Friday, January 28, 2011

Aku terajang kau!!

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته awak, saye muncul semulak..




Manusia... Bila dah tak pandai gunakan akal tak mustahil akan buat benda² yang 'masuk akal' kan. Dalam paper hampir setiap hari
kot mesti ada tajuk bunyik camni "anak belasah bapak sampai lebam", "cucu rembat rantai emas nenek", "budak 3 tahun dibelasah
kekasih ibu sehingga meniggal".


Yang aku nak cerita ni (paper semalam) bertajuk "Silap rokok, 4 beradik diterajang bapak sendiri yang bebal" (sorry aku menambah sebab geram). Memang sangat tak patut la ape yang manusia 'bijak' tu buat kat anak² dia. Si kakak tersalah belikan rokok tuk manusia 'bijak' ni. Terus dia belasah budak² yang tak bersalah langsung tu.

Lagi terserlah kebebalan si bapak ni bila dia halau budak² tu keluar rumah lepas dia siap membelasah diorang pada jam 1 pagi. termasuk si bongsu yang baru berumur 7tahun. Si bapak yang dah berumuh 58tahun, tapi perangai macam budak tadika yang paling nakal dalam dunia.




Tapi kalau yang ni bapak² sekalian memang patut buat ;D









★ Kita sebagai manusia patut malu sebab binatang pun tahu sayaaaaang anak.

17 comments:

TiKa LEh said... [Reply]

bila nafsu lbih dr akal nilah jadinye..hoho

named syuhaiba @ ayie said... [Reply]

truk gle bapak cam tue... bek tak payah buat anak klu nak menyetan cam tuk.. >.<

ToshioMario said... [Reply]

Akan skip page paper if jumpa tajuk sal ni. ..

( like ur NEW FONT!! )

:)

Abang Jonni said... [Reply]

huhuhhu... entahlah... dah nama manusia... mmg mcm2 ragam...

Solihin Zubir said... [Reply]

pasal rokok pon sampai nk terajang2 kan..
itu baru roko..
kalau silap beli arak? mau kena bunuh jugak..
nauzubillah..

YOUsoF said... [Reply]

TiKa LEh > Dan sebab dah terlebih 'bijak' kan..


named syuhaiba @ ayie > Ntah ape yang dia pikir dalam kepale time tu..


ToshioMaroi > Skip pun tapi dalam kepala mesti ade paling sikit rase sedih kan... ;|

MEKASEH!! ;)


Abang Jonni > Yela Bang Jon kan.. ragam yang bikin orang lain sakit hati dan geram..


Solihin Zubir > Tulah pasal.. Nauzubillah..

efa said... [Reply]

erk bapak cmtu pon hado sebab rokok nk terajang ces mcm2 lak skrg ni dunia2

YOUsoF said... [Reply]

efa > ish bapk lebih drpd tu pun ade Efa.....

Akmal Khalidah said... [Reply]

astaghfirullah al azim.... :(

F.I.C.K.R.Y said... [Reply]

Aku sokong statement lu bro! Sedangkan haiwan yang tak dianugerahkan akal fikiran pon masih sayangkan anak dier, apatah lagi manusia yang sememangnya Allah ilhamkan akal fikiran dan emosi untuk digunakan ke arah jalan yang betol..

Ishhh... donia donia~

Terbalik pulak aku rasanyer~

CIK TOM said... [Reply]

br hisap rokok je dah jd camtu..dahsyat...

Amna.Qadeeja said... [Reply]

haih,dunia ni mcm2..sbb rokok pn smpai terajang2 xptut tol

Cik Akma said... [Reply]

tau xpe. mane otak entah diorg ni huhh~

YOUsoF said... [Reply]

Akmal Khalidah > Astaghfirullah hal azim....


F.I.C.K.R.Y > Itula pasal bro.. manusia ramai yang dah terlupe cara gunekan akal sebetulnye la skrg ni kot..

Memang nampak erbalik, orang dah tak rase pelik... kot. ;|


CIK TOM > Yelah Cik Tom.. Manusia sekarang dahsyat mengalahkan binatang buas kan..


Amna.Qadeeja > Sedihkan bila terbaca kes camtu... ;(


Cik Akma > Maybe diorang sayang nak gune otak betul² kot..

BENA said... [Reply]

ek elehhhhhhhhhh . sebab anak beli rokok salah pon siap nk belasah. mmg xde hati peruk nye ayah. ish3. yang sengal sangat suh anak ape suh. xreti2 beli sendri

aku panas nih panassssssssss ! hehehee :)

Nyssa Nuar said... [Reply]

kejam nyer!
macam S jek...

YOUsoF said... [Reply]

BENA > Tula. kalau beli sendiri, pastu silap, jangan segan² la hempuk diri tu sendiri kan..


Nyssa Nuar > taktau la name manusia tu S ke T ke.. ;D

yang penting memang sangat tak patut ape yang dia buat tu kan..

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails