Thursday, October 7, 2010

Nyaris Dilanggar Kancil Jantan

Kejadian ni berlaku semalam ketika renyai mase aku nak balik kerja. Aku tabah je kalau ngam² aku punch card, time tu jugak hujan rahmat turun. Relax jap tunggu slow sikit aku pun start moto.

Tiba² makin lebat, basah lencun jugak badan aku sebelah depan. Sabar jela tapi ade gak rase macam nak terbalikkan meja . Tula sape suruh tinggalkan baju hujan kat rumah?

Ahh alang² dah basah, aku dengan selamba redah hujan buat macam cuaca sangat baik je walhal stokin pun dah mula basah.

Sampai je satu selekoh ni, tiba² 'seekor' muncul dari depan. Lajuu. Nyaris tergelincir. Kalau nasib tak baik tadi memang ngam² kena batang tubuh aku yang makin basah lencun ni.

Perh! laju betul ko ek!

Aku cakap dalam hati, tapi lega sangat² la sebab aku terselamat. Nyaris² je KANCIL JANTAN tu nak langgar aku.

Aku pun teruskan perjalanan. Menikmati hujan renyai sambil nyanyi

lagu , BINTANG KINI PELANGI . Tak jauh dari situ, ade satu SAGA BeLuM tersadai kat bahu jalan. Comot jugak la muka dia, terlanggar divider kot mase terbabas tadi.

Kesian. Nak berhenti bukan aku dapat tolong ape pun. Aku tumpang simpati jela kat tuan empunya kereta tu .

Pastu cam agak boring sebab takde fenomena lain yang aku nampak, tiba² teringat pagi tadi mase otw ke tempat keje.

Konon la >>>>>>>>

Sebijik lori tumbang, padahal cuaca baik, jalan kering je. Dah nasib badan kot. Tapi nasib baik driver tak cedera.

Dalam 200meter kat depan, aku nampak sebijik tengah merangkak sopan je kat bahu jalan ( dalam kepala aku terpikir boleh ape kalau nak try tolong angkat lori tadi ;D).

Bila sampai dekat je, rupe²nye bendealah tu tengah tolak satu bangkai lembu la. Patutla bukan main sopan lagi dia bergerak titik

*Sorry la, saje nak kongsi cerita ngan korang, mekaseh pada yang sudi baca, jugak pade yang tersenyum tatkala bace kisah ni ;D~

25 comments:

aYaz said... [Reply]

cian dia...
akan dtg bawak kete plak ye..
ujan pn xpe..
:)

YOUsoF said... [Reply]

hehhe. Tula asik bawak kereta orang je, arap² dapat bawak kereta sendri pasni ameen ;)

suhaila said... [Reply]

tersenyum baca cerita kamu...macam tu la kisah pe'motor' macam kite ni ye..ditimpa hujan tu dah biasa sgt..hampir ter accident..pon dh biasa heheh..

YOUsoF said... [Reply]

hehee. betul²!

*ape yang penting? sentiase berhati-hati jela kan. ;D

aisyahyusof said... [Reply]

suke sgt entry nie...
:D

budak_nakal said... [Reply]

hahaha :)

Dark Half said... [Reply]

haha...nyanyi dlm hujan dalam keadaan basah kuyup... cam kebetulan je story yg sama..

ajal maut mmg di tgn Allah tapi kalau ade duit lebih, baik beli kete yg cikai2 pun xpe.kdg kita bwk ok je, xde pun merempit tapi bila nasib x baik, kena sondol gak

aku penah eksiden smpai skrg fobia nak bwk motor

YOUsoF said... [Reply]

aisyahyusof> Sangat terima kasih ye ;D

budak_nakal> jangan gelak sampai nangis sudah la dak nakal ye ;P

Dark Half> hahha yeke? same² la kite kongsi ;D

betul tu aku sangat sokong! InsyaAllah de rezeki mmg nk kena ade kereta sendri la kan.

oh yeke... Kesian ko bro. Moge kko dpt semangat tu semula okeh!

~eZmALiZa~ said... [Reply]

cerita yang menarik...ade pic2 comel lak tu... :) i will follow youu.... :)

YOUsoF said... [Reply]

haha mekaseh² di atas komen yg comel tu ;D

Anitadahahs said... [Reply]

hehe.
dah tu lori askrem tu tumbang. nape tak kutip askrem yang berguguran tu. mesti sedap makan panas2 cam gini!

YOUsoF said... [Reply]

hehee.. Masalahnya askrem² tersebut masih tersimpan rapi dlm lori tu. Kalau tak nak gak try ngecek kat driver tu ;DD

cik elina said... [Reply]

wah,
lu manyak unik.
yang pasti,
ice cream 2 gua punya.
hihi

Along Tapa said... [Reply]

banyak betul menatang dalam entri ko ni...haha~

Gorengbaek - Mari membudayakan bahasa melayu

YOUsoF said... [Reply]

cik elina> waah manyak cantek. eskrem itu Ahmad Albab yang punye ;DD

Along Tapa> hahha.. sebab kucing, monyet, kancil sume tu aku tak bela kat umah. Yang ade cume ayam, arnab, burung ;D

Bit Zamri said... [Reply]

huhu~ banyak nye menda berlaku sehari...kih3...

nape lembu tu mati ek?

mahirahnazlim said... [Reply]

ahaha adoiyaiii :)

~SukEMakAn~ said... [Reply]

da boley jdi pemberita nie
hehe~

YOUsoF said... [Reply]

Bit Zamri> hehee tula sebab ia patut diceritakan kat blog humble ni ;D

*Ntah, tu tak sempat tanye la.

mahirahnazlim> ;DD

~SukEMakAn~> hehee boleh je, tapi lg doploh tahun lg la kot ;D

F.I.C.K.R.Y said... [Reply]

Kreatif la lu gune gambar dalam entry ni..
Nice one hahahaa...
Tolak bangkai lembu rupenyer, kenapa la tak bangkai gajah atau pon ikan paus ekk?!

(=
Keep It On~!!!

YOUsoF said... [Reply]

waa.. thanx bro! ( bersemangat aku bila dipuji oleh blogger yg superb ni )

hahha sebab mase tu kedua-dua haiwan tu dah menjalankan tugas memasing ;DD

Thanx lagi sekali!

✿nenek moden✿ said... [Reply]

hahahaha..sopan je ek tolak...heheh..adoila...

YOUsoF said... [Reply]

✿nenek moden✿> hehee tula, kalau nenek tolak lagi laju kot sebab nenek kan moden ;DD

BENA said... [Reply]

hahahahahaa. ko pon penah nyaris2 kene langgar ngn kancil ek? gile banyak persamaan kite. WAKAKAKAKA. =)

YOUsoF said... [Reply]

Hahaa ye saya, memori indah sungguh..

ha'a paling sama aku sopan santun, ko pon lagi sopan santu.. ;DD

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails