Monday, May 14, 2012

Random awesome #4

Assalamualaikum


Ibu  


Alghufran


Windu

Bila rindu dieja menjadi 'windu' itu adalah kerana rindu tu telah berada di tahap yang agak tinggi namun masih boleh dikawal. Harap maklum. ;D



Antara yang dirindui adalah si kecik comel Umairah, anak buah yang mampu buat aku yang sedang dalam mood  kepada   dalam sekelip mata. 'Terapi' yang sangat aku gemari, bermain dengan bebudak kecik kasi kurang masalah yang menghantui diri.


Kucing

Antrara 10 orang anak buah aku, dua beradik, Atiqah dengan Balqis yang paling takut dengan kucing lebih² si Balqis. Nampak kucing datang dekat je dia punya menjerit, ibarat tengah terserempak dengan bapak harimau belang yang kebulur daging, sungguh. 

Bila budak kecik dengan gaya penakut macam tu masih nampak comel lagi la kan. Kalau kes yang dah besar panjang mengada-ngada buat gaya gitu konon nak nampak comel, jangan marahlah kalau tiba² dapat penampar di belakang badan. hahah.



Tapi Haziq pulak betul² tangkap cintan dengan binatang sampaikan kalau boleh nak bapak dia tangkapkan cicak untuk dia bela dan buat main dalam rumah. Siap dah pasang cita² nak jadi doktor haiwan. Bagus sungguh, budak 5 tahun dah ada cita² yang cool macam tu. Semoga dia berjaya bila besar nanti. Sayang agama, sayang keluarga dan sayang negara. ;)

23 comments:

Syakir Rahman said... [Reply]

huhuhu....sweet gile baca entry ni... teringat plak kt famili T_T

c'axoera ヅ said... [Reply]

olololooooooooo windu gak kat tuan blog ni :p

syakey said... [Reply]

harihari pon boleyyy tunjukkan kasih sayang kta pada ibubapa tak payah tunggu hari tertentu ye dakk yousof?

:D

budak kecik omeyyy macam tu sapa tak rindu. memang layan budak-budak rasa hati senang je walaupun diorang nakal.

farah hanim said... [Reply]

hari2 hari ibuu
so hari2 winddu ibuu
hehe;D

Cik tikah said... [Reply]

comelnya baby tuh ^^

cha'e said... [Reply]

aku suka gila dengan kucing, just pelik dengan spesis yang takut kucing. . asal wehh? sikit punya cute kucing tuhh. . bolegh gugur jantung tengok . haha

Rtp Farra Arisha said... [Reply]

berdoa untuk kedua ibu bapa adalah perkara yang terpenting!

i'm scared of any furry pets hahaha. how to over come fear?

Sarah Mohd Saleh said... [Reply]

btl2..before terlambatttt

Uncle Jonni said... [Reply]

tunggu anak buah ko tumbuh gigi... habis kena gigit2 ko nanti... huehuehuehuehue

ciksengeh :D said... [Reply]

hari-hari hari ibu :)

cimöt said... [Reply]

rugi laaa tak suka kucing..

boleh laaa geng ngan haziq!!

Lea Isnawi said... [Reply]

jom nyanyi lagu ibu

azalia hjsalleh said... [Reply]

hi Umairah !! =)
selain drp Atiqah & Balqis..
Kita pun takut kucing. kbai

Hanie Dew said... [Reply]

doakan ibu bpa setiap hari free free je dpt pahala. sedekah al-fatihah kpd mereka tak kira hidup / meninggal dunia. rezeki murah.

dulu masa memula kenal blog ko aku ingat umairah tu anak ko.uhukuhuk.

err...dulu aku mmg takut kucing. sekarang tidak lagi! hihihihi..

Haziq nn jadi dokor haiwan yg hensem. =)

ABU said... [Reply]

Bebudak yang takutkn living mmg nampak comel.. Aku gelak je tengok anak buah aku ketakutan dengn miming (kucing)..

Tapi kalau orng dewasa nampk mcm derrr la pulak kan.. Wirdo..haha

ABU said... [Reply]

Living!? Gram auto correct BB ni
*kucing
Jauh beno correction dia hahaha..

CiK FizA said... [Reply]

doa anak yg soleh insyaAllah Allah akan dengar n makbulkan :) Amin ^^

anamizu kaito said... [Reply]

aah betol tu sop.. xyah nak celebrate hari ibu bagai lah.. tiap hari wish je lakan?? smua tu konspirasi barat..ciss~


owhhh kenape guwa sgt teruja membaca dan melihat grafik kat entry ni sop 0___0





luv,
cik ana

sissyira said... [Reply]

salam..

ibu wajib dihormati dan disayangi dengan sepenuh hati.

Azham Vosovic said... [Reply]

Kah kah kah...budak-budak yang takut kucing akan membesar menjadi seperti rakan-rakan perempuan saya yang masih takut dengan kucing hahaha

Jue said... [Reply]

Hanie takut kucing tp tgk jenis kucing hahaha kalau kucing mcm garfield comel momel dia xtakut hihi

siap tangkapkan cicak?perghh

C.M.A @ CikMoonAdnan said... [Reply]

xperlu kita ikut hari yg bermusim tu..

yg penting..hari2 kita mendoakan kesejahteraan ibu baa kita.. kan..

♥ p a a n i ♥ said... [Reply]

bela cicakkk?

Post a Comment

Tinggalkan komen² wangimu di bawah ini ↓ ;)

Mahu lebih comel dan kacak? Boleh klik atas ↑ tu dan bawah ini ↓ ;)
Related Posts with Thumbnails