Friday, November 9, 2012

Empat perkara yang menajamkan & merosakkan mata


Lokasi: Teluk Danga

Empat perkara yang menajamkan mata

1. Duduk mengadap kiblat
2. Bercelak sebelum tidur
3. Memandang yang hijau
4. Berpakaian bersih


Empat perkara yang merosakkan mata

1. Memandang najis
2. Melihat orang dibunuh
3. Melihat kemaluan
4. Membelakangi kiblat

31 comments:

Nur Afrina said... [Reply]

Jazakallah khairan atas perkongsian :D

Farah Zahid said... [Reply]

tambah lagi ilmu utk yg membacanya.. :)

cikmisi leen said... [Reply]

sangat suka entry blog ni ..terima kasih .. akan terus follow up blog ni nak tambahkan ilmu =)

Rapunzeel Cikilolo said... [Reply]

melihat orang dibunuh. ni fakta yang saya baru tau. thanks

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said... [Reply]

thnk for sharing, insyallah akan amalkan untuk dapat mata yg sihat

Yousof said... [Reply]

Terima kasih semua, kita kongsi sama² ;)

Syazana Zainn said... [Reply]

sepanjang hidup ni belum pernah tgk org kena bunuh

nauzubillah

p/s: thanks for sharing new info :)

ciksengeh :D said... [Reply]

info yang berguna .. terima kasih :)

pazil said... [Reply]

TQ atas perkongsian ini bro.

apsal sebelum flush mesti nak tengok taik eh?cer jawab cer jawab.HAHA.

fifie said... [Reply]

Nie nak kena pakai celak lah malam nie sebelum tidur selalu pakai sebelum keluar jejalan je. haha. Thank you for the info bro :)

♥ Nana BamBam ♥ said... [Reply]

syukran jzk yousuf :)

entri terbaik.

nurdani said... [Reply]

meja kerja aku untuk lukis2 ni memang mengadap kiblat. alhamdulillah.

jadi, tajamkanlah mata. nice entry :)

Azham Vsvc said... [Reply]

Ucop....pakai celak jenis apa pun tak apa yea sebelum tidur tu?

dhiashahida said... [Reply]

trimas atas perkongsian berguna ni..

singgah follow ye

Yousof said... [Reply]

• pazil > Maaf saya tak tahu sebab saya tak buat macam tu. ;D

Mungkin orang yang buat macam tu nak tengok tahap apa najis yang perut dia dah proses.

• fifie > Eloklah macam tu ;) Untuk melawa dan untuk menajamkan mata.. Sama² sister.

• ♥ Nana BamBam ♥ > Sama² wahai Nana ;D

• nurdani > Alhamdulillah.. Patutlah makin hari makin cun hasil lukisan kau. ;D

• Azham Vsvc > Selagi kau yakin celak tu tak guna bahan yang bukan² boleh je insyaAllah.

• dhiashahida > Sama² kita kongsi ;)

Terima kasih.

Cik TeN10 said... [Reply]

Mata anugerah Allah jgak kan..meh la kita sma2 jaga..thanks ya ! :)

Liyaa Mf said... [Reply]

Senang je kut 4 tips utk tajam kan mata. Okeyy, lepas ni boleh la buat :D

Miss Xyz said... [Reply]

thanks for the infooo ^^

Amna Qadeeja said... [Reply]

thanx usop kongsi :)

CiK FizA said... [Reply]

tengs 4 sharing :)

tirahzairi said... [Reply]

dah take note...terima kasih!!!

RazFiRa said... [Reply]

thanks for remind me ;)

Ash Give said... [Reply]

waaaa nice tips la
blh amalkan selalu

ct kektus said... [Reply]

nice weh. :)


mata kena jaga, dah tak nampak baru nak menyesal. :)

Jna marcello said... [Reply]

BERTAMBAH ILMU PENGETAHUAN JNA TQ FOR SHARING THIS AWK ;)

si robot comel said... [Reply]

Kalau tak silap ni petua imam syafie kan usop. Mari kita amalkannya

aiEz said... [Reply]

yusof terima kasih ingatkan balik,kena kerap amalkan...baru tak lupa..:)

the malay male said... [Reply]

oic

fadh leyanie said... [Reply]

renung2kan..selamat beramal~

syakey said... [Reply]

perkongsian yang baik! tau dah tp peringat lagi. ^^

shidaR said... [Reply]

melihat org dibunuh...mcm kejam jer pbuatan tu...ishhh..

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails