Tuesday, June 12, 2012

Jantung

Assalamualaikum.


Gambar ini diambil pada hari Ahad lepas.
Lepas tolong adik sapu sampah yang berkampung di laman rumah.
Hampir 3 bulan rasanya aku tinggalkan tugas tu.
Alhamdulillah masih tau cara menyapu walaupun tak sepantas dulu hehe.

Tak dapat tolong mak aku memasak (sebab tak reti) tapi
dapat tolong sapu sampah kira ok la kan, sejuk perut mak. ;D


Sempat jugak basuhkan kenderaan² di rumah.

Dapatlah keluarkan sikit peluh tambahan aku memang jenis rajin berpeluh (nasib baik aku jenis reti pakai deodorant).
Orang kata kena banyak minum air kosong untuk rendahkan suhu badan, peluh pun berkurang.
Tapi nampak gaya cara tu tak pernah berkesan untuk aku. huhu


Oh ye itu adalah tingkap rumah jiran sebelah kanan rumah mak bapak aku. Kalau nak tau pasal kecomelan diaorang boleh klik situ. ;D

 
Betul² sebelah sini pulak ada sebuah perigi yang tak pernah jemu mencari timba tapi sayang air mata airnya kurang besar. Tapi syukur, dapat jugak jimat seringgit dua bil air rumah mak bapak aku. 


39 comments:

Aqim said... [Reply]

cantekk gambar!

bukankosong said... [Reply]

jantung pisang warna unggu?

cimöt said... [Reply]

bagusnya anak teruna ni rajin menyapu.. hihihi

::FAIZ:: said... [Reply]

Tolong mak dapat pahala

syafiqakarim said... [Reply]

1. gambar lawa sop.

2. sejuk perut mak. untung bakal isteri.haha

3. hyperhidrosis? aku pun!tp syukur tak teruk. cuma time nervous mmg nampak basah.di tgn teruk. aku pakai ubat antiperspirant. Alhamdulillah, kurang. bole cuba beli di farmasi sop :)

4. dah jimat air. bagus tu. xpenah lihat rupa perigi lg.

Cik tikah said... [Reply]

pandainya ambil gambar. cantik :)

siti kektus said... [Reply]

nice pict. rindu pulak nak makan jantung pisang. :D


aku berpeluh time sukan je. nasib baik. :))

eva said... [Reply]

kerja2 rumah yang bgs utk lelaki ialah, cuci kenderaan, sapu luar rumah dan membuang sampah.. sebab sy selalu suroh adek buatkan ketiga2 tu hahahah.. ;D

HeNRieTTa JoSe said... [Reply]

ada perigi? Huhuhu...bestnye....time panas....mandi air perigi....

Yumida said... [Reply]

jantung pisang mmg kaler purple ke...
tp sllu tgk kaler maroon tu..konpius

RazFiRa said... [Reply]

lama x makan jantung pisang! huhu

makan hati berulam jantung banyak kali la,,, kui3

delarocha said... [Reply]

rajin

ABU said... [Reply]

rajin la kau usop.. bagus, transfer la tahap kerjinan kau dgn aku sepruh.. aku menyapu mesti bersin bersin dan peluh membsahi baju :P

ini macam jantung pisang pulak.. bolh makan tak benda tu?!

arshad muhamad said... [Reply]

=)

hani said... [Reply]

makan dgn sambal belacan, sumpah tak ingat org lain. hoho..

area rumah kau kelihatan lawa la.. :)

nyapu di luar rumah itu selalunya adalah kerja akak tetiap pagi waktu cuti sekolah di kampung. bagus dilakukan waktu pagi sebelum mandi.hehe..

si robot comel said... [Reply]

jantung pisang ni boleh makan?

kenapa kaler purple?

banyak betei gua tanya ni,hehe

nabByla said... [Reply]

alahai rajinyaa dia. :D

efa said... [Reply]

hehe rajin! lawa ambik pic tu :) jantung pisang tak mkn sedap ka?

Asrul "iLham" Sany said... [Reply]

jantung pisang... tak pernah makan ag haha

Cikgu Ma said... [Reply]

siyess...sangat ohsem!!!
balik kg nnt buat masak lemak jantung la...

Nur Aischa said... [Reply]

ahaha ada beberapa gambar tu caption dia mcm takda mengena dgn gambar XD

apa pun best baca entri ni ! ^_^

Noraim said... [Reply]

eh apa yg jantung nya?

bagus anak teruna ni sapu sampah. blh buat menantu. hikhik.

anif abdullah| AA said... [Reply]

cantik weh ! *tergoda

alexayussida said... [Reply]

nice piccassss ucop!! sy suka

semutsengal said... [Reply]

hyperhidrosis ke apa tuu ?


1st time lah aku jumpa lelaki hyperhidrosis ni. Errr,


bole jadi calon menantu trbaik ni.

kahkahkahkaha !!

widiea azira said... [Reply]

cantik btol pict ni. .jntung pisang ke tu? npe kaler unggu mcm tu

widiea azira said... [Reply]

cantik btol pict ni. .jntung pisang ke tu? npe kaler unggu mcm tu

widiea azira said... [Reply]

cantik btol pict ni. .jntung pisang ke tu? npe kaler unggu mcm tu

Hanie Dew said... [Reply]

rajinnye yousof..hehehe..aku ni jenis susah nak bepeluh.jd kene fikir cara lain utk detox kan toxic. see, setiap kita ada kelebihan dan kekurangan masing masing.

cantik pix. bunga ape tu.

nurdani said... [Reply]

lawo kemain jantung pisang tu

Cik TeN10 said... [Reply]

Mana dia periginya ? Nmpak jantung pisang je.. Hihi

chemay said... [Reply]

gambar tu cantik! kaler pepel pulak tuu.
:)

nasip baik reti pakai deodoran.
kalau takkkkk~
:P

ILA HonEyBuNNy said... [Reply]

cmne la anak mak...rajiin..hehe

cantikna gmbr..warna dia suka la..ehheheheh

Rapunzeel Cikilolo said... [Reply]

memang gambar sangat cool. boleh buat wall paper.

# hehe, memang aku busy lately. bkn alasan :)

anamizu kaito said... [Reply]

sop! masuk meminang aku le snang sop! rajinnye! hik3 =P



aku pon jns kuat peluh gak.
tp tak over lg la.
cume kalo pns sgt2,
mmg abesla muke peloh2.
takde chance la nk slmtkan
make up ke hape =.='

aah la.
jantung pisang kaler ni ea?
sllunye kaler maroon gitu..





luv,
cik ana

syakey said... [Reply]

okeyy, pestime aku tengok rupanya dalam jantung pisang ada macam tu.

err.


:D

Amna Qadeeja said... [Reply]

cantek gamba tu sop.

amboii bahaya kalo tak pakai deodorant tu ahaha nt org taknak dekat :D

Jue said... [Reply]

ha anak mak! hehehe aku gelak comel tp jap! xpat lwn org tu punye lesung pipit ah kan haha

Yousof said... [Reply]

Anak mak! kacak apa bunyinya! heheheh


Yela².. ;D

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails