Monday, November 12, 2012

Inforbasi #3

• Tiram - Boleh mengubah jantinanya beberapa kali sepanjang hayatnya 

Kalau Mistebin nampak, habis dia buang tiram ni



• Singa jantan - Ngaumannya boleh didengari sejauh kira-kira 2.5 kilometer

'Teringin' nak peluk singa macam ni



• Nyamuk - Dianugerahkan deria seperti alat pemancar infra merah yang
mampu mengesan mangsa pada waktu malam

Aku suka keraskan tangan masa nyamuk hisap darah, muncungnya akan
susah  dicabut dan kita boleh tepuk dengan mudah ;)

28 comments:

aiEz said... [Reply]

err tak pernah cuba pula keraskan tangan tu,biasa nyamuk belum sempat nak hinggap piapp!dah kena jd arwah..hehe

Yousof said... [Reply]

Hahah rakus betul kau bunuh makhluk tu! ;D

the malay male said... [Reply]

selamba je peluk singa tu, sekali dia ngapppp.... Baru tau

Rapunzeel Cikilolo said... [Reply]

aku pernah gak sentuh singa. peluk mcm gitu??? gerunnnnn......

Jna marcello said... [Reply]

MACAM PERNAH TAW JE KISAH MAMAT PELUK SINGA TU..

DYE YG BELA SINGA TU SAMPAI BESRA DYE KENA LETAK KAT 1 HUTAN O(TEMPAT TGL YG BUKAN DARI RUMAH)
TAK SILAP NA LAA HIHIH

CekbOlat-bOlat said... [Reply]

keraskan tangan ? haha cuba tapi terketar2 tgn ni haa -___-

Ash Give said... [Reply]

wooo mahunya kena zaap hahaha

♥ Nana BamBam ♥ said... [Reply]

pernah juge kalau nyamuk datang hinggap kat lengan, biarkan sekejap beliau mencucuk dengan kusyuknye..agak2 dah benamkan jarumnye dan mula menghisap, baru boleh tepuk sampai mati..hahaha

ct kektus said... [Reply]

singa jantan dah sama level suaranya dengan adik aku. kalau beliau menjerit, ish ish ish.


kalau pasal nyamuk, aku rasa tak sempat nyamuk nak gigit, aku dah sepak laju2. :D

si robot comel said... [Reply]

eh baru tahu pasal tiram ni usop. Main-main tukar jantina sesuka hati je, hehe

jeely jelly said... [Reply]

kesian nyamuk tu. haha, tak sampai hati nak pukul nyamuk, halau je -.-

syakey said... [Reply]

perghhh. mesra gila singa tu. mcm kucing aje -,- haha

oh, tu teknik menghalau nyamuk rupanya.

akem said... [Reply]

kalau nyamuk tengah hisap darah aku, biasanya aku perhati je dulu lama-lama lepastu aku tekan beliau.
hahahaha

chemay said... [Reply]

chemay ada habit pelik masa kecik2 dulu.
lepas tepuk nyamuk tu.
chemay cabut kaki dia satu2.
kejam nyaaa
T____T

Azham Vsvc said... [Reply]

aku darah manis haha...almaklumlah orang tengah bahagia hahaha...kalau nyamuk isap darah aku mesti kena kencing manis haha...ok tipu je aku tak de darah manis hahahah

anif abdullah| AA said... [Reply]

tiram- pernah dengar ,unik!

singa jantan- sebab itu ngauman dia boleh buat org menggigil. haha

nyamuk- aku plak suka tunggu nyamuk tu kembung dengan darah aku, then baru tepuk sesuka hati. bhahaha

Blogwalking Day :)

wisata bakti alam said... [Reply]



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

pazil said... [Reply]

wah.sudah ada butang reply usop.fewit.

shidaR said... [Reply]

hahaaa..kalo tgk tiram tu..teringt mistebin yg lawak dia xpenah2 habis2 tu..ayh selalu ckp "mistebin xhabis2 dgn dunia dia"

::FAIZ:: said... [Reply]

i hate nyamuk, tiram x sedap mkn mcm tu je... huhu

Fee Hafeezah said... [Reply]

tiram? oh seafood yg tak sedap didunia, tapi mahal didunia.

keraskan tangan? achaner tuh usop? means kau static kan tangan kau supaya tak bergerak. Erk?

Fee Hafeezah said... [Reply]
This comment has been removed by the author.
Yousof said... [Reply]

Wah wah wah. ;D

Yousof said... [Reply]

Ohh yeke aku baru tau pasal rasa dan harga dia hehe


Keras di sini means aku keraskan otot tangan, so thah penyedut nyamuk akan stuck dekat kulit, masa tu boleh tengok nyamuk dekat² dan terus PAP! ;D

Yousof said... [Reply]

Haha lebih kurang lah.. Aku keraskan tanga, perhati dekat² lepas tu terus tepuk beliau

Yousof said... [Reply]

Mak aihh.. Makhluk sekecik tu pun
kena cabut kaki?


Takpe, masa tu Chemay kecik lagi kan.
Jangan buat balik habit lama tu sudah.. ;D

najihah sahami said... [Reply]

Hoho....kalau la kita boleh tukar jantina mcm tiram tu.seronok ke x eh.hahaha.

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

serius kalau keraskan tangan nanti nyamuk tu susah nak cabut muncung dia? boleh try nihhh hehehe

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails