baiknyerr hati p tnggl:P

so usop bile plak turn nyer nih?:)

thnkss sbb slalu komen,skrg yus masih bz dgn final exm..huhu

YOUsoF said... [Reply]

;P

Hmm sangat tidak pasti lagi la Yus.. Tunggu akak ngan abang lepas dulu kot..

sama² dong.. oh, kami paham.. ;) bagi jawapan yang TERMANTAP ok!

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails