Monday, May 30, 2011

Kota Tinggi <---> Shah Alam

Assalamua'laikum sahabat ;)





*Ini adalah entry bergambarrr. Sorry pada yang dah jemu dengan gambar² berlampu LED ICiTY tu ;D




Tujuan utama journey ni adalah untuk tolong kawan aku si Arshad (atas) yang baru habis mengaji kat Uitm Shah Alam. Nak kasi clear barang2 dia kat hostel.



Jumaat| 13 hb Mei 2011
9.45 malam


Dimulakan dengan Bismillah. Lebih kurang 9.45 malam kami (3 orang) bertolak dari Kota Tinggi, Johor. (EKSAITED habis)

Standard la baru nak start makan angin, jakun pun ada jugak. Dekat setahun rasanya aku tak jejak kaki kat Kuala berLumpur nu, ofkoz la timbul terbit rasa rindu kat tempat tu, dan jugak orang sana ;P


Masuk hiway lebih kurang pukul 10. 40 kot. Berhenti rehat makan2 kejap kat Highway Hotel Ayer Keroh (kat sebelah jela), tak ingat pukul berapa. Layan mee rebus kat restoran sebelah, 3.5 bintang untuk masakan brader tu.

Perut kenyang, hati senang, kami pun sambung perjalanang.

Sampai Shah Alam dekat pukul 2, tunggu abang Fadzlee datang 'jemput' kami ke Meru, Klang. Dekat pukul 3 lebih kami sampai sana, duduk2 kejap terus bantai tidur tanpa dengkur (rasa2nya la) ;D. Bangun agak awal sebab anak buah Fadzlee, Adam (5 bulan kot) dah start merengek lamaaaa2, secara automatik telah kejutkan kami.



Sabtu | 14 Mei 2011
10.30 pagi


Bertolak dari Meru menuju ke Shah Alam, terus lepak hostel dekat Arshad sambil layan Kari-Ngeri kejap, tak larat kot mata aku nak menghadap gambar2 dahsyat dalam tu lama². Petang sikit layan ABC kat seksyen 2. Cuaca panas + badan masing2 pulak dah berpeluh wangi, memang mabeles lah dapat layan ABC.



Lepas isya' kami ajak dua orang lagi kawan, Audi dengan Safwan menjakunkan diri di ICiTY ( jakun tu tuk aku sebenarnya).



Sempat jugak la aku menunggang bapak panda (yang jenis tak pandai berkungfu).



Dan jugak mak harimau ni (setelah aku beranikan diri).


Tapi sayang aku tak berani nak tunggang Dinosour ni sebab muka dia nampak bengis berbanding binatang2 lain. Tapi ok jugaklah dapat posing2 kat bawah sambil geletek perut dia, mujur dia malas nak berganjak.

Safuan, Dino, aku dan Audi.


Bermanja-manjaan dengan sang kuda.




Aku, kaktus dan Safuan the number one.



Aku dan rerama.



Tak lupa jugak rusa Santa Claus ni.



Tanpa caption.

Dah habis berjakun-jakunan kat ICiTY, kami cuci mata kat Uptown Shah Alam pulak. Perut masing2 pulak dah lapar, sekali kami tersalah pilih kedai da. Makanan semua fail, air pulak sampai lambat sikit daripada makanan. 'Tip top' habis la kedai makan tersebut kan?!



AHAD | 15 MEI 2011
12.45 tghari

Turun KL, sampai je pasar seni kami singgah cuci mata dekat Central Market dulu. Lepas tu Petaling Street, tiba² aku teringat masa aku terserempak dengan sami berscrambler dulu. Kan mudah kalau dapat bawak moto tengah² KL ni.


Cuaca memang baik dan kami berpeluh dari hujung rambut hingga hujung kaki. sangat selesa! ;D


Terus Ke KLCC, beratur panjang untuk beli tiket KONGSI dan lagi best bila kami dapat seat 2 dari depan. Memang 'indah'lah. kira OK lagi la kan daripada dapat seat depan sekali.

Kelakar memang kelakar movie tu, tapi bila dah terlebih sangat unsur komedi tu, jadi daripada thumbs up slow² berubah jadi thumbs down. Aku jangka KONGSI bagi 70% aksi, komedi selebihnya. Tapi sebaliknya daa. Farid Kamil macam terlebih fokus kat komedi tu, sikit² pun ok je kot. So sedikit hampa la dengan movie ni. Habis pasal KONGSI.

Kami turun ronda² dekat luar pulak. Macam biasalah ramai anak muda kat KLCC nu. Macam-macam ada! Tak kurang jugak pompuan yang bergaya mengalahkan Nora Danish mahupun Faezah Elai. Memang 'modern' la korang! ;D


Masa tengah meronda tu kami ternampak warga antarabangsa, ABANG LA. Tengah posing ala² bersimpuh atas rumput persis hero Hindustan sambil kawan dia tangkap gambar. Barangkali tempat dia tak banyak tempat secantik taman KLCC tu kot.




Kawan perempuan aku takdelah ramai sangat sebab aku belum segelamor Shaheizy Sam hahha. Walau hakikatnya jarak kitorang macam 'Cntrl' dan 'Enter' belah kanan tu tapi kawan aku seorang ni antara yang paling rapat dengan aku. Serapat huruf 'F' dan 'Y' di atas keyboard .. ;P



ISNIN | 16 MEI 2011
dekat² tghari


Balik ke Kota Tinggi semula, perasaan sugul huhhu. Singgah Nilai, pastu Teluk Kemang, Port Dickson. Tapi tak memandikan diri kat pantai tu.


Fadzlee (raut wajah melambangkan kelaparan) dan Arshad.
Masa ni layan air kelapa sejuk + burger daging panas.





Terima kasih, aku belum tonton Nur Kasih. ;)






★Alhamdulillah abah aku dah semakin ok~

38 comments:

Cik TTK said... [Reply]

tak roger aku pon..Sekian, TK..

YOUsoF said... [Reply]

Sorry, tidak cukup masa. Sekian. ;|

najihah sahami said... [Reply]

waaa....usop p iCity xajak...jeles2..mish pun xsmpai lagi sane. adeh...

psst...teman tp mesra usop tu cun r. nk nombor.

sha a.s said... [Reply]

akak yg duk KL ni dah jemu kata ko.......ehehe...biaselah, bile g tpt org, jd jakun kn..walhal x la hebat mane ye dakk?

adwafarahin said... [Reply]

sambil baca sambil tgk keyboard
hahahaha


kamu x cukup kuat geletek dinosor tu kot
rawrr! hehehe

nmpk seronok!
lama x berholiday..nnt la bile da blk penang rembat kete abah g jln2 x hingat rumah..lalalala~

farhanny said... [Reply]

hoho . panda tu comel !
awek tu cun weh . masok line ah . haha

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

stering kete tu lawa

syrupmasin said... [Reply]

untung lah berjalan berhari-hari..haha

cucu umie said... [Reply]

bace2 terpaksa tgok keyboard pula..aduyai, btw, ayie thu perbezxaan gmbo bro ngn that gurl iaitu btol air..haha itu shjelah.. long journey, memang masyuk..huhuhu

Arsyhad Kyairull said... [Reply]

dtg x singgah tmpt aku pun .. haha
smpai ati an ...

ko da dpt wat gmbar grak2 ..
hehehe

:)

Abang Jonni said... [Reply]

dahaga benar tuuuuu... jgn telan ngan botol2 udah...
kehkehkeh...

CouLeur de Chiqu3 said... [Reply]

a pon ko nk kata...aku ttp nk kata..
x bgtaw pon ehhhh !!

Myra Arshad (: said... [Reply]

p/s : belum tengok nur kasih jugak ni. hehe.

Gayahspears said... [Reply]

you!!!
kenapa g Shah Alam tak gtau~!!
nk majuk ah..huhu
Dr kota tinggi tu... kg gua kot..haha

Cik TTK said... [Reply]

sila belanja aku roti tempayan bila aku balik kampung nanti..Sekian, Harap maklum..:)

little_teddy said... [Reply]

hello.hello..hell...(bateri kong)

hahahah

ToshioMario said... [Reply]

patutla fadzlee gelak b4 amek gmb kedua tu, (mulut ternganga) ==' salah dia jugak sbb kita cakap 'taknakk' time tuu.. banyak thanks kat dia nooo *_*

bunga said... [Reply]

hahaa..seronokkan...aku nak topeng satu,,ahhaa

ariph™ said... [Reply]

woi~ datang ict x roger aku. haha

YOUsoF said... [Reply]

najihah sahami >Tu pun 1st time la Mish, mule² agak jakun jugak lame² rasa panas je.. ;D


Bukan Mish kata ada hal ke masa Usop ajak haritu?

Terlupe la nombor umah dia.. hehhe

sha a.s >Yela.. selalu pergi pun tak rasa jakun lagi da..

Mula² nampak hebat sebab dulu free skrg masuk dah kena rm10 1 kereta hehhe.

adwafarahin >Hahaha takpela keyboard Adwa kan licin besrsih terjaga.. ;D

tak berani, karang dia merajuk dah orang lain tak dapat bergambar hehhe.

boleh tahan seronok la, tapi kalau dapat cuti dalam seminggu lagilah SERONOK kan.

Haa nanti sila kongsi cerita tak hingat rumah tu ye ;D

farhanny >Panda comel, awek cun, tukang komen ni pun apa kurang kacaknya.. ;DD

::FAIZ FARISH:: >Mekaseh.. kereta abang kawan aku je..

syrupmasin >Tulah Sin. Bukan selalu dapat chance camtu. Tu pun rasa tak cukup hahha.. (tamak cuti)

cucu umie >Hehehe ok lakan. tanpa keyboard tak dapat komen pulak kan.. ;D

Yup.. Hilang kejap stress² dalam kepala ni..

Arsyhad Kyairull >Hati aku tak sampai sebenarnye Syad hehhe. sorry².

Tu pun aku tumpang upload kat MS dulu, baru boleh ;D

Abang Jonni >Bang Jon terlambat nasihat la.. dah selamat dah isi botol tu dalam perut dia..

YOUsoF said... [Reply]

CouLeur de Chiqu3 >Ni aku tengah bagitau ko la ni Cik.. ;D

Risau ko snap gambar aku banyak² nanti, kurang misteri pulak aku nanti kang hehhe

Myra Arshad (: > P/s : bila dah tengok nanti jangan segan² kongsi ngan kami.. ;)

Gayahspears >MAsa tu kredit tak cukup la Gayah. sorry² hahha.


Tula kan, pasni aku nak buat entry pasal tahun melawat kota tinggi.. kampung kita ;DD

Cik TTK >Orait, kami tunggu kat AT5.. ;)

little_teddy >Se.. Seng.. Sengal... ;D

ToshioMario >Hehhe kita tau pun masa kat rumah pas tengok gambar tu.. ;D

Yup nooo! ;P

bunga >Sorry aku beli cukup² je untuk kawan lelaki.. ;D

ariph™ >Laa.. dah ko jadi patung keras siap kaler satu badan kat sane tu amende. Camne lak aku nak kontek ko.. hahaha

CGG said... [Reply]

waa...
berjalan sakan bro:)

sonok layan pic anda

YOUsoF said... [Reply]

Hehhe. Bukan selalu dapat peluang camni kak.. ;)

mekaseh²..

Photophobia eyraa ! said... [Reply]

abg usop kuu ! pehh ! TERKILAN + JEALOUS + CEMBURU + SEDIHh ! warghh !
nak jejalan sane . :((
bile tah ayah nak cmpak irah ke sane . grr . bestt je tgok abg usop ! TAK AJAKK . haha . btw . sukee bce bende alah ini . suke suke

kongsi biase jeee :P

Amna.Qadeeja said... [Reply]

ala tomey2 hahah

sonoknye dyer g jln2 jeles2 heee

mai lom smpai lg i-city lgila jakun haha

psstt da tngok nur kasih 1st tayangan lg lalallaa besh2

kongsi biase je xbox office sgt

=) =)

Fyqa said... [Reply]

serious best kan .

bce entry ni pon dh trase jelesnye

aduhh ;)

YOUsoF said... [Reply]

Photophobia eyraa ! >Hehehehe.. relax sudah.. banyak lagi peluang ngan masa Irah kot. Cuti2 nanti pun boleh je ajak ayah makan angin kat sane kan..


nak ajak, tapi takut haikal nak ikut sekali hehehe..

Amna.Qadeeja >Hahaha.. panda tu memang comel, tu yang ada je orang amek gambar sekali.. ;D

hehhe takpe tak lari i-city dikejar.. ;P

wah wah wah.. sila la kongsi kat blog sikit pasal movie tu..

Fyqa >Tambah best sebab sekali ngan gang..

takpe Fyqa, tak lari i-city dikejar.. ;P

Ain Zulaikha said... [Reply]

okey dah macam diary la pulak kan.. hahahha siap pergi i City lagi, best tak Kuala Berlumpur ni? apesal tak main lumpur sekali? hahhaha..

syaEYRA said... [Reply]

kite yg selalu truk KL pon xsempat lagi nk gi ICiTY :(


dah tgk jugak cerita KONGSI, ermm xberapa nk bestsgt. bila ending macam tergantung la pulak!

YOUsoF said... [Reply]

Ain Zulaikha >Hahha.. saje nak try sebab tak penah ada diary sedari kecil lagi.. ;DD

Tak bawak baju lebih la masa tu.. hehhe

syaEYRA >Takpe, takkan lari ICiTY dikejar.. ;D

Yelakan.. aksi boleh tahan best, tapi komedi dah macam over je...

sya hassan said... [Reply]

alahai..comey je gambo yg 1st skli.. trik telinga pnda..kah3

*itu kawan ke aweks?? harharhar

efa said... [Reply]

waa best la dpt pi i city waa tak berkesempatan lg pergi sana bestnya eceh cantik kwn usop tu hehe comey!!

YOUsoF said... [Reply]

sya hassan >Hehhe abes dulu asyik kena telinga sendiri je, try la pulak kat binatang lain ;D

dua² pun bukan, tapi sahabat.. ;)

efa >Best la sebab 1st time.. ramai lagi yang tak dapat jejak kaki kat sana lagi rupanya ek.. takpe² takkan lari i city dikejar. ;P

orang tak comel akan kelihatan comel bila berkawan dengan orang comel.. ;D

chemay said... [Reply]

wahh seronoknya berjalan
:)

YOUsoF said... [Reply]

Boleh tahan la.. kalau dapat lagi lama lagi syiok hehhe..

BENA said... [Reply]

sblom aku komen pjg2 . nape ngan abah ko ek ? kurang sihat ke ? huhuhu ;)


cop! comel larhhhhhhh kawan pompuan ko tuh . heheheh ;)


weyyy, jeles la ko dah icity. aku nih tak penah pegi ponnn . uwaaaaaaaaa ;(

YOUsoF said... [Reply]

Bapak aku ada kencing manis pastu dia kuat makan.. gula dalam badan naik sebab dia sangat jarang nak minum air suam banyak2.. tekanan darah pulak rendah.. lemah jela badan. pas masuk air ok je..


Hehhe.. orang tak comel memang elok berkawan dengan orang comel.. ;D

baru sekali je punn.. tak lari la lampu wane wani kat sana tu hehhe

BENA said... [Reply]

ohoooooooo ! bapak ko da macam mak aku jek . tapi kire ok lagi la bapak ko. sebab xde luke2 macam mak aku nih. tapi Alhamdulillah. mak aku pon da semakin sihat. da bole berjalan. ;)


ececcece. kirenye ko nak cakap. ko ni tak omel la ni ek ? ko comeiiiii dengan lesung pipt ko tuh . HAHAHAH ;)


alaaaa sekali pon ok pe . dari tak penah pegi lagi ;)

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails