Monday, February 21, 2011

A untuk Arcade Fire




Ibarat menunggu buah durian tembaga Kak Limah yang tak gugur. Tanpa khabar berita. Jangankan sebijik SMS bernilai 50 sen, sekeping surat dengan setem 30 sen pun tak sampai ke rumah aku.

Minggu ke-2, aku boleh bersabar lagi. Maybe busy kot kat sane. Masuk minggu ke-3 aku masih mampu menahan diri. Camtu la seterusnya. Sebelum ni paling lewat pun minggu ke-4 aku dah dapat resultnya. Masa tu gembira bukan kepalang lagi² first time dapat.

Tapi bila dah masuk minggu ke-5,6,7 dan seterusnya aku dah agak tawar hati. Rezekiku bukan di situ mungkin. So that, I go back and practice again to get a better 'touch down'...








Hehe itulah yang aku rasa masa menunggu result SMS kontezz by Utopia #191. Bayangkan je bila korang betul² menaruh harapan kat someone or something, tunggu punya tunggu tak dapat jawapan or result cam yang kita nak. yela beghatos² jam tu aku tunggu, tiba² senyap je. Maka telah timbullah sedikit perasaan hampeh di situ dan ketika itu. Aku redha je bila rm9 (SMS) aku burn camtu je.

Tapi bila kita dah tak berharap langsung pada benda tu, tiba² ia menerjah masuk ke zon hampeh tadi tu. Gila gembira aku rasa. Senyum simetri, mujur tak sampai ke telinga.. ;) Alhamdulillah.











★ Kelmarin tengok Majalah 3, teringin pulak nak try ketam lembut~

25 comments:

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

Wah... bestnya

cik nur said... [Reply]

itu rezeki nama nyer ^___^

little_teddy said... [Reply]

kagummm kaget...

YOUsoF said... [Reply]

::FAIZ FARISH:: > Boleh tahan la. ;D


cik nur > Yup.. Alhamdulillah.. ;)


little_teddy > Hehehe.

cOnfuSeME said... [Reply]

wahh..best2..nak jugak..huhu

*xpenah mng pape pon klu join..huhu...:P

photophobia eyraa ! said... [Reply]

ape tuh dher? hehe ! MODEL nye HENSEM lah , haziq. ! hehe,

Cik Akma said... [Reply]

woww murah rezeki join contest dpt hadiahh :D

little_teddy said... [Reply]

~bulan....madu di awan biru...tiada yang mengganggu..bulan ...madu di atas pelangi...hanya kita berdua..~~ehhh aku nyanyi kat sini pulok..Semua blog orang aku bedal nyanyi.Tolong halau aku sebelum hujan.heheh.YOU>>please give some advise to my beloved owner..she is in sad zone now..TQ.(Nnt mlm2 aku bisik kat telinga dia nasihat ko tuh ek)

YOUsoF said... [Reply]

cOnfuSeME > Boleh je.. try dan try je.. ;D


photophobia eyraa ! > Cd hadiah kontes la.. Arcade fire yang menang album terbaik kat award academy kat omputih aritu..

haha sebab tu dia pegang cd tu..


Cik Akma > Alhamdulillah. ;)


little_teddy > Heheh nasib baik tak ujan lagi.. AKu tak nak halau la, karang sunyi lak blog kurang wangi ni..

nak bagi advice paling bagus aku tak bpe pandai la.. yang aku boleh cakap, jgn lupe DIA. ;)

photophobia eyraa ! said... [Reply]

ouh ! haa, tnye ayah dah, baru taw , :D
maseh

efa said... [Reply]

bestnya...caya la usop =)

YOUsoF said... [Reply]

photophobia eyraa ! > hehe mekaseh..


efa > caya².. ;D

BENA said... [Reply]

tahniah2 sebab penantian ko yang rase hampeh tuh tidak la hampeh mane kan . heeee :)


cop ! jom makan ketam dekat gelang patah . ishhhh da lame aku tak g gelang patah makan seafood. heeeee :)

YOUsoF said... [Reply]

BENA > hehehe betul lah.. lame gila dah contez ni.Yang dulu aku bagitau ko tu.. seronok gila bila dapat habuan tak seberape ni..

apsal lak. ketam kat sane ade rase udang ke? ;DD

ko ade sedare ke kat sane?

Myra Arshad (: said... [Reply]

waaahhh. hadiah contez. kesian myra. tak penah ada rezeki lagi menang. hehe

YOUsoF said... [Reply]

Myra Arshad > laa peluang sentiase ade je kot.. Yang penting usaha. (ayat biase yang macam cikgu cakap) ;)

BENA said... [Reply]

tu la aku igt gak yang ko tanye pasal buku utopia yang siri bape tah kan kan ? heee :) xseberape pon tapi menhepikan diri jugak kan kan ? :D


bukan la. dekat gelang patah tu MANTOP sehhhh die masak ! nyum3! hee


aku mane de sedare kat sane. dulu aku duk joho. kalo nk makan sedap2 selalu pegi gelang patah . heeee :)

alexa yussida said... [Reply]

fuyooo..tahniah2..:) slalu pon cmtu kan..bila berharap,lambat je nak dapat tp kalo tak harap mesti ade hasilnye..hihi..saje je mainkan perasaan kan..

YOUsoF said... [Reply]

BENA > Hehehe bagus² ingatan ko masih kuat ;D yup sangat betul tu!

aku agak jarang ke sane.. takpe tempat aku pun maish boleh tahan lagi masakan dia.. hehe

laa yeke kire kite penah sati negeri la ek..


alexa yussida > Fuyoo mekaseh².. ;)

Ha'a betul lah.. tapi bila dah dapat ape yang kite nak tu, pulih terus perasaan tu..

BENA said... [Reply]

syukur ingatan aku okeh . tapi kdg2 pelupe kuat jugak . heeee :)

iye laaaa . penah satu nogori . aku dulu duk masai . ko tahu ? heee~

YOUsoF said... [Reply]

BENA > Banyakkan kismis kurangkan asam,.. berpada² ngan slupee free tu.. ;D

tahu.. tapi jarang² aku g sane sebab aku takde cewek kAt sane hahaha

BENA said... [Reply]

sejak tak jadi budak belajar ni. kismis aku terus ilang. heeee :) eh slupee? pehhhh terase aku. hahaha :D


oooooooooooo. kalo de cewek baru nak g selalu la ek ? ko sellau g mane ? nanti leh tau cewek ko orang mane. hahahahahaa :)

nora said... [Reply]

ko nak masak kan ketam tuk aku ke
teharu aku

dah siap masak nanti roger aku ek

Sca Ndx said... [Reply]

waw luck lebih bro! :)

aku dulu pernah dapat novel grafik gempak sain apoh.

kontest gak. online.

tapi tu dah bertahun. 4tahun lepas kot.

buku pun dah hilang. grr. rugi je

YOUsoF said... [Reply]

BENA > Heheh aku pun agak kurang jugak telan kismis skrg ni. mestila ko terase sebab ko kan kaki slupee.. hahaha

tak jugak., saje je kasi ayat bajet bagus ;DD

aku tiade cewek lagi. tunggu mase masuk minang terus.. kan baik camtu kan?


nora > Bukan nak masakkan ketam.. makankan ketam tuk ko aku boleh la Noa.. ;D


Sca Ndx > Heheh rezeki bro. sekali dapat aku pun eksaited la nak trylagi kan..

aku penah dapat gak komik jinggo dlm 4 tahun lepas gak kot..

rugi arr ko tak simpan hadiah camtu...

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails