Tuesday, December 14, 2010

Bila rumahku ditebuk tupai



Ya tajuk entry ni ku ditebuk , 'Comel' gak kan tajuk camtu ;D

Malam tadi. Macam biasa lepas maghrib, makan² baca paper duduk depan tv. Mak dengan adik aku layan drama wajib tonton Indo kat channel dia la.

Tiba langsir belakang kepala adik aku bergoyang². Aku bajet cicak kobeng tengah menjamu selera kat situ.

Kitorang jenguk² dari tepi. Aku tak nampak ape, adik aku yang cakap tu macam je. Aku dah terbayang dia punya geli kalau tiba² melompat kat muka aku.

tu senyap je belakang langsir oren mak aku. Adik aku dah menjerit sebab geli. (Jeritan biasa macam macam budak perempuan buat tu)

Aku berani² geli je bukak tingkap tu. Mula² yang bawah, pastu tingkap yang atas. Tiba² tu melompat atas kusyen pastu sembunyi pulak kat depan, nyaris nak langgar kaki adik aku. Dia menjerit geli dah takyah cakap la, bingit telinga aku ;D

Aku siap ambik dapur, konon nak tangkap la. Ingatkan tupai yang biasa tu, rupanya tanah. Tak jadi tangkap, bapak aku yang berjaya menghalau ia. COMEL abes masa ia lari keluar pintu. Rugi aku tak sempat rakam hoho.






Teringat movie UP asal sebut perkataan squirrel je anjing² tu jd freeze ;D
Lagi ★ Gambar² dipinjamcuri dari google~

22 comments:

Anisa Hang Tuah said... [Reply]

heee
tupai is comel
rase cm nak bela jee

:)

YOUsoF said... [Reply]

Hehee betul². Sebab tu bapak saye sibuk suruh tangkap, sekali tengok tupai tanah. Plan was cancelled.. hehee

::FAIZ FARISH:: said... [Reply]

comel je pic kecik tu

efa said... [Reply]

tupai tanah adess la...tkut la plak wuwu..

Along Tapa said... [Reply]

apsal ko buran dia guna penyapu...kalo ko suruh dia nyanyi, sah2 ko boleh jadik kaya macam citer chipmunks tu~~~

Gorengbaek - Seksyen baru untuk Meon...Kenapa masalah sosial makin banyak??

Hangit habis dah - Amenda??!!tak pernah tengok orang hangin ke??

little_teddy said... [Reply]

setakat tupai..aku lagi comel.

cOnfuSeME said... [Reply]

hekkk...tudung saji nk tngkap sng...hehe

photophobia eyraa ! said... [Reply]

haha !!
kak eny ad bkat dlm bdang test2 1,2,3, (jerit2)
haha !!
lucu laa !

Amna.Qadeeja said... [Reply]

haha asl xrakam?rugi wooo msti comel giler an? xpe,setinggi2 tupai melompat akhirnya inchik you dpt tgkp jgk nt ngahaha ;D

YOUsoF said... [Reply]

::FAIZ FARISH:: > Hehe comel²..


efa > Tula, gigi dia bukan calang² tajamnye kan..


::FAIZ FARISH:: > Hehe comel²..


Along Tapa > Hahaha tula masalahnye Along, pas dapat tangkap baru aku boleh train cam dlm filem tu.. Tapi malang tak kesampaian la.. ;D


little_teddy > Memang la sebab ko little teddy hehee


cOnfuSeME > Hehee ha'a la tak terpikir lak mase tu.. ;D


photophobia eyraa ! > Hahaha tau takpe Eyra.. ;D


photophobia eyraa ! > Tula rugi wooo.

hahaha boleh ke camtu? layan.. ;DD

aisyahyusof said... [Reply]

baru je cakap pasal tupai dgn kwn, tehee :D

YOUsoF said... [Reply]

aisyahyusof > Pasni boleh cerita kat anak buah pulak. ;D

aisyahyusof said... [Reply]

haha, no problem la :D

BENA said... [Reply]

hahahahaha . aku memahami cam mane adik ko menjerit . sebab tadi pon tupai masuk 7e aku. gile weh . jerit mcam perompak masuk ! HAHAHAHHA :)

YOUsoF said... [Reply]

BENA > Hahaha bagus² ;D

Tu belum dia lompat kat badan ko hahaha

BENA said... [Reply]

kalo lompat kat badan aku . sasau la aku jadinye . abes aku panjat tempat majalah tu ha . HAHAHAA :)

Chaoi said... [Reply]

haha,,ada related ngan story bena ni..

YOUsoF said... [Reply]

BENA > Hahaa kalau dah sampai camtu takut S pulak kang yang menjerit tekejut ;DD


Chaoi > Tula kan sangat² kebetulan..

dabuldahi said... [Reply]

tangkap buat jual!

YOUsoF said... [Reply]

dabuldahi > Tula niatnye hehe. Takpe tak kesampaian lak haha

ToshioMario said... [Reply]

lol chipmunks.. ^^

YOUsoF said... [Reply]

lol. serius ia sangat² comel U ;P

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails